Hirdetés
-
GAMEPOD.hu
Új hozzászólás Aktív témák
-
LamaCube
addikt
válasz
cross56 #28548 üzenetére
Hol található ez a videósorozat?
Az extrudert kalibrálod?
Alapból 93-on van. Ha extrudálsz 100mm-ert, akkor 18,1 mm-er maradt hátra? Magyarul csak 81,9mm-ert extrudált? Az egyenlet szerint 100/81,9x93=113,5, tehát beállítod a motion menünél a transmission rationál 93-ról 113,5-re, majd a storerage configuration-ra rányomsz úgy hogy az sd benne legyen és akkor 100mm-ert extrudálsz és annyinak kellene lennie. Nem is értem elsőre miért nem lett jóGondolom gyári extrudered van, mert nekem az pontos volt.
[ Szerkesztve ]
-
LamaCube
addikt
válasz
cross56 #28544 üzenetére
Miért kötöd rá pc-re
Tök felesleges, sd-re menti a beállításokat. Amit linkeltem videót annál egyszerűbb módszer nincs az E stepper kalibrálására.
"Az lehet, hogy nekem 7 mm maradt kint?"
Persze, hogy lehet, ha nem jól van kalibrálva. Az egyenletbe beírod a számokat és átállítod, ahogyan a videóban mutatja és mented sd-re.[ Szerkesztve ]
-
LamaCube
addikt
válasz
cross56 #28500 üzenetére
A bl-touch kijavítja az üveg egyenletlenségét, de egy görbe üvegnél szerintem az se lesz megoldás. Vagyis úgy gondolom, hogy ettől függetlenül szintezni manuálisan jól kell hozzá.
Igazából a kis kockánál sose raktam alá semmit és nem jött fel. Próbáld úgy kinyomtatni, hogy az első rétegnél lassabb legyen a nyomtatási sebesség és ne legyen csak 25%-os hűtés utána mehet a 100%. Lehet attól is ment el a méret, hogy ott felvált bár az a 0,6mm tényleg sok. Nekem a legtöbb eltérés 0,1 mm volt. -
LamaCube
addikt
válasz
cross56 #28476 üzenetére
Ha bekapcsoláskor hallod, hogy ilyen hülye hangja van, akkor addig indítsd újra, amíg meg nem szűnik. Nekem úgy elmúlik, mint írtam és utána nem jön elő csak általában bekapcsoláskor.
Ha szépen nyomtatja és pontosan a kalibrációs kockát, akkor nem kell extrudert kalibrálni csak, ha lecseréled, pl. alura, mert ott más az áttétel. Ez a videó rohadt jól megmutatja, ha ezzel se megy, akkor nálad a baj
[link] -
LamaCube
addikt
válasz
cross56 #28472 üzenetére
Nálam a hotend ventinek van ilyen hangja már az első naptól kezdve. Amikor elindítom és ezt csinálja, akkor újraindítom, de előtte jól belefújok, hogy forogjon a lapát, majd újra elindítom. Van, hogy harmadjára szűnik meg a hang, de utána akár 10 órát is megy és nem jön elő. Sajnos olajozni nem lehet, mert a matrica alatt is zárt. Nyomtatás közben még sosem jött elő.
-
LamaCube
addikt
válasz
cross56 #28457 üzenetére
Egy kalibráló kocka jobb lett volna. Gyorsabban készen van és méreteket is lehet ellenőrizni.
Viszont, ha a gyári gcode-al tudsz nyomtatni, akkor valami a szeletelődben van elállítva. Mivel szeletelsz?
Imy-nek igaza van én minden alá teszek Brim-et és sose jön fel semmi. Tárgy méretétől függően.
A hozzáadott filamenten kívül van filamented? -
LamaCube
addikt
Persze, hogy lehet görbe. Én arra értettem, hogy egyszer középen szoros máskor meg középen van hézag és az üveg nem alakul ekkorát azonos hőmérsékleten. Nálam 60C°-os bednél mérőórával kimérve 0,03-0,05mm volt a különbség vagy 12 ponton mérve, persze kifoghatott egy rossz üveget.
Legolcsóbb vágatni egy üvegessel tükörlapot ekkora méretben max. 1000Ft és ha azzal sem jó, akkor az üveg kizárva. -
LamaCube
addikt
válasz
cross56 #28437 üzenetére
Én meghúztam rendesen, persze ezt nehéz leírni, hogy mennyire, de semmiképpen ne lazjts rajta, ha már egyszer meghúztad valamennyire.
Gondolom mindig fűtött asztalnál szintezel. Nincs hőmérő pisztolyod? Hogy hogyan oszlik el a hő az üvegen? Nálam a közepéhez viszonyítva 1C° eltérés van és érdemes 5-10 percet várni, hogy jól átmelegedjen szintezés előtt. Az alu görbülete tényleg arra utal, hogy pont középen kellene nagyobb résnek lennie. Viszont az üveg ekkora méretben nem deformálódhat szerintem. Ha nem jutsz dűlőre vele, akkor küldd el a képet a görbe asztalról, hogy így nem lehet nyomtatni.
Majd csinálj egy képet holnap a rugók állapotáról és a z- végálláskapcsoló helyéről. Meg egy közelit arról, hogy a nozzle mennyire van az üveglaptól felfűtött asztalnál auto home állásban.[ Szerkesztve ]
-
LamaCube
addikt
válasz
cross56 #28433 üzenetére
Meghúztad alulról az asztaltartó profilt? Nálam az is laza volt. A görgők jól be vannak állítva nincs kotyogás, lógás? Ha az üveged sík, akkor nem szabadna ilyennek lennie, ha görbe, akkor szívás.
honeypot
Én egyszer körbejáratom és tökéletes. Ott valami nem kerek[ Szerkesztve ]
-
LamaCube
addikt
Szerintem nem
Ez kimondottan E3V2 szerintem. Bár nem értek hozzá
LógaGéza
Gondolom az az FW van rajta, mert az enyém december elején érkezett és gyárilag az volt rajta 1.0.2. és ezt a kódot Chep írta direkt erre az FW-re. Nálam tökéletesen működik. De természetesen igazad van![ Szerkesztve ]
-
LamaCube
addikt
válasz
cross56 #28422 üzenetére
Hogyan szintezed? Kézzel mozgatod az asztalt és a fejet vagy menüből? Mert, ha kézzel, akkor tutira nem lesz jó. Töltsd le innen a gcode-t és az automatikusan végigviszi pontról pontra a fejet és az asztalt. [link]
A gcode-t felteszed sd-re majd print kikeresed a gcodot és elindítod és amikor beáll a sarokra és beálljtod a lappal, akkor nyomsz egy play-t és tovább viszi a következőre. ott is beállítod és így tovább. A végén visszaáll, nyomsz egy auto homet és nyomtatsz
Sima fénymásoló papírral be tudod állítani, ha nem görbe az üveg.[ Szerkesztve ]
-
LamaCube
addikt
válasz
nemethdavid #28385 üzenetére
Az ender3 v2-őn is melegek a motorok rendesen. 52C°-nál többet nem mértem egyiknél sem. Én se tudom rajta tartani az ujjam sokáig. Pár fórumon olvastam, hogy mindenkinél ez van. Bár egy fórumtárs fog a vref-en állítani. Kíváncsian várom, hogy sikerül-e lecsökkenteni úgy, hogy még stabilan működjön.
-
LamaCube
addikt
válasz
cross56 #28384 üzenetére
Mindenképpen felfűtve szintezd. Mondanám, hogy vedd le az alulapot és próbáld kiegyengetni, de ahogy látom pont ott van a görbeség benne, ahol fel van ragasztva a nem tudom mi a neve
és pont ott kellene alátámasztani és szépen visszaegyengetni. Így marad az alufóliás művelet. Azért ekkora szórást a gyártásban
összeteszem a két kezem, hogy nálam nem volt semmilyen gond.
-
LamaCube
addikt
válasz
LógaGéza #28363 üzenetére
Én úgy vagyok vele, hogy a kicsi kínai mérnökök nem hiába ezt az értéket lőtték be, de lehet tévedek
Kíváncsi vagyok rá, hogy mennyire tudod lecsökkenteni, hogy még jó legyen. Nem csinálsz róla videót? Direkt extruder?
Hát én nem módosítok rajta nagyon, mert nekem megfelel a minőség. Persze, ha értenék jobban ezekhez lehet belevágnék.
[ Szerkesztve ]
-
LamaCube
addikt
válasz
LógaGéza #28344 üzenetére
Ender 3v2 van nekem is. Semmi gond nincs Pla-nál a dual gear-es alu extruderrel. Se dugulás se kattogás semmi hiba. 48C°-nál nem megy feljebb az extruder hőmérséklete több órás nyomtatás után sem. Az extruder görgő kb. 35-38C°-os. A Z extruder melegszik a legjobban ott 52C°-ot mértem. Viszont én úgy tudom 3v2-nél nem állítható a vref. Ha igen kíváncsian várom a blogod.
-
-
LamaCube
addikt
Sziasztok! Ender 3v2-őt mennyire viseli meg a 60-65mm/s sebességű nyomtatás. Kis dolgot nyomtatnék és ha a minősége megfelel, akkor 50-ről megemelném 65-re.
-
LamaCube
addikt
Nekem sima pla. A + gondolom hőkezelhető vagy keményebb.
Mondjuk én nem tesztelgettem ilyen toronnyal.[ Szerkesztve ]
-
LamaCube
addikt
válasz
pistiku #27984 üzenetére
Szia!
Nekem csak Filanorás filamentjeim vannak. Ha Cura-t használsz, akkor a Travelnél állítsd be a Combing mode-nál ALL-ra. Nekem PLA-nál 5mm retract és 40mm/s. Petg-nél 7mm retract és 25mm/s. Nekem is E3V2-őm van semmi átalakjtás. Egyedül az extrudert cseréltem dual gear-ra. -
LamaCube
addikt
Köszönöm mindenkinek!
Már rég festettem, rajzoltam, de így legalább rávettem magam -
LamaCube
addikt
válasz
Mbazsika #27177 üzenetére
Nekem 25mm-es van. Szerintem a 20mm-essel az a baj, hogy feszítést is tartson, akkor beleér az Y stepper motorjába az asztal. Nekem a gyárival az volt a bajom, hogy amire megfelelő feszítést tudtam elérni, akkor majdnem beleért a fűtőfóliába a motor. így csak a végálláskapcsolót kellett feljebb állítanom és jó.
-
LamaCube
addikt
válasz
cross56 #27161 üzenetére
Sima 3 vagy pro-t jelöld be. Nincs értelme a magyarosításnak, mert minden segítségnél az angol elnevezését fogják mondani. Videóknál is
Youtubon van egy vlog 7-8 részben nagyon jó l elmagyarázzák a Cura használatát. Igaz ott magyar a Cura is, de össze tudod hasonlítani. [link] -
LamaCube
addikt
Van a menüben egy set home offset, de ha pl. odaléptetem a sarokra menüből a nozzlet, ahol az én gépemen van és gondolatom szerint a set home offset-et megnyomom, akkor se történik semmi, persze valószjnűleg én csinálok valamit rosszul. Ha csak magában a set home offsetet nyomom , akkor is csak sípol egyet. Igazából a firmwareba nem akarok belenyúlni, mert kínai. Meg az Ender 3 v2-nél már sd-ről lehet firmwaret frissíteni, ami persze nem jelenti, hogy nem lehet szerkeszteni a firmwaret. A nyomtatást egyébként nem befolyásolja. Végül egy faces csoportban ki lettünk röhögve, hogy annak oda kell állnia és a kérdés is komolytalan.. Én meg nem vitatkozom, mert én se értek sok mindent. Neked is köszönöm a segítséget!
-
LamaCube
addikt
válasz
azbest #27067 üzenetére
Igen úgy gondolom az enyém a jó. Hogy a kezdő csíkot az asztalra nyomja nem az élére vagy mellé. A két gép teljesen egyforma, minden jó helyre lett csatlakoztatva szerelve. A cura is ugyanaz mindkettőnknél a kezdő kódok, nyomtató profil, minden azonos.
Végül egy faces csoportban ki lettünk röhögve, hogy annak oda kell állnia és a kérdés is komolytalan.. Én meg nem vitatkozom, mert én se értek sok mindent. Majd mondom a srácnak, mert nem az én gépemnél van a gond. Nyomtatást ez nem befolyásolja, tehát végül is nem eget verő probléma. A firmware is ugyanaz. Köszönöm a sgítséged! -
LamaCube
addikt
Sziasztok!
Ender 3 V2 probléma. Nem az én nyomtatóm, hanem egy ismerősömé. A gond, hogy amikor nyom neki egy auto home-t, akkor szépen elmegy minden irányban a végálláskapcsolóig és ott is marad. Tehát pont a bed sarkához megy el. Az enyém kb. 5-5 mm-el bentebb áll meg.
Így, ha pl. egy nyomtatandó modellt az asztalra tesz nem pont középen van a tárgy, hanem el van csúszva a középponttól. Igazából a nyomtatást nem befolyásolja, mert minden működik, de idegesítő probléma úgy, hogy tudjuk nem így kellene működnie az auto homenak. Most még össze se tudom a paramétereket hasonlítani az enyémmel, mert nyomtatásban vagyok. Lehetséges elállított valamit rajta és ezért teszi ezt, de emlékeim szerint a menüben az értékek ugyanazok, mint az enyémmel. Valakinek tapasztalata ez ügyben? -
LamaCube
addikt
válasz
Tikakukac #26941 üzenetére
Én nem kételkedem benne, hogy jobb. Sőt még szép, hogy jobban dolgozik ennyiért. Mondjuk itt azt kell eldönteni, hogy ki mire használja. Nekem, aki még most tanulom, bőven sok az Ender 3 V2 is. 6-7 évvel ezelőtt milliós tétel volt egy ilyen minőséget produkáló nyomtató, ami most 60-80 rugó. Természetesen mindig jobbat szeretne az ember és miért ne vegye, építse meg, ha megteheti. Ezen kár vitázni.
-
LamaCube
addikt
-
LamaCube
addikt
Imy petg-t írt. Erre reagáltam
A filanorás pla 200-220-ra ajánlja, persze sokat számít, hogy a hőmérséklete tényleg annyi-e, mint amit beállítunk a nyomtatón. Ezért nehéz tanácsot adni, mert sok a változó
A legjobb egy hőtornyot nyomtatni új tekercsnél és még az se biztos, hogy más színnél jó lesz az a beállítás.
-
LamaCube
addikt
válasz
rokapet #26868 üzenetére
A Thingivers-ről én is megcsináltam a hotend mod-ot, vagyis kinyomtattam, mert utána olvastam a kommenteket, hogy rengeteg dugulást okozott. Nálam a Filanora pla-val semmi gond. 210/60-as beállítással most is egy 5.5 órás nyomtatásom lesz kész. Tegnap egy 6 órás nyomtatás volt. Csak filanorás filamentjeim vannak. Petg-vel sincs bajom. Más márkájú filával próbáltad?
-
LamaCube
addikt
Szia!
Én nem merném beletenni. pl. PLA-t 40-45C°-on szokták szárítani petg-t 60-65C°-on. A szárítógép nem tudom milyen hőmérsékleten dolgozik, de amikor én kiveszem belőle a ruhákat jó meleg szokott lenni. Én vettem egy aszalógépet használtan és nyomtatás előtt beleteszem, ha úgy gondolom, hogy megszívta magát, majd nyomtatás után vákumzacskó teljesen kiszívva a levegő és úgy rakom el. -
LamaCube
addikt
válasz
RevoltFPV #26376 üzenetére
Nincs mit!
Tegnap egy 3 órás nyomtatásnál megmértem a motorok hőmérsékletét. Az asztal 70&%-os volt a hőmérő 68.9-et mutatott, hogy melyik az igaz nem tudom, de 1-2C°nem számít. Az extruderé 44 volt. A többi 45-51 között. Persze ez a külső hőmérsékletük, hogy a magban mekkora az jó kérdés, de mivel a nyomatok szépek, így gondolom a mágnes melegedése még nem kritikus, mert akkor szerintem gyengülne a motor és nem tartaná a lépéseket, így a nyomtatás is rossz lenne. -
LamaCube
addikt
válasz
Mr.Csizmás #26290 üzenetére
Köszi! Az enyém bovdenes, így nem ugyanaz az érték. Nálam 6,5mm 40mm/sec.
-
LamaCube
addikt
válasz
Mr.Csizmás #26287 üzenetére
Te mekkora retractot használsz petg-nél és mekkora sebességgel?
-
LamaCube
addikt
válasz
Mr.Csizmás #26282 üzenetére
[ Szerkesztve ]
-
LamaCube
addikt
válasz
procam222 #26274 üzenetére
Szia!
Ha megfelelő a nyomtatási minőség, akkor felesleges bolygatni szerintem.
A hőmérsékleteket mivel mérted? 5-6 órás nyomtatás után mást fog mutatni, de szerintem akkor sem lesz 60C°-nál több, de én csak jövőhéten tudok rámérni.
Én a műanyag extrudert alura cseréltem, mert sokan panaszkodtak rá, hogy a műanyag eltörik előbb-utóbb. A bed rugókat cserélem majd, ha megérkeznek.
A BL-touch-ra nem tudok válaszolni.
Az üveget sima szappanos vízzel takarítom és szárazra törlöm. nyomtatás előtt csak leportalanítom. Kézzel ne nyúlj hozzá, mert a zsír nem tesz jót a tapadásnak. Én a 3 hét alatt, amióta van nyomtatóm csak egyszer takarítottam és azóta is jól tapad minden. /PLA-PETG/
Ezen az oldalon [link] rengeteg modellt találsz. Persze, ha egyedileg akarsz tervezni, mert persze ez is lényeges én a Sketchup programmal tervezem a modellt és a Cura-val szeletelek.
A filamenteknek a különböző színek miatt lehetnek más beállításai. ezt sajnos ki kell tapasztalni, mint minden mást.Még annyit, hogy a gyári sd kártyát én lecseréltem egy 10 classos Sandiskre. Sokszor kihagyásokat okozhat a gyári sd kártya. Ezt más fórumokon olvastam.
Mondjuk én is csak 3 hete foglalkozom vagyis tanulom a 3D nyomtatást.[ Szerkesztve ]
-
LamaCube
addikt
válasz
tothferenc #26272 üzenetére
0,1-re állítottam /papírlap/ és valószínűleg ez volt a baj. Facebook fórumon is erre jutottunk, hogy Petg-re nagyobb kell.
-
LamaCube
addikt
válasz
RevoltFPV #26266 üzenetére
Szia!
Igen melegek, mondjuk szerintem 70-90C° túlzás. Még nem mértem rá, mert nincs itthon a hőmérő pisztolyom, de amint hazakerül megmérem. Nálam eddig nem okozott bajt, hogy meleg. Állítólag nem lehet úgy állítani a feszültségen, mint az előző szériáknál, de én nem értek hozzá.Más!
Petg 240/75 kezdő réteg hűtés nélkül a 3 rétegtől 10% hűtéssel.Utána 230/70. Flow 103%, de 100-nál is ezt csinálta. A bed szintezve. Az első réteg 0,24 a többi 0,2 /0,2 első réteggel is ezt csinálta. Retract 6,5mm 40mm/s Print speed 35mm/s Infill speed 60mm/s Initiall layer 10MM/s
Az 5-6-ig rétegig úgy néz ki a felület, mint az első képen tiszta szál és csomós. A 6-ig rétegtől kezd helyreállni. A második képen látszik, hogy milyen a végeredmény. Biztosan én baltázok el valamit, de mit? Ez itt a kérdés![ Szerkesztve ]
-
LamaCube
addikt
Valakinek van Ender 3 v2? Melyik firmware van rajta? Nekem gyárilag, ha az info menüt nézem, akkor 1.0.2. Van ennél újabb és melyik lenne az? És persze azt se tudom hogyan kell frissíteni
-
LamaCube
addikt
válasz
zsolt320i #26217 üzenetére
Első réteg 240C° továbbiakban 230C°. Első 3 rétegnél nincs tárgyhűtés /nem szükséges utána sem, csináltam már nélküle is/ utána 10%. Bed-kezdő réteg 75C° utána 70C°. Amennyire féltem a Petg-től... ahhoz képest kellemesen csalódtam. /Ender 3 V2/
Holnap extruder csere alura meg kalibrálás, remélem nem lesz rosszabb[ Szerkesztve ]
-
LamaCube
addikt
válasz
Mr.Csizmás #26073 üzenetére
Na ez érdekelne, de írok privátba. Ne szemeteljünk
-
LamaCube
addikt
válasz
Mr.Csizmás #26064 üzenetére
Én is várom már, mint kisgyerek a mikulást.
Egy tekercs PETG-t vettem tőlük és első nyomtatásom pár beállítás után elég jól sikerült vele. Az oldalfal is sima csak ezt a feketét lehetetlen úgy fényképezni, hogy az árnyékok miatt annak is tűnjön.
Mivel szegedi vagyok, így grundolni nem tudok sajnos, pedig nagyon jó lenne -
LamaCube
addikt
válasz
mukisrác #25987 üzenetére
● A topikban hirdetni tilos (bérnyomtatást kérni is, a Hardveraprón adhatsz fel ilyen hirdetést)!
-
LamaCube
addikt
válasz
Rulez81 #25981 üzenetére
Én várom milyen akció lesz 27-én Filanoránál, addig nem rendelek semmit. Most van egy bontatlan PETG, de még nem merek neki kezdeni. Pla-ból azokat használom, amit kaptam ajándékba az első rendeléskor. Ha netalán van szegedi vagy környékbeli, akkor betársulnék a rendelésbe, mert jó csomagajánlataik vannak még akció nélkül is.
[ Szerkesztve ]
-
LamaCube
addikt
válasz
ttomas2005 #25804 üzenetére
Sajnos nem tudok viszonyítani a simához
De videók, képek alapján ugyanolyanok a rugók mindkettőnél. Mondjuk én beállítottam papírlappal kb. 4 napja és tegnap mérőórával ráellenőrizve is jó maradt. Viszont együtt rendeltem az alu extruderrel, így ha már lesz, akkor kicserélem.
-
LamaCube
addikt
válasz
azbest #25783 üzenetére
Semmi gond
Néztem is hirtelen, hogy ez olyan mintha a supportról szólna.
Saccco
Köszönöm neked is!Tikakukac
Hát sajnos nem Noctua, hanem gyári Ender 3 V2. Gondoltam, hátha van valakinek ilyen és megosztja a tapasztalatát, persze tudom ez függ a filamenttől és még sok mindentől. -
LamaCube
addikt
PLA-nál általában hány százalékos tárgyhűtést használtok?
-
LamaCube
addikt
válasz
energy4ever #25752 üzenetére
Igen olvastam én is. Ezen van valami réteg, tehát nem sima üveg. Egyszer élünk rápróbálok, ha elfogy a pla.
Mr.Csizmás
Semmi gond nekem gyári minden. Majd az asztal rugókat cserélem erősebbre meg alura az extrudert. Így is sokat segítettél. -
LamaCube
addikt
válasz
Mr.Csizmás #25749 üzenetére
Filanorás az enyém, ott el is olvastam az ajánlást. Ha jól értem, akkor az 1-2 rétegig ne adjak hűtést neki és utána is csak 10-20%-ot. Olvasataim szerint, a kevesebb hűtés stabilabb jobb minőséget eredményez. A lényeg, hogy a bevonatos részre mehet a nyomtatás. Gondolom, akkor nem kell semmilyen lakk, ragasztó stb. Próbálok, akkor Cura-ban egy PETG profilt csinálni kezdésnek ezekkel a beállításokkal.
Nagyon szépen köszönöm!!! -
LamaCube
addikt
Sziasztok!
Pár napja vagyok egy Ender3 V2 tulajdonosa. Az összefoglalóban olvastam, hogy a PETG a PLA és ABS között van és kezdők is boldogulnak vele. Na persze én úgy voltam, hogy kezdésnek bele a közepébe PETG-t rendelek. Kaptam PLA-t is ajándékba 50grammos kiszerelésben. Az asztalt indikátor órával állítottam be 0,02-0,06mm volt 5 ponton kétszer mérve az eltérés.
Viszont most olvasgatok jobban utána, hogy nem olyan egyszerű nyomtatni ezt az alapanyagot. Úgy gondolom a PLA-val eddig nem volt gondom, saját tervezésű alkatrészeket is szépen kinyomtattam. Most tartok ott, hogy ki kellene bontanom a PETG-t és kitapasztalni, hogy milyen beállítások kellenek a szép nyomtatáshoz. Elsőként már ott elakadtam, hogy melyik oldalára nyomtassam az üvegen. A V2-nél már valami bevonat van rajta. De olvastam olyat, hogy meg kell fordítani és arra legyen nyomtatva. Olvastam olyat is, hogy annyira rátapadt az üvegre, hogy szedett ki belőle levételkor.
Tudtok ebben tanácsot adni? -
LamaCube
addikt
Sziasztok!
Hosszas olvasás és videók nézése után kiválasztottam egy Ender 3 V2 típusú nyomtatót, amit meg is rendelek. Egyelőre a nyomtatni való dolgok a háztartásban, autóban használatos alkatrészek lennének. Mármint kis tartó konzolok, alkatrészek különböző eszközökhöz, amik a használat során eltörnek... Na ezt adtam be az asszonynak, hogy ez szükséges nekünkIgazából mindig érdekeltek az ilyesmik, tehát inkább időtöltés lesz egyelőre és majd utána alakul, hogy mi lesz az irány.
A filament érdekelne, hogy mit ajánlotok kezdésnek, ami azért nem törékeny, de strapabíró. Jól festhető legyen és lehetőleg Magyarországon kapható. Én erre a PLA-át gondolom. Tudom nem szereti a párát erre majd odafigyelek bár panelben lakom ott nem sok pára van.
A másik kérdésem a 3D modellező program. Én Sketchup-ot használok már elég régen. Ott obj fájlba tudok menteni, amit a Cura meg is nyit és ott be tudok állítani mindent, persze ezzel a résszel még ismerkedem. A konkrét kérdésem az lenne, hogy elegendő a Sketchup+Cura 4.7 párosítás vagy van valami hiba vele nyomtatás terén?
Ha megjön a nyomtató és jól be is tudom állítani vagy ha nem, akkor biztosan jelentkezem kérdésekkel!
Új hozzászólás Aktív témák
- Videoteszt A 3D nyomtatás sikerének alapja
- NVIDIA GeForce RTX 4080 /4080S / 4090 (AD103 / 102)
- eBay
- Titán TUF módra: teszten az NVIDIA GeForce RTX 5070 Ti!
- Honor 200 - kétszázért pont jó lenne
- Milyen RAM-ot vegyek?
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- Milyen mosógépet vegyek?
- Milyen routert?
- SCUF Valor Pro kontroller teszt
- Komoly technikai frissítést kap a Grand Theft Auto V
- További aktív témák...
- ASUS TUF 17 QHD 240hz RTX4070
- BESZÁMÍTÁS! ASUS VP278H 27 FHD 60Hz 1ms monitor garanciával hibátlan működéssel
- BESZÁMÍTÁS! AOC 24G2SPAE 24 FHD 165Hz 1ms monitor garanciával hibátlan működéssel
- BESZÁMÍTÁS! Samsung S7 S27A700NWP 27 UHD 60Hz 5ms monitor garanciával hibátlan működéssel
- BESZÁMÍTÁS! ASUS VP28UQG 27 UHD 60Hz 1ms monitor garanciával hibátlan működéssel