Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • cinemazealot

    addikt

    válasz Balupapa #35421 üzenetére

    A táp egy PicoPSU-120WI-25V, ami egy széles bemeneti feszültség tartományról (12-25 V) működő PC táp. Erre azért volt szükség, mert szeretném, ha szükség esetén nem csak fix 12 V-ról, hanem akár akksiról, szgk/tgk szivargyújtójáról, laptop tápról stb. is üzemeltethetném a gépet.

    (#35423) Gyb001
    Az a háromkondis nyák pedig egy PicoUPS-100 12V DC micro UPS, ami 12 V-os ólom-zselés akksikat tölt szintén széles bemeneti feszültség tartományról (15-18 V), ami végszükség esetén akár 6 V-tól felfelé is működik, de csak 15 V-tól tölt. Szóval igen, ez egy UPS-PSU, csak nem 100%-ban DIY, hiszen bolti alkatrészekből építkezem.

    Hosszútávon azt szeretném elérni, hogy a képen is látható 2,3 Ah-ás akksiból 2 darabot párhuzamosan kapcsolva (megvan már a párja is, csak még nincs beüzemelve) az egészet bezsuppolom egy saját tápjától és hátlapjától megfosztott 19"-es FullHD monitor mögé, majd egy ~80 W-os 16 V-os kockatápról hajtom. Utóbbiból még csak egy 55 W-ost láttok a képen, azt a monitor miatt lehet, kénytelen leszek lecserélni egy nagyobbra. :)

    A projekt oka pedig végtelenül egyszerű: nem találtam olyan laptopot, ami az elvárásaimnak kellően erős, kellően olcsó, kellően szerelhető/bővíthető és kellően nagy, de ugyanakkor kellően kicsi is lenne. :B

    [ Szerkesztve ]

Új hozzászólás Aktív témák