-
GAMEPOD.hu
Az ITX szabványt a VIA alkotta meg 2001-ben, mely eredetileg 21,5x19,1 cm volt, mára 17x17 cm-re redukálódott. Felhasználási területe igen széles, egyformán alkalmazzák otthoni felhasználók, mind nagy cégek különböző beágyazott rendszerekhez. Ipari területen különböző célokra felhasznált gépekhez szolgálnak alapul pl. CNC maró gépekhez, vagy ATM automatákhoz stb. A szabvány leírása a formfactors.org-on található meg. Amit érdemes kiemelni, hogy a mini-ITX kompatibilis az ATX és mATX szabványokkal - a csavarhelyek, a hátlapi panel és a bővítőkártya elhelyezése is megegyezik -, így egy mITX alaplap gond nélkül beszerelhető szabványos mATX és ATX házakba is.
Új hozzászólás Aktív témák
-
kisza25
félisten
na ja én is ritkán játszom, de mikor elkap a játszhatnék akkor menjen rendesen a cucc
idle +8-10W load meg 30W nem vág földhöz, ma 2 és fél órámba telt, de készen van a gép, kicseréltem a tápventit(ehhez mindent ki kellett szerelnem a gépből), elrendeztem a vezetékeket, átalakítottam a VGA hűtést, megb@szott az áram...meg ilyenek
amúgy azt néztem, hogy ezen a VGA-n kisebb a borda, mint a HD4670 Powercoloron volt,
de ez is AC gyártja, mert leszedtem a hűtőt és rajta van
power color hd4670 gddr4
Saphire 5570 gddr5
sapphire hd4670 gddr4[ Szerkesztve ]
Alfa Romeo Giulietta Sprint
-
Chaser
legenda
válasz kisza25 #4693 üzenetére
Kevesebb a fogyi, néztem a linken amit adtál. Csak valahogy szimpatikusabb a ddr5-ös, mind1, még nem vettem semmit, ráérek dönteni..jobban belegondolva már alig játszok, mért is vennék külső vga-t? lehet notebbok lesz a végén, aztán nem variálok
_tejesen'® joálapotpan'™_-_Hamarosan a hiányból is hiány lesz...by Samus
-
törölt tag
akkor rendben van. fotosop mondjuk szereti a memoriat meg gorgeteshez esetleg videokartya tamogatast is, de nem arra lesz kihegyezve. ssd csak csemegekent lehet bele erdekes, mert egy huvosebb adatvinyo (pl wd green) elegendo lehet oprencernek is. persze jo kockafiling egy ssd es ha nagyon akarjuk, siman meg tudjuk indokolni h miert is van ebbe a gepbe szuksegunk ra
-
voison
tag
:=?
vélemény?.oO VoisoN Oo.
-
voison
tag
Én egy ECS H55H-I Mini ITX lapot fogok beszerezni
egy i3 530 társaságában. Nem kell egyelőre nagy
vga teljesítmény, azért egy ionnál többet szeretnék.
Vélemény:.oO VoisoN Oo.
-
kisza25
félisten
még csak ezt az egyet, de azok nincsenek is meg, demo van esetleg valamelyikhez azt megnézem szívesen
közben néztem egy kis tuningot, 750/1050-ig van a csúszka, persze ezt simán viszi, csak
furmark alatt már 70fokos, de ezt tartja már 5 perce, innen nem megy tovább,
nem volt még GDDR5öm, itt 4-es a szorzó? 1050*4=4200Mhz?[ Szerkesztve ]
-
kisza25
félisten
köszi
eredetileg lowprofilnak indult, de iponnal karöltve kiderítettük, hogy abból nem is létezik GDDR5, de addigra már megrendeltem és jön újra a ventilepattintós módszer
EarL 007: swif2 1200-as 800RPM fix de nagyon halk és úgy tolja a levegőt, hogy lobog a hajam[ Szerkesztve ]
-
Chaser
legenda
válasz #19617792 #4673 üzenetére
A kis FSP-m bevált és jó árban vettem, nem cserélem le. Passzívan lazán elmegy 70W konnektorig, lecseréltem a gyári 8-as ventit egy amd 7-esre amit 5V-on járatok és 1.5cm, a gyári 2cm volt..láss csodát aktívan is majdnem zero hangja van
&rew: Nem igazán tudom elképzelni, olyat már láttam ami többszintes volt és lemezből. Én valami olyasmit akarok aminek az alapja fém és bevonva fával, csak még a külsejét nem tudom hogy legyen. Magas nem lehet, inkább szélességben fogok bővíteni.
-
törölt tag
válasz kisza25 #4675 üzenetére
Hmm, jó kari. A SWIF2-120P PWM-es, ha egy PWM-es elosztóval a lapra kötnéd, akkor szabályozva lenne az a venti, és még csendesebb lenne. Bár, ha SWIF2-1201-et vetted volna, azt a táp saját vezérlésére is ráköthetted volna*, így önmaga szabályozná a ventit, de így is csendes lesz.
* Az 1201 ~3.2V-ról indul, ezért alkalmasabb tápventinek, ha belső vezérlésre kötjük, mert a tápok ált 4-4.5V-ról indítják a ventijeiket. A 120P ezért nem volna jó belső vezérlésre kötve, mert csak ~5.5V körül indul, bár bizonyos terhelésig meg passzívan menne a táp, ami ugye halk, de nem túl biztonságos megoldás. Tápventit nem túl biztonságos cserélni, mert nagy konfignál a gyengébb hűtés miatt könnyebb túlmelegedhet a táp (leginkább felsőtápos háznál, rossz szellőzés mellett gond, mert eleve meleg levegőt szív be...), de nálad egy mITX konfignál nem gond, mert az nem fogyaszt annyit, hogy a táp komolyan melegedjen.
-
kisza25
félisten
sziasztok
lecseréltem a HD4830-as kályhát(TDP110W), egy HD5570 GDDR5-re(~HD5670) 40W TDP
fogyasztások teljes gépre értendőek:
idle 157/300 load 650/1000(4000)
hang 0-a, nem szabályozza a ventit, de volt annyi eszük, hogy kb 30%-on pörög,
fogyasztás idle 57-58W
load AVATAR dx10 1920*1080 2*AA 55-60 FPS 98W(HD4830-al 30-45FPS 700/1000-re húzva)
furmark multi GPU max 54fok minimum 38fok 109W max fogyi,
everest stabiliti+furmark multi GPU 120-128W között ingadozik
proci 1Von mint mindig
meg a táp hangja megőrít ezért vettem bele egy cooling SWIF2-őt
[link][ Szerkesztve ]
-
törölt tag
a multkori agyroham alatt lett egy eleg technokrata fekvo hazra otletunk, de nem hiszem h hamarosan megcsinalnank: femhaz, valami lyuggatott lemezbol (pl innen ) es az egyes alkotoelemek (vinyo, tap, optika) is a haz oldalat kepeznek ugy, hogy valamelyik oldaluk (tipikusan egy nagyobb feluletuk) sikban lenne a haz oldalaval/tetejevel vagy akar a hatuljaval is.
tehat a mi tervunk szerint a haz jobbhatsofelso csucske a tap harom oldala, a balelsofelso az optikai meghajto es elolre v vmelyik oldalra kerult volna egy nagyvinyo, a haz tetejevel meg sikban lett volna egy nagyobb procihuto ventije v a bordak teteje. termeszetesen a hazhuto ventik is sikban, takaras nelkul. tehat pl a vinyo helye ugy lett volna kialakitva, hogy a hazon van egy kb 10x15x2.5cm-es melyedes, aminek az egyik vegen egy kifordithato panelen van a tap+sata csatlakozo, radugod a vinyot majd becuppantod a helyere. esigytovabb.
ha igy erthetetlen, csinalok majd latvanytervet. csunyan elnagyoltat
egyebkent fem+fa komboban is el tudom kepzelni a fakeret+perforalt femlemez hazikot szepen mondjuk natur fa + mattfekete lemez h klasszikusoknal maradjunk.
-
Chaser
legenda
-
törölt tag
A SilverStone SG05/SG06 házakhoz gyárilag 300W-os FSP300-60GHS SFX méretű, 80 Plus Bronzeos táp jár.
-
Chaser
legenda
Mind2 oldalra használt cpu-t vettem próbagarral De mivel ez kb az egyetlen alkatrész aminek meghibásodási esélye konvergál a 0-hoz, így kb mind1. Egyiknél se számoltam éppen gyári hűtőt, az a + 500ft-os tétel sztem nem oszt nem szoroz, én legalábbis ennyiért adom, meg ha kell nem is adok érte többet.
Általad ajánlott lap legyen 32k, olcsóbban nem találtam, pretested sempron 10k oemként -ennyiért adtam el az enyémet pár hete-, 42k.
GB lap 25k, apróról i3 18k, 43k...hűtő +500ft mindkettőhöz. Szóval kb egálban van a 2 elképzelés árban, de teljesítményben nem. Fogyiban kb egyeznek loadon, idleben az i3 jobb, az igp eszik többet, de az nálam nem mérvadó.
Én így számoltam /+extraként újra GB lapom lehet, ami nálam még felárat is megért volna..intel v amd az meg végül is mind1/szerk: Amúgy lehet egy darabig még marad a mATX am3 lap, ki kellene terveznem a házikót is..van 2 fasza FSP TFX tápom, ezért mernék belevágni itx gép építésbe, mert lapból GB, tápból FSP..még 1ikben se csalódtam
szerk: Tényleg ha már tápok, van egy delta TFX tápom is, 160W de jóval többet tud..viszont qrva hangos venticsere gondolom segíthet rajta, ha kell vkinek 2k+postáért viheti, akit érdekel pm
[ Szerkesztve ]
-
HookR
addikt
Azért, hogy teljes legyen a kép, azt tegyük hozzá, hogy a mérleg egyik serpenyőjébe egy használt, OEM (azaz hűtő nélküli), próbagaris processzort tettél, a másikba meg letesztelt, garis, gyári hűtős példányt! És így is legfeljebb kb. ugyanannyiba kerül a kettő. Nem azt mondom, hogy rosszul döntöttél (végül én is az I3-as rendszert választottam, de pssszt... ), csak azt, hogy az állításom - miszerint, az Asus+Sempron kombináció olcsóbb - továbbra is helytálló, lévén az I3-hoz még hűtőt is kell venned.
▌www.thunderbolts.info | youtube.com/ThunderboltsProject ▌16personalities.com▐
-
Chaser
legenda
Intel alapból kizárva, alulfesz lehetőség és tuning kell, valszeg nem említettem, ez nálam alap DFI, ECS..ilyen "egzotikus" lapok se a legjobbak, nehézkes lenne beszereznem. Zotacot még talán, de 9300 pl biztos nem jó ha csak nincs am3-ban, intelből 1156 vagy semmi. J&W-t szintén kihagynám..asus? Rámoccantam egy itx lapjára múltkor, na mit dob ki az első tesztoldal? Nincs downvoltage Nem akarok kísérletezgetni, marad a GB.
Rövid sata kábelt lehet valahol venni vagy ezekhez alapból olyat adnak?szerk: HookR: Az asus lap meg egy betesztelt sempron 40k fölött van, ennyiből megvan egy új h55n GB lap meg apróból egy i3, most is van 18k-ért pár db. i5 650 6k-val drágábban. Ha nem előtesztelt sempront vennék akkor se sokkal olcsóbb, sőt még lehet unlockolni se lehet, akkor copóka. Gyári athlon2 nem sokkal drágább, de megint ugyanott vagyok árban hogy h55n+i3. Arrról nem is szólva, hogy évek óta GB lapjaim vannak, reméltem am3-ból is kidobtak egy itx lapot, csak én nem találtam, sajna tévedtem
[ Szerkesztve ]
-
HookR
addikt
Adott teljesítményre vetített fogyasztás szempontjából az i3-530 a nyerő valamelyik H55-ös lappal (Mint kiderült a múltkori tesztből, fogyasztásban ezen belül is az Intel deszkája a befutó), ellenben a legolcsóbb még mindig az Asus M4A88T-I Deluxe egy kétmagosított Sempron 140-nel. Ez a proci annyira olcsó, hogy kompenzálja a drágább alaplapot. Persze nem tudom, hogy használtan mennyiért veszed az i3-ast.
[ Szerkesztve ]
-
HookR
addikt
www.argep.hu keresője a kiszemelt típusra egy rakás boltot kidob.
A választékot pedig az #1-es hsz.-ban megleled. (Ez Chaser-nek is szólt.)
Chaser (#4659): A szempontjaidnak megfelelő alaplapok...
- Intel platfromon: DFI MI P55-T36, ECS H55H-I, Gigabyte H55N-USB3, Intel H57JG, Zotac H55ITX-C-E, J&W MINIX H55-HD
- AMD platformon: Sapphire IPC-AM3DD785G(Többek között olyan jól felszerelt, komoly lapokat is kizártál, mint: Asus M4A88T-I Deluxe, J&W MINIX 890GX-USB3, Zotac GeForce 9300-ITX WiFi)
&rew: Alakul
-
Chaser
legenda
Köszi, már néztem ezt, de ez nekem drága, most meg ahogy elnézem kapni se lehet. Marad az intel 1156 vonal, a GB h55n lappal, ahogy számolgattam egy használt i3-mal nem lesz drágább mint amd-s megoldás AII x2-vel. X3 szóba se jöhetne, sokat eszik tudásához képest, x4 még elmenne, az majdnem x3 fogyasztású, csak 4 maggal. Mindent mérlegelve inkább intel.
-
törölt tag
koszi
az aranyai jok lettek, kellemes, bar az elso tervek kicsit karcsubb hazrol szoltak a kesz valtozat jo esellyel kap egy furnerozast (tolgy v bukk), szoval profi kinezete lesz. hetvegen berajzolgatjuk az alkatreszek helyet pontosan h meg lehessen csinali az aljaban a kimarasokat. fa nyomogomb lesz a reset meg a power is
-
zodo
nagyúr
válasz #25954560 #4658 üzenetére
Nekem már , most tetszik!
Chaser
Te lapod a Sapphire IPC-AM3DD785G ami minden elvárásodnak, megfelel.
Ennyi, nincs több típus! -
Lord Takeda
csendes tag
Sziasztok!
Hasznos post! Az lenne a kérdésem ezzel kapcsolatban, hogy vajon a Gigabyte H55N-USB3 lapra diszkrét VGA mellé melyik lenne a legjobb választás? Elnézve a Scythe Shuriken-ről a képeket (eddig erre gondoltam) elég problémás a 110 mm-nél szélesebb hűtő. Az egyik képen látszik, hogy alig fér el a VGA, meg a ram-ot is előre kell betenni, ráadásul valami alacsonyat. Az Alpine 11 pro rev 2. is elég nagynak tűnik ez alapján. Ami a legsimábban ráfért, bár csak az Intel lapra, az a Zalman hűtő volt. i3 mellé mit ajánlanátok egy játékos konfigurációba?
-
Chaser
legenda
Helo népek! Összedobnék egy itx konfigot, olyan lap kellene amin van pcie is, s1156 vonalon van egy GB lap, de amd vonalon van-e? Feltétel még, hogy desktop memóriát használjon és ne asus legyen. s775-ös megoldások nem érdekelnek.
-
őstag
válasz szponzor #4654 üzenetére
Én a GT-nél maradok, ma be is szerzem bár a lap és a proci csak köv. héten jön meg.
Megérkezett a nagykerből az SG06-om, nagyon jól néz ki, messze jobban minta képeken. Továbbá a bekapcsoló gomb kis útja is nagyon tetszik. Alig várom, hogy összerakhassam.
[ Szerkesztve ]
-
HookR
addikt
Közben eszembe jutott a méretei alapján az egyik, ha nem a legideálisabb H55/H57 kompatibilis, alacsony(abb) hűtő, a LOW-7000 (Alapból nincs hozzá LGA1156-os lefogató, de a honlapjuk tanulsága szerint a gyártó ingyen elküldi, ha ír nekik az ember) is. Akkor már legyen meg egy hsz.-ban a lehető legtöbb említésre érdemes darab!
- Thermalright AXP-140 (145 x 147 x 70.2 mm venti nélkül)
- Nexus LOW-7000 (138 x 123 x 70.3 mm ventivel, anélkül 50 mm)
- Thermaltake ISGC-400 (126 x 149 x 101 mm ventivel, anélkül ~78mm **)
- Prolimatech Samuel 17 (121 x 120 x 45 mm venti nélkül)
- Alpenföhn Panorama (111 x 105 x 66 mm, venti nélkül 51 mm)
- Scythe Shuriken (105 x 116 x 64 mm ventivel, anélkül 55 mm **)
- Zalman CNPS7000C (109 x 107 x 63 mm beépített ventivel)
- Scythe Samurai ZZ (94 x 122 x 94 mm ventivel, anélkül 69 mm **)
- Cooler Master GeminII S (124 x 118.4 x 62 mm venti nélkül)
- Xigmatek Cobra (131 x 92 x 102 mm (25mm-es) ventivel, anélkül 75 mm. **)
- CoolerMaster Vortex Plus (116 x 100 x 84 mm ventivel, nélkül 59 mm)
- Thermaltake ISGC-100 (124 x 96 x 70 mm ventivel, anélkül ~47 mm **)
- Xigmatek Durin (92 x 120 x 65 mm ventivel, anélkül 45 mm)
- Thermaltake SlimX3 (92 x 99 x 36 mm ventivel, anélkül ~23 mm **)Illetve a teljesség igénye nélkül, a gyári hűtőnek néhány olcsó, csendesebb alternatívája:
- Arctic Cooling Alpine 11 Pro Rev.2 (105.3 x 113.4 x 85 mm beépített ventivel)
- Arctic Cooling Alpine 11 Rev.2 (100 x 96 x 87 mm beépített ventivel)
- Arctic Cooling Alpine 11 GT Rev.2 (89 x 89 x 75 mm beépített ventivel)**: A venti alja nem a hűtő tetejénél van.
Azért csak akad miből választani...
[ Szerkesztve ]
-
voison
tag
üdv.
tudnátok pár boltot mondani ahol kapok
mini itx lapot am+ foglalattal, vagy akár
más foglalattal.
keresgélek, de nem találok.
kösz..oO VoisoN Oo.
-
HookR
addikt
Javítás: Xigmatek Cobra
[ Szerkesztve ]
-
HookR
addikt
A [link] képekkel illusztrálva mutatja be, hogy mely nagyobb hűtők mellett fér el még VGA is a H55/H57-es lapokon (J&W MINIX H55-HD -t nem számítva, azon a Big Shuriken is elfér). Úgy, mint:
- Thermalright AXP-140 (145 x 147 x 70.2 mm venti nélkül)
- Prolimatech Samuel 17 (121 x 120 x 45 mm venti nélkül)
- Scythe Shuriken (105 x 116 x 64 mm ventivel, anélkül 55 mm) [H55N-USB3 + Shuriken képek több szögből]
- Zalman CNPS7000C (109 x 107 x 63 mm beépített ventivel)
- Scythe Samurai ZZ (94 x 122 x 94 mm ventivel, anélkül 69 mm)
- Cooler Master GeminII S (124 x 118.4 x 62 mm venti nélkül)
- Xigmatech Kobra (131 x 92 x 102 mm (25mm-es) ventivel, anélkül 75 mm. Nem, nem számoltam el )[ Szerkesztve ]
-
HookR
addikt
I3-530-hoz éppenséggel a gyári hűtő is elegendő, ha nem tuningolod (pláne, ha még alul is feszeled), de nyilván az AC Alpine 11 hűtőcsalád bármelyik tagja (3 is van) csendesebben végezné a dolgát. Az Alpine 11 GT rev2. csak 76mm magas és ~2000.- HUF. Ha nem is sokkal jobb a gyári hűtőnél, valószínűleg legalább csendesebb.
Mindhárom változat (a sima, Pro és GT is) kedvező áron kelleti magát, és nem is feltétlenül az a baj, hogy a két nagyobbik 86mm magas, hanem, hogy rögzítőkeret egyben van ventilátorral, azaz még le se tudod cserélni alacsonyabbra. Legalábbis a Rev2-esek esetén. Hmm... a Rev1-es Pro-n még független a venti rögzítése.▌www.thunderbolts.info | youtube.com/ThunderboltsProject ▌16personalities.com▐
-
HookR
addikt
Alacsonyabb, de még nem túl drága hűtőnek azt hiszem ez még nem szerepelt itt:
- 101 x 103 x 70 mm (H x Sz x M)
- LGA775 / AM2 / AM3 (LGA1156 az nincs sajnos)Árgépre dob ki találatot a Google, de már lekerült onnan. Lehet, hogy már nem forgalmazzák itthon.
-
törölt tag
Az még érdekelne, hogy vajon ebben az Asus lapban lehet L3-at is feloldani a magok mellett, bár biztosan lehet, mert elvégre ugyanúgy kell feloldani az L3-mat, mint a magokat.
-
törölt tag
Akkor C3-as procid van, ami előny, mert az kevésbé melegszik azonos fesz esetén is, illetve jobban húzható, ha kell. Nekem C2 van, ami kicsit melegebb, plusz L3 is van, ami szintén megdobja a melegedést (állítólag egy 15-25W többlet terheléskor az L3, nem tudom.) Így nekem valójában Phenom II X4 van.
VID-et Core Temppel tudod megnézni, mikor terhelve van a gép. De szerintem 1.375V lehet. Kicsit magas, de ez egyáltalán nem gond.
A blog érdekelni fog, mert egyre jobban bassza a csőrömet egy mini-ITX konfig. Csak ahhoz pénz is kéne, meg normálisan letudni az első 1-2 félévet az egyetemen...
"Az SG05 SFX tápja halkabb, mint egy 3,5" vinyó.
Speciel még nem hallottam a hangját még játék közben sem, mert akkor a Hawk-om a leghangosabb hardver, ami alapból halk."Pompás! Mert kissé allergiás vagyok a gépzajokra, nekem az a gép tetszik, amelyiknél "nem látom" és "nem hallom" mikor működik. Ez jó hír, akkor tudnék mini-ITX-re is csendes gépet építeni.
Hmm, ahogy elnézem a C2-es Phenom II-k is 95W TDP-sek, szóval ez szerencsés, bár mivel hibátlanul működik Phenom II-ként, akkor gyárilag lehetett volna az is, valszeg az lehet, hogy L3-mal már picit a 95W TDP fölé megy, de egy proci nem fogyaszt még terhelve sem annyit, mint ami TDP-ben meg van adva.
-
zodo
nagyúr
válasz #19617792 #4640 üzenetére
Szia Earl 007!
Nem vagyok egy mágus, úgyhogy ezt a procit is segítségekkel sikerült választanom.
Szóval, ha minden igaz akkor Stepping 3 (Cpu-Z progi, szerint is)
VID -ről gőzöm se volt eddig, de talán a feszültség értékkel kapcsolatos jelző.
1.02V és 1.37V között ingadozik a HardverMonitor progiban nézve, de mintha az utóbbi értéket láttam volna a BIOS-ban is.
Bocs, ha nem erre vonatkoztak a kérdések!Amúgy most írom a következő blogomat amiben az Asus lapról ejtek néhány gondolatot + némi "szerény" teszteredménnyel kiegészítve.
Egy hétköznapi, felhasználó véleményeként.Az SG05 SFX tápja halkabb, mint egy 3,5" vinyó.
Speciel még nem hallottam a hangját még játék közben sem, mert akkor a Hawk-om a leghangosabb hardver, ami alapból halk.Szerk:
Jah, igen. Látom az okosított procidat.
Az még úgy is a max. határon van, amit a mini itx lapok többsége tud fogadni.
TDP 95W-ra értem.[ Szerkesztve ]
-
törölt tag
zodo: A procid milyen stepping és milyen VID? Nekem is Athlon II X4 van, C2 stepping, 1.325V VID és van L3 () és én is gondolkodok egy mini-ITX konfigban (és a SilverStone SG05/SG06 ház meseszép, áááá, kell egy ilyen. ) és az az Asus lap iszonyat megtetszett. Másik ami tetszik a Gigabyte H55-ös, de ezzel van egy-két kérdésem, meg a DFI P55-ös (az elrendezése miatt), de LGA1156-hoz procit is kellene cserélnem, de ez most nem lényeges... (pedig nagyon beleült a bogár a fülembe, hogy használtan egy i5-750 vagy i7-860... egy SG05-be egy LGA1156-ra építve egy i7-860, kicsit komoly lenne)
kisza25: Azt nem tudod véletlenül, hogy a Gigabyte H55 lapjára milyen procihűtők férnek el úgy, hogy VGA is elférjen? Az te AC Alpine 11 rev2-dről tudom, hogy elfér kis barkáccsal, de pl Scythe Shuriken? (nem Big Shuriken)
És egy jó kérdés, az SG05 FSP SFX tápja milyen hangos?
Az AMD-s megoldás nem is volna rossz, mert lényegében lap-RAM-ház+táp csere kell hozzá, meg a sallangok, mint procihűtő, DVD-író...[ Szerkesztve ]
-
őstag
Sziasztok!
Ma leadtam a rendelést a itx-es konfigomra holnap érkeznek az alkatrészek a mobo kivételével, amire köv hétig várni kell . Ebben az SPCR tesztben egy 86mm magas cpu hűtőt szuszkoltak be egy SG05/06-os házba. Azt gondolom, hogy akkor az Alpine 11 Pro Rev. 2-vel sem lenne probléma, hiszen az még egy mm-el kisebb is , és csak 2,7K ellentétben a többi 7K-tól induló alternatívákkal. A hűtési teljesítménye véleményem szerint elegendő lesz egy 530-hoz vagy későbbiekben egy 650-hez is.
Mi a véleményetek?
[ Szerkesztve ]
-
Cyrin
addikt
válasz kisza25 #4636 üzenetére
köszi a választ.
ez az Intel DH57JG tetszik, lehet ez lesz inkább, USB3 nem számít nálam, se az overclock, inkább a fogyasztás.
viszont a gigabyte lap nem tudja a PWM-et a házventinél a manual szerint, ez az intel viszont úgy tűnik igen.
még utána kell olvasnom ennek, meg a H55-H57 közti különbségnek is...
-
kisza25
félisten
mutatok valami durvát alaplap fogyasztással kapcsolatban
Cyrin: az a hűtő minimum 1200RPM-en pörög ezért halkabb nem lesz és a teljesítménye is max 73W tehát hűteni sem fog jobban[ Szerkesztve ]
-
kisza25
félisten
szia a GIGA lapban ezzel a procival működni fog az IGP,
az 1600Mhz-es memória alapon 1333Mhz-en fog menni, de O.C.-val (overclock, vagyis tuninggal) tudod 1600Mhz-en járatni, a boxos procihoz jár hűtő, ha nem tuningolsz az elegendő is lesz, a 8cm-es hűtőnek egy Arcticcooling-ot ajánlanék, mindenképpen PWM-est,
a 180W-os táp elég ehhez a rendszerhez, mert fogyasztás a következő prime 95alatt:
2,93Ghz 1,2V 105-110W 1750RPM 59-60fok BCKL 133 PQI 2926Mhz RAM 1333Mhz 7-7-7-20 1,5V ehhez hozzájön az igp még akkor is bele kell, hogy férjenAlfa Romeo Giulietta Sprint
-
Szipi
aktív tag
Üdv.
Nekem is GA-H55N-USB3 alaplapom van, 1600MHz-et csak tuninggal tudod kihasználni(azért van ott az O.C. is a leírásban).
Alapban nem kínálja fel ezt a lehetőséget, legalábbis nekem nem tette(1333-as ramom van).más: Silverstone SG05 házat hol lehet venni? 1-2 hete még csomó boltban kapható volt most meg úgy kell vadászni rá, árgép kidobott 3 boltot de eggyiket sem ismerem, hogy mennyire megbízhatóak.
[ Szerkesztve ]
-
zodo
nagyúr
Akkor lehet, hogy sima ügy az 1600-as memória.
Talán kisza25 is erre téved és tud neked segíteni, mert nemrég ilyesmi gépet rakott össze amit "szénné" hajtott. Itt az ő írása, míg nem ér ide.Gyári hűtő általában elegendő, ha nincs húzva a proci, de ahogy érzed, ha jobbnak látod cserélni akkor nosza.
Keresőt használva, hozzájuthatsz több ajánlott hűtőtípushoz is. -
Cyrin
addikt
köszi a választ.
eglész pontosan ez van az alaplapnál:
Support for DDR3 1666 (O.C.)/1333/1066/800 MHz memory modulesszámomra ez azt jelenti, hogy amikor kiadták az alaplapot, még nem volt 1600-as RAM, ezért írtak bele túlhajtottat. ebből még az is lehet, hogy elmegy az 1600-assal.
ezeket a gyári procihűtőket nem érdemesebb lecserélni valami normálisabbra?
pl egy ilyenre gondoltam -
zodo
nagyúr
Nem vagyok egy gépmester, de
Ha azt olvasod a prici mellett, hogy OEM vagy BOX akkor előbbi esetben,második esetben jár hozzá hűtő is. (erre kérdezz rá vásárlás előtt, mert a honlapokon bármi lehet írva vagy illusztrálva.
Ha van a prociban int. vga és elegendő a teljesítménye akkor nem kell külön diszkrét vga kártyát venned.
Kiválasztott processzor max. fogyasztása 73W akkor ebből kiindulva, elegendő a BT ház 180W-os tápegység a rendszerhez.
Ha az adott lap max. 1333mhz-es memóriákat támogat akkor az 1600mhz-re kölött pénz ablakon való kidobásával egyenlő.
Egy halk 80-as venti, semmikép nem árthat. -
Cyrin
addikt
néhány alapvető kérdést tennék fel, mivel nem raktam még gépet össze teljesen magamtól. Körvonalazódik egy kis gép Gigabyte GA-H55N-USB3 alapon, egy CHIEFTEC BT-02B 180W házba.
- menne bele egy core i5-650-es CPU. ehhez jár ventilátor, vagy külön kell venni?
- ez a CPU már tartalmaz integrált grafikát, ezt tudja használni az alaplap, tehát nem kell külön VGA kártya bele?
- az alaplaphoz a gigabyte legalább 200W-os tápot javasol, namost mivel nem kell dedikált VGA kártya, elég lenne a a prociba integrált, vajon elég lehet ez a teljesítmény? (menne még bele egy HDD, egy firewire kártya, 4 Gb ram, ODD)
- az alaplapnál 1333 Mhz-es memóriákat írnak, mi a helyzet az 1600-asokkal?
- a fenti házba kell plusz házventi vagy elég csak a procin lévő? bár sejtem, hogy nem, de a házban 3 ventihely van, egy 80-as elöl, két 60-as hátul, azért ez elég brutál lenne, mivel nem akarok se porkavaró se zajos gépet, és 60-as nem is nagyon kapható, ezesetben elég egy 80-as elölre? -
HookR
addikt
Ízelítő a H67-es köré épülő, leendő mini-ITX alaplapokból:
ECS H67H-I Mini ITX (link)
- LGA 1155 (Sandy Bridge)
- Intel H67 Chipset
- 2 x DDR3 Memory (Up to 8GB supported)
- 1 x PCI Express 2.0 x16, 1 x Mini PCI Express x1
- 2x SATA 6 Ports
- HDMI and VGA output
- eSATA----------------------------------------------------------
(kép2)
Vélhetően Intel ([link])
[ Szerkesztve ]
-
zodo
nagyúr
válasz kisza25 #4623 üzenetére
Nem is akartam őket egy kalap alá venni csak már nem is tudom, talán fáradt vagyok, voltam.
Igazad van, pláne, hogy láttam a videó bemutatódat az SSD tempójáról.Nem tudom, talán, majd ha már mindenki unja akkor lesz nekem is.
&rew
Nehéz új tervet készíteni az biztos, de az a Dell már nem mai darab.
A lényeg, hogy lett újabb ötlet (nem is egy) és lesz, min agyalni. -
kisza25
félisten
az SSD nem arra való, hogy sok adatot tárolj rajta, arra ott a HDD,
az SSD-re az oprendszert rakod és a programokat, az elérési ideje 50-100x gyorsabb amire rákattintasz az 1mp-en belül elindul,ennyi,
nem igazán szerencsés összehasonlítani az SSD-t a HDD-vel, mert kb annyi közük van egymáshoz, mint a memóriának a processzorhoz,
sokszor gyorsabb lesz a géped, ha veszel bele egy SSD-t, mint egy új processzortAlfa Romeo Giulietta Sprint
-
törölt tag
ezennel en a kardomba hanyatlok.
hosszadalmas tervezesi szakasz, csomo otlet, belso elrendezes utan megtalaltam a neten h a formatervet bizony mar lelottek dell eco bambooszoval akkor egy kicsit most atalakitottuk. robosztusabb lett, nem teljesen kerek az oldala (csak erosen lekerekitettek az elek) es viszonylag jol bovitheto (1x slim odd, 1x 3.5" hdd, 2x 2.5" hdd, 1x low-prof pci-e, akar dual-slot hutessel is). az alaplap kivetelevel csavarmentes szereles, belefer a scythe big shuriken szelessegben es magassagban is el lehet menni 90mm-ig. kielegito szellozes (tapnak sajat legaramlat, a procihuto tud szivni a haz tetejen, a vinyoktol pedig egy 4cm-es szivja ki a meleget), persze kb 65W-os procira meretezve (leginkabb alulfeszelt downclock-olt x2 250-re ). videokartyabol celszeru lenne olyat beletenni, ami hatrafele tolja a levegot, szivni az is tud maganak a haz oldalan.
az eleje nincs tulzsufolva: feher ledek lesznek a visszajelzok (sztem nem illene elolre piros meg zold, foleg kek nem), ket gomb (power+reset), a slot-in dvd-bol csak a slot latszik. max kap majd meg egy markajelzest a hazikoigy mar nem annyira kecses, de kb sff merettartomanyban mozog annyi kulonbseggel h szelesebb, mint mely. jovo heten meg biztosan nem lesznek fenykepek.
viszont a nagy tervezes kozben a baratom is belelendult, az o asztali gepet pedig atultetjuk egy kb 60 eves radioba
meg ha nem is valosulna meg egyikbol sem semmi, akkor is nagyon jo jatek volt kitalalni es megtervezni az egeszet. de ezekbol gepek lesznek -
qanic
tag
-
kisza25
félisten
én azóta már ügyelek rá, hogy a légáram áthaladjon rajtuk, nem véletlen lehet kapni HDD hűtést is külön
egyébként ez a SSD kevesebbet fogyaszt/kevésbé melegszik egy humbug, simán bekajál annyit, mint egy 2,5" os notivinyó(2-5W) és a hőmérséklete is hasonló mint a sima vinyónak,
ez most csak így eszembe jutott[ Szerkesztve ]
-
kisza25
félisten
azon valahogy átsiklottam
amúgy azért lényeges, mert nekem fagyogatott már rendszer túlmelegedett HDD miatt
és mivel alámért csak akkor jöttem rá, hogy az a ludas mikor szétszedtem a gépet és alig lehetett megfogni olyan forró volt a HDD miközben 36-37fokot mutatott[ Szerkesztve ]
-
-
zodo
nagyúr
Mivel nem szeretek sehol sem turkálni, így eszembe sem jutottak ezek a megoldások.
Eszközkezelőbe is csak driver telepítés céljából szoktam benézni, de most innen letiltottam.
Köszi.Kicsit féltem a ASUS M4A88T-I Deluxe lap és a Scythe Big Shuriken párostól, mert az az egyetlen rossz minőségű kép amit találtam róla a vásárlás előtt nem volt túl meggyőző.
, de simán ráment.
Bőven van hely mindkét oldalon, kb. 4-5mm a memóriáktól ill. a chipset hűtőbordától is. -
zodo
nagyúr
25 fok (panel, távhő)
Viszont előkerült egy újabb érdekesség.
Ok, hogy van wifi modul a lapon, de nem telepítettem hozzá drivert és az antennák sincsenek felcsatlakoztatva, de mégis van elérhető hálózat amihez csatlakozhatnék.
(gondolom valamelyik szomszédé)Valami ötlet, hogy tüntessem el ezt ?
Szereljem le a lapról a wifi modult, mert úgy sem használom.[ Szerkesztve ]
-
toldy
őstag
Majd jövőhéten ismerkedek, hétvégén elutazom. Majd én is újrahúzom a rendszert az a biztos. de halkabb mint a régi ( pedig ugyan úgy gyári hűtő van benne)
zodo, én most a Scythe Samurai ZZ néztem ki magamnak.
[ Szerkesztve ]
Az élet nem habostorta.
-
zodo
nagyúr
Én mindig újra húztam a rendszert, ha úgy alakult.
Valami rémlett, hogy megoldható némi varázslással a win feltámasztás, de most meglepődtem.Az a pár fok különbség, nem sok szerintem.
Sok sikert a hétvégi tesztekhez, ismerkedéshez.Nálam még csak a szoftverek telepítése zajlik, mert csak tegnap este álltam neki a hardver cseréknek. (Adatlap módosítva)
Nekem is nagyon tetszik, bár volt, hogy szívatott a venti szabályzás témakör, de már megoldódott. Hétvégén én is bele vetem magam a gép lelkébe, ha lesz rá időm.
Új hozzászólás Aktív témák
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest