Hirdetés
-
GAMEPOD.hu
Motoros topik
Hirdetni a Hardveraprón lehet, nem a topikban!
Országos motoros rendezvények
Új hozzászólás Aktív témák
-
Madwe
nagyúr
Sziasztok! 3 éves yamaha mt07es akkuja szerintem meghalt. Próbáltuk először bebikázni, akkor lehetett rá gyújtást adni, de kb 5mp alatt üresjáraton lefulladt… pedig 10-15 percig kapta utána a delejt…
rátettem otthoni okos motor akku töltőre (ezen szokott áttelelni, de idén költöztünk s totál kiment fejemből, most mentünk érte s be se indult)
ez vmi lidlis okostöltő, feismeri akkut s vannak rajta módok (azto, motor, téli, akármi)
namármost ez pl autos akkummal jo is (leellenorizem) de a motor akkunál nem enged modot valtani, nem is tolt emiatt, a 6v modban van s nem tolt. A feszultseg ilyen 5v s kicsivel alatta a 12v helyett… na most kerdesem hogy az akku kuka e, vagy valami normalisabb toltovel ez meg megmentheto szerintetek, csak csutkara lemerult s ilyenkor mar kell neki vmi rendes tap…ha esetleg akku kuka, akkor milyet vegyek bele? Ilyen teren teljesen kuka vagyok, latom van ezer fele, zseles meg mit tudom en milyen… melyik tipus, marka az ajanlott? Esetleg ha egy konkret termeket ajanlotok azt is megkoszonom!!!
bocs az ekezetekert, telefonrol vagyok
-
Madwe
nagyúr
válasz
Micsurin #131198 üzenetére
Ezzel amúgy nem nagyon vagyok tisztában: milyen trafiktól kell tartani motoron? Legtöbb kihelyezett csak szemből néz ha jól sejtem? Véda is? Út szélén álló rendőrautó szemből lekap hacsak nem fordul ki utánam szintén nyugis? Hátrafele nincs bennük kamera
?
tehát gyakorlatilag a mögöttem haladó rendőr/civil rendőr mérésektől kell csak tulképp tartani?
-
Madwe
nagyúr
Na erre lehet én is kinézek, pont semmi dolgom
ilyen szervezett guruláson még nem voltam, mennyi időt vesz ez igénybe kb? Táv alapján 2-3h lenne talán, kérdés csoporttal mennyi megálló stb van… 6h csak nem hosszabb
? (Kaja miatt kérdezem, saját kosztot eszek csak, s úgy pakolok akkor
)
-
Madwe
nagyúr
Rendeltem rendszeresen. Gyorsan itt van, nincs egyéb költség, ügyfélszolgálat is gyorsan válaszol s készséges (voltak színbeli kérdéseim, illetve egyszer fizetés után nem láttam a rendelésem a webshopukban, de kiderült a bank baxott el valamit s visszapattintotta az összegem a bank 1 óra múlva - de a levelemre kb rögtön válaszoltak h kivizsgálják, utána nekem kellett szabadkoznom
méretekrre figyelj, ha tudod karasnában próbáld fel. Nagyon mondják h olasz meg inkább szűk mint sem (legalábbis sok helyen, pl revzilla videokban is ahol mindig részletezik a méretezést) nekem mégis még a dainese oldalán ajánlott méretezés alá kellett mennem…
-
Madwe
nagyúr
válasz
Micsurin #130450 üzenetére
Ezeknek főleg az euro szabványos szigorításoknak van köze, nem? Mármint h adott cc kategória egyre jobban vissza van fogva… bár hamár r7 s mt07 vs r6r - hát az mt07 blokk teljesen más karakterisztika, alul nyomatékos, nem sokpacis pörgetős… ami mt07 esetén tök jó (én is ezért választottam) s szerintem utcára is ez való… de r7 esetében hát nem tudom, mekkora piaca lesz, nekem ha már olyan idomos motor kéne lehet nem ezt keresném karakterisztikában
-
Madwe
nagyúr
válasz
zsolti_20 #130376 üzenetére
Nem tudom merre laksz, de vagy itt vagy fb csoportokban biztos tudnak kölcsön adni vizsga idejére… vizsgán van egyébként h magasszárú cipőt is elfogadnak.
ennyi pénzből max használt… én a helyedben ebből vennék egy normális új sisakot s ha nincs kesztyűd akkor azt (ha nem előírás akkor is) a többit kölcsönkérném s ha jut rá pénz vennék vmi normálisat… -
Madwe
nagyúr
válasz
csongi #130338 üzenetére
Ugyan nagyjával egyetértek, de ennek szerintem egyenes következmény lesz a folyamatos inflálódás - mind huf árfolyam romlás mind világviszonylatban. Ha nem hitelből megy, jobb szabadulni a pénztől, mintha égetne!
(vagy befektetni, de manapság az extra rizikós a túlfűtött piacon… az infláció elől menekülés az ami még tovább is fűti az egészet… lesz itt baj
)
lehet erre mondani hogy a használtpiacon túlkínálat lesz válság idején - nade ha eleve minden inflálódik s a piac amúgy is az új motorok árához igazodik, ráadásul csökken az új motorokat vásárlók köre is ami meg keresleti oldalon jelentkezik felhajtóerőként… én nem nagyon várnék csökkenést használtpiacon… max inflációval korrigált értékben.
-
Madwe
nagyúr
válasz
#56573440 #130033 üzenetére
+ ha már nagyobb tempóról nagy fékezés van, extra fékerőt ad a motorfék is köztes fokozatokban, nem? Mondjuk főleg v2 tapasztalatom van, lehet ott erősebb a motorfék? (Persze ha nem figyel az ember s nincs rutin visszaváltásnál akkora is lehet h blokkolja a kereket
)
-
Madwe
nagyúr
Én letudtam egy 2h hazautat végig szakadó esőben, eső felszerelés nélkül. Nem fáztam
cserébe kicsit jobban kiismertem az új szerelmem, végére egész belejöttem s éreztem hol vannak a határaim esőben… forró zuhany jön most azt hiszem
-
Madwe
nagyúr
Ha már szóba kerültek az e-k: új motor esetén érdemes e5el etetni, vagy elég az e10es 95ös, téliesítésnél e5? (Ha a pénzt teljesen kivesszük a képletből) meghálálja hosszútávon vagy kb semmit nem számít?
-
Madwe
nagyúr
válasz
#56573440 #129786 üzenetére
Engem motoron egyébként kifejezetten zavar a sok info ezeken városban. Sőt, most azon agyalok ezt is elengedem s simán egy cardo/sena vmi sisakbeszélőben hallgatom majd h mondja jobbra balra - elég nekem az utat s a rajta levő bérgyilkosaimat figyelni
ha nem városban vagyok hanem túrázok akkor más a helyzet, ott néha jutna idő ilyenekre is…
-
Madwe
nagyúr
-
Madwe
nagyúr
Ti amúgy ilyen hőségben mennyire vagytok elszántak? Bevallom én 27 felett már kétszer is meggondolom h akarok e karikát menni, ilyen 35 s társainál meg inkább csak szenvedés lesz belőle… hiába nyári kesztyű, nyári cipő, nyári kabát, szellős sisak - mondjuk lehet egy sima protektoringre benevezek, hátha…
-
-
Madwe
nagyúr
válasz
Topiccsendőr #129620 üzenetére
Azért az a legtöbb élethelyzetben megállja a helyét, hogy tisztább az elektromos gyártástól nyugdíjazásig. Az meg hogy jelenleg drágább az természetes, hiszen kisebb a piac, új technológiával…
csak egy példa: a barna cukor előállítása egyszerübb, ehhez extra lépések s erőforrrások kellenek hogy fehér cukrot csinálj belőle. A fehér cukor mégis nagyságrendekkel olcsóbb mint a barna, mert a gyártás volumene ezt teszi lehetővé, azt meg a piac diktálja. Cserébe még egészségtelenebb is… ezt csak azért mondom, mert ez egy tök jó példa arra hogy a piac hogy tudja a volument s az árakat befolyásolni -
Madwe
nagyúr
válasz
FeniX- #129596 üzenetére
Szerintem teljesen érthető s jó irány ha a belsőégésű járműveket szépen kiszorítják a városból s próbálják tisztábban tartani a levegőt. Én támogatom. Akkor is ha ez azt jelenti hogy akkor keresnem kell egy garázst a város peremén s oda elektromos robogóval fogok járni pl… de ez 10 éves távlat még náluk is - lehet addigra teljesen élhető lesz az elektromos motorok hatótávja s töltésideje, ára- 10 év nagy idő, 10 éve milyen elektromos motorok voltak pl
? Ok, nem lesz hangja, kb ennyi. De én kiput most se cserélek, nekem nem attól motorozás a motorozás hogy hallom ahogy egy akkra duruzsol alattam.
-
Madwe
nagyúr
Na, eljött ez a nap is, csiphiány ide, suezi csatornába keresztbeálló hajó oda, a márciusra ígért mt07 hazatalált
a közel 1 év kihagyás az amúgy se jelentős tudásom megtépázta, az biztos
ahogy az is h ebben a motorfék továbbra is valami eszméletlen, nem figyel oda az ember s egy vosszaváltás meg tudja viccelni…
voltunk ma 35 fokban is, este is, kis esőt is kapott szegény pár perc erejéig… jó gyakran bekapcsolt a venti, gyk folyamat ment, rögtön kapta itt a szaharai kiképzést…
azért pár forgalommentes esti/hajnali körre benevezek most, mert rámfér, az tuti (mondjuk kedden kapom astra 2- oltást s tekintve h az első mennyire szétbaszta az egyensúlyérzékem lehet kicsit msot bármennyire is fáj pihentetem…ja, a “csomagtartó” tudtam h kicsi, de azért bíztam benne h belefér a monimoto valahova - hát nem, de vagy fél óra keresgélés csavargatás után meglett kint a helye
-
Madwe
nagyúr
Én bukó nélkül ki se menrém tolni, tuti akkor dönteném meg
Akra jó “olcsó” erre, mint a tavalyi euro4es mt07re - kérlek szépen az idei euro5ös akra 800k szép magyar forint. Viccnek is rosszcserébe lehet már nem is tartod olyan drágának a hondára
grat a géphez, ritka szebb pillanat van egy topiklakó életében mint egy új szerelem első napjai
-
Madwe
nagyúr
válasz
tboy93 #125885 üzenetére
Ezeket nem érinti az ois gond? Quadlock stb esetén nagyon hamar tönkremennek a modernebb mobilok kamerái ezekben, mostmár árulnak külön vibration dampenert hozzájuk de az se feltétlen oldja meg a gondot... pont az a gond velük h túl stabilak s a kormányról átvett mikrorezgésbe az ois belemakkan.
-
Madwe
nagyúr
válasz
gonger #125845 üzenetére
Az, hogy valamit sokat csinálsz nem feltétlen jelenti azt, hogy azt jól csinálod vagy jobban mint az aki nálad kevesebb időt tölt vele.
a robogósok nagyja tipikusan ez a fajta, nincs igénye arra h rendesen megtanuljon vele közlekedni, egyszerűen csak kényszerből teszi. Meg van egy eleve fals biztonságérzetük hisz csak egy robogó (minek felszerelés, még a bukót is elhagynák ha lehetne sokan) pedig 50km/h csúszni aszfalton se épp kellemes a bőrnek (nem is tudom hol hallottam először h ha elédteszek egy 50km/h pörgő smirglit hozzátolnád e csupaszon a kezed pár mpre?)
igaz ez az élet minden területére, it szakmában van aki 20 éve ott ül fejlesztőként de még a medior szintet se üti meg s van aki pár év alatt egy erős medior6senior szintre ér... egyiknek elég a langyos lábvíz mert elvan benne a másik meg igényli h jól csinálja amit csinál.
-
Madwe
nagyúr
válasz
Steven #125752 üzenetére
Monimoto-t ajánlom erre, jó kis cucc, s motortól függően jól el lehet rejteni, rögtön notifikál, gps+Mobil hálózat alapjánis lokál, saját elemről ,egy uh nem szívja az akkud s kb 1 évig elvan az elemmel. Amúgy náluk bevett gyakorlat h az ellopott motort pár napig pihentetik egy semleges helyen h kiderüljön van e benne gps tracker, ezidő alatt vissza lehet szerezni. Persze a nagyon egyértelmű helyen tárolt gps trackert ettől függetlenül ki fogják szúrni
-
Madwe
nagyúr
válasz
Predator2 #125722 üzenetére
Szia!
egyrészt nincs sok biztosító akiknél van casco sajnos motorra. Viszont árban nagyságrendi különbségek tudnak lenni (ami valahol ugyanarra ugyanolyan esetekre éves 70k pl az máshol 150k) szóval ezeket bogarászd végig.
másrészt a szokásos cascos dolgokra figyelj - milyen esetekre terjed ki (lopáskár, töréskár, külföld, parkolókár stb) mennyi az önerő.
motoroknál még ami plusz lehet h van szezonális casco néhol - azaz ha szezonon kívül végig garázsban pihen akkor csökkentett áron tudod az adott hónapokban biztosítani.
kb ennyi így hirtelen, online kalkulátorok jók kezdésnek de érdemes végigtelefonálni azt a 4-5 szolgáltatót szerintemérdemes nem csak összehasonlító kalkulátorokat nézni (pl netrisk) hanem magának a boztosítónak a kalkulátorát is, ha van, az részletesebb s pontosabb képet ad.
van amelyik ledvezményt ad ha náluk van a kgfb-d, de az nem akkora kedvezmény általában, cserébe lehet sokkal drágább még így is a casco mint máshol -
Madwe
nagyúr
válasz
Topiccsendőr #125618 üzenetére
MI EZ A BLASZFÉMIA???
-
Madwe
nagyúr
válasz
tboy93 #125574 üzenetére
Vannak olyan sisakok amiknek a párnázása úgy lett kialakítva h könnyen tudj szemóveget fel-le venni - most hirtelen nem ugrik be egy sem, de arra emlékszem h soknál kiemelték amikor reviewkat nézegettem. Talán pont scorpion is volt köztük
egyébként üveg helyett műanyag szemüveg használata javasolt motorozáshoz, a szemed épsége végett -
Madwe
nagyúr
válasz
Geresics #125501 üzenetére
Nem kell ezt szerintem túlgondolni, rengeteg hasonló témájú íoutube videó van, ez annyiban más hogy pénzt kér érte
(s gondolom valamennyire koherensen végigmegy az alapokon)
teljesen kezdőknek talán hasznos, de nyilván egy rendes élő képzésnek a nyomába se érhet (hiszen egy dolog h tudod az elméletet s egy másik h csinálod is s közben külső szemlélő szól hol mire figyelj...) -
Madwe
nagyúr
válasz
dellfanboy #125498 üzenetére
De ez a kanyarkepzes.hu megnézve ez tényleg csak egy online videogyűjtemény, semmi valós gyakorlat, nem?
-
Madwe
nagyúr
válasz
Shin Chen #125456 üzenetére
A józan paraszti ész kresz ismerete lévén vagy hiányában is azt sugallja h többsávos úttesten csak úgy átkelni veszélyes, nagy körültekintéssel érdemes csak - persze ez sok idős embert még nagy forgalomban se zavar
Ettől függetlenül minden útszakaszon úgy érdemes közlekedni, h bármely hirtelen felmerülő akadályra reagálni tudjon az ember a vezetési körülményeknek megfelelően. Erre jó iránymutató a sebességkorlátozás, egyébként -
Madwe
nagyúr
-
Madwe
nagyúr
válasz
Geresics #125374 üzenetére
Ugyanúgy ahogy a gyalogosnak nem volt ott keresnivalója a motornak se lett volna indokolt az a sebessége, mindkettő hozzájárult a balesethez. Szerintem korrekt a bírság. Szabályt szegsz s balesetet okozol lesz következménye, pláne ha halált okozol.
ez ugyanolyan mint ha részegen de nem a te hibádból okozol balesetet. Szabályt szegtél s balesetet szenvedtél. Ugyanúgy ha nem érvényes a műszakid, s a kedvens joly joker szabályom, ha nem a körülményeknek megfelelő sebességet választottál (pl 60as táblánál este esőben 50el mentél s szabályosan nem a te hibád miatt balesetet okozol, lehet ez az érv is előkerül...) -
Madwe
nagyúr
A yamaha mt07em elvileg március közepén érkezik, de semmit nem tudni róla. Bár most a boltzár miatt amúgy is csúszik majd, de konkrétan a yamaha semmit nem kommunikál feléjük... ,akd ha alvázszámot kap tudnak biztosat mondani... hát kösz
sztem a végén te elöbb jutsz a hondához
-
Madwe
nagyúr
válasz
gmarcell23 #125259 üzenetére
Ez ugyan 40k viszont már lvl2es
[link]
kérdés mi a fontos, nagyobb védelem/jobb szellőzés? -
Madwe
nagyúr
válasz
runner 125 #125237 üzenetére
És a tail tidykért? Amikor még ugyanúgy szépen látható a rendszám csak nem az a leghátsó pont hanem a hűtsó ülés környékén van... vizsgán is átmenne?
-
Madwe
nagyúr
válasz
bayarena #125171 üzenetére
De nem mindegy hogy palyazni szeretnel, kanyart vadaszni, turazni...
palyara egyertelmuen minel tobb lo kell, sor4...
kozutra mar egy sor2 jobb megoldas lehet, hiaba kevesebb lo ha hamarabb adja le, 650 kategorias sor4et se feltetlen tudsz kiporgetni kozuton gyakran... cserebe alul lomhabb... ez mar egyeni motorozasi preferencia kerdese, porgetni szereted vagy hamarabb huzatni... 3asok meg a ketto kozott feluton
cb650r hiaba tobb lo, mt07 sokkal haraposabb... aztan ahogy mesz felfele az rpmben cb eledezik s nagyobb a vegsebessege... -
Madwe
nagyúr
válasz
bacus #125135 üzenetére
Az ember átlag 3 hét alatt teljesen megszokja azt amiben van. Nem véletlen mondják azt életmódváltásoknál sem pl (ha elkezdesz edzeni rendszeresen 3 hétig told, utána hiányozni fog ha nem teszed... ha elhagyod a cukrot 3 hétig told, utána nem fog hiányozni...)
Ez nagyjából igaz élethelyzetekre is, 3 hét alatt az lesz a normális amiben vagy. Egy kiadósabb nyaralás (ami hónapokig tart) után visszaszokni a “szürke” hétköznapokba kb 3 hét. Amikor beütött a covid s karantén jött majd sokaknak állandó homeoffice ezt megszokni kb 3 hét volt átlagban. (Ez nem azt jelenti h ne vágynál arra ami elötte volt de azt igen h azt csinálod zsigerből ami épp van) -
Madwe
nagyúr
válasz
RAiN91 #125091 üzenetére
A tükör része kisebb általában, így kisebb a felület amit látsz, viszont a vállad biztos nem takar bele.
ha nem minőségít veszel csillapítással akkor homály az egész rázkódástól.
ha lanesplittelsz akkor mindenképp olyat keress ami hajtogatható, esetleg eleve befele hajtva használd.
kinézeten kívül ált csak hátránya van -
Madwe
nagyúr
-
Madwe
nagyúr
válasz
Viiktor1989 #125081 üzenetére
Cölöp műveket javaslom felkeresni, ők tudnak ebben segíteni ha tényleg minőségi a ruha s minőségi munkát vársz, de 2-3 hónapos várakozási időre számíts.
-
Madwe
nagyúr
válasz
Micsurin #124998 üzenetére
Nem gyakori, 1-2 évente szoktak ilyen “napokat” tartani, főleg a rendszám nélküli kamu 50ccs robogókra mennek rá de motorokat is ki szoktak ekkor szedni azért.
Valszeg sose buksz le? Így van. Ha mégis, annak elég súlyos ára lesz.
Jogsi nélkül is sokan elmennek, nem a jogsi hajtja a gépet... persze azt egy sima ellenőrzésen is kiszúrják ezt meg kb sose ellenőrzik... -
Madwe
nagyúr
válasz
norbert1998 #124988 üzenetére
Szoktak teljesítményt mérni út szélén, pont az ilyenek miatt, ha kifognak az fájni fog
-
Madwe
nagyúr
válasz
bacus #124980 üzenetére
Nameg kérdés ki mit ért túrázás alatt - ha autópályán menne a.s.a.p. A célállomás felé akkor ott valóban érződik h kevés utassal. Ha ráérősebben, autóúton menne, kanyarogna oda bőven elég tud lenni. Persze nem lesz olyan dinamikus s élvezetes mint egyedül, de utassal szerintem az ne is legyen nagyon cél feltétlen
?
kezdésnek meg végképp elég a 650es még külföldre is, de jó eséllyel idővel vágyni fog nagyobbra az ember ha főleg utassal túrázna, szerintem.
de sok múlik azon is milyen az a 650es, milyen a nyomaték, hol jön ki, hány lovas illetve mennyi súlyterhelést kell elvigyen a hátán. -
Madwe
nagyúr
válasz
BenQhunria #124946 üzenetére
Mire kellene a motor? Kanyarogni? Ha nem akarsz 2+ órákat autópályán utazni akkor szvsz a szélvédelem még egy szélvédő nélküli nakeden is tökéletes... persze mindenkinek más az ingerküszöbe
szélzaj zavaró, de egy jó sisak + alpine motosafe füldugó csodákra képes, a felsőtestre eső szélnyomás meg 120ig nem vészes ha nem órákon át kapod, szerintem, nekem. Annál pl sokkal jobban zavar ha a szélvédő szar az adott magassághoz, ami felkavarja a levegőt s pont a sisakra dobálja össze vissza...
-
Madwe
nagyúr
válasz
Tamás9x #124897 üzenetére
Balra takart szembe sávba (ahol pont jöttek is...) vagy jobbra kanyarodó kamion elé - sok hely ott se lett volna szerintem, s ilyen helyzetben ez jobban ledermeszti az embert szvsz, amikor igazán jó menekülőút nincs (szerintem itt nem volt. De jobb mint az egyenesen alá kétségtelenül lett volna). De valszeg bármelyikkel jobban járt volna. Ahogy a fékezést is elrontotta, az egyértelmű. Ha jól sejtem abs sincs azon a gépen, talán az is segített volna ha már ennyire elfékezte...?
-
Madwe
nagyúr
Lehet volt már... sokat nem tehetett volna ellene, bár nyilván a vészfékezést lehetett volna jobban csinálni/kitérni valamerre, de nem sokfele...
[link]
-
Madwe
nagyúr
válasz
Sys85 #124852 üzenetére
Én csak cipőben tudom h miről beszélsz a 47 de inkább 48as lábammal, semmi nincs raktáron szinte, s amúgy ha valami tetszik emberi méretben az méretemben szarul fest (mondjuk ez hétköznapi cipőknél zavar csak… ) szerencésre minden más a legelterjedtebb méretű
m-es fej, 46-48as s-es felsőtest, l-es alsótest (éljen a lábnap!)
Yammi yt-on volt aki 7xl-es bukóban kért tanácsotel nem tudom képzelni az az ember h nézhet ki
-
Madwe
nagyúr
válasz
mokus1 #124846 üzenetére
Én scorpion exo r1 airt használok, nekem nagyon bejött s ár értékben a scorpionok nagyon jók.
egyébként menj be s próbáld fel őket - az tök jó h kinéztél párat reviewk alapján de a végső döntés úgyis felpróbálás után lesz helyes számodra. lehetőleg ne pár percre hanem legalább 10-20 percre hagyd a fejeden!
próbálj olyan boltot találni ahol lehetőleg az általad kinézett típusokból több is van náluk, így nemcsak a boltlátogatásokat tudod lecsökkenteni de az összehasonlítás is könnyebb, frissebb lesz.Xero: r1hez a nem carbonoshoz is járt sötét plexi. Mondjuk én úgyis rendeltem mellé egy ezüst tükröset
(amúgy pinlockból ha valaki r1hez keresne pluszba mert nem elég neki az 1db gyári de nem talál: az 1400as pinlock való bele, sok otthoni bolt csak azt tünteti fel, de ugyanaz, mehet r1hez is
)
-
Madwe
nagyúr
válasz
Hőguta #124732 üzenetére
Én ugyan xsystemet vettem, s még konkrét személyes tapasztalatom nincs, de amiket általában mindenki mondott az az h a dual rendszernek nincs értelme - lévén az egyoldalúval is rendesen keni a láncot teljesen s a dualt nehezebb felszerelni fixre s pontosra, könnyebben elmászik.
a cső végét a lánckerékre ajánlja a scottoiler is h ahhoz hozzá is érjen enyhén s azon lecsorogva érje el a láncot - így kerül oda ahova való. A láncra csepegtetőset a szél, menetszél össze vissza tudja dobálni, nem ajánlják (ez egyébként a felszerelési útmutatóban is szerepel majd)
-
Madwe
nagyúr
válasz
bacus #124718 üzenetére
Tisztítás: ennek örülök h ezt írtad mert már van egy scottoiler xsystemem amit itt ajánlottak pár hete s várja h legyen mire felszerelni
szóval esetemben a tisztítás az max az olaj letörlése lesz a szomszédos helyekről ameddig nem érzek rá h mennyi amennyi kell neki
köszi a javaslatokat!
geresics: köszi! Holnap akkor lecsapok ezekre ha látok még készleten mire odakeveredek
-
Madwe
nagyúr
Első saját tulajdonú motorom úton, ez ügyben kérdésem:
ti milyen szereléseket láttok el otthon s mi az amit szerelőre bíztok?
a láncfeszesség, tisztítás, olajcsere az amit bevállalok mindenképp (bár gyári garancia alatt talán ezeket is szakszervízben kell csinálni h megmaradjon a gari? Van erről valakinek tapasztalata yamahánál?)
Ezen túl mik azok a tipikus karbantartási dolgok amiket egy mechanikai dolgoktól nem ódzkodó de motorokhoz annyira nem értő embernek ajánlanátok még? Elkezdem a garázsba való szerszámok beszerzését annak függvényében h mik azok amik kellhetnek...
ez pl tök hasznos, de nem biztos h ennyi mindenre szükségem lesz s be is vállalok h magam csinálom... [link]
Esetleg volt valaki hasonló tapasztalatlanságbam, ő miket vállalt be még?
köszi! -
-
Madwe
nagyúr
válasz
dellfanboy #124468 üzenetére
Tudom h feszesnek kell lennie, de egy ilyen be kell férjen baselayernek:
[link]
s erre még ez be kéne pl férjen, bár kellemetlen lehet:
[link]
De egyébként jogos s köszönöm nektek az észrevételeket, a lényeg h egy perforáltal is végig lehet tolni a szezont pár extrával. A szélálló esőkabát/pulcsit felülre se rpssz gondolat. -
Madwe
nagyúr
Gondolkodok egy kabátcserén - eddig textilek voltak, most elkezdtem a bőrök felé kacsintgatni. Egy perforált kabát mennyi vállaható hűvösebb tavaszi őszi napokon aláöltözővel, termál pulcsival? Bár ha nagy a baj valami fűtött csodát is alá tehetek végülis... hogy nagyobb legyen a gond természetesen plexi nélküli nakeden
igazából nem szeretnék külön nyári meg átmeneti kabátot viszont bőrnél ez problémás. Még a perforált is necces 30 fok felett, pláne a simavagy ez veszett ötlet, engedjem el ezt az 1 bőrkabátból letudom márciustól októberig dolgot?
Dainese nexus perforated a kiszemelt amúgy. -
Madwe
nagyúr
válasz
csongi #124406 üzenetére
A cardo sima jack csatlakozót használ amihez ugyan jár a jbl hangszóró, de a saját agybadugósodat is rá tudod kötni tudtommal!
illetve a kezelési felülete is megújult a boldhoz slimhez az appban kifejezetten a kesztyűs használatra nagy gombokkal, de az eszközön magán se rossz, sőt, a hangutasítást is egész jól lekezeli még hunglish kiejtéssel is -
Madwe
nagyúr
válasz
csongi #124396 üzenetére
Azért az újabb sena, cardo mesh már nem félmegoldás
s egyéb eszközöket is be tudnak fűzni a meshbe relay-ként. Cardo ráadásul teljesen vízálló, kicsit elvileg jobb a zajszűrése is...
összekapcsolható telefonnal s navival is egyszerre, nem tudom milyen kompromisszumokra gondolsz (áron túl persze)?
-
Madwe
nagyúr
válasz
Tamás9x #124383 üzenetére
Szerintem nincs külön topikja, aki használja s fórumozik az itt úgyis jelen van, uh jöhet ide a kérdés, hátha van a kinézettel valakinek tapasztalata
Nekem a kínaiak nagyon nem jöttek be, 2 noname fenesetudjamihez volt szerencsém, azóta cardo packtalk slim-et használok ami tökéletes - persze árát is megkérik rendesen... szóval vakon nem javaslom a vásárlásukat, elötte ha tudsz szerezz másoktól tapasztalatot
Új hozzászólás Aktív témák
Rokon topikok:
• Robogó, kismotor
• Nagyrobogósok baráti topikja
• Elektromos autók - motorok
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest