Hirdetés
Új hozzászólás Aktív témák
-
holodp
aktív tag
Köszönöm!
Össze is raktam a gépet, de van három problémám.
1: A CPU hűtő olyan hangos, mint az istennyila. Most nem tudom, hogy ez azért van-e, mert a gyári alapból ilyen hangos, vagy csak mert mindig maxon jár a venti? BIOS-ban hol lehet beállítani ezt? Vagy Windowsban kell?
Gondolom ha pörög a venti, akkor nem az összerakással van baj.
2: Mikor bedugdostam a kábeleket, először a videókártya csatijára dugtam a monitort, de azon nem jött semmi kép, csak ha az alaplap csatlakozójára tettem. Csak fel kell tenni drivert, és átdughatom, vagy valahol le kell tiltani a beépített videókarit?
3: A HDD kis ledje nem működik az első panelen. Fordítsam meg a dugaszt a tüskéken? -
Ult!ma
csendes tag
Köszi szépen a tippeket!
Egyébként nézegettem most a dolgokat; hozzászólások a pontjaidhoz:
- A procik között kb. 8000 Ft különbség van és állitólag az új szériás 2600k-k nem olyan jól túlhúzhatók (mondjuk csak 100 Mhz különbség van köztük); az új Sandy Bridge-Es procik meg kb. tényleg csak a grafikusoknak segít bármiféle teljesítmény szempontjából
- A videókártyából Nvidia-only; túl sokszor megszívta gyenge ATI driverekkel, de én is kb. a 7970-et ajánlottam
- A táp pedig későbbi SLI útvonalhoz van kitalálva, amennyiben vmikor befigyel még egy 580GTX és azért az eszik egy 240W-ot, ha jól tudom
- Az alaplapról meg azon kívül egy szál panaszt nem hallottam (csak dicséret szinte), hogy a csávó feje van alapvetően BIOS-háttérképként (de szerencsére le lehet cserélni)Üdv,
Ult!ma -
Ult!ma
csendes tag
Halihó,
Hát én nem értek hozzá annyira, de azért valamennyire megnéztem a cuccokat és annyira azért nem tűnik gagyinak.
Vegyük a házat:
Nyilván nem ér annyit, amennyit az ára, de elég profi megoldásokkal rendelkezik. Pl. a hot swap bay-ek, a külső porszűrők, a belső kábelmenedzsment rendszere. Na meg az egész ház alap-szellőzését alapvetően szokták dicsérni.Ott van a proci:
Jelen pillanatban nincs ennél jobb a piacon azt figyelembe véve, hogy az alaplapot ne kelljen majd lecserélni, amikor kijön majd az Ivy Bridge és a barátom cserélni akar. A jobb alatt pedig értsétek a sebességet persze, de ne felejtsétek a kompatibilitást.Egyedül a videókártyát érzem feleslegesen drágának, pláne úgy, hogy jön a 6-os széria a GTX-ből, de most tudja csak megvásárolni és később nem akar majd vele foglalkozni.
Egyébként ugyan picit off topic, de akkor már itt a teljes konfig:
Thermaltake Level 10GT *SNOW EDITION* Full Tower Wide Body Gaming Case w/ Side-Panel Window
Intel® Core™ i7-2700K 3.50 GHz 8MB Intel Smart Cache LGA1155
Noctua NH-D14
ASRock Fatal1ty Z68 Professional Gen3
Corsair Vengeance (Red) - 16GB (4GBx4) DDR3/1600MHz Dual Channel Memory
GIGABYTE GV-N580SO-15I GTX580 1536MB GDDR5 PCIE
1,050 Watts - Corsair HX1050W 80 Plus Power Supply - Quad SLI Ready
120GB Corsair Force GT Series SATA-III 6.0Gb/s SSD - 555MB/s Read & 515MB/s Write (VR Zone Editor’s Choice 10/10)
WD 1000GB Caviar Black 7200 RPM 64MB SATA3 WD1002FAEX
LG BH10LS30
Creative Labs SB X-FI Titanium HD
INTEL PRO/1000 GT Desktop LP
Chieftec CRD-501Ha belefér az off topic-ság azért szívesen meghallgatnám a véleményeteket a konfigról, hátha tudok neki egyéb tanácsokat adni. De ne felejtsétek; egyetlen célja van: hogy a következő 2 évben se okozzon gondot egy darab játék sem 1920*1200-ban. Értsd ez alatt a full, ultra, max. beállításokat (amihez valszeg. le kéne majd cserélni a vid.karit, de remélhetőleg a többit nem). Ja és persze elég csúnyán túl lesz húzva a proci, amennyiben szükséges a modern játékokhoz, de ahhoz spec. értek
Eddig is köszi mindkettőtöknek!
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- Futás, futópályák
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 7***(X) "Zen 4" (AM5)
- Telekom otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Szólánc.
- Asszociációs játék. :)
- Fűzzük össze a szavakat :)
- MárkaLánc
- Nothing Phone (2) - több, mint elsőre látszik
- Spórolós topik
- További aktív témák...
- AKCIÓ!!! GAMER PC: RYZEN 9 5900X + RTX 3060 12GB GDDR6! GARANCIA/SZÁMLA!!!
- Lenovo ThinkCentre M710Q Tiny PC (G4400T 2core 2.9Ghz, 8 GB DDR4, 256 GB Nvme, WIN10)
- Eladó Gamer PC! ROG RTX 3060 12GB/RYZEN 5 5600/32GB RAM/500GB SSD
- Indiana Jones and the Great Circle - Digital Premium Edition - beváltás: 2025.1.30 - RTX 40XX
- Eladó 2020 Apple Mac Mini M1, 16GB RAM, 256GB SSD
Állásajánlatok
Cég: Axon Labs Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest