Hirdetés
-
GAMEPOD.hu
A topikban minden törvénytelen módszer megvitatása tilos!
Új hozzászólás Aktív témák
-
Egon
nagyúr
Hagyatéki eljárás során, a hagyatéki leltárt mi alapján állítják össze? Nyilatkozni kell? Milyen ingóságokat kell szerepeltetni a hagyatéki leltárban (pl. az utolsó zoknit is)?
"Bonyolult kérdésre egyszerű választ keresni helyénvaló, de ritkán célravezető megoldás" (Wayne Chapman)
-
Ajándékok
aktív tag
Tanácsot szeretnék kérni.
Vaterán eladtam valamit, de mégsem jött létre az üzlet, mert a vevő visszalépett. Én későn értékeltem és a Vatera levonta az eladásra a jutalékot. Levelet írtam nekik és kértem vissza a pénzt. A válasz az volt, hogy küldjem el a vevő és a köztem lezajlott levelezés fényképét fejléccel együtt.
Ha elküldöm, azzal magán levelet osztok meg egy 3. személlyel. Ezzel nem sértem meg a levéltitkot? Azt olvastam, hogy csak akkor bűncselekmény, ha (gondolom a sértett) magánindítványt tesz.
A vateránál ez valószínűleg általános gyakorlat. Lehet valamit tenni ellene?
Amíg nem osztom meg a levelet, nincs mire magánindítványt tenni.
Ha megosztottam, ellenem is indulhat eljárás.Nagy raktár kis helyen! Anyagáron eladó ~200m hosszú rakódófelületű gördülő polc rendszer. A helyigénye csak 3.6m*1.4m. Akár egy lakáscserét is megspórolhat vele!
-
senior tag
Az a baj ezzel hogy igazából nincsen 100%-osan jó döntés, mert ha nincsen pénze, akkor tényleg gáz van. de ha meg nem mész utána, akkor max. a felszámolás során kaphatsz valamennyit a Bérgarancia Alapból. Ehhez mondjuk a cégnek is kommunikálnia kellene valamit, hogy ez most időszakos, vagy tényleg elsüllyed a hajó.
Elmehetsz, bejelentheted az OMFF-nek, kijönnek, kivizsgálják, majd kötelezik arra, hogy fizessen + mellette még megsuhintják. Viszont fizud ettől még nem lesz, csak az idő telik, sőt beindul a cégnél a belső ellenségkeresés, illetve a büntetésre hivatkozás, hogy ezért nem tudnak fizetni.
FMH: elvileg gyors és költséghatékony. Természetesen lehetséges hogy ott a végén az (mint ahogy ez minden esetben lehetséges), amit írtál, de egy ennek hozományaként bejegyzett végrehajtási eljárás elég gáz a céginfóban, ha még a szikrája is megvan annak hogy szeretne bevételt generálni, akkor ezt igyekszik elkerülni.
Azonnali felmondás + bírósági eljárás: Lehet hogy többhavi béreddel tartoznak, de arra hogy gyorsan munkát válts, ez a leggyorsabb megoldás, amennyiben megvannak az azonnali felmondás feltételei.
A bírósági eljárás pedig azért kell, hogy a pénzedhez juss, igen természetesen ennek is az lehet a vége hogy nincsen pénz, de ha ezt nem érvényesíted, akkor nem is lesz.Annyi lehet még, hogy a cég szépen elhajózik a felszámolás felé, arra ott a Bérgarancia Alap, amit a felszámoló intéz a felszámolási eljárásban.
No money, no honey.
-
t420s
aktív tag
válasz davenport #12793 üzenetére
" esetén a a rendkívüli felmondás + munkaügyi bíróság a javasolt."
Bíróság meg dettó,
Bíróság megítéli a ki nem fizetett pénzt de a cég akkor se fizet miből is fizetne...és akkor jön a végrehajtás és a végrehajtó megállíptja majd hogy üres a számla ingóság az nulla stb és behajthatatlan.
Nem így lesz? -
senior tag
válasz bottecchiabp #12792 üzenetére
Kijön, ellenőriz, és esetlegesen szankcionál. Így ha tényleg nincsen pénze a cégnek, akkor ezzel kb. be is döntheti.
Ebben az esetben inkább a fizetési meghagyás, vagy több havi tartozás esetén a a rendkívüli felmondás + munkaügyi bíróság a javasolt.
[ Szerkesztve ]
No money, no honey.
-
bottecchiabp
csendes tag
Üdv!
Munkáltatói bérhátralék esetén érdemes OMFFhez fordulni? Mit tudhat tenni az OMFF ha nincs pénze a munkáltatónak?
Ha a munkáltató anyagi okokból nem tud teljes fizetést adni és bérhátraléka keletkezik, ezzel érdemes az OMFFhze fordulni?
Azért komoly kérdés ez mert az OMFF elvileg épp az ilyen szituációkra jött létre főleg (mindennemű a bérfizetéssel és elszámolással kapcsolatos visszaélés hiánoysság stb ellenőrzése és szankcionálása-ld saját honlapjuk).De nem világos ebben a szituban mit tehet majd a hatóság? Jön ellenőriz megállapítja hogy a munkáltató tényleg nem fizetett teljes bért-és hogyan tovább?
Mert a munkálttaónak tényleg nincs pénze így hiába büntet és kötelezi majd a bérfizetésre akkor se fog fizetni mert nincs miből.
Mit tud majd tenni ebben a szituban az OMFF? -
őstag
válasz LuckyL #12789 üzenetére
Rendőrségnél még nem jártam.
Megvárom ezt az OTP-s kivizsgálást. Elvileg 30 napig tart maximum.
Ha nem válik be, akkor rendőrség lesz valószínű a következő lépés.Számlát én valószínűnek tartom, hogy már most zárolták. Legalábbis ezt olvasni.
Egyébként magyar számlára utaltam. -
Met
nagyúr
Marha jó, ma sok felnemvett telefonálás után nagy nehezen felhívott egy másik pasi az ablakos cégtől hogy jönne felmérni.
Szerződést nem lehet felbontani mert már gyártásba került az ablak, mondtam az érdekes, hogy gyártják ha rossza a méret, állítólag méretet még lehet módosítani. Mondta hogy ha akkor nem került gyártásba csúsznak és kötbérezek, mondtam hogy nincs kötbér a szerződésben.
Mondtam neki hogy nem érdekel, másnap jeleztem hogy rossza méret, 1 hét alatt kaptam időpontot másik felmérésre és akkor sem jött. A szerződésben meg nincs semmi felbontásra vonatkozó megjegyzés. A végére ő is elbizonytalanodott hogy igaz van.
Mondtam még neki hogy jó lenne ha a kolléganője felhívna mert ez röhejes hogy 3szor hívom nem veszi fel és nem is hív vissza."If in doubt, flat out!" Colin McRae
-
Mawyx
őstag
válasz bugizozi #12784 üzenetére
Van rá másik formanyomtatvány, amire 4 dátumot tudsz ráírni, hogy mely hétvégékre kéred, kérd melóhelyen, gyors kereséssel nem találtam neten. Nekem kérvényezni is kellett a legelején, hogy szeretném kérni a hétvégi hazautazási hozzájárulást és megindokolni egy féloldalas levélben, hogy miért nem jó a tömegközlekedés, miért autóra kérem. Túl sok várakozási idő, kisváros, város túlvége, helyi járat nincs, lábsérülés, térképeket mellékelni stb. Az autós 9 Ft szinte csepp a tengerben, míg tömegközlekedés esetén meg szinte az egészet állják. Előző helyen semmiképp nem adtak benzinre, csak tömegközlekedésre, nem kötelező nekik.
Egy nő gondjait amúgy sem megoldani kell, hanem meghallgatni./Eastman/ | Ami árammal működik, vagy rá lehet tenni egy számítógép tetejére, az informatikusi munka :)
-
bugizozi
őstag
válasz BornToBePuli #12783 üzenetére
Olyat kaptam, ami saját gépjárművel történő munkába járás költségtérítéséről szól, de az sztem a napi szintű ingázásról szól, nem a heti egyszeriről. Akkor megkérdezem van-e más fajta. Köszi!
VCP7-DCV, CCNA ||| Ami működik, ahhoz nem szabad hozzányúlni!
-
choco01
addikt
Hali.
Adott az a helyzet hogy egy felnőtt képzésre el lett utalva 87.000ft április 4.-én azaz több mint egy hónapja és rá pár napra szóltak hogy nincs meg a létszám és mégsem indítanak, várunk vagy kérjük vissza a pénzt és visszakértük, de azóta sem küldték vissza.. Azóta vagy 2x beszéltünk már velük ahol azt mondták hogy már továbbítottak a kérelmet oda ahova kell..
Hivatalosan meddig húzhatják?
Applikáció fejlesztés, weboldal készítés, SEO, Online marketing » https://petadev.com
-
őstag
válasz gerisz23 #12780 üzenetére
Erre már én is gondoltam, de sajnos bele kell egyeznie a másik félnek is, hogy vissza tudják utalni. Amibe nyilvánvalóan nem fognak.
Az már csak hab a tortán, hogy baromi egyszerű lenne bebizonyítaniuk, hogy nem volt téves tranzakció.Ettől függetlenül, lehet, hogy bemegyek az OTP-be is ezzel kapcsolatban.
[ Szerkesztve ]
-
őstag
Pár dolgot talán kihagytam.
Tehát az összegről kaptam visszaigazolást az én bankomtól, hogy el lett utalva.
Több, mint valószínűnek tartom, hogy ott csücsül a Raiffeisen számlán.
A pénz a Payza fiókomba nem érkezett meg, nem dolgozták fel.
Amiért nem dolgozták fel 30 napon keresztül sem, ezért lejárt a tranzakció és - gondolom én - érvényességét vesztette?Szerencsére már a lejárat előtt kerestem őket számos helyen, illetve a "hivatalos", általuk előírt módon próbáltam a pénz után érdeklődni.
OTP-ben (én bankom), még nem jártam ez ügyben, viszont nagyon valószínűnek tartom, hogy ott sem tudnak mit csinálni a problémával...
Raiffeisenes ügyfélszolgálaton még azt tanácsolták, hogy forduljak rendőrséghez, jogászhoz.
Első körben ide jöttem, nyilván költséghatékonyság szempontjából. -
bugizozi
őstag
Sziasztok!
Kisokos a munkába járás költségtérítéséről: a heti hazautazás
Van ehhez a heti hazautazás térítéséhez valami sablon kérvény, amit ki tudnék tölteni az adataimmal és leadni a munkáltatónak?
Köszönöm!
VCP7-DCV, CCNA ||| Ami működik, ahhoz nem szabad hozzányúlni!
-
őstag
Sziasztok!
Segítséget szeretnék kérni.
Adott egy cég, neve: Payza. Teljesen ugyan úgy működik/működött, mint a PayPal.
Márciusban elutaltam egy összeget Payza-nak, amire rá pár órával ez a hír röppent fel.
Tehát pénzmosás vádja áll fenn ellenük.
Természetesn egyből próbáltam őket elérni, e-mailben, facebookon, supporton keresztül, mindenhol...
Semmi választ nem kaptam.Az idő ketyegett, 30 napos "pending transaction policy"-jük van, amiről egyébként semmi információt nem találtam, hogy konkrétan mit takar. Áprilisban lejárt a tranzakcióm, kaptam róla e-mailt.
Kicsit reménykedtem, hogy akkor visszakapom a pénzem, de nem utalták vissza.200.000Ft és 300.000Ft közötti összegről beszélünk.
Kérdéseim a következők:
- Van-e bármi lehetőségem visszaszerezni a pénzt?
- Megéri-e futni ekkora összegért, vagy nyugodjak bele?
- Felkerestem már a bankjukat is (Raiffeisen), de nem tudtak információt kiadni a számláról, illetve azt állították nem is látnak rá. (amit kétlek...) Fiókban egy telefonszámot adtak, hogy próbáljam meg a központot, de a központban is ugyan ezeket a válaszokat kaptam.Köszi a segítséget előre is!
-
EmberXY
veterán
válasz LuckyL #12774 üzenetére
Csak túlzásba vitte az óvatosságot, ez tán csak nem törvénybe ütköző.... Oh wait....
Komolyra fordítva, a törvények nem ismerete nem mentesít senkit a felelősség alól, de nem is kötelező azokat ismerni. Nem ismerjük a pontos körülményeket, nem állíthatjuk, hogy bármi rosszat akart volna, a biztonsági személyzet végezte a munkáját, szerencsére nem történt baj, reméljük, hogy később sem fog.
Up the Irons!
-
biker
nagyúr
válasz LuckyL #12774 üzenetére
csak annyit kellett volna "ésszel" tenni, hogy beleteszi a táskájába, és az egész táskát leadja. "Van benne fém" jeligével. Nincs joguk átnézni, mi van benne a leadott táskában.
Elektromos autó töltő berendezések | Mesterséges növényvilágítás | Mai ajánlatunk: www.gerisoft.hu | www.e-autotoltokabel.hu | www.agrar-vilagitas.hu |
-
őstag
ittam 3 sört tüskével és előre is elnézést kérek, de javaslom hogy menjünk holnap bíróságra VIPERÁVAL
teljesen hatása alá kerültem ennek a tanácskérésnek!
bár valószínűleg szegény tanácsot kérő nem egy gyárfás tamás kaliberű (elsősorban pénzre gondolok) úriember, de nekem komoly összeget megérne látni dr Bánáti ügyvéd urat nyilatkozni arról a hírtvben, hogy a védence csak óvatosságból ment viperával a bíróságraszerk: ügyfelemnek gerincbecsípődése van, nem tud verekedni, ezért volt nála ez a skorpió gépkarabély, amit lelkiismeretesen leadott a fémjelző kapu előtt, bár így némileg meztelennek érezte magát a bíró előtt
[ Szerkesztve ]
cryptot minden termékemért elfogadom
-
Spet
addikt
válasz Sanyabá #12769 üzenetére
Temető üzemeltetője (fenntartója) ellen nem. Hacsak nem bizonyítod, hogy ők ütötték le.
Én inkább a kripta tulajdonost keresném fel valahogy, nagyobb az esélye, hogy ő volt ilyen "kedves".
Temetőkkel kapcsolatosan a 1999. évi XLIII. törvény foglalkozik. Ezzel kellene elindulni miszerint elmulasztotta az üzemeltetési feladatait. (szerintem)
Eladó Seiko 7016-5000 Seiko Monaco
-
Sanyabá
senior tag
Egy nemrég megesett történetet osztanék meg.
Temetőben a szilárd útburkolat mellet, a fűvel benőtt területen, a kripta előtt, valaki leütött a földbe "L" vasat , mely kb. 7-8 cm-re kiállt. Ebből 2 db is fellelhető volt.
Erre ráhajtott egy autó, durr deffekt lett. A gumi tropára ment ,mivel egy újabb nagy értékű autó volt pótkerék nem volt hozzá. A lakóhelytől 80 km-re történt a baleset.
Ilyenkor a temető-től, vagy a fenntartójától lehet-e kártérítést kérni? Mivel valaki szántszándékkal ütötte le a vasdarabokat.
Erre hívatkozva a( utaló magatartás) ptk 6:587§ helyt áll-e?A tanulás gyökere keserű,de a gyümölcse édes.
-
Met
nagyúr
Tegnap hívott a felmérő hogy jönne (azért nem jött pénteken mert nem volt és csak más tudott volna jönni, a kolléganő aki beosztja a munkát az nem tudott róla hogy szabin van...mese) mondtam neki hogy nem kell mert már írtam hogy utalják vissza az előleget. Jó majd akkor a kolléga nő felhív.
Nem hívott, pénz nem jött ma sem. Ma délután megint írtam neki hogy mondja meg a héten mikor küldik a pénzt.
Kezdem unni, valami jogi lépéssel tudok fenyegetőzni?
Azon kívül hogy eltöröm kezét lábát rágyújtom a házat vagy viperát viszek oda"If in doubt, flat out!" Colin McRae
-
őstag
válasz mickemoto #12765 üzenetére
az a baj, ha nem akarják teljesíteni, akkor gyors megoldás nincs
én esetleg azt próbálnám meg, hogy megvenném tőlük a mostani áron és kérném a különbözet visszatérítését, de lehet hogy azért is pereskedni kell, kérdés, hogy neked megér-e ennyitcryptot minden termékemért elfogadom
-
Spet
addikt
válasz mickemoto #12763 üzenetére
Boltba bementek panaszkönyvet elkéritek és ott beleírjátok. Vagy írtok az ügyfélszolgálati címükre copy fogyasztásvédelem.
Anyagilag nem károsítottak meg titeket, így hátrány nem ért. Úgy is a héten jönnek a kupon napok (meg lassan a VB) körbe kell nézni ekkor TV ajánlatokkal kapcsolatosan.
-
nagyúr
válasz davenport #12760 üzenetére
Szia, köszi hogy elolvastad A szerződésben nincs szó kötbérről és hasonlókról. Viszont összefutnak a szálak, több embert is találtam, köztük a társ céget aki vele dolgozott, akiknek tartozik. Nagyjából 5 millával lóg jobbra-balra, amiről eddig tudunk. Utolérhetetlen, már egyáltalán nem veszi fel a telefont
-
senior tag
válasz tboy93 #12759 üzenetére
Hagyni ne hagyd. A gond az, hogy nem fehér vagy fekete a történet, mert ha jól értem, akkor ő már teljesített volna decemberben, amit viszont te nem fogadtál el. Aztán kifizetted a munkáját, így viszont jogosan elvárhattad volna a teljesítést. A szerződés tartalmaz bármiféle rendelkezést az esetleges késedelemről, kötbérről?
További gond az, hogy az egy szerződés esetén minimális lenne, hogyha a vállalkozó elbujdosik, akkor tartsa már ahhoz magát, hogy értesíti a másik felet, az együttműködési kötelezettség keretein belül. Ok nélkül viszont nem bujdokol, így lehetne azt mondani, hogy mondd fel a szerződést, jelezd hogy szeretnél vele elszámolni, és ha az írásos és megfelelően dokumentáltan a tudomására jutott felmondás után sem teljesít, akkor adj be egy fizetési meghagyást a pénztartozásra.
Viszont ha tényleg rejtőzködik, akkor valszeg teljesen feleslegesen indítod meg, pénzt nem fogsz látni belőle. (na és igen, ott van a lehetőség a felszámolásra is, de ott a megindítás költsége több lenne, mint a tartozás)
No money, no honey.
-
mickemoto
őstag
Sziasztok.
Mit lehet tenni olyankor ha egy bolt, konkrétan a Euronics nem hajlandó teljesíteni az internetes megrendelést?
Három hete rendeltünk tőlük egy hűtőszekrényt, ami a rendeléskori árnál azóta magasabb áron szerepel az áruházban. Ez az eltérés jelenleg 14 ezer forint, de ez szinte naponta változik.Hivatalosan 2-3 munkanap a kiszállítási idő.A termék azóta is megtalálható az összes magyarországi boltjuk készletén.Kétszeri telefonálás, egyszeri email megkeresésemre a mai napig nem történt semmi a megrendeléssel kapcsolatban.Első telefonos megkeresésemre két hét után technikai problémára hivatkoztak , illetve biztosítottak arról hogy az eredeti( megrendeléskori) áron szállítják a terméket három munkanapos határidővel. Ennek lejárta után ismételt telefonos megkeresésemre annyit mondott az ügyfélszolgálatos hogy a terméket még nem adták át a futárszolgálatnak és hogy ezt mikor teszik meg azt pontosan nem tudja.
Egyértelmű hogy csak húzzák az időt amíg mi meg nem unjuk a dolgot.
Tényleg itt tartunk hogy egy országos szintű bolthálózat tízezer forintos tételért idáig süllyedjen. -
őstag
viperával bíróságra...
szerintem szabálysértési bírságot fogsz kapni, és nem tudom azt mondani, hogy nem értek egyet vele...
ha már fegyverkezel inkább vegyél egy legális töltőtömegű gázsprét
ráadásul te írod hogy idegbecsípődésed van
arra jó neked a vipera, hogy elvegyék aztán jól megverjenek vele
ekkora hülyeséget is régen olvastamcryptot minden termékemért elfogadom
-
qdak
addikt
kiraktam a portan rendesen ahogya tobbi cuccom
azt irjak a neten:
kozteruleten nem viselheto, közbiztonságra különösen veszélyes
(persze a jard urakat az nem zavarta sem a birosagot mikor parom fenyegette amirol rogzitett hivasok voltak)ஃ°˙*˙°ஃ доступ запрещен ஃ°˙*˙°ஃ; Eladó HP ML350 G6: https://hardverapro.hu/apro/hp_ml350_g6/friss.html
-
Magnum_
nagyúr
srácok. jövő keddre volt kitűzve tárgyalásom. ma jött meg cégkapun, hogy a bíróság elhalasztja ÉS holnap reggelre tűzi... (előbbre!!!!) De a Pp.-ben (ez még régi Pp. hatálya) nem látom, hogy ez szabálytalan lenne. szerintetek?
I humbly and respectfully decline™
-
nagyúr
válasz rgeorge #12745 üzenetére
Ez eddig is így volt, nem a GDPR hozza majd be. Info tv. 17. § (2)
"A személyes adatot törölni kell, ha
d) az adatkezelés célja megszűnt, vagy az adatok tárolásának törvényben meghatározott határideje lejárt;"Érdekmérlegelést rá lehet húzni esetleg, ha az adatokat tároló informatikai rendszer jogszabályhoz igazodó átalakítása csak aránytalanul nagy költség árán lenne megvalósítható.
[ Szerkesztve ]
Eladó Falbatech YamPAD tilt/tent kittel, Kaihl Box Jade kapcsolókkal, XDA keycap settel, szállítással - 70k - - - És nagy kópék vagyunk. Igyunk barátaim, yo-hoo!'' - Jack Sparrow
-
Pocee
senior tag
-
rgeorge
addikt
De ez ugye nem jelenti azt, hogy a zárt ügyviteli rendszerből törölni kell az 5 évnél régebbi számviteli adatokat (számlák elektronikus adatai)? Van ugye NAV felé elektronikus export kötelezettség, ami a számviteli törvényben előírt 8 + 1 évig tart (számla kiállítását követő 8 év).
Picard: "What we leave behind is not as important as how we've lived. After all, Number One, we're only mortal." Riker: "Speak for yourself, sir. I plan to live forever."
-
rgeorge
addikt
Üdvözlet. GDPR kérdésem lenne: mi vonatkozik olyan rendszerekre, amik egy cég belső hálózatán üzemelnek, egyedi szoftverelemekkel? Pl. egy szögegyszerű CRM rendszer, ahol több ezer ügyfél adata ott van nyilván személyes adatok is. Nincs webes, bárki által elérhető hozzáférés. Ezek is a GDPR hatálya alá tartoznak?
Picard: "What we leave behind is not as important as how we've lived. After all, Number One, we're only mortal." Riker: "Speak for yourself, sir. I plan to live forever."
-
qdak
addikt
mai tortenet:
elozmeny: paromek elvaltak, sokszor fenyegette a volt ferj a parom (hangfelvetel van, be se kertek!), gyerektartast nem fizet (a birosag azt itelte anno, hogy bankszamlara kell kuldenie)
erre ma tanukent paromnak meg kellett jelennie kulonben megbuntetik es beviszik (mit kell azon tanuzni, ha mar 5 helyen elmondta, hogy nem jott a szamlara penz miota elvalltak, nekem eleg egyertelmu...)
mivel nincsenek ugye barati viszonyba, ezert vettem ki szabadsagot, bevittem oket, vittem magammal viperat is, ha esetleg kocsiig balhe lenne (idegbecsipodes van a gerincembe szvsz amugy eselyem nincs...)
le adtam, minden femmel egyutt, egyszer csak jottek hozzam a rendorok, mig a picivel kint vartuk anyat, h elkobozzak, alairattak a papirt, hogy elvettek ennyi. (termeszetesen arra sem parom, bent, sem en kint toluk nem kaptam valaszt, hogy hogy vedjem meg oket ha balhe lenne!) ergo ha meg akarod magad (tobbieket) vedeni teged buntetnek, ez latom semmit nem valtozott!
kerdesem ebbol lesz vmi meg ? vagy ha a helyszinen nem birsagoltak, nem fognak ?ஃ°˙*˙°ஃ доступ запрещен ஃ°˙*˙°ஃ; Eladó HP ML350 G6: https://hardverapro.hu/apro/hp_ml350_g6/friss.html
-
biker
nagyúr
válasz kovacsroli #12740 üzenetére
ha így történik, akkor "hülye", ezt munkaszerződés módosításnak hívják. Ha eljátszák vele, hogy megszűnik a régi, és újat kötnek, akkor ment a levesbe.
PErsze mindjárt kiderül, a cég neve, és adószáma is változik, és kijátszák hogy jogutód nélkül, na akkor igazi szívásElektromos autó töltő berendezések | Mesterséges növényvilágítás | Mai ajánlatunk: www.gerisoft.hu | www.e-autotoltokabel.hu | www.agrar-vilagitas.hu |
-
kovacsroli
senior tag
Sziasztok,
nemzetközi cégnél a munkavállaló telephelyet vált (belföldről külföldre). Ennek során új munkaszerződést is kap a cég külföldi telephelyén.
A magyar munkaviszony megszűnésének másnapjától él a külföldi munkaszerződés.Abban az esetben ha dobbantana vagy kirúgnák, a cégnél belföldön eltöltött idő (6 év) és az azzal járó felmondási idő, végkieg, stb. mennek a levesbe?
köszi
Ha hülye vagy az olyan mintha meghalnál. Te nem érzed, csak másoknak fáj.
-
Met
nagyúr
válasz davenport #12737 üzenetére
Semmi nem történt részükről, lemérte, másnap szóltam hogy nem lesz jó, egyrészt mert felcserélte a két méretet (vízszintes, függőleges) másrészt mert a konyhapultot nem vette figyelembe. Ezért nyithatatlan lett volna az ablak. Ma jött volna újra felmérni.
A szerződésben nincs semmi írva a felbontásról.
Csak a teljesítésről, mennyi idejük van teljesíteni meg ilyesmi."If in doubt, flat out!" Colin McRae
-
senior tag
Az előleg egyfajta vételárrészlet, saját szabályai nincsenek. A szerződés felbontásakor vissza kell járni a már teljesített szolgáltatásoknak. A vállalkozó részéről ha jól értem még nem történt teljesítés. A kérdés az, hogy a szerződés rendelkezik-e valamilyen módon a felbontásról.
No money, no honey.
-
Masooo
aktív tag
Esetleg tudja valaki hogy mi ez a toldat?:
továbbá szükség szerint a cég felszámolására, illetve végelszámolására utaló toldatot
nem lelem a neten
Politikáról priviben sem vitáznék, mert hát ki a bolondabb? A bolond, vagy aki követi őt?
-
Met
nagyúr
Sziasztok!
Előleg visszafizetésére (idő, indok, összeg, akármi) van valami korlátozó jogszabály?
Ablakot akarok cseréltetni, voltak felmérni, írtunk szerződést, megrendelőt, elutaltam az előleget, kiderült hogy rosszul mérte fel és volt amit nem is vett figyelembe. Másnap reggel hívtam a felmérőt, írtam nekik, 4 munkanap alatt (úgy hogy telefonáltam és tegnap írtam nekik hogy mi a helyzet) sikerült mára időpontot mondani hogy ma jönnek újra felmérni csak éppen nem sikerült ideérnie az embernek.
A szerződésben nincs írva hogy felbontáskor mennyi időn belül és mennyit utalnak vissza, szóval azért szeretnék tájékozódni hogy tudjak felelni ha próbálkoznak valamivel."If in doubt, flat out!" Colin McRae
-
Masooo
aktív tag
válasz davenport #12730 üzenetére
Koszonom a valaszod!
Koteles reszt sem. Kitagadtak az oroksegbol. A halalrol sem ertesitettek a rokonok, kesobb tudtam meg. Voltak ketsegeim tobb dologgal kapcsolatban de nem leptemPolitikáról priviben sem vitáznék, mert hát ki a bolondabb? A bolond, vagy aki követi őt?
-
senior tag
válasz Masooo #12727 üzenetére
Elég összetett a kérdés, nem biztos hogy a válaszom 100% szentírás lesz.
Ügyvédkényszer ebben az időben valóban nem volt, az kb. 1994-től lett kötelező.
1992-ben még az ingatlan-nyilvántartásról szóló 1972. évi 31. törvényerejű rendelet, és a végrehajtására kiadott 27/1972. (XII. 31.) MÉM rendelet volt hatályban, és ezek alapján is be kellett nyújtanod a bejegyzés iránti kérelmet.
Amennyiben az 1992-es szerződést nyújtanád be most, akkor azt már az 1997-es Inytv. szabályai alapján bírálnák el (itt már van ügyvédkényszer, és talán még a személyi azonosító is kötelező), az alapján pedig valószínűleg nem fogadnák be, és mivel az eladó elhunyt, új szerződést sem tudtok már írni. (Amennyiben pedig mégis elfogadnák, akkor valószínűleg elég durva mulasztási illetéket kellene fizetned).Ott van még az, hogy az ingatlant időközben értékesítették harmadik fél számára. Ezzel kapcsolatosan pedig az a probléma, hogy az adás-vételi szerződésed lehet, hogy érvényes, de a jóhiszeműen szerző harmadik féllel szemben nem.
Erről egyébként van egy Legfelsőbb Bírósági döntés is: [link]
Úgy gondolom, hogyha itt esetleg bármi lehetne érvényesíteni, az nem tulajdonjogi, hanem kötelmi jogi igény alapján. Ezt viszont nem az új tulajdonossal (amennyiben jóhiszeműen szerzett), és nem is a régivel (aki elhunyt), hanem esetleg az örökösökkel szemben lehetne, de erre is nagyon kicsi, esélyt látok. (kötelmi igény érvényesítésére nyitva álló határidő, annak bizonyítása, hogy az általad adott vételár még ott lehetett a hagyatékban, az örökösök jó vagy rosszhiszeműsége). Lehetséges hogy érdemes lenne felkeresned egy kimondottan ingatlanügyekre specializálódott ügyvédet, lehet hogy az ő szeme többet lát.
Viszont nem az ingatlannal, hanem az örökléssel kapcsolatos kérdésem azért lenne:
"Kozben megromlott a viszonyunk, kesobb beteg lett, meghalt. En nem orokoltem semmit sem tole csak tesoim." itt kötelesrészt sem kaptál?No money, no honey.
-
Magnum_
nagyúr
válasz Masooo #12727 üzenetére
ez érdekes. 1997 óta van a jelenleg hatályos ingatlan-nyilvántartásról szóló törvény, az már előírja az ügyvédi ellenjegyzést. A régi, a1972. évi 31. tvr. NEM írja elő az ügyvédi ellenjegyzést, 2 tanú elég, DE már akkor is be kellett volna jegyeztetni a földhivatalnál 30 napon belül (Tvr. 12.§ és 14.§).
Az akkori tvr szerint Bejelentés hiányában is átvezeti a földhivatal a változást, amelyről ellenőrzése során, vagy egyébként hivatalból tudomást szerez. A hivatalból indult eljárás felemelt költsége azt terheli, aki a 12. § (2) bekezdésében elrendelt bejelentést elmulasztotta.Azt gondolom, ez lenne a jogcím.
I humbly and respectfully decline™
-
Masooo
aktív tag
Lenne egy szamomra bonyolult kerdesem, lehet, nektek kevesse lesz az. Valasz priviben is johet meg masok okuladara kozosbe is. Koszi elore is.
A helyzet.
Vettem egy hazat anyamtol 1992ben. Van adasveteli tanuk akik meg elnek is. Viszont nem jegyeztettem be a foldhivatalba akkor a dolgot, ugy tudtam az akkor aktualis jog szerint nem kellett vele sietni, ugyvedi ellenjegyzes sem volt, szinten ugy tudtam nagy jelentosege nincs mert az adasvetel ervenyes a nelkul is. Az ingatlant anyam hasznalta pl nyaraltazasra is igy kozuzemi szamlakat fizette.
Kozben megromlott a viszonyunk, kesobb beteg lett, meghalt. En nem orokoltem semmit sem tole csak tesoim.
Mikor a hazat akartam atvenni, kiderult eladta mert nem lett bejegyezve foldhivatalba igy megtehette. Ervenyes szerzodesunk ellenere.
Milyen jogcimen kovetelhetnem vissza a vesztesegem?
Kiken, orokosokon?
Van nekik kibuvo, mert esetleg nem bizonyithato hogy az adasvetel osszege vagy a haz eladas bevetele resze lett e az oroksegnek?
Erdemes belekezdeni vagy eselytelen tanuk / adasveteli ellenere?
Koszi mindenkinek!!Politikáról priviben sem vitáznék, mert hát ki a bolondabb? A bolond, vagy aki követi őt?
-
nagyúr
Sziasztok!
Adott a következő sztori. Még tavaly rendeltem egy nyílászáró cégtől egy dupla teraszajtót és egy rá való redőnyt X ezer Ft értékben. Szerződést írtunk, adtam előleget, 100e Ft-ot. Az ajtó gyorsan el is készült, decemberben be is lett építve, viszont a redőny még nem lett felrakva, mert kívül javítani kellett a szigetelést. Az ajtó beépítésekor kapott még pénzt az ipse. Januárban érdeklődött, hogy mikor hozhatja a redőnyt, tolódott a felrakás, mert a kőműves nem javította vissza a szigetelést a hideg miatt. Nem volt már pofám tovább visszatartani a pénzt a kőművesre hivatkozva, mégiscsak az ablakosnak áll benne a saját tőkéje, kifizettem az egész vételárat előre és abban maradtunk hogy tárolja nekem a redőnyt a felrakásig.
Eltelt pár hónap, áprilisban felhívtam (volna) barátunkat, azonban nem volt kapcsolható a telefonja, a másik céges szám sem, facebookon sem írt vissza. Elmentem az irodába, elköltözött. Nagy nehezen megszereztem az új számát, beszéltem vele, mondja hogy persze-persze jön holnap felrakja. Na ez volt nagyjából 3 hete, azóta tologatja mindenféle indokkal, hogy most összetört a kocsi rajta a redőnyömmel, újra kell gyártani, most épp nincs nyitva a műhely, hívlak fél óra múlva, megyünk ... aztán sehol senki. Most már gyakorlatilag a telefont se veszi fel, vagy kinyom vagy felveszi eldarálja hogy holnap jön aztán nyom ki.
Érdemes felnyomni valahol? Nagyjából 70k a bukó.
-
gabor9991
őstag
válasz davenport #12722 üzenetére
Kössz a választ, annyival még kiegészíteném a sztorit, hogy a szóban forgó telek mellett lévő szomszédos telek is annak a tulajdona aki nem nagyon akar megyegyezni az eladással kapcsolatban.
Viszont azon a szomszédos telken áll egy nyaraló, a házhoz tartozó stég, a ház köré épített járda, a szivattyúhoz tartozó akna, maga a fúrt kút és az emésztőgödör is részben átlóg a szóban forgó telekre.Így hogyan lehet 3. félnek eladni egy telket?
Nyilván a mostani tulajnak lenne leginkább érdeke, hogy az övé maradjon, de ahogy fentebb leírtam, neki ez csak kb. a piaci ár felét érné meg.
Lehet kérni a bíróságtól, hogy az emésztőgödröt/kutat/járdát bontsa el? -
Tav-Csoves
őstag
válasz Tav-Csoves #12713 üzenetére
Nem kaptam választ, de semmi probléma
Az ügy magától megoldódni látszik, mert a szomszéd hajlandó a lombházat áthelyezni. -
gabor9991
őstag
válasz davenport #12720 üzenetére
Igen, osztatlan telek.
"B" tulajdonos, aki jelenleg is használja a telket, nem kívánja eladni a tulajdonrészét senkinek.Sem "A" telekrész tulajdonosának sem 3. félnek.Ügyvédjén keresztül írásban ezt válaszolta a megkeresésre.Piaci ár tekintetében pedig azt az árat tartja valósnak amit az ő értékbecslése tartalmaz, ez a piaci ár felé.
Itt az áron van a probléma, hogyan lehet hitelesen bizonyítani, kinek az értékbecslése mutatja a valós piaci árat?
-
senior tag
válasz gabor9991 #12719 üzenetére
Ez egy osztatlan közös tulajdon? "A" nem jár el jogszerűen, ha B-t kizárja abból, hogy tulajdonosi jogait gyakorolhassa. Amennyiben ennyire nem tudnak megegyezni, akkor a bíróságtól lehet kérni az osztatlan közös tulajdon megszüntetését. Amennyiben pedig a másik tulajdonostárs az elővásárlási joga miatt nem hajlandó megadni érte azt az árat, amit más megadna érte, akkor miért nem értékesítik egy harmadik fél részére az adott tulajdoni hányadot?
No money, no honey.
-
gabor9991
őstag
Sziasztok, segítségre lenne szükségem az alábbi kérdés megoldására:
Vízparti telek "A" 1/2 részének tulajdonosa eladná tulajdonrészét.
A telket ~3.5M-ra értékelték.
A másik "B" 1/2 tulajdonosa a megállapított értékének kb. feléért venné meg, mivel egy másik értékbecslés szerint ugyanazon telek piaci értéke 1.6M Ft.
Ez után egy olyan helyzet alakult ki ami eléggé érdekes, ugyanis az 1.6M feléért, már az eredetileg eladást tervező "A" telekrész tulajdonosa is megvenné a "B" telekrészt, de annak tulajdonosa a saját maga értékbecslésében megállapított összegért nem kívánja eladni a telket.A piaci áráért viszont nem venné meg az "A" telekrészt.
Szóval aki még nem vesztette el a fonalat és esetleg tapasztalata is van ilyen helyzetben mit mond a jog, mit lehet tenni, kérem ne tartsa magában.Annyi még lényeges a sztoriban, "A" és "B" tulajdonosok nem ismerik egymást, "A" tulajdonos évekkel ezelőtt teljesen körbekerítette az egész telket és lezárta, teljesen sajátjaként használja, "B" tulajdonos be sem tud oda jutni.
-
Spet
addikt
válasz Könyvelő9892 #12717 üzenetére
Nézzük Wikipédia alapján a definíciót: Plágiumnak vagy plagizálásnak nevezik azt a cselekedetet, ha valaki egy másik ember (az eredeti szerző) munkáját saját publikált munkájában hivatkozás, forrás megjelölés és/vagy szerzői engedély nélkül felhasználja, azt sajátjaként tünteti fel, és ezzel az eredeti szerző jogait sérti.
Az-az, ha valamilyen formában publikálod, és ő felhasználja saját munkájában (például, szakdolgozat, diplomamunka, vagy sima beadandó esszé), akkor plagizál.
De miről is van itt szó? Tételekről, melyek az államvizsgához kapcsolódnak, ahol rövid írásos felkészülési időd van, majd szóban kell megfelelned a bizottsági tag, vagy maga a bizottság előtt. Ilyen esetben ha felhasználja nem plagizál. Kivéve [I(!)]talán(!) egy esetben: ha a vizsgáztató elkéri tőle a jegyzetét, mert jónak találja, és ott a sajátjának tünteti fel a munkát (pedig a tiedet magolta be, írta le).
De itt felvetődne az etikai kérdés: te megjelölted-e a forrásokat melyeket felhasználtál a tételek kidolgozásánál? Az-az végtelen körbe értünk.
Viszont ha valamelyik későbbi évfolyamból felhasználja a te közzétett tételedet beadandóba (mert ahhoz kapcsolódik), és egy az egyben beemeli, akkor ő plagizál egyértelműen.
Ez az én meglátásom a plágium értelmében.
Másik kérdés: a szellemi, fizikai munkádért kérhetsz ellenjuttatást. De a mai világba ne gondold, ha egyszer valaki letölti például a pdf formátumot akkor nem fogja megosztani másokkal, még ha az minimális összegbe került is. (lehet az jelszó megadása, vízjel, felhasználói szerződés, google play áruház stb. stb). Ugyanez igaz a nyomtatott verzióra is. Eleinte lehet, hogy lesz belőle bevételed (nem lehet meghatározni mennyi), de ahogy telik az idő, változnak a tételek a végén 0-ra fog csökkenni ez az érték. Ezért szoktak ezen jól kidolgozott tételsorok megbízható baráti/csoport körön belül mozogni.
De természetesen ez azé n véleményem.
-
Könyvelő9892
csendes tag
Sziasztok!
Idén fogok államvizsgázni az egyetemen. Kidolgoztam a tételeket precízen és pontosan, időt és energiát nem sajnálva. Sok lusta hallgató alig várja, hogy vkitől megszerezze a kidolgozott tételeket államvizsgára.
Én arra gondoltam, hogy közzé tenném, de egy minimális összegért. Erre van-e lehetőségem? Plágiumnak számít-e?
Ha van rá lehetőség, akkor milyen platformon kellene közzétenni? (mint pl ha egy programot töltenék fel google playre, jegyztre is van lehetőség?) -
PishT
tag
Munkajogi kérdés
Sziasztok!
Megszakítás nélküli munkakörben dolgozom, 24órában.
Ünnepnapi pótlék számítása kissé zavaros. Tudnátok segítséget, hogy hol tudnék ennek utánanézni?
Az igaz, hogy a műszak megkezdésének napja számít? Tehát hiába dolgozom többet órában az ünnepnapon, normál napnak lesz elszámolva, ha az ünnep előtti este kezdem a munkát? Köszönöm! -
Zola007
veterán
Felsőoktatási ügyekben milyen szakterületű jogászt érdemes megkeresni?
Van itt a fórumon olyan, aki foglalkozik ilyesmivel?Mʏ ᴘʜɪʟᴏsᴏᴘʜʏ ɪs: Iᴛ’s ɴᴏɴᴇ ᴏғ ᴍʏ ʙᴜsɪɴᴇss ᴡʜᴀᴛ ᴘᴇᴏᴘʟᴇ sᴀʏ ᴏғ ᴍᴇ ᴀɴᴅ ᴛʜɪɴᴋ ᴏғ ᴍᴇ. I ᴀᴍ ᴡʜᴀᴛ I ᴀᴍ ᴀɴᴅ I ᴅᴏ ᴡʜᴀᴛ I ᴅᴏ. I ᴇxᴘᴇᴄᴛ ɴᴏᴛʜɪɴɢ ᴀɴᴅ ᴀᴄᴄᴇᴘᴛ ᴇᴠᴇʀʏᴛʜɪɴɢ. Aɴᴅ ɪᴛ ᴍᴀᴋᴇs ʟɪғᴇ sᴏ ᴍᴜᴄʜ ᴇᴀsɪᴇʀ. - Sɪʀ Aɴᴛʜᴏɴʏ Hᴏᴘᴋɪɴs
-
Tav-Csoves
őstag
Sziasztok!
Adott két külterületi magántulajdonban lévő présházakként feltüntetett, de egyébként zárt kerti nyaralóként használt kerítéssel felosztott terület, rajta két ingatlan. Az ismerősöm, akié az egyik terület, panaszt kíván tenni, amiatt, mert távollétében, és az ő megkérdezése, beleegyezése nélkül a másik terület tulajdonosa a kerítéstől - amely mellett közvetlenül egy kiülős/étkezős rész található - kb 60 cm-re egy lombházat épített.
A sértett sérelme, hogy közvetlenül a kiülő mellett épített a szomszéd egy lombházat a játszadozó gyerekeinek, akik így viszont túl közel lennének hozzájuk, és étkezésekkor, pihenéskor zavarná őt, és családját a gyerekricsaj továbbá mivel a lombház pont az északi uralkodó széljárást zárja el az étkező/kiülőtől, így nyáron a kánikulában többé nem használhatják ki az eddig jól megszokott széljárást.
Ismerősöm a szomszéddal való első szóbeli megbeszélés után polgári peres eljárás megindítását helyezte kilátásba.A kérdésem az, hogy egy ilyen lomház építéséhez kell e építési, önkormányzati engedély?
Hol, és mi szabályozza azt, hogy a szomszéd mennyire közel építhet egy zárt kerti ingatlan mellé egy faházikót?
Ilyen esetben szükséges e polgári pereseljárás indítása, vagy elég lenne egy békéltetőtestület igénybevétele?
Képeket küldök az építményről privátban.
Köszönöm előre is a segítséget.
-
biker
nagyúr
egy ideje megváltozott minden törvény, tudod, úgy 2010 óta lényegében, a munkavállalót akkor rugják kb amikor akarják, megtehetem hogy kell egy kamera a nyaralásra, rendelek egyet, majd hazajöttünk visszaküldöm 14 napon belül, meg ha csak külön nem tiltott valami jó terület besorolással, kb bármilyen kis üzem telepíthető. Van itt családi ház aljában pékség, közvetlen a lakóparkban egy 600nm konditerem, étterem, fagyizó komplexum, egy 4000nm-es gumis műhely, bármi
hétköznap nappal szinte bármi zajt el kell viselned.
Velünk szemben az út túloldalán van egy hulladék válogató-hasznosító, mikor éjjel a konténereket húzzák, azt a csikorgást, az durva. pedig kb 600m de hallatszikElektromos autó töltő berendezések | Mesterséges növényvilágítás | Mai ajánlatunk: www.gerisoft.hu | www.e-autotoltokabel.hu | www.agrar-vilagitas.hu |
-
biker
nagyúr
cég székhely/telephely szabadon lehet, egyes tevékenységek nem.
ha a zaj és mondjuk bűz zavar később mégis, lehet indítani birtokvédelmi eljárást, ahol kötelezhetik intézkedésre, zajcsökkentés, szagszűrők, stb.Elektromos autó töltő berendezések | Mesterséges növényvilágítás | Mai ajánlatunk: www.gerisoft.hu | www.e-autotoltokabel.hu | www.agrar-vilagitas.hu |
-
nagyúr
Az adott tevékenységtől függ, hogy a jogszabály telephely-bejelentést vagy telephely engedélyeztetést ír elő.
Részletesebben a 57/2013. (II. 27.) Korm. rendeletben találsz erről infókat.Eladó Falbatech YamPAD tilt/tent kittel, Kaihl Box Jade kapcsolókkal, XDA keycap settel, szállítással - 70k - - - És nagy kópék vagyunk. Igyunk barátaim, yo-hoo!'' - Jack Sparrow
-
nagyúr
Attól függ mit értesz az alatt, hogy "céget nyitni". Gazdasági társaság székhelyének bejelentéséhez a tulajdonos engedélye kell (amennyiben nem saját tulajdonú pl.), de a szomszédnak ehhez semmi köze. Ha olyan a társaság tevékenysége, hogy egyéb engedélyekhez, hatástanulmányokhoz kötött, akkor előfordulhat, hogy kell további hozzájárulás, pl. épp a szomszédoktól.
Eladó Falbatech YamPAD tilt/tent kittel, Kaihl Box Jade kapcsolókkal, XDA keycap settel, szállítással - 70k - - - És nagy kópék vagyunk. Igyunk barátaim, yo-hoo!'' - Jack Sparrow
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Karcmentes, lemezes Playstation 5 eladó
- Lenovo B50 laptop (15,6/i3-G4/8GB/256SSD/Magyar/AkkuX)
- XBOX ONE X 1TB, makulátlan szép állapotban, 6 hó teljeskörű és 1 év SW garanciával Bp-i üzletből!!
- Billentyűzet hibás 17 colos HP Probook 4720S laptop
- Dell Latitude E5530 laptop (15,6FHD/i5-G3/8GB/500HDD/MagyarVilágítós)
Állásajánlatok
Cég: Axon Labs Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest