Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

• sohard

csendes tag

Sziasztok! A régi Toshiba nb550d netbookom sajnos cserére szorul, Mit tudnátok helyette ajánlani? Ami az alábbi szempontok közül a legfontosabb lenne az hogy minél tovább üzemeljen akksiról (megszoktam a netezéssel 4-5 órás üzemidőt). Köszönöm a segítséget!
    Jöjjenek a szempontok:

(1) Mikor lenne esedékes a vásárlás?
    Egy hónapon belül.

(2) Maximális keretösszeg Ft-ban?
    150 000 Ft

(3) Felhasználási kör? (játék, CAD, PhotoShop, renderelési folyamatok, virtualizáció, irodai munka stb…)
    Irodai munka, netezés, filmnézés, zenehallgatás

(4) Játékra használnád-e? Ha igen akkor milyen játékokkal játszol és azokat milyen felbontáson illetve részletességgel szeretnéd futtatni? Nem.

(5) Mi a fontosabb számodra, a minőség vagy a teljesítmény?

Minőség.

(6) Szeretnél bele SSD-t? Esetenként akár ötször gyorsabb is lehet számítógéped!
    ha belefér a keretösszegbe, igen

(7) Kijelző mérete, felbontása, fényes vagy matt?
    10” de max 12”, ha lehet akkor matt, de igazából mindegy

(8) Netbook tömege?
    Nem lényeges.
    (9) Operációs rendszerrel vagy nélküle?
    Op rendszerrel

(10) Tárhely (HDD/SSD) és memória (RAM) mennyisége, illetve, szeretnél-e bele optikai meghajtót?
    Min 320 GB HDD vagySSD , és Min 2GB ram ( az esetleges későbbi ram bővítési lehetöség jó lenne, ha jól tudom vannak tipusok ahol nehézkes)

(11) Egyéb kívánság? (pl.:soros port, HDMI, eSata, webkamera stb…)
    Nincs.

(12) Használsz-e CPU (processzor) vagy GPU (grafikus processzor) igényes alkalmazást?
    Szerintem nem, de lásd a használatnál.

(13) Eddig kinézett netbookok? Linkeld be a boltot! (Ez azért fontos, mert ha jó netbookot választottál akkor csak egy olcsóbb boltot kell keresnünk)
    Lenovo ThinkPad Edge E145, sajnos csak ezt találtam hosszú üzemidővel,ami mint fent is írtam, számomra a legfontosabb szempont. Örülnék, ha lenne egy kicsit nagyobb választék :)
    (14) Használt gép is szóba jöhet, vagy kizárólag csak új?

Csak új.

Köszönöm!

Új hozzászólás Aktív témák