Új hozzászólás Aktív témák

  • bodorjanos

    aktív tag

    válasz bodorjanos #6659 üzenetére

    Sziasztok, közben nyomok egy kis önreflexiót...
    Leírtam ugyanezt a Poco X3 Pro-s fórumba, de ide is bemásolom.
    Olvastam, próbálkoztam, tökölődtem és talán rájöttem mi a helyzet...
    Persze javítsatok ki, ha rosszul gondolom, de szerintem az alábbiak szerint működnek az androidon az értesítések. Ha ébren van a telefon, jönnek az értesítések azonnal attól függetlenül, hogy az értesítés normál prioritású, vagy magas prioritású. Amikor lekapcsol a kijelzőt, de még nem ment el "aludni" a telefon, akkor is beesnek az értesítések rendben. Majd elkezdődik a alvás (doze mód?). Amikor ez aktív, akkor a normál értesítések, mint amit a gmail app is küld, azok nem esnek be, csak a magas prioritású értesítéseknek van "joguk" felébreszteni a rendszert (azonnali üzenetküldő appok pl. a messenger is ilyen). Persze a telefon is fel-fel ébreszti magát ebből a doze módból valamilyen rendszerességgel és ilyenkor beeshetnek a normál prioritású értesítések is.
    Na most az én esetemben az okos otthon normál prioritású üzeneteket küldött, aminek következtében nem estek be azonnal, csak amikor a telefon felébredt valamiért. Van, hogy ez 10 perc volt, van, hogy csak 1 óra után. Átállítottam az okos otthon üzeneteit magas prioritásúra és láss csodát, 1-2 mp után megérkeznek az értesítések. Kb. ezt sikerült kiokummulálni egyelőre. Gyanítom ehhez az is kell, hogy a számunkra fontos appoknál az automatikus indítás be legyen kapcsolva, akkumulátor kímélő kikapcsolva és legyen zárolva az app a "task manager"-ben is.
    Ha nagyon nem így lenne, írjátok le, de én ezt olvastam ki a doskikból, fórumokból és ez most megoldotta lényegében a problémámat.

    [ Szerkesztve ]

Új hozzászólás Aktív témák