Hirdetés
- PlayStation 5
- Xbox Series X|S
- Fortnite - Battle Royale & Save the World (PC, XO, PS4, Switch, Mobil)
- S.T.A.L.K.E.R. 2: Heart of Chornobyl
- World of Tanks - MMO
- Path of Exile 2
- Bestbuy játékok
- Nintendo Switch 2, vagy amit akartok (találgatós topik most még)
- iRacing.com - a legélethűbb -online- autós szimulátor bajnokság
- Call of Duty: Black Ops 6
Új hozzászólás Aktív témák
-
StaChys
tag
válasz InterFox #498 üzenetére
Szerintem egy eléggé kiegyensúlyozatlan gépet sikerült összeállítanod. Az FX procihoz a 1333MHz-es RAM nem az igazi (jelentéktelen felárral kapsz 1866MHz-est ebben a méretben, szintén Corsair-t ). SSD-ből Samsung 830-as szériát nézd meg, ebben a méretben ~17 Ft. A házat és a benne lévő tápot szerintem felejtsd el, nem biztonságos. HA már elköltesz 150.000,- Ft-ot akkor ne a Codegen táp vigye a másvilágra, egyébként a 450 W elég lenne, de a Codegen-nek konkrétan a 12V-os ága talán ha
300-350W-ot(megnéztem, a google-s adatlapok szerint ~200W-ot) le tud adni akkor sokat mondok, ennek a VGA+CPU párosnak azért ennél egy stabilabb táp szükséges. Valamint egy jobban szellőző, jobban szerelhető ház is sokat dobna az összképen.
Nem tudom szeretnél-e tuningolni, mert akkor egy CPU hűtő sem ártana, de majd valaki nálam hozzáértőbb ad konkrét tanácsokat.A másik gépösszerakós [topicban] nagyobb az élet, szvsz kérdezd meg ott is, nem árt ha leírod mire szeretnéd használni (milyen programokat futattnál). Milyen felbontású monitorod van...
[ Szerkesztve ]
-
InterFox
senior tag
Sziasztok, tudnátok egy picit segíteni?
PCX-es 150,000 ft-os összeállításom:
alaplap: Gigabyte 970A-D3
Proci: AMD FX 8150
VGA: GTX 650 TI (Gigabyte)
Ram: Corsair 2x4GB DDR3 1333MHz CMP8GX3M2B1333C9
SSD: Kingmax 64GB KM064GSMU25 SSD
HDD: 500GB Saját
Tápos Házodegen Q-3343-A2 (450W) 12cm ezüst-fekete számítógép házMit szóltok hozzá, minden kompatibilis mindennel?
Illetve, nem tudom 450w elég lesz e?[ Szerkesztve ]
PSN ID: interfoxthedead
-
StaChys
tag
válasz #42308056 #493 üzenetére
Miért nem gondolkodsz a kisebb HDD helyett egy SSD-ben? Nagyon sokat dobna a sebességen. Valami 60-120 Gb-os (kerettől függően) jobb lenne neked.
pl: SAMSUNG 64GB SATA3 SSD 2,5" 17-18 e Ft körül van"Seagate 1000GB" és "Kingston HyperX 1600Mhz" ezek így nagyon tág fogalom. Ilyen név alatt van ezekből többféle (sebességben eltérő) típust lehet kapni, kicsit pontosítani kéne, hogy melyikre gondoltál.
Érdemes érdeklődni a [milyen_asztali_gepet_vegyek] topicban is!
-
alkonyat
tag
ASROCK 960GM-GS3 FX
AMD Bulldozer x6 FX-6100 3.3GHz AM3+
KINGMAX 4096MB DDR3 1600MHz
MSI R7770-PMD1GD5 HD7770 1GB GDDR5 PCIE
SEAGATE 500GB Barracuda 7200rpm 16MB SATA3 ST500DM002
GABA 2936
HEXA 400Wmi a véleményetek erről a konfigról?
-
kovimre
tag
Sziasztok! Videószerkesztéshez (akár a későbbiekben majd HD is ) kellene összeállítani egy gépet. A határ sajnos csak 200 e Ft. Köszönöm előre is az ötleteket.
-
törölt tag
Sziasztok!
Adobe Premiere Pro CS6 alá kéne elméletben összeállítanom egy gépet. Eddig ezeket választottam:
Alaplap: Asrock Z77 PRO3
Processzor: Intel Core i7 2600s
Memória: Kingston HyperX 2x4GB 1600MHz DDR3
HDD: Seagate 1000GB és Seagate 250GB (Utóbbin lenne a rendszer, előbbin meg lenne az anyag amivel dolgozik az ember, vagy szerintetek hülyeség?)Két kérdésem lenne felétek: Egyrészt, hogy a két merevlemezben nem egyforma méretű a cache, ebből lehet baj? A kisebbel rendelkező visszafoghatja a gép teljesítményét?
A másik a videokártyával kapcsolatban lenne. Nem tudok e kettő közt választani:
Asus GTX670 DC2G 4GD5 (4GB)
HP nVidia Quadro 2000 (1GB)
Árban kb. egy szinten vannak, szerintetek melyik szolgálná ki jobban a fent említett programot?Előre is köszi!
-
Donbalazs
tag
válasz matrai.milan #488 üzenetére
Akkor ez a config rendben lesz neked!
Látványtervezést vállalok // épületeket kívülről-belülről // tarifákról és egyebekről érdeklődni privátban vagy: donbaalazs@gmail.com
-
gyuromoj
veterán
Hali!
Ma hozta a futár az NZXT Tempest 410 házamat.
Életemben először pakoltam össze gépet. Az a gondom hogy az újraindítás gomb nem akar menni és nem tudom hova bedugni az elülső USB3 kivezetését.
Gép az adataimnál.Üdv Gyuri
PSN: gyuromoj | R.I.P. Supernatural 2005.09.13.-2020.11.19.
-
Donbalazs
tag
válasz matrai.milan #486 üzenetére
Játszani szeretnél rajta?
Látványtervezést vállalok // épületeket kívülről-belülről // tarifákról és egyebekről érdeklődni privátban vagy: donbaalazs@gmail.com
-
Donbalazs
tag
válasz matrai.milan #484 üzenetére
Szerintem házból legyen Cooler Master.
[ Szerkesztve ]
-
matrai.milan
csendes tag
Sziasztok!
Most készülök egy nagyobb beruházásra - egy komolyabb pc összerakásáról lenne szó. Az alkatrészeket már összeírtam, melyek az alábbiak lennének:
- intel core i7-3770k 3.9ghz turbo, 8mb cache - 81790 HUF (64402) USERS
- Be quiet! Dark Rock Pro 2 proc.hűt. - 20848 HUF (16416) DigitalTrend
- Gigabyte HD7970 3GB GHz Edition - 112390 HUF (88496) USERS
- Seagate 1TB Barracuda 7200RPM 64MB SATA3 3,5" - 18490 HUF (14560) USERS
- Xilence 800W RedWing Gaming Edition táp - 27990 HUF (22040) USERS
- Kingston 16GB 1600MHZ DDR3 NON-ECC CL10 - 21311 HUF (16780) PCland
- Fractal Design Arc midi - 24308 HUF (19140) PCland
- ASRock Z77 EXTREME4 s1155 - 33290 HUF (26213) USERS
- Samsung 64GB SATA3 2,5" Basic MZ-7PC064B/WW - 19900 HUF (15740) USERSA segítségeteket abban kérném, hogy ez a konfig így rendben van e?! Mármint én odafigyeltem a kompatibilitásra, meg hogy minden passzoljon, de mégiscsak elsőre csinálok ilyet és elég rég spórolok már egy ilyen gépre!
A válaszokat előre is köszönöm! -
Mittu88
senior tag
válasz Arkennys #481 üzenetére
Tegyél HDD helyett egy 60-120 gigás SSD-t, azt' ha marad zseton vegyél mellé vinyót, ha nem, akkor vagy spórolj rá (átmenetileg elég a kis SSD), vagy ha elég akkor használd egészséggel.
Nem értem amúgy miért a HDD-t preferálják még mindig az emberek. Nem olyan drágák már az ssd-k. -
Donbalazs
tag
Üdv
Lenne 40k keretem egy stabil lábakon álló pc-re, már csak össze kéne állítani. ebben kérem a segítséget.
Játékra és 3D látványtervezésre és szerkesztésre használnám.Eddig ezt a tippet kaptam:
Újonnan:
LAP: ASRock sFM2 FM2A55M-DGS ~ 13k
CPU: AMD A8-Series X4 5600K 3.9GHz Black (4mag) ~ 25k
RAM: Kingmax DDR3 1600MHz / 4GB ~ 4k
GPU: CPU-ba integrált Ati Radeon HD6570D
Gar: 2-3év, Készítette ShellK. / össz: ~ 43kKaphatnék ezen kívül egy hasonló erősségű és árban is hasonló összeállítást, hogy tudjak választani kettő közül?
-
Arkennys
addikt
Sziasztok!
Régi gépem már megélt jó pár évet a kezeim alatt, és bár eddig semmi baj nem volt vele, egyrészt már-már kevés a teljesítménye, másrészt mostanra már néha akadnak hibajelenségek. Mielőtt végleg kihalna, még karácsony előtt tervezek venni egy másikat.
Mindenből újat szeretnék, és a maximális ráköltésem 100, leges legfeljebb 110 e ft. Igazából azért írok csak ide, hogy szerintetek a beírásra kerülő alkatrészekből összerakott gép megfelel e 3D-s tervezési feladatokra és 3D-s modellen végzett analízisek végzésére, valamint néha játékra (ilyen 3-4 évvel ezelőttiekből vannak főleg, amikkel szoktam játszani, ez a jövőben sem nagyon fog változni, a legfrissebb általam favorizált játék a left 4 dead 2 ).
Annyit kérek, hogy ilyen 3ezerért ebből és ebből van jobb ajánlásokkal ne bombázzatok, hiszen e téren mindig mindennél van jobb pár ezerrel többért (bánom is, hogy kispénzű lévén ez a maximum, amennyit ki tudok sajtolni erre a célra, de muszáj, hogy haladni tudjak a dolgaimmal, ami gép nélkül nem menne). Tehát következzék az alkatrészlista (néhol kérdéssel fűszerezve):
videokártya: ASUS EAH6670/DIS/1GD5 HD6670 1GB GDDR5 PCIE (tudtommal
megy crossfire-ben a processzorral, amennyire utánanéztem)
processzor: A8-3870k
alaplap - ASROCK A75 Pro4
Ház és táp: LCPOWER 7032B 420W (remélem, elég ekkora táp a rendes működéshez, mit gondoltok?)
memória - GEIL 8192MB EVO CORSA DDR3 2133Mhz CL10 KIT GOC38GB2133C10ADC
processzorhűtés - SCYTHE Ninja 3 Rev. B (ezt ajánlások alapján néztem,
de érdekelne a ti véleményetek bíznék, a lényeg, hogy ne engedje
nagyon melegedni a processzort, amennyire hallom, a gyárival hajlamos
eléggé megszaladni a hőmérséklet...és ne legyen drágább az említettnél))
winchester - WD 500GB Caviar Black 7200rpm 64MB SATA3 WD5003AZEX
Optikai: Pioneer DVR-219LBK SATA Fekete OEM
Köszönöm az igyekezetét előre is minden válaszadónak.Si vis pacem, para bellum - Ha békét akarsz, készülj a háborúra
-
törölt tag
Sziasztok!
Ma megjött az Asrock B75 Pro3-M alaplapom az Intel procival és nagyon állatul megy a 7870-essel!
Viszont nem hajlandó a korábban használt SSD-mel beootolni ( http://ipon.hu/webshop/product/kingston_256gb_sata3_25_ssdnow_v200_sv200s3_256g/190530 ) amit az alaplapcsere előtt használtam....
Próbáltam Sata3-ra és Sata2-re is kötni, de a win7 elindul és kék villanás után újraindul. Ezután diagnosztikában szötymörög egy darabig, de az újraindítás után ugyanez a helyzet...
Esetleg valami tipp? Át kell állítsak valamit a bios-ban (először látok ilyen csilli-villi biost)
Előre is köszi! -
S-IW
tag
válasz Little_Gaara #476 üzenetére
-
1501N
tag
Helló!
Van egy viszonylag új Codegen házam usb előlapi kivezetéssel. Ha rádugok szinte bármit, megjelenik az eszköz gyorsabb működésre képes szöveg. Akkor most nem megy át rajta a 2.0? Rosszul kötöttem valamit?
Ilyen szutyok a gép lelke: Asus_P5VD2MX_SE, papíron a ház is 2.0-ás, win xp sp3, minden driver telepítve -
Mittu88
senior tag
Sziasztok!
Full passzív gépet szeretnék összerakni, minél olcsóbban. A kritériumok prioritási sorrendben:
- kiugró ár/érték arány ,
- 60e Ft környékén, de max. 80,
- full passzív,
- ssd-vel,
- 2 magos proci minimum (eddig amd volt, de lehet intel is, mitbánomén, ennyiből úgyis csak amd jön ki szerintem, de ki tudja...),
- fullhádé videókat vigye (gondolom nem ez lesz a szűk keresztmetszet ).Akár barebone is érdekel (nyilván olcsóbban), vagy csak sima passzív ház, ahhoz már összekukázom az alkatrészeket.
Monitor nem kell.
Az se baj, ha elfut rajta a League of Legends, de ha nem, akkor max leszokok róla, ártani nem árt.
Mérete mindegy, előny, ha minél kisebb. USB3 is jó, ha van, de nem feltétel.
Lehet használt is, de elsősorban újat néznék.
Előny, ha adapterrel működik, nem tápegységgel. Ha tápegységes, akkor mozgóalkatrész mentes legyen (talán ezeket hívják passzív tápnak???).Előre is köszönöm szépen az építő jellegű kritikákat!
-
Little_Gaara
tag
hali mindenki!
mit javasoltok arra hogy új gépet hol érdemes venni ahol van netes gépösszerakó???
-
Dave-11
tag
Sziasztok, a segítségeteket szeretném kérni. Egy számítógépet szeretnék összerakni, és igazából csak alaplapra, procira, és videókártyára lenne szükségem.
Amit biztosan tudok:
- 2 magos processzort szeretnék
- 1155-ös foglalatú alaplapot(hogy később esetleg egy i3-as vagy egy i5-ös is belemenjen)
Amire a gépet használnám:
- játék, photoshop, videószerkesztés, konvertálás, gameplay videók felvétele
Tudnátok valami jó kis összeállítást ajánlani, ami viszonylag időtálló (2-3 évig jó), és pénztárcakímélő is?
Az ilyenek hogy gépház, vinyó, dvd olvasó/író azok gondolom passzolnának, memóriából pedig 2 vagy esetleg 4 gb ddr3-asra gondoltam.
Előre is köszi!:D Semmi :D
-
kornyiktamas
aktív tag
Sziasztok
gépet akarok összerakni:
ilyen lap megfelelne?
és egy AMD Athlon 64 X2 procit akarok bele rakni ami 2.8ghz
egyáltalán jó lapot néztem ki? -
kornyiktamas
aktív tag
Sziasztok.
Raknátok össze egy gépet nekem kb max 40e ftért?
lehetőleg AMD és játékra legyen persze nem mai játékokkal akarok játszani de azért legyen fps akár használtak is lehetnek,ahogyan a legtöbbet lehet kihozni.
amire szükségem lenne:
Táp
Alaplap
Proci
Memória(bár van 2x1gb ddr2 ha azis jó)
VGA
Házköszi
mostani gépem:
Alaplap:Asrock Conroe 1337-D667
VGA:ATI Readon HD 4350 512MB
350WATT ADK TÁP
Intel pentium 4 3.2ghz cpu 800mhz/1mb
2x1GB WINTEC ram[ Szerkesztve ]
-
hfrankee
senior tag
Először is futtasd le ezt,hogy kizárd a hdd problémát.
Utána töltsd le innen a memtestet és futtasd boot cdről legalább két órát,hogy kizárd a memória hibát.
Közben működés közben tapogasd a főbb hardvereket,suoth bridge,north bridge,memo,vga,cpu hűtőborda hogy nincs e extrém túlmelegedés.
Jó lenne ha az adatlapodon kitöltenéd hogy milyen géped van,mivel akkor tipus specifikus tanácsok is születhetnek.Esetleg.
üdv -
-
tag
Hali.A gépadem kb hetente egyszer eljátsza a kék halált.
Nemrég szétszedtem kipucoltam azota játsza ezt.Valaki vmi megoldást?Üdv Dénes >>>>> +36308472229>>>>>> baloghdenes04@gmail.com >>>>>> www.somogypc.hu
-
hfrankee
senior tag
válasz FireKeeper #466 üzenetére
Mindenképp,de erre többször fel lett hívva, a tévesen konfig ajánlást kérők és beárazósos formák figyelme.
Az utóbbi időben csak a helyes topikok linkelésével foglalkoztam,de meguntam.
Hosszú hónapokkal ezelőtt volt utoljára összeszerelős kérdés.... -
BigBlackDog
veterán
válasz FireKeeper #466 üzenetére
Szerintem lenne értelme. Jeleztem is nemrég modis topikban is, hogy nagyon sokan tévesen erre tévednek. Nem tudom, mennyien vannak rendszeres látogatók, de szvsz nem sokan. Talán topik címét kéne kicsit kiegészíteni, hogy gépkiválasztással kapcsolatban ne errefelé tévedjenek az emberek.
-
FireKeeper
nagyúr
sziasztok!
nemrég botlottam ebbe a topikba, és felkeltette a figyelmem. azonban ahogy látom, ide inkább az alkatrészek kiválasztásával kapcsolatban jönnek a kérdések, aminek már ugye van topikja (a milyen asztali gépet vegyek topik ugye). pedig szerintem lenne létjogosultsága egy olyan topiknak is, ami az otthoni összeszerelésben segít, ahhoz ad tanácsokat. szóval kérdezném a topik rendszeres látogatóit, hogy szerintük lenne-e értelme kicsit ebbe az irányba elvinni a topikot? át lehetne szerkeszteni az első hsz-t, a konfigos kérdéseket átirányítani másik topikokba, stb.
steam, GOG, uPlay: @petermadach || HotS: PeterMadach#2675 || Xperia 10 VI || Ultrawide & SFF masterrace || Unofficial and unpaid VXE R1 shill
-
Hegelacko666
csendes tag
válasz #48967168 #451 üzenetére
Üdv mindenkinek!
Elsősorban játékra szeretnék egy pc összeállítást kérni.
Jelenlegi konfig: 2400 mhz dual core amd
Asus alaplap
2Gb RAM
512Mb Ati radeon 8600 GT video kártya
Géphez házam van, és egy Asus lcd monitor, winchester 1.5 terrab-os
550W-os tápegységgel működik.
Szánnék egy felújításra olyan 100-120.000 Ft-ot.
Ki mit tud javasolni?
Válaszokat köszönöm.Hege666
-
Greg55
csendes tag
válasz Rodrighez #463 üzenetére
Azt a tápot felejtsd el. FSP 400 apn, Corsair cx430 pl. Nem írtad a monitorod felbontását, gtx 650 nem biztos, hogy elég lesz, vsz. 2 GB-os felesleges is belőle. Prociból meg akkor már érdemesebb az IGP-vel rendelkezőt venni. A másik topikban végül is kaptál egy korrekt ajánlatot.
[ Szerkesztve ]
-
Rodrighez
csendes tag
válasz BigBlackDog #462 üzenetére
Ezen a fórumon nem igazán szerették az ilyen jellegű kérdést. Inkább ajánlottak egy más jellegű PC-t hasonló áron.
Amúgy gpu nem tudom, hogy mi. (Az nem az integrált VGA? )
Ebből a kettőből esetleg tudnál ajánlani egyet-egyet hasonló ár és teljesítmény kategóriában? (Esetleg a táp lehet gyengébb, ha szerinted is elég... gőzöm sincs)
És lehetőleg a bolt is maradjon...Nagyon megköszönném!
[ Szerkesztve ]
-
BigBlackDog
veterán
válasz Rodrighez #461 üzenetére
Tápból mindenképpen valami márkásabbat vennék, kitudja, hogy ezekben az búcsúból lőtt fémkupacokban merre csordogálnak az elektronok.
Prociból szándékosan választottál gpu nélkülit?
Itt egyébként gyorsabban kapsz, hozzáértőktől választ. -
Rodrighez
csendes tag
Helló!
Remélem itt jó helyen járok, ha azt szeretném, hogy hozzáértők véleményezzék a konfig-ot, amit összeraktam.
Ide kigyűjtöttem a linkeket: link
Előre is köszönöm a válaszokat!
-
BigBlackDog
veterán
-
szines2
csendes tag
Sziasztok, gondoltam osszerakok egy kicsit utosebb gepet vegre, mar evek ota tervezem, es az alabbi konfiguraciot sikerult kiguglizni. Hasznalnam jatekra, virtualis gepek futtatasara, fejlesztesre. Mi a velemenyetek? Esetleg erdemes lenne valamibol mas markat vagy tipust valasztani? (A dabs.ie arai vannak feltuntentve.)
Corsair Memory Special Edition White Graphite Series 600T Mid-Tower Case -- €188.71
Asus P8Z77-V DELUXE S1155 Intel Z77 DDR3 ATX -------------------------- €233.62
Intel Core i7-3770K S1155 3.5GHz 8MB ------------------------------------ €339.04
Corsair Memory TX850 V2 850W ATX Enthusiast Series --------------------- €113.40
Samsung 256GB 830 Series SATA 6Gb/s 2.5" Solid State Drive Desktop Kit ---- €222.53
Asus AMD Radeon 7870 HD 2GB PCI-Express 3.0 HDMI DIRECTCU II TOP ------- €288.18
Kingston 16GB (4 x 4GB) HyperX 2133MHz DDR3 Non-ECC DIMM 240-pin CL11 -- €109.99
Pioneer BDR-207DBK 12x SATA Int BD-RW Burner Black Bare -------------------- €74.68
Corsair Memory Cooling Hydro Series H100 High-Performance CPU Cooler -------- €87.08Osszesen: ------------------------------------------------------------- € 1,660.63
-
Jackie001
csendes tag
Sziasztok!
Nekem egy olyan gondom lenne, hogy nem rég raktam össze egy gépet, és mikor egy ablakom aktív pl MSN beszélgetés egyszer csak gondol egyet és inaktiválja! (Tehát mikor írok gondol egyet és inaktív lesz az ablak, szóval hiába írnék elkezd pittyegni, hogy most minek nyomkodom a billentyűket. Ilyenkor megint rá kell kattolni az ablakra hogy ismét tudjak írni) Tudna nekem valaki segíteni, mert ez borzasztóan idegesítő és nem mellesleg alig tudok gépelni. Próbálkoztam a win-t újrarakni de ez sem segített!Jackie
-
yoken562
csendes tag
sziasztok segítséget szeretnék kérni egy AMD konfig összerakásához, nem akarom folyton újíttatni, egy olyan gépet akarok majd venni ami 2-3 évig kjitart ... még kezdő vagyok, pontosabban 5-6 éve nem néztem milyen változások vannak hardveres téren ... talán árulkodik a konfigom is
Amd 3000+ proc
Ati 9800
1gb ddr2 800mhz
abit kv8proa konfigra nagyjából 100-120ezret szánok, csak magára a gépre monitor nélkül
Válaszokat előre is köszönömAm játékra használnám, de nem állandóan, vagy2-3 játékra PL:Sleeping Dogs, Darksiders II, meg guild wars II
[ Szerkesztve ]
-
CoolMan
MODERÁTOR
válasz #48967168 #453 üzenetére
A 7870 pl: sapphire jó választás.
NVIDIA felől pedig a GTX 560Ti Gigabyte vagy Palit ezek 1GB fedélzeti memóriával vannak (full HD-ban esetleg némely játékoknál elfogyhat de nem vészes) vagy még ez is jó MSI 448 Cuda magos viszont a helyedben lehet, hogy dobnék rá még 2-4K -t és beruháznék az új GTX660-ra.
PL: Gainward vagy MSI és ezek már 2GB memóriával vannak szerelve. -
-
CoolMan
MODERÁTOR
válasz #48967168 #451 üzenetére
Szia!
Szerintem a proci maradhatna, mert erősebb VGA-t is elbír. De a max. amit bele tehetnél az a Phenom II x6 1100T. összehasonlítás kérdés megérné-e?
Mennyit szánnál a VGA-ra és AMD vagy Nvidia? -
törölt tag
Sziasztok!
A jelenlegi gépemet szeretném egy kicsi játékra fejleszteni. Autószimekkel akarok nyomulni, úgy hogy minél több ellenfél a pályán lehessen stabil 50 fps értékek mellett Full HD-ban TV-re kötve!
Elsődlegesen a meglévő konfiban a procit és a videókártyát cserélném le, feltéve ha lenne értelme, hozna szignifikáns különbséget. Ha nem akkor hajlok az alaplapcserére is, viszont innen már nem tovább...
A jelenlegi konfig:
Vapor-X-es Radeon HD5770
GA-880GMA-UD2H alaplap
AMD Phaneom II 955 BE proci
8GB RAM
256GB SSD
Corsair CX600 tápA videókártya fontos hogy alapjáraton (netezés, torrent) halk legyen és ha lehet 2db HDMI kimenet legyen rajta.
Köszi a segítséget!
-
KOAN92
csendes tag
Sziasztok!
nos téma adott : D
van egy gépem és ahhoz szeretném a segítségeteket kérni illetve aki tud ajánlatot tenni tápegységgel kapcsolatosan 12e a határ sajnos: /
az alábbi a konfig:
AMD Phenom II X4 3.2 Ghz 955 Black Edition
Kingston 4 GB RAM 1333 Mhz
Sapphire HD 4870x2 , Accelero XTREME 4870X2 hűtéssel
320 GB Samsung SATA II HDD + Toshiba 80 GB Laptop HDD
LG DVD író
Válaszotokat és segítségeteket előre is köszönöm!
Üdv, KOAN92
-
tutika007
csendes tag
Sziasztok!
Egy brutális gépet szeretnék ha összeraknátok nekem.Full játékra és 3D filmek nézésére használnám!
Egy jó darabig nem szeretnék rá költeni dolgokra, de avval is tisztában vagyok, hogy nem biztos, hogy ami drága az jobb is!!!Elképzeléseim
PROCI: i7 amivel nem áll szándékomban spórolni
Alaplap: szerintem erre sem érdemes spórolni ezt rátok bízom
Videókártya: 2 gigás ddr5 én gforce -ban gondolkodom??, Ötlet???
Ház: Bitfenix Colossus Venom nekem ez nagyon bejőn
Winchester 2TB Seagate Barracuda 64MB cache, 7200rpm SATA-3
SSD: 120GB OCZ Vertex 4 SATA-3
Táp: Cooler Master GX 750W
Memória: 16GB Corsair Vengeance 1600MHz DDR3 kit (8x4GB
Optikai meghajtó:blu-ray író jó volna később úgyis mennek le a lemez árak!
Hangkártya: játék élmény szempontjából kellene ötletem nincs??
hütés: ezt is rátok bízomMax ár: 500000 lenne
Előre is kösz, hogy ezt a pár sort elolvastátok
-
infekt007
csendes tag
Jó napot kívánok a mesterembereknek
Tanácsot szeretnék kérni, úgy érzem eljött az idő hogy lecseréljem a számítógépnek csúfolt szarkalkulátoromat. Játékra,filmre, netezésre szeretném használni, a keretem 80-85 ezer forint,mindneféle képen magam szeretném összerakni, kinéztem már hogy miket szeretnék összepakolni, ebben kérnék tanácsot hogy a felsorolt hardverek jók e, és nem "ütik" egymást.
Szóval akkor ime a lista
Alaplap: ASUS M5A78L LE
RAMINGSTON 4096MB DDR3 1333MHz CL9 KVR1333D3N9/4G
HDD: (ha tud valaki ennél olcsobban azt megköszönném,160GB is elég lenne)
SEAGATE 250GB Barracuda 7200rpm 16MB SATA3 ST250DM000
CPU:AMD Phenom II X4 965 3.40GHz AM3 BOX Black Edition
VGA:ASUS EAH6670/DIS/1GD5 PCIE
Az alaplapra azért esett a választásom mert van rajta IDE csatlakozó, és nem szeretnék új DVD írót venni, jó ami most van, tápom, és házam van
Bocsi ha valahol baromságot írtam
Előre is köszönöm a válaszokat. -
föccer
nagyúr
válasz Hun91FaTe #446 üzenetére
Szia!
Az ilyen véleményezés inkább ebbe a topikba való. Itt inkább a szerelés fizikai és szoftveres részével foglalkoznak. A linkelt topikban elég sokan járnak, akik napi szinten foglalkoznak az aktuális HW-kal és azok áraival.
üdv, föccer
Építésztechnikus. Építőmérnök. Ingatlan adás-vétel vevő oldali támogatása. Mérnök tanácsadás, felújításhoz, átépítéshez. Excel feladatok megoldása. Lézergravírozás. Mindent IS csinálok: www.jatekosfejlodes.hu
-
Hun91FaTe
csendes tag
Sziasztok!
Következő konfigba gondolkodok
CPU:
AMD A8-3850 (FM1) BOX processzor 24244 Ft
Alaplap:
Asrock A75M-HVS alaplap (sFM1) 14567 Ft
Memória:
Kingston 4GB 1600MHz DDR3 Non-ECC CL11 DIMM 5067 Ft
HDD:
Seagate 1000GB Serial-ATA 3.0 7200rpm winchester (64MB cache) 20511 FtKíváncsi lennék a véleményekre, és esetleg jobb alternatívákra, hasonló árba.
Illetve hogy mekkora tápot érdemes hozzá venni.[ Szerkesztve ]
-
föccer
nagyúr
válasz SPeti1984 #442 üzenetére
Bírnia kell a 460W-ot tápnak ezt a konfigot. Az, hogy mennyire megbízható ez a táp leginkább itt tudják megválaszolni.
üdv ,föccer
Építésztechnikus. Építőmérnök. Ingatlan adás-vétel vevő oldali támogatása. Mérnök tanácsadás, felújításhoz, átépítéshez. Excel feladatok megoldása. Lézergravírozás. Mindent IS csinálok: www.jatekosfejlodes.hu
-
föccer
nagyúr
Az ilyen konkrét kérdések mehetnek ebbe a topikba. Többen megfordulnak ott, mint itt.
üdv, föccer
-
föccer
nagyúr
válasz laci0817 #440 üzenetére
Az elvileg nem lehetne gond. Esetleg adatkábel hiba, vagy a csatalkozó el van koszolódva valamelyest.
üdv, föccer
-
SPeti1984
senior tag
Sziasztok!
Szeretném a régi gépemet felújítani ezért alaplap+cpu+memória+vga-t szeretnék venni. 80-100 ezer ft környékén szánnék a cserére.Ilyet néztem ki:
Gigabyte GA-970A-DS3 ~19.500 Ft
Amd fx8120 vagy fx 6100 ~39.500 Ft/29.000Ft
Gigabyte 7750 OC 1Gb vagy /VTX3D HD7770 1GB GDDR5 / Nvidia Gt550 ti 27.500 Ft/32.700 Ft / 30.000Ft
8Gb KINGSTON DDR3 1600MHz CL11 10.900 FtEgy ilyen konfighoz elég lenne a jelenlegi Gigabyte superb 460-as tápom?
Esetleg ilyesmi árban inteles konfigon érdemes lenne gondolkodni?
Többségében laptopon dolgozom szóval inkább csak játékra kellene, mondjuk nem vagyok az a nagy játékos típus de az F1 játékok a kedvenceim és ez a konfig pár évig kihúzná nálam. Amúgy a mostani asztali gépet is csak netezésre skypera használom de van hogy hetekig be se kapcsolom mert ott a notebook. -
szabmat
csendes tag
Sziasztok!
Szeretném a segítségeteket kérni, hogy ennél a konfignál jobbat, ennyiért (kb 185e) tudnátok-e ajánlani. A gép játékra kellene FullHD felbontás mellett.
Alaplap: Asrock 970 EXTREME3 alaplap
Proci: AMD Phenom II X4 965 Black Edition processzor
RAM: Kingston HyperX 2x4GB DDR3 1600MHz KHX1600C9D3K2/8GX
HDD: Western Digital WD5000AAKX 500GB 16MB SATA3
ODD: Pioneer DVR-219LBK fekete OEM dvd író
VGA: Sapphire 7850 1GB DDR5 11200-16-20G
Ház: Sharkoon Vaya 4044951011728
Monitor: Asus VH228D monitor
Táp: FSP HEXA 500W tápegység
+ gépösszeszerelésÖsszesen: 186,555 Ft (PCX-ből)
A tápegységből pedig kell-e az 500W-os, vagy elég ugyanilyen 400W-os is?
Köszi! -
laci0817
csendes tag
Sziasztok!
Nemrég raktam össze egy gépet (GA-Z68XP-UD3-iSSD, gigabyte hd 6850oc, intel 2500k, vertex 3 120 GB ssd, 8giga ram). Van némi problémám vele és ebben kérném a segítségeteket.
Nagy mennyiségű adatforgalomkor pl telepítéskor kék halál ugrik be. Biosban sata vezérlőnél ACHI üzemmódot adtam meg h kihasználjam az egész ssd-t.Vkinek ötlete, mi lehet a probléma?
-
Imilenni
addikt
válasz viktor4545 #437 üzenetére
OEM-es táp? és gondolom tudod hogy nem jár hozzá semmiféle vezeték..mivel OEM
Press "F" to pay respects.
-
Imilenni
addikt
Mennyire számít az hogy pl : AMD-s alaplap,proci de a videó kártya pedig nVidia lehetséges hogy nem tűrnék meg egymást?
-
viktor4545
csendes tag
Gépvásárlás előtt állok és ezt a configot sikerült összeakni.Véleményt szeretnék kéni hogy milyen lett.
Alaplap ASROCK B75 Pro3
Processzor INTEL Core i5-2320 3.00GHz 1155 BOX
Memória KINGMAX 8192MB DDR3 1333MHz KIT
Merevlemez WD 1000GB 7200rpm 64MB SATA3 WD10EZRX
Optikai egység NEC AD-7280S Fekete OEM
Billentyűzet GENIUS KB-220e fekete USB
Ház COOLERMASTER RC-430-KWN1-GP Elite 430
Táp CHIEFTEC CTG-500-80PB 500W OEM
Monitor BENQ GL2250
CPU hűtő COOLERMASTER Hyper TX3 EVOA gépen nem szándékozok játszani ezért nem veszek külön videókártyát bele.
Inkább zenélgetni fogok vele GYORS és elég HALK gépet próbáltam összerakni. -
Zool1981
tag
Hello,lenne egy nagy problémám,tudom,hogy nem jó topicba írok,de szükségem lenne valami jó tanácsra.Tegnap bővítettem a gépemet a következő cuccokkal:
Alaplap:Asrock H77m
CPU:Intel i5 2400
Memória:8 GB Kingmax DDR3 1333 Mhz
HDD: WD 1000 GB SATA3A videókártya maradt a régi,Geforce 460 GTX,a táp Chieftec 550W.Összeraktam mindent,működött is egész este,aztán ma reggel be akartam kapcsolni,először csak felvillant a LED,a ventillátorok is beindultak egy másodpercre,aztán ennyi.Most már meg sem nyikkan a gép,teljesen halott.Szerintetek mi lehet a baj?Lehet,hogy a táp(ami 2 éves) egyik pillanatról a másikra összefosta magát?
[ Szerkesztve ]
-
Imilenni
addikt
válasz hfrankee #429 üzenetére
Inkább megfogadom a tanácsod.
Ugye linkeltél hogy itt nézelődjek. Nem rég megtaláltam ezt és ugyebár ez FSP 400W 60APN-es mint amilyenre rákerestél.
Szóval amit kinéztem (aláhúzott) az jó lessz?
Ja és még azt akarom kérdezni hogy hogyis kell a 6pin-es átalakítót majd rá varázsolni?
Esetleg videót tudsz linkelni?
Üdv[ Szerkesztve ]
-
KunyA
csendes tag
LAP: ASROCK s1155 H61M-S/BULK B3 DVI ~ 12k
CPU: INTEL CORE I3-2120 3,30GHz/3MB s1155 BOX ~ 29k
RAM: Kingmax DDR3 1333MHz / 8GB KIT ~ 12k
HDD: Seagate SATA3 Barracuda 500GB 7200rpm / 16MB ~ 22k
VGA: Sapphire PCIe HD6870 1GB GDDR5 + Deus EX ~ 45k
ODD: SONY SATA AD-7280S-0B OEM Fekete ~ 5k
TÁP: CORSAIR 430W - CMPSU-430CXV2EU ~ 12k
HÁZ: BITFENIX Merc Alpha ~ 10k
TFT: Arctic Cooling F12 házventi (1k/db) ~ 2k
Gar: 2-3év, Készítette ShellK. / össz: ~ 148kVan ez a konfigom amit köszönök ShellK-nak, egy olyan kérdésem lenne vele kapcsolatban, hogy ha nem ilyet akkor milyen házat illetve ODD-t vegyek bele. (iPonnál fogom összeálítani!)
Előre is köszi! (csak mert ezek nincsenek iponnál)[ Szerkesztve ]
-
hfrankee
senior tag
válasz Imilenni #428 üzenetére
Mindenképpen hülyeséget akarsz venni akkor hajrá.
Ezt mindenképp olvasd el,az első hszt![ Szerkesztve ]
-
Imilenni
addikt
Vagy ink ez? Csak mert nincs sok pénzem szóval az ár nem az utolsó szempont xD
-
Imilenni
addikt
válasz hfrankee #424 üzenetére
Okéoké
Szóval akkor 400w-s elég?
Ez jó lessz?Üdv
[ Szerkesztve ]
-
Imilenni
addikt
[Háát ez a tápom]
Nem tudom olyan érzésem van hogy nem lessz jó a videókarihoz.
Mondjátok h nincs igazamPress "F" to pay respects.
-
Imilenni
addikt
Emberek
Valaki megtudja nekem mondani hogy kapok-e a VGA-ámhoz tápcsatlakozót?
Ja és hogy kell beszerelni? nem tudom
Mármint a tápcsatit a vga-hoz
előre is köszi a válaszokatPress "F" to pay respects.
-
-
Imilenni
addikt
Na jó napot mindenkinek
a segítségeteket kérném!Most veszek egy kisseb configot:
alaplap: [link]
Proci: [link] (bocs ezért a linkért de nem találtam meg az eredetit :| )
RaM: [link]
VGA: VTX3D HD5670 1GB DDR5 (640sp)
500w-os táp
hdd meg a régi marad (nics zsé msáikra xDD)
Szóval ez a konfig működő képes lessz? nagyon fontos előre is kössz a válaszokatUi: Az egyik netes boltban van gépösszerakó ami elllenőrzi hogy kompatibilis-e és ott azt irja hogy nem a proci az alaplappal , de a támogatási listán ott van azért kérdem.Szóval ha már ezt akkor kíváncsi vagyok rá hogy jó lessz-e igy a gép)
-
roberto211
őstag
válasz hfrankee #412 üzenetére
Hali, Ma nagyjából minden alkatrész megjött.. Összeraktam a gépet, működik minden király.. Alaplapi könyvbe megnéztem melyik tüske mi, és ment mint a karikacsapás. Jó kis gép lett. Holnap jön a dvd író és akkor átadás. Hát a winyón látszik h használt, pcx ről vettem, mert van hangja rendesen, meg néha befagy tőle, de még nem vészes.. Majd mondom az illetőnek h egy félév múlva cserélje le.. Addig meg ok lesz.. Remélhetőleg.. Nem rosszak ezek a új sandy 2magos procik, teszi rendesen a dolgát, ..
Köszi mindenkinek a segítséget.. Üdv: Robi
Range Rober Evoque///iPhone 12 Pro max
-
hfrankee
senior tag
válasz roberto211 #411 üzenetére
Mindegyik alaplapon jelezve van,hogy mi micsoda.
Ha rosszul dugod rájössz,mert nem fog működni a power és a reset gomb.Más nem történhet.
Üdv#410: KATT
Üdv[ Szerkesztve ]
-
roberto211
őstag
Sziasztok A következő kérdéssel fordulnék hozzátok.. Hamarosan össze kell raknom egy gépet, és a következőtöl tartok.. Szedtem szét meg raktam már össze nem egy gépet de amitől félek az a power-és a reset sw.. Amit összeraktam azt q-connectorral csináltam tehát ilyen rádugom ahova írja és kész.. De ha nem lesz akkor mire figyeljek oda, mikor dugom rá a power,és a reset sw kis "csatlakozókat", az alaplapi tűkre?? És hogy ha rosszul dugom rá akkor mi baja lehet??
Ezen kívül mindent tudok, csak ettől tartok.Vároma választ..
Üdv: R
Range Rober Evoque///iPhone 12 Pro max
-
Zool1981
tag
Sziasztok!Kb. egy hónapon belül le szeretném cserélni a procimat+alaplapot+memóriát+egy új HDD sem ártana.A következő hardverekre esett a választásom.Kíváncsi lennék a véleményetekre:
CPU:Intel Core i5 2400 3,1GHz
Alaplap:GigaByte GA-H67MA-USB3-B3
Memória: KINGMAX 4096MB DDR3 1333MHz(2 DB)
HDD: WD 1000GB 7200rpm 64MB SATA3 WD10EZRX
A gépet játékra használnám,tuningolni nem akarok.Előre is köszönöm!
Még egy kérdés,amivel nem igazán vagyok tisztában:ha olyat alaplapot veszek,amin processzorba integrált VGA van,az befolyásol valamit?
[ Szerkesztve ]
-
iqunuqu
csendes tag
Sziasztok.
Sajnos rég lemaradtam a pc világ fejleményeiről, pedig most egy "jobb Pc t szeretnék összerakni játékokhoz". Ehez kérnék véleményeket, segítséget.
Alábbi alkatrészeket szemeltem ki. kb 130.000 amiket kinéztem eddig, és kellene nekem még CPU hűtő-Táp-Ház-HDD-(SSD ha marad rá pénz-Monitor amikre kb még 100.000-120-000 szánnék rá max. A tápból minőségi kéne, valami jobb,a CPU hűtőből is valami tuning barátot szeretnék, a ház mindegy hogy néz ki, lényeg hogy jol szellőzzön, nagy legyen, és ha lehet csavarmentesen lehessen bütykölni. HDD ből 1, 1.5T kellene, a monitor játékokhoz kéne, 23-24" WIDE 1920x1080 FullHD lehetőleg Full HD LED. és ha marad keret, akkor kellene egy ssd a rendszernek 60+GbAz alábbi alkatrészekről meg ha lehet kérhetnék véleményt, a mostani modern játékokhoz jo lesz ez az összeállítás?
ASUS M5A97 PRO alaplap
Processzor foglalat : Socket AM3+
Chip készlet : AMD 970,SB950
Memória foglalat: 4 db,DDR3,Dual Channel
Memória sebesség : 1866/ 1800/ 1600/ 1333/ 1066 MHz
VGA foglalat : PCIeAMD Phenom II X4 975 dobozos AM3 Black Edition
Foglalat : Socket AM3
Belső órajel : 3.6 GHz
Processzormagok száma : 4 mag
L3 cache: 6 MB
L2 cache : 4x512 KBSapphire Radeon HD6850 1GB DDR5 TOXIC PCIExpress /11180-03-40R/
Csatlakozó típusa : PCIe
Grafikus processzor típusa : Radeon HD6850
Grafikus processzor órajele : 820 MHz
Memória mérete : 1 GB
Memória Interfész : 256 bit8GB 1600MHz DDR3 RAM Corsair Vengeance Kit(CMZ8GX3M2A1600C9R) (2X4GB)
Típus : DDR3
Órajel : 1600 MHz
Kapacitás : 8 GB (2x4GB)
Chip típusa : CORSAIR[ Szerkesztve ]
-
Diablo18
senior tag
válasz rába d12 #404 üzenetére
Supports Dual Channel DDR3 2000(OC)
-Revoltec 3r k400 (g0531)
-WD blue 7200rpm 1tb 32MB sata
-chieftec 450W iarena 12cm atx (ctgpa450s)
-régi ata pioneer dvd-rw dvr115dezeket hagyjuk el
1
revoltec 1 ótvar fos
inkább cooler master ott is vannak olcsó házak és szerintem jobbak
2 a wd blue lassú inkább BLACK bár igen drága de itt ph n lehet tudnál jobb áron venni3 Chieftec hát szerintem ha nézel 1 cooler master t v 1 corsairt már jobban jártál v még az fsp aurum-ot szokták ajánlani
4 PEDIG AZ ATA ÍRÓT HANYAGOLD MERT MERŐBEN VISSZA FOGJA A RENDSZEREDET :S
nem rossz indulatból írtam csak jót akartam ezzel
[ Szerkesztve ]
-
rába d12
csendes tag
Sziasztok!
Kérdésem a következő:
Ez a kiválasztott gép konfigom.
-Asrock 880GMH/u3s3
-AMD AM3 athlon II x2 270
-Kingston DDR3 Hypex 4096MB 1600Mhz 4GB
-Revoltec 3r k400 (g0531)
-WD blue 7200rpm 1tb 32MB sata
-chieftec 450W iarena 12cm atx (ctgpa450s)
-régi ata pioneer dvd-rw dvr115d1. kérdésem: a tápegység amit kinéztem szerintetek jó lesz-e a konfig ellátásához ezalatt értem a csatlakozókat?
2. Néztem az alaplap oldalát de volt aki azt mondta hogy az 1600mhz-s memóriát nem tudja kezelni, én viszont arról a listáról néztem ki amin a támogatottak vannak. léci nézzétek meg ti is bisztosra akarok menni?!
3. a ház méreteivel vennek ellentmondások 2 ugyanolyan ház mégis mások a méretek. valaki tudna megbízható méreteket írni?köszi előre is!!!
-
ÉM
tag
válasz hfrankee #401 üzenetére
Nem akarok kicsinyeskedni, mivel svájcba megy a gép. Ne mondják, hogy csóró magyarnak csak ennyire futotta Alaplappal, táppal ez a ház ugyanott van, mintha külön venném, sőt a ház minősége sokkal jobb, ezért választottam ezt. A processzort is jó áron lehetett megvenni itt az aprón.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Magisk
- Világ Ninjái és Kódfejtői, egyesüljetek!
- Mikrotik routerek
- AliExpress tapasztalatok
- Vodafone otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Politika
- Soundbar, soundplate, hangprojektor
- Eredeti játékok OFF topik
- PlayStation 5
- Samsung Galaxy S23 és S23+ - ami belül van, az számít igazán
- További aktív témák...
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Axon Labs Kft.
Város: Budapest