Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

• trog

tag

Sziasztok! Egyáltalán nem értek az overclockhoz, undervolthoz és hasonlókhoz, ezért gondoltam itt érdeklődöm, mert többen is írtatok a témával kapcsolatban.
    Online pókerezem 12 asztalon átlag 3 perces hosszúságú meccseken, ahol ha elszáll a gép miközben játszom és lelopják a bent lévő stackemet fájdalmas lenne belebukni egy upgradebe az upgrade árát amit egy megszakadással/kékhalállal vagy egyébbel is előfordulhat, és nincs rá garancia, hogy másodjára nem fog előfordulni egy újabb beállítás megpróbálásával. Persze tolok majd pár tesztkört alacsonyabb téten, de kíváncsi vagyok a véleményekre.
    Tervezek 5700G-re váltani 5600gről, az alaplapom gagyibyte A520i AC, az lenne a kérdésem, hogy érdemes lehet-e a RAM-ot is cserélni a mostaniról valami nagyobb sebességűre, ez a 3200as RAM amit oc nélkül támogat az alaplap.

Egy kis extra gyorsaság nem ártana a gépnek, mert a mostani setuppal 12 asztalnál előfordul, hogy tapasztalok néha akár fél másodperces laggot is játék közben, nem vagyok róla meggyőződve, hogy ezt mi okozza. A gépnek elvileg simán bírnia kéne, de mivel a fentebb leírtak miatt elengedhetetlen, hogy stabil legyen a rendszer és főleg erre használom a gépet nem nagyon férne bele egy fagyás vagy hasonló ami gondolom az overclockal járhat, mert simán belekerülhet a RAM-ok árába akár egyetlen leállás/lefagyás is. A táp egy 200W gold táp ami az inwin chopin maxokban is van.

Röviden tehát a kérdés, érezhetek-e különbséget a RAM-ok gyorsabb sebessége miatt, illetve várhatóan mennyire lesz stabil egy overclockolt RAM-os setuppal az 5700g proci és az említett ITX lap mellett, illetve érdemes-e azt is cserélnem a procival együtt, vagy inkább várjak amíg berakom az új processzort, aztán majd utána meglátom.
    Köszi a válaszokat előre is.

Új hozzászólás Aktív témák