Hirdetés
-
GAMEPOD.hu
Motoros topik
Hirdetni a Hardveraprón lehet, nem a topikban!
Országos motoros rendezvények
Új hozzászólás Aktív témák
-
gonger
senior tag
válasz
Apophis #152238 üzenetére
Az 1200 nyomatékból azért szerintem kellően jól motorozható. Az új RS futóművébe sem igen lehet belekötni, fék is pipa. Van gyorsváltó is, led lámpák. Nekem nagyon tetszenek, simán el tudom képzelni 50-60 év körül ezt a motort a garázsban. Viszont drágább mint a 765 RS.
-
-
gonger
senior tag
-
gonger
senior tag
válasz
macilaci78 #152199 üzenetére
Az a fejidom a gyári fejidom, amit 2023-től már plusz kiegészítőként lehet megvenni és nem alapáras. Észlelhető különbség van vele.
-
gonger
senior tag
Gratulálok!!!
Én december végén vettem meg 765 R-t, dec 20-án fel is került rá a rendszám, múlt héten hoztam el. Várom a jó időt, hogy induljon a bejáratás. Napi használatra lesz és az alku után olyan gap volt az R és RS ára közt, hogy ezt választottam. Jelenlegi tudásomhoz képest ez is bőven-bőven cudar jó motor lesz nekem. (prizma majd lekerül)
-
gonger
senior tag
válasz
smallmer #149076 üzenetére
kb fél évig egy SH150-et lakatoltam az ablakunk alatt lévő villanyoszlophoz, leponyvázva.
Kelleni fog egy motoros kabát neked, amiben vannak protektorok, ez lehet hálós is, nyáron meleg lesz, de az inged is védi valamelyest. Javasolt, hogy legyen kesztyűd és egy motoros cipőd is + tépőzárazható térdvédő. Irodai váltócipőt, esőruhát a dobozban vagy ülés alatt tudsz magaddal vinni. -
gonger
senior tag
válasz
djeperto #147485 üzenetére
Én is megbarátkoztam vele tavaly, nem volt egyszerű, de szeptemberre kiismertem és tetszik, hogy gépen jól tudok vele előre tervezni. Szlovákiában pl tök jó utakat adott be, amikre magamtól sosem mentem volna.
4-szer 1 hetes előfizetést vettem, mert így jött ki. Év végén volt akció, amiben azt hiszem kb fél áron vehettem volna éves előfizetést, de nem engedte, mert már volt meglévő regisztrációm. Azzal nem álltam le szüttyögni, hogy új email címmel, új regisztrációt csináljak. -
gonger
senior tag
Sziasztok! Egész télen azon gondolkodtam milyen 2. motor legyen a Triumph Tiger 660 mellé, amivel kicsit lehetne huligánkodni, kinyújtani a felhasználási lehetőségeket.
Supermoto stílus szimpi, azt szívesen kipróbálnám, de a közel 20 éves DRZ400 SM-ek is 1,5 milliónál kezdődnek.Van olyan motor a palettán, ami kezdő SM-nak megfelelő lehet és fenntartási költségei sem vészesek? Vagy tényleg a DRZ400 a best buy?
-
gonger
senior tag
Szomorú, nagyon sajnálom.
Ugyanakkor elgondolkodtat az eset.
Voltam Kakucson egy szervezett tréning keretében, ahol nap végén kaptunk 30 perc pályázást is, amikor mást nem engedtek fel. Mindenkinek így volt jó, mi sem lassítottunk másokat.Van még pár szabim, ugyan lehet idén már nem lesz túl sokszor jó idő, de szeretnék kimenni gyakorolni kicsit. Működik az ott, hogy szétszedik idősávokra a lassúakat és a tapasztaltakat, vagy mindenki megy egyszerre?
Ha délelőtt megyek jobb eséllyel lesznek kint kevesebben? -
gonger
senior tag
válasz
vihartigris #144774 üzenetére
Köszi! nem-nem, ez a "baby" tiger. 660 sport
-
gonger
senior tag
válasz
A Zéé #144759 üzenetére
2 hete voltam én is egy hasonló kanyaron. Szintén 3 nap, 2 éjszaka.
Karlovac-ig pálya, ott megnéztük a háborús múzeumot, amit 97-98 körül láttam utoljára, azóta nagyon sokat fejlesztettek rajta.
Nekem a 23-as út kicsit csalódás volt, többet vártam. Senj-től délre kocsival már sokat mentem a 8-ason, most motorral külön élvezetes volt. Félútig kellemetlen volt a szél miatt, de megérte lemenni Jasenice-ig. Ott a Winettoo kilátónál megnéztük a Zrmanje kanyont, csodálatos. Visszafelé Karlobagnál felmentünk a 25-ös útra, na az igazi ráadás volt, nem szabad kihagyni. Kubus-nál fordultunk, aztán vissza Senj-ig.
Másnap hazafelé Senj-től északra indultunk, felfelé a parton, majd az 501-es úton a hegyek felé vettük az irányt. Hűlt a levegő rendesen, de nagyon szép tájak következtek. Szlovéniában pedig a 31-es út, extra volt. Ljubjanánál ebéd, aztán szinte üres pályán hazáig. Bp-ig kb 100 km-el több ez így, mint a lefelé útvonal volt, szerintem igazán megérte. Szlovéneknél neten vettünk egy hetes matricát, kb 2500-3000 Ft, tehát nem sokkal több, mint a horvát pálya használata.
Most kezdtem el minitúrázgatni, a gyerekek mellett 1-2 max 3 napra tudok elszökni. Voltam ezelőtt egy osztrák kanyaron, azt megelőzően pedig egy Zakopane túrán. Meg kell állapítsam, hogy tényleg mindenhol jók az utak, az alsóbb rendűek is.
-
gonger
senior tag
válasz
pepucs #144711 üzenetére
ebbe a keretbe azért már egy gopro 7 black beleférhet. élménymotorozűs rögzítéséhez szerintem jó lehet. NIncs vele tapasztalatom, egy silver 4-est próbáltam hétvégén az Adrián. Motoron teljesen jó volt, sisakon már hiányzik belőle a stabilizátor. 7-esben már van. Én is gondolkodom, hogy váltsak rá.
-
gonger
senior tag
Sziasztok
szeretném megtanulni, hogy a láncot miként tudom helyesen beállítani otthon, magamnak.Emelőm van, egy nyomatékkulcsot szerintem vennem kell. Van esetleg a beállítási folyamatra valami jó yt tutorial videó, amit ajánlanátok?
-
gonger
senior tag
válasz
V.Stryker #144495 üzenetére
Itthoni forrás kizárt?
filléres tétel, kvázi azonnal elérhető -
gonger
senior tag
válasz
V.Stryker #144303 üzenetére
Pár hónapja fut ez a promóciójuk, készlet erejéig. A fehérből Karasnánál pl csak S-es van.
Egyébként az MT gyártja a sisakokat nekik, ezen lehet vitázni, hogy hova sorolandó a ranglétrán, de akcióban így szerintem is jó ajánlat. Egyébként meg próbálni kell, mert nagyon fejforma függő. -
gonger
senior tag
-
gonger
senior tag
-
gonger
senior tag
válasz
Topiccsendőr #144268 üzenetére
Persze, ezt gondolom. A kényelmetlenségbe azt értettem, hogy mikor felvettem a lábméretnek megfelelő csizmát, a kis lábujjamnál 1-2 perc után nyomott. Próbálgatok még, de azt gondoltam (és az eladó is ezt erősítette meg) hogy ha ott egyből nyom, zsibbadok, akkor az annyit nem fog törni/tágulni, hogy később azt ne érezzem. Az egy mérettel nagyobb meg hatalmas csónaknak tűnt, mozgott benne mindenfelé a lábam.
-
gonger
senior tag
válasz
dellfanboy #144266 üzenetére
hülye vagyok...angol tényleg. Egy másik stunterstore-os márkával kevertem.
igen, amit írsz abban lehet valami..
-
gonger
senior tag
ÜDV, tavasszal már nekifutottam egyszer a csizma kérdésnek, de befeláradtam és elodáztam.
Egy Forma cipőm van most amit mindenre használok, értsd, napi munkába járós(ott átöltözős) és hétvégi szerpentinezés illetve hosszabb túrázás.
Most úgy döntöttem, hogy hosszabb túrákra, városon kívüli csapatásokra csizmát fogok hordani a magasabb védelem miatt. Árban szeretnék 100e alatt maradni, de ha olcsóbb, az nem baj :-)
Alpinestars, TCX palettából sajnos mindegyik nyomott valahol, bár az új TCX S-TR1-et még nem próbáltam.
RST S1-et vettem fel a Stunterstore-bna, az komfortos volt, de nincs bokacsavarodás gátló benne, így még megnézném az RST Tarchtech Evo III -at, hátha lábformámra az is jó.Jól gondolom, hogy ha pályázni nem is nagyon megyek (1-szer voltam egy tréningen, nem zárom ki, hogy menjek, de nem ez a fő felhasználási terület) akkor is jobb egy bokacsavarodás gátlós?
Ismeritek ezt az RST gyártót? Lengyelek, úgy tudom, összhatásra nekem igényesebbnek tűnt a Mugen cuccoknál, de nincs egy ismerősöm sem, aki ilyet használna.
-
gonger
senior tag
válasz
Oppenheimer #142404 üzenetére
Alpinestar biztos jó. Amivel én még szemezek, (Forma, csúszóstalpú, szskadt cipőcskémet leváltandó) az a Shima Edge Vented. Szerintem jobb védelme van, mint az Faster 3-nak. Van belőle WP is, próbálva baromi kényelmes volt, nyilván lábfüggő. A fűző helyett ez a drótos rendszer nagyon gyors fel és levételt eredményez. Lengyel gyártó, Stunertsore forgalmazza, saját elmondásuk szerint akik eddig vitték, szeretik. Hátránya, hogy tényleg kevés felhasználói visszajelzést lehet találni.
-
gonger
senior tag
válasz
pepucs #142387 üzenetére
Mennyien voltatok délelőtt? Én múlt hét szerdán voltam egy Drives Alap tréningen, annak volt egy félórás etapja, amiben csak mi lehettünk fent a pályán. Csak kanyartechnikák gyakorlása, nincs transzponderes mérés (nem is tudom, hogy azt egyébként adják nyílt napon???). Utoljára 2009-ben voltam ezen a pályán egy 24 órás gokart versenyt nyomtunk. Jó volt újra menni rajta :-)
Rajtunk kívül még pár srác körözött és dél körül megjöttek az MZ kupások, de nem volt nagy tumultus hétköznap. Gondolom a hétvége az káosz...
Szerintem visszatérek még gyakorolgatni. -
gonger
senior tag
válasz
JoinR #141702 üzenetére
Safety Kakucs tréningre azért a feltételeket is teljesíteni kell (náluk letudott korábbi tréningek) ami azért elég nagy szűrő tényező. (nekem pl)
Drivex-re el tudok menni függetlenül attól, hogy voltam-e már. Egyébként a Safety saját motoros alap tréningje is nagyon sokat adott, szerintem nagyon fontos, hogy ott helyben kapjunk visszajelzést egy hozzáértőtől, mert mindezt el is lehet olvasni, de átültetni gyakorlatba, egyedül sokkal több idő és nem is biztos, hogy minden helyesen rögzül. -
gonger
senior tag
válasz
norbert1998 #141661 üzenetére
Senjtől északra csak gyerekkoromban voltam egyszer talán. Senj magasságában és tőle délre sokat. De ezek búvár célú utak voltak, motorral még sosem voltam. Valahogy jó lenne már lejutni egy hosszú hétvégére. Akkor Te azt javasolnád, hogy Senj-től felfelé induljon a motorozás Rijeka felé?
Van esetleg ajánlott útvonalad még azon a részen? -
gonger
senior tag
válasz
pepucs #141620 üzenetére
Egy horvát 8-as megtekintésre nekem is fáj a fogam, sajnos idén nem valószínű, hogy összejön. De szervezett túrákat is úgy viszik oda, hogy Karlovacnál lemennnek a pályáról és onnan szerpentineken mennek le Senj-ig, ha jó infókat kaptam. Tudom! Addig is el kell jutni, de utána jön az élvezetes rész :-)
-
gonger
senior tag
válasz
yodamastah #141146 üzenetére
-
-
gonger
senior tag
válasz
#48584626 #141052 üzenetére
Feleségemnek egy nyitott MT sisakja van, eddig 1-2 alkalommal tudtunk együtt motorozni,(Ő utas), ezt szeretnénk növelni idén. Ebbe a sisakba kommunikációt is faragni kellene, adott a lehetőség, hogy ha fejformájára jó lenne a Sena Outrush akkor ár/értékban az egy jónak mondható sisak most (90k akcióban és ebben benne van egy SF4 kategóriájó intercom is). Én magamnak nem vennék felnyithatót, de ha nekitetszik, ennyit szerintem megérhet. Felnyitott állapotban is használható, ami tőlem megint csak távol áll, nem értem miért jó az úgy.
-
gonger
senior tag
válasz
pepucs #140689 üzenetére
Nekem a gyári betét cseréje után, EBC betéttel volt ilyen jelenség. Azt mondták ez ilyen.
#140677Pttypang
Karasnából mindig mindent be tudtam csavarokat szerezni jó áron. Alvázszám és oem partos képernyőkkel pontosítottam a kérést. Csavarbolt is jó lehet, csak nem biztos, hogy ugyanazt a szakítószilárdságút kapod. -
gonger
senior tag
Sziasztok,
van / most valaki a Safety Alapozó képzésén? -
-
gonger
senior tag
válasz
Topiccsendőr #140016 üzenetére
Köszönöm, hogy próbálod formálni a vitakultúrámat és abban igazad is van, hogy a tények makacs dolgok. Bár számok a te kijelentésed mögül is hiányoztak, a sajátom mögé most akkor én pótlólag teszek egy KSH statisztikát és egy cikket is.
-
gonger
senior tag
válasz
Topiccsendőr #140011 üzenetére
Ezt millió helyen hallom olyanoktól akik próbálják letörni a használt árakat, vagy éppen már 1-2 éve csak nézelődnek, de nem vesznek semmit.
De nincs kereslet csökkenés!
Az elmúlt két évben folyamatosan nőtt az új eladások száma. Idén januárban is már dupla forgalmat produkáltak itthon is.
A gyártók átszabták a logisztikájukat, több helyen úgy tűnik ez bejött. -
gonger
senior tag
-
gonger
senior tag
válasz
norbeerto #139989 üzenetére
Belátom, igazatok lehet. Ki is néztem a Safety-s alapozó 1 tréninget 03.30-31-re, az nem zárja ki a későbbi Safety-s vagy Humda-s tréningeket.
2021-ben voltam Drivex kezdőn, 22-ben középhaladón és Mátrán, mind nagyon jó volt, de annak alapján, amit Te is írtál, kipróbálnék másokat is.
Az új motor feeling nálam most amúgy is megvan, mert nemrég váltottam, nincs vele bajom, de még szokom a lábfék és a váltót kombót. Sajnos eddig csak nagyon keveset tudtam vele menni, de talán most már jön a jobb idő, szeretnék is már túl lenni a bejáratás időszakán -
gonger
senior tag
válasz
norbeerto #139779 üzenetére
Ez a nagy eltérés a Safety és a többi tréning között. Bérelt motor vs. saját motor.
Biztos van mindkettőnek előnye, nem tudom most egy új motor mellett mennyire vinne félre egy safety-s bérelt motoros tréning.
A safety azt mondja, hogy így jobban megérthető minden feladat apró részlete, a többiek pedig amellett állnak, hogy mindenki a saját motorjának határait kell megismernie. -
gonger
senior tag
válasz
bacus #139934 üzenetére
Egyetértek, hogy a haverok nem modernek, mondtam is nekik, de az ST1 mesh only funkciója ebből a szempontból zsákutca szerintem. Oké, hogy mesh a jövő (akku fogyasztás nekem mondjuk kérdéses), de egy 500 forintos bt modul nem férne már bele mellé???
Persze így lehet kiszolgálni jól a fogyasztói társadalmat :-) -
gonger
senior tag
válasz
bacus #139914 üzenetére
Az első szettem spider st1 -volt. MIndennek ezer felé utánaolvasok, sajnos ennél nem tettem. Bementem Euro MOtorba, kb belőttem az árkategóriát, ezt ajánlották (80 körül volt), mert mesh a jövő stb. Használtam fél éven át, akkor jöttem rá, hogy rosszul választottam, amikor rájöttem, hogy egy motoros haveromnak sem mesh képes a készüléke, ez pedig ugye mesh only, tehát bt-on nem tud máshoz kapcsolódni.
Szerencsére fél év után elromlott és garanciában cserélték, ott meg is dumáltuk, hogy az újat vegyék vissza és upgrade-eltem ráfizetéssel 50S-re (akkor még jobb árban volt).
Fentiek alapján a Spider ST1-et úgy érdemes választani, ha csak mesh képes haverral, asszonnyal használod, vagy egyedül motorozol :-)
-
gonger
senior tag
Forma motoros cipőm lassan csereérett, ui az egyik orr varrásnál van egy szakadás és a talpa is kopott, nagyon csúszós lett.
Elgondolkodtam, hogy jó lenne egy magas szárú csizma, de a napi ingázáshoz azt túlzásnak tartom és egyelőre a nagy márkák közül nem is találtam olyat, ami nem nyomott volna valahol. A legjobb, egy számomra eddig ismeretlen gyártó RST csizmája volt. Lehet nyárra veszek egy ilyet, hátha lesz időm hosszabbakat is menni.
A fő felhasználásra viszont vélhetően maradok a félmagas szárú cipőknél.Ezekből találni már olyat, ami nem fűzőt használ, hanem egy acél sodronyt. A Shima cipőt próbáltam, kényelmes is volt és tényleg könnyen lehet le és felvenni, munkába érve sem túl robosztus, bár én mindig átveszem és árban is jó.
Hasonló alternatíva az Alpinestars megoldása, de drágábban.Használtok ilyen fűző nélküli cipőt? Egyáltalán milyen lábbelivel véditek rövid távokon a lábatokat?
-
gonger
senior tag
válasz
queens #139811 üzenetére
Elsősorban olyan kellene neked, ami a jó a fejformádra :-)
Szerencsére nekem a Scorpion kényelmetlen volt, már amikor az üzletben próbáltam.
HJC rhpa 11-et választottam, szerintem minden szempontból minőségibb.BTW egyik sisak sem a legjobb választás, ha túraendúrós egyenes hátas pozícióban ülsz.
-
gonger
senior tag
válasz
Geresics #139790 üzenetére
Az nekem is tetszett, de nagy pofon volt. Azt tudtam, hogy nem tudok tempót menni a darabosság miatt, és az első pár fordulóban ez ki is jött. A DCT sem segített, Ákossal pont azon matekoztunk, hogy milyen módot válasszak, aztán délutánra magabiztosabbá váltam és rendkívül élveztem.
-
gonger
senior tag
válasz
dzsampi #139741 üzenetére
1,5 évig használtam így a XIII-ban egy 50-es robeszt, majd egy 150-est. Marha vastag motoros lánccal rögzítettem az ablakunk alatt lévő villanyoszlophoz, így mindig meg volt világítva :-)
Az alattunk lévő üzlet portálját kamera figyelte, a tulaj rendszeresen visszanézte, volt 1-2 felvétele amin látszott, hogy este nézegették mi van a ponyva alatt.
Amortizáció a ponyvát érte, mikor a szomszéd ház erkélyéről kihamuztak, illetve egyszer a rádobott csikk égette szét, így az izzó parázs az utasülésre került. Szerencsére nem okozott nagy kárt benne, de nekem fájt.
Ez csak akkor szűnt meg, amikor pirossal nagy karton lapra írtam rá egy fentről is látható, de határozott üzenetet, jelezvén az erkélyen dohányzóknak, hogy a motort leszámítva sem túl civilizált dolog kihajigálni a csikket. -
gonger
senior tag
Sziasztok
A 4. robogó formájú motor után (utolsó egy DCT-s NC750D) most egy valódi motor formájú és felépítésű (értsd lábváltó, lábfék tank, a láb között stb) Triumpt Tiger Sport 660 került hozzám.
Az elmúlt két évben jártam tréningekre és idén is szeretnék menni, főleg azért, hogy összeszokjak ezzel a motorral. Drivexen alap, haladó és közúti kanyar képzéseken voltam már, nekem mind sokat adott.
Nincs ellenemre, hogy ezzel a motorral újra Drivex alap tréningre menjek, de megfordult a fejemben, hogy kipróbáljak más képzést is.
Innen a kérdés, hogy a Driving Camp alap tréningjét próbáltátok-e, esetleg van-e összehasonlítási alap más képzésekkel?
Bárminemű tapasztalat megosztását előre is köszönöm. -
gonger
senior tag
Sziasztok
Sport - Túra kategórába besorolt motorra váltok, napi ingázás és hétvégi motorozás felhasználási területtel.
Az eddigi Forma motoros cipőmet időszerű egy nagyobb védelmet nyújtó csizmára cserélni, főleg, hogy a varrás itt-ott elengedett. Néztem a TCX ilyen-olyan membrános túra csizmákat az Euro Motornál, de annyira nem volt kényelmes az egész merevségével, hogy közel 100 e Ft-ot legyen szívem kiadni érte ezért elkezdet a hybrid, sport-túra csizmákat is próbálgatni.Általam kicsit ismertebb Mugen próbálva kényelmes volt, de megversenyeztetném a Bering -el. (ha jól értem, utóbbi 01.31-ig akciós, hét elején igyekszem megnézni)
Ezt a márkát csak a Lost Biker csatorna reklámjaiból ismerem, tapasztalatom nincs vele.
Mit gondoltok, a két gyártó termékei között lehet minőségben szignifikáns különbség? -
gonger
senior tag
válasz
parijani #139447 üzenetére
Végigjártam ezt a kört én is, elsősorban az a kérdés szerintem, hogy a motorodra az Oxfordnak van-e megfelelő méretű ponyvája. Ha a korábbi méretben jó volt, akkor a palettájukon nézd meg a Rainex esetleg Stormex opciókat. Nekem az előbbi van, azt nem tudja már annyira cibálni a szél és a belsejében plüss szerű anyag van, ami a kegyesebben bánik a fényezéssel. Én kb egy éve vettem, 22 k körül volt, manapság drágább, de ha megvan a méret, akkor online is tudod rendelni.
-
gonger
senior tag
válasz
static00 #139263 üzenetére
Kipróbálni ott tudod, ahol éppen van készlet és teszt motor:-) Ez mostanában elég változó sajnos .(Ivanicsnál ha jól tudom bérelhető a Versys)
Triumph-nál lesz Tiger Sport 660-ból teszt motor 1-2 hónapon belül. 80 LE, 3 henger, 64 nm, simán konkurál az nc750, tracer 7 és versys 650-el is. -
gonger
senior tag
válasz
norbeerto #138526 üzenetére
Szia, Megvan már a motor? Eldőlt, hogy mi lesz?
Én is épp pár napja gondolkodom, hogy a felhasználásomhoz mindenben legésszerűbb NC750D-t lecseréljem. CB650R nagyon tetszik. Igaz, a napi ingához a DCT kényelmesebb, az Integrán van jó szélvédelmem, dobozom, amiben a napi motyómat tudom vinni, ha évi kétszer felül mögém asszonypajti, neki fotel szintű helye van.
Ellenben izgatja a fantáziámat a CB650R is, mert az Integrán nincs meg az az igazi motorozós élmény, ha hétvégén el tudok szökni itthonról egy-egy pár órás csapatásra.
Szóval ha bármi tapasztaltod már CB-vel, azt szívesen olvasnám :-) Főleg, hogy még nem volt alkalmam ráülni, Karasnában ma voltam bent, csak rendelésre van motor, pedig kiváncsi lettem volna a 175-ös magasságommal, hogy ér le a lábam és milyen lenne rajta a pozíció. -
gonger
senior tag
Sziasztok.
Ruházat ügyben kérek szépen tanácsot, tapasztalat megosztást.
NC750D-re kellene még kiegészülnöm, nadrág és csizma terén.
Napi 40-50 km-t megyek majd március végétől ősz végéig, munkába. A döglesztő meleg előtt egy Rev’it béléses kabátot nyúzok, nyáron viszont egy Plus Ice kabát van befogva. Magas szárú Forma cipőm van, ami nyáron jó, de ilyen időben azért kell bele a sízokni bőven 😊
Nadrágot és esetleg zártabb rövid szárú csizmát kellene még beszereznem. Ezeket munkába járáshoz legfeljebb csak az átmeneti időszakban használnám, de tréningekre, hétvégi motorozásra viszont nagyon kellene.
Nadrágból olyan verzióra gondolok, ami 4 évszakos és mondjuk 10-12 fokig még a béléssel is használható.
A Plus termékeiből a 40 ezres kategóriáig ebben van best buy? Van olyan egyéb gyártótól gatya, ami jobb ár/értékű?
Vagy inkább a külön téli és külön nyári ruházat a jobb alternatíva ?
Ugyanez a kérdés rövidebb szárú csizmára is. Plus vagy Forma zárt, bőr csizmáival (30-40ezres ársávban) kapcsolatban van valakinek tapasztalata? -
gonger
senior tag
válasz
vendingo #133786 üzenetére
Ne gondold, hogy a Forza ará majd ezért lemegy. Annyira kevés az új motor és sokat kell rájuk várni, hogy a használt ára erősebb. (plusz ugye ott van az infláció is) Most adtam el egy 2020-ast, ami még garis, követtem a piacot, ráaadásul egy hónap múlva mindenki motorozni akar. Szerintem a Forza ár/érték arányban már tök jó. Az első teló is simán élhető, guminyomásra érdemes figyelni és az egész komfortját nekem a hátsó teló előfeszítés megfelelő helyre állítása nagyon sokat javította.
-
gonger
senior tag
válasz
HoaryFox #133582 üzenetére
Ne is mondd. Pénteken vitték el a lefoglalózott Honda Forza 300-amat. 15 perccel a vevő érkezése előtt értem haza. A motor úgy volt oldalsztenderre rakva és leponyvázva, ahogy pár nappal azelőtt a vevőnek megmutattam. A bejárati ajtó előtt egy ficakban úgy bekavart a szél, hogy a sztenderről átborította a másik irányba. Annyi szerencsém volt, hogy a parkoló melletti 20 cm magas falnak dőlt, de csak a kipuff hővédő műanyagnál fogva ért hozzá és az zúzódott meg, de mikor hazaértem és megláttam, hogy milyen csálén áll a gép, levert a víz. A vevő nem csinált belőle gondot, megnéztük ennek a műanyag darabkának az árát, azt levettük az árból és örült. Én meg annak, hogy nem a fényezésnél fogva támaszkodott meg.
másnap a nagy szélben ugyanott az NC-t már a középsztenderre tettem :-)
-
gonger
senior tag
Sziasztok!
Jelenleg egy Forza 300-as hajtok, előtte csak kisebbek voltak. Tavaly megszereztem az 'A' korlátlan jogsit, célom, hogy elérjek egy olyan szintre, ahol már magabiztosan kezelek egy 'A'kategóriás motort is, ennek érdekében - és lehet, hogy kicsit lassabban- de lépcsőzetesen haladva járok most a 300-as motornál, ami agglomerációból járva a várost, megfelelő eszköz. Motorban később egy HONDA NC750 a cél (vagy valami hasonló), ilyet vezettem már, túrás tempóban, utassal, de érzem, hogy bőven több volt benne, mint amit én ki tudtam motorozni belőle egy Balaton körön. Jelenleg munkába járásra, városi szaladgálásra van befogva a motor, nagyon ritkán, ha egy szabad szombat/vasárnap délutánom van a család mellett akkor elcsavargok a Pilisbe vagy valamelyik közeli tó környékére. Minden rendben a motorozással, de szeretnék lazább lenni, kanyarokban magabiztosabban döntögetni és tudatosabban játszani testsúlyáthelyezésekkel, ha ez nem nagyképűség ezen a kis vason.
Ajánljatok nekem olyan motoros tréninget Budapesten vagy környékén, ahol fentiekre adnak jó alapot és nem néznek ki egy nagyrobogóval! Előre is köszi. -
gonger
senior tag
válasz
Micsurin #126415 üzenetére
Nem mindenben értek egyet Dodorral, de szerintem ebben a monológban van valami.
Én legalábbis eszerint haladok most. 17 évesen kezdtem Babettával, Simsonokkal, de azt nem számolom tapasztalatnak, azon túl, hogy megtanultam a kuplungot kezelni.
22 év múlva az autót és a tömegközlekedést kiváltani vettem egy 50 -es robogót. Hamar rájöttem, hogy ez Bp-en veszélyes. 2019 év végén iratkoztam be Kresz-re. Sikeres vizsga után vártam a gyakorlatot, el is kezdtük, aztán kb 2 alkalom után jött a Covid. Na végül nyár közepén kezemben volt a jogsi. Addigra már otthon állt egy Honda SH 150. Agglomerációba költözés miatt most év elején azt váltotta egy Honda Forza 300-as. 25 lóerő, nem a világ. De ezzel is elmegyek 150 km-es karikákra és jól érzem magam.
Most munkába járásra ingázni ez megfelelő, kellően véd az időjárás viszontagságai ellen. De az álom egy DCT-s Honda NC / Integra, mert az még jó melóba és túrára is. Tavaly 2 napig használtam egy NC 750-est. Baromi jó motor, de nem félek bevallani, hogy sok volt nekem. Biztos jobban összemelegedtünk volna, ha az SH-t egyből arra cserélem, de úgy döntöttem, hogy adok még magamnak erre legalább 1 évet. Addig megpróbálok utassal is nagyobb tapasztalatra szert tenni. -
-
gonger
senior tag
válasz
zgospel #125840 üzenetére
Jajj, de jó, hogy ezt leírtad <3 _/\_
Dobok is be egy másik témát: Gyík, fos motoros vagyok, télen leteszem, mert az izületeim nem bírják. De nagyon sok futár ekkor is az utakon van, meg akkor is, amikor nem csúszik. Rengetegszer látom azt, hogy a legtöbb 50-esen (de néha rendszámos robogókon is) úgy mennek a srácok, hogy egy vagy 2 lábuk lent van a talajtól pár centire.
Oké, hogy a lámpánál leteszi, de miért megy a következő 600 méteren a következő lámpáig úgy, hogy a bal/jobb, vagy mindkettő lába lent van? Melege van a tucano alatt?
Borzasztó veszélyes és rossz ezt látni.
Szerintem ezek a riderek nem tanultak motorozni. Van egy B-s jogsijuk (jó esetben) és most a kényszer (mert az kajakiszállítós üzletág pörög) felültette őket a kis/nagy gépre. Szerintem ez egy plusz érv lenne arra, hogy minden motorosnak kelljen elvégeznie egy alap motorkezelési tréninget.
Mit gondoltok? -
gonger
senior tag
Sziasztok!
Apple TV-n találtam a Long Way Up sorozatot. Nézitek?
Ewan McGregor és a haverja motoros túráját dokumentálja.
Az első évadban 21000 km-t mennek 100 nap alatt Dél-Amerika alsó csücskétől felfelé Los Angeles-ig, (addig még nem sorozat gyártott) villanyos Harley-val. A kísérő stáb is jórészt elektromos autókkal közlekedik, amiket erre az útra készítettek.
Érdekes, jól bemutatja a technológia szélsőségeit. -
gonger
senior tag
válasz
#31733248 #123616 üzenetére
Ezt nem én toltam ki a szalonból. 2020.07. havi, az első gazdája 4300 Km-t ment vele, egyébként karcmentes, patika. A 350-es 4 lóerőt adna pluszban és egy-két olyan jellemzőt, ami nem biztos, hogy megérné a felárat (nekem). Az áráról még nincsenek pontos infók, de a becslések szerint ezt a Forzát az újhoz képest 400-500 e Ft-al olcsóbban tudtam most megvenni. Ez is kicsit a lélektani keretem felett volt, de még 1.5 évig garis és addig még gyűjtögetek. Legközelebb ha felfelé lépek, akkor megyek a DCT-s 750 irányába. Addig ez ingázásra kiszolgál és bátrabban tudok vele örömmotorozni, kicsit messzebb is.
-
gonger
senior tag
válasz
#31733248 #123597 üzenetére
Szia! Ennek az az egyszerű oka, hogy Forza-ra váltottam :-)
Szerettem volna szépen lépni és bejárni azt a bizonyos létrát, egy fekete SH300-as ki is néztem, de arról lecsúsztam, így tovább kerestem. Végül egy Forza 300-asba szerettem bele. (Így megválok a kis patika állapotú SH150-től)
A Forza-hoz nincs ilyen gyári lábtakaró és nem is kompatibilis a linkelt példánnyal, mert a lábak között megy a váz és magasra van emelve a tank teteje is.#123594etnies van egy esőnacim, de az hővédelemmel nem rendelkezik
-
gonger
senior tag
Sziasztok!
Tucano ügyben jöttem (tudom, inkább nagyrobogós téma, de az a topic nem pörög annyira)!
Motorra felcsatolható takarót nem szeretnék, féltem a fényezést, a mostani Louis, derékra csatolható lábtakaróm 60- felett már lobog oldalt, ellenben szimpi megoldás lenne irodai munkás nadrághoz a Tucano takeaway .
Ismeritek? Jól funkcionál? -
gonger
senior tag
válasz
Micsurin #120976 üzenetére
Nem tudom, lehet ezzel van bibi, de már az anyaga is vékonyka..
bemegyek majd egy motoros boltba megnézek egy újat a csomagban, tapintásra szerintem érzékelhető a vízálló réteg.
Amúgy azért is utálom ezt, mert most vagyok házvásárlásban és a telek beépítettség miatt zárt garázst már nem lehet ráépíteni. A mostani motorom sem túl régi, de szeretnék nagyobbat és úgy tűnik, ide csak lábakon álló fedett parkolót tudok majd építeni, ami alá az autó beáll. Így télen sem fogom tudni zárt helyen tárolni a motort. Ez a ponyva így viszont nem sokat ér...
Ennek pedig elég húzós az ára, de földhöz rögzíthető. -
gonger
senior tag
válasz
Micsurin #120960 üzenetére
Ilyen Oxford ponyva van nekem is az SH-n. Többféle méret létezik,sikerült a gyári méretezés szerint jól választanom, de úgy átengedi a vizet,mint a sicc. Előző robeszon egy Luis minőségű ponyva volt, az megfogta a vizet. Egy éjszakai eső után ez alatt ugyanolyan vizes a motor, mintha rajta se lett volna. Alul összehúzható.
-
gonger
senior tag
-
gonger
senior tag
Sziasztok!
Érdeklődöm, hogy használ-e közületek valaki ilyen vagy ilyen XLMOTO hátitatyót?
Én év elején kaptam egy nagy Samsonite hátizsákot, baromi sok rekesz van benne, kipárnázott vállpántokkal, akár 17 "-os laptopot is tudnék vinni, de csak 15,6"-ost használok. Hideg időben mikor vittem magammal váltócipőt, kaját, váltóruhát akkor jó volt, mert nem csak a robesz dobozába tudtam pakolni és irodai környezetben is teljesen vállalható.
Most, hogy jön a jobb idő, hamarosan leteszem a vastag motoros kabit és a vékonyabbat fogom hordani, előre félek, hogy még így is mennyire fog a hátamra rohadni ez a nagy táska, amiben mostanában tényleg csak a laptop, egér, tárca, és pár írószer kerül, vagy néha 10-20 oldalnyi A4-es dosszié.Nem gagyi minőségű az XLMOTO? Tényleg elfér benne a 15.6"-os laptop?
Gondolom a formája miatt esély sincs arra, hogy rendesen a falnak támasszam, vagy a földön megálljon ha leveszem, de legalább a külső héj véd az ütődések ellen? A karbon verzió csak design vagy nagyobb az ütésvédelme?
Előre is köszi. -
gonger
senior tag
válasz
tboy93 #117395 üzenetére
Nem, nem így volt. Lehet azért mert március elején a hűvös időben még nem akartak sokan motorozni, de emlékeim szerint 4 főnél többen sosem voltunk a pályán és van olyan feladat ahol egyszerre többen is felmehettünk, pont azért, hogy ne kelljen a másikra várni és minél többet guruljunk. Mondjuk forgalomba kimentünk esős időben is :-)
Én szándékosan nem a legolcsóbb iskolát választottam, de nem is mókoltak az óraszámokkal, levezettem mindet ami kötelező volt.
Első rutin órán GS500-ra ültetett, mert mondtam, hogy nem idegen a motorozás. Utána mehettem a Hornet-re. Egyébként nálunk is volt olyan aki korlátlanra jött és örült, hogy a 125-ösre ülhetett első alkalommal, mert Ő nem ismerte még a lábváltót sem addig, szóval szerintem ez inkább az oktató figyelmessége.
Az egyik ismerősöm azért hagyta abba a B125-öt pár éve, mert váltós motort adtak alá oktatáson (robogózni akart) és szart rá az oktató. A többiek is kiröhögték a lefulladásoknál. Ilyen is van... -
gonger
senior tag
válasz
tboy93 #117248 üzenetére
Én marcius 17-én csináltam meg a rutin vizsgát. Akkor már tudtuk, hogy leállitják másnaptól a vizsgáztatást.
Utána még az utolsó napon vezettem forgalomban 8 órát egy nap alatt. Majd még 2 alkalommal mentem és most szerdán az első lehetséges forgalmi vizsgán levizsgáztam.
Szerintem ne hagyd magad, ha a vizsgán esik, akkor sem álltok meg. -
gonger
senior tag
Sziasztok,
Azokhoz szólna a kérdésem, akik mostanában (akár COVID előtt is) szereztek jogosítványt.
Él még az a gyakorlat, hogy a sikeres forgalmi vizsga után (nekem ma volt) 3 munkanapon belül kapja meg az okmányiroda az infót és azt követően igényelhető a jogosítvány kiállítása? Egyes iskolák szerint már másnap lehet menni, mert elektronikusan küldik. Mi a tapasztalat?
-
gonger
senior tag
válasz
etnies #113006 üzenetére
2001 óta élek a városban, azóta hétköznap melóba tömegközlekedéssel járok 99%-ban, mert tényleg gyors. Közel a 40-hez már sokszor zavarnak az emberek, így 2019-ben újra motorra ültem, most késő ősztől kora tavaszig tömegközlekedés, ezen kívül robogó, vagy hétvégi nagybevásárláshoz, család mozgatáshoz autó. A rakpartot használom hétköznap is (motorral is jól járható) és hétvégén is.
Ha nyáron kocsival gyorsan át akarom magam verekedni a városon, akkor ott megyek, gyerek hátul tud bámészkodni, szép útvonal. De ha lezárják szombat hajnalban, én akkor is ki akarok majd menni a családdal a szabadba, vagy az anyósékhoz, így nem fogok gyerekkel, kisbiciklivel, pelenkás táskával, a hátamon villamosozni a MÁV pályaudvarra, ha otthon áll az autó. Nyilván ha meg a plázába megyek héderelni (nem megyek, csak a példa kedvéért) akkor meg nem a rakpartot használom. Szerintem tök kultúráltan megcsinálták a nevezetességek környékén a zebrákat, ki van szélesítve a járda, nem gondoltam, hogy a japó túristáknak attól lesz szexibb szelfizni a parlamenttel, ha ezt az úttesten állva tehetik meg. Miközben a rakparti szakaszok nagy terhelést vesznek le a belvárosi utcákról és még így is tűrhető bp-i viszonylatban a használatuk, ezt igazolja hétvégéken a waze útvonaltervezése is. -
gonger
senior tag
válasz
Topiccsendőr #112987 üzenetére
Ebben nem hiszek. A rakparton szépen végig lehet zúzni nyáron, hétvégén, ha pl a XIII. kerületből megyek át a városon az M7 felé. Ha ezeket az útvonalakat lezárják előlem, akkor is le fogok menni a Balcsira, csak nem a gyorsabb úton, hanem a város utcáin keresztül. Ez így inkább okoz bosszúságot, mint hoz hasznot.
Sokkal innovatíbb lenne, ha inkább a belvárosból tiltanák ki az autókat, ott egyébként is van tömegközlekedés, a parkolás pedig drága és nehézkes. -
gonger
senior tag
válasz
Predator2 #112862 üzenetére
Sisakot kb fél éve vettem. Én is kinéztem mindenféle tetszetőset, de végén az döntött, hogy melyik nem nyomott iszonyatosan durván a fejformám miatt sehol. Nyomni fog egyébként valamennyire, de az kell is egy új bukónál. Szóvel ez inkább szubjektív és kb egy kategóriába esős sisakok lévén racionálisan kell majd választani a komfortosságuk alapján. szvsz
-
gonger
senior tag
válasz
#31733248 #112291 üzenetére
Te vagy az Én emberem! Idén 50-es Liberty-vel jártam munkába, de jövőre átülnék egy nagyobbra. A Liberty forma nagyon praktikus, hasonlít rá az SH, ezért is szimpi, főleg a hátsó dobozzal és a lábat védő idommal.
A Beverly szerintem jobban néz ki, mint motor, de mániám, hogy a laptop táskámat most a műszerfal alatti kampóra akasztom, Beverlynél ez ugye szóba sem jöhet a tank miatt.
350 ccm városba szerintem nekem felesleges, gondolom kajálgat is, így inkább a jó fogyi és a mozgékonyság a fontos. Az 50-esem is megeszik most 3 lityit, de 70 körüli tempónál már nem érzem komfortosnak, nincs erőtartalék, illetve nem hallanak az autósok, gyalogosok, annyira halk motor. Igazából egy 125-ös is előre lépés lenne, abból meg a PCX-et ajánlgatják, mint a legjobb városi robogót....
Neked mi volt a fő érv ami miatt az SH-t vetted a Beverly helyett és milyen alternatíváid voltak még? -
gonger
senior tag
válasz
runner 125 #109102 üzenetére
Köszi mindenkinek a választ bukó ügyben! Végül abban maradtam a bolttal, hogy jófej módon berendelnek nekem méretet a fehérből is és a fekete/neon színűből is és majd élőben megtekintve eldöntöm, hogy melyiket hozom el.
A motorom sajnos (vagy nem) nem különösebben színes, ui. egy gyöngyházmetál Piaggio Liberty. Mivel csak 50-es így biztos nem én vagyok a leggyorsabb motoros a városban, de 50-el is nagyot lehet perecelni, így azon a véleményen vagyok, hogy mindegy mivel mész, fel kell öltözni.
Következő szezonra már remélem lesz nagyobb gép alattam, a napi közlekedésben már értem, hogy miért jó még a hangos dob :-)
De ma reggel végig refiztem a rakpartot, LÉNYEGESEN hamarabb észleltek az autósok és 99%-uk egyből lehúzódott az araszolás közben. Egy kevésbé intelligens jelölt volt aki az első generációs Swiftjével mindent megtett, hogy balról ne tudjak mellette elhaladni. Aztán mikor lendületből ezt megtettem, még rám is húzta a kormányt. Én dudáltam, neki még arra is volt ideje, hogy visszadudáljon és lehúzott ablaknál csúnyákat üvöltsön ki. Egy pillanatra felhúzott aztán csak nevettem az egészen. -
gonger
senior tag
Sziasztok,
Munkába járáshoz akartam motorra ülni, de az B125 kieg jogsi átfutási ideje egy vicc, így inkább megyek majd korlátlanra ősszel. Addig is most hirtelen elhatározásból egy Piaggio Liberty 50 4T-re ültem fel. (gyöngyház fehér, nagyon patika, hátsó dobozzal) Elegánsan kell öltöznöm, irodát vezetek, de a protektoros kabátról, kesztyűről nem mondtam le. Egy régi fekete színű Airoh sisakom van, ami belül már kikopott, foszlik a szivacsbetét, sötét a plexi stb..szóval kell egy új.
Rider 13-nál rendeltem egy LS2 FF390 Breaker fehér színben, ami 40e Ft. !!! nagyon jó ár, tekintettel arra, hogy a belseje a Vectoréval egyezik meg.
Azonban most látom, hogy a magyar forgalmazónál újra van a méretemből színes verzió is, ami nem matt és kicsit jobban látszik (vagy nem). Ez utóbbi drágább, nem mondom, hogy beleszerelmesedtem, de kicsit elbizonytalanodtam és most még tudnék változtatni a rendelésen. A fehér az inkább elegáns, a mostani motoromhoz tutira illik, de unalmasabb.
Segítsetek plz! Akik fehér bukót használnak, és előtte volt sötétebb színű, mit tapasztalnak, mennyivel veszik észre őket jobban az autósok?
Van valami tuti bevált szín ami ajánlott, vagy emögött nincs tudomány és ne foglalkozzak vele?
KÖSZI!!!
Új hozzászólás Aktív témák
Rokon topikok:
• Robogó, kismotor
• Nagyrobogósok baráti topikja
• Elektromos autók - motorok
- MWC 2025: A kicsi és a kamerás - megjött a Xiaomi 15 és az Ultra
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- Hobby elektronika
- Milyen SSD-t vegyek?
- ThinkPad (NEM IdeaPad)
- Eredeti játékok OFF topik
- Elektromos (hálózati és akkus) kéziszerszámok, tapasztalatok/vásárlás
- OneSport OT07 - szevasztok, hollandok!
- Mikrotik routerek
- World of Tanks - OFF topic
- További aktív témák...
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest