-
GAMEPOD.hu
Kérdés előtt olvasd el az összefoglalót!!
Új hozzászólás Aktív témák
-
BlessedElroy
senior tag
válasz Bigemperor #22045 üzenetére
Ahogy a kollega mondja, max 780 vagy Titan. De inkább 780 sztem-olcsóbb és tud annyit mint a Titan, ha kicsit megrángatod.
770 az sztem kevesebb mint 10%-al tud többet, mint a jelenlegi 670-em. A napokban tesztelgettük egy 770 gainward phantom tulajjal.Origin: BlessedElroy
-
ST05
őstag
válasz Tuco78 #22048 üzenetére
de hogy teljesen összezavarjalak, én fontolóra probálnám venni
a használt piacon található elég friss asus, és msi 660-okat 48 körül hirdetgetik
kitudja 45 ért oda-adják, akkor plusz 7-8k val jóval erősebb karid lenne,
amivel jobban tudsz hosszutávban gondolkodni,
eladhatóságáról nem is beszélve esetleges cserénél később
ha HD felbontin leszel, akkor végképp elkélne egy 660 ereje ,mert a 650 kissebb felbontira vannak
optimalizálva inkább ( és akkor a 2gb vs 1gv vramrol nem is beszélve szükséges plusz a HD-hoz)
( amd oldalt ugyanet a szitu: 7770-7790 kisebb felbontira, és HD belépő a 7850 )[ Szerkesztve ]
-
Tuco78
tag
-
Buci21
addikt
válasz Bigemperor #22045 üzenetére
cseréni nem éri meg, max GTX 780 vagy Titan... a hűtése is nagyon jó a mostaninak szerintem. Ha muszáj a csere, akkor az Asus GTX 770-ese, de az sem előrelépés annyira, h megérje.
szvsz, ha "garit akarsz bővíteni" akkor újonnan egy GTX 770 vagy ha előre is akarsz lépni akkor 780.
[ Szerkesztve ]
-
Bigemperor
senior tag
Sziasztok!
Tisztult a kép, így a következő a helyzet:Jelenleg Sapphire 7970 Vapor-X Ghz Ed a kiindulópont.
Ehhez képest az Asus 7970 Dc2T +5e ft. (+1 év gari)
Asus Matrix Platinum 7970 +15,5e - erről teljesen letettem, tulajok és tesztelők véleménye miatt nem éri meg abszolút a többletet, ráadásul hatalmas.
Asus GTX 770 oc2DC 2Gb +6e ft. (+1 év gari)
Gainward Phantom GTX 770 4Gb +9e ft. (+1 év gari)Legfőbb érv a +1 év, mert a kártya nagyon jó. Szerintetek megéri bármelyikre cserélni, vagy inkább hagyjam?
Elnézést azoktól, akiket már a halálba untatok, nincs ilyen szándékom.[ Szerkesztve ]
-
kovsol
titán
Amúgy 8% -t ki fog észrevenni szabad szemmel, ha nem méregeti az fps -t ? Szerintem játék élmény szempontjából iszonyat kicsi az esély, hogy észre veszi bárki is, hogy melyik van a gépében.
pl 40 vs 43fps szerintem teljesen megkülönbözhetetlen.
[ Szerkesztve ]
May the Force be with you!
-
Alpachino
veterán
válasz Sondi1986 #22036 üzenetére
Szerintem ez a kérdés már nem kicsit túl van lihegve Te elvből nem ajánlgatsz NV.-át azt már tudjuk
Én meg azt mondom, hogy vegye azt amelyik szimpatikusabb, de főként a játékok támogatottsága alapján döntsön( mivel árban kb. ugyan az a kettő).....de ha meg ez sem elég akkor ott a 7790 8% átlagelőnye
ja ! és ez is oc : [link]
"Hagyjuk a szexualitást a hanyatló nyugat ópiumának!" ( Virág elvtárs)
-
ST05
őstag
válasz Tuco78 #22029 üzenetére
"miért is jobb szerinted a 650ti mint a 7790?"
nem mondom hogy jobb , sőt én azt mondom ez a 8-10% ide oda- pont annyi,
hogy figyelmen kivül lehet hagyni ( mint nyers erő)
és döntsön más szempont, atit vagy nvidiát akarsz ?
vagypedig, hogy melyik márkábol vásárolnál szívesen ..
( én pl azért akartam idén már nvidiát, mert előtte sok Ati-m volt, és hogy kiprobáljam ezt is) -
Buci21
addikt
nekem azért kéne referencia, mert nem befele fűt, hanem ki a házból. Régi, felsőtápos, oldalt nem jól szellőző chieftech workstation házam van, abba pedig nem fűtenék pluszba még bele, a 6870 is emeli a proci hőfokait vagy 6-8 fokkal, így tuningot vetve vissza a mai szénné lyuggatott oldalú házakba én is az Asust venném, de szeretem a vén chiefit.
-
Sondi1986
addikt
válasz Tuco78 #22017 üzenetére
A márkát a hűtés füzeted ki veled, de én a helyedbe azt a Gainward kártyát kerülném.
Vedd ezt egy halom játék jár ehhez is: MSI R7790-1GD5/OC HD7790 1GB GDDR5 PCIE + AMD Never Settle Reloaded Akció ja és 3 év gari.
[ Szerkesztve ]
-
troland26
őstag
Évekig amd kártyáim voltak most nvidiam van és nem azért mert csalódtam volna az amd-ben , hanem mert perpill nagyon jó ár/érték arányban tudtam kártyát vásárolni ( 38k=gtx650Tiboost ) Mint jó néhányan írták a 2 említett kártya közt kb 5-10% a differencia az amd javára az összesített tesztek alatt , de van ahol az egyik van ahol a másik a jobb , azért ajánlgatunk neked dc2-es hűtéssel szerelt kártyát , mert nagyon jók a tapasztalatok vele , konkrétan nekem is volt egy 7850dc2v2-es-em és az eddig kipróbált kártyák közül a legjobb hűtésű volt . Ezt mondom úgy , hogy volt Vaporx , msi TF2 kártyám is ... Viszont az említett 7790-es dc2-es kártyához most kapsz 5 játékot ami nem elhanyagolható ( viszont eladható) . Tehát a 7790-est válaszd mert kurv@ jó a hűtése , picit erősebb mint a konkurens kártya és kapsz mellé egy csomó játékot ...
-
Alpachino
veterán
Szerintem erre kimerítően megkaptad a választ
De összegezve : a 7790 átlagban 8%-al gyorsabb, de ha főként pl. Batman, Battlefield 3, Tomb Raider gémekkel nyomod, akkor ez a soványka előnye a 7790-nek elolvad....sőt
[ Szerkesztve ]
-
ST05
őstag
válasz Buci21 #22025 üzenetére
szerintem hamarosan el tudnál csípni asus-tol egy 660-at
( de én jelenleg is asust venném 57 ért mint egy ref-et 52-53 ért)
az a gyanum, most ezek következnek a nagy asus áresések sorából ..megérdemelnénk már mi csoró magyarok , egy jóárú belépőszintű HD -ra vga-t
Tuco78 pont ez a lényeg, hogy elfogulatlan véleményt nehezen fogsz kapni,
példa: én a 660Ti-ket követően csont elfogult lettem a keplerek iránt
( pláne hogy egy olyan gcn került a kezeim közé, ami az asus minőségét messze elkerüli,
nyilván egy asus gcn-t kellett volna megpróbálnom, hogy kevésbé elfogultan tudjak nyilatkozni..
de mivel egy gyengébb minőségű kártya járt nálam atiból, igy arról nem nyilatkoznék,
mert az nem a gcn hibája volt , egyszerüen egy "túl-olcsóság" járt nálam)[ Szerkesztve ]
-
Alpachino
veterán
válasz Buci21 #22022 üzenetére
Akkor ezt saját magaddal kitárgyaltad látom és meg is találtad közben a választ : vagy is van 3db hőcső a szóban forgó 650TI DCu-n ( is) csak meg kéne fordítani azt a karit és láthatnád
AAntii : főként MSI TFII/III, lightning, Giga WF karikat.....a reffeket most nem sorolom ide.
[ Szerkesztve ]
-
Buci21
addikt
GTX 660 lesz az utód, mert baromi jó az ára. Ahonnan árban indult, ott egy kalap khm...-t nem ért volna Ezen az árán most nyerő, ezt nem kétlem. Ha kérdeznék, h mit vágjanak hozzám, egy 7870-t vagy a GTX-et, akkor a 7870-t mondanám de h fizetni is kell érte, így eldőlt
53-ért egy PNY-ra beneveznék, csak perpill nincs annyim, a Phenom II X4 @4,3ghz pont elégecske lenne hozzá. Csak nincs lóvé, eladom 30-ért a 6870-t, akkor még rá kell dobnom 25-t, ami épp nincs.... FFFFFUUUUU
-
ST05
őstag
válasz Buci21 #22020 üzenetére
ne érts félre, jókat szoktál ajánlani
csak van egy gyanum, hogy erősen megbillene a véleményed,
ha használnál pár hétig egy 660 vagy Ti-t,
nem azt mondom hogy egyből nvidia fan lennél, de mindjárt kevésbé sötét oldalnak
minősitenéd a zőld oldat is, és esetleg felmerülne benned, hogy jé ez annyival jobb mint amennyivel drágább"mert AMD, mert GCN" kijelentésed, fogadni mernék a 660 beszerzése után így fog hangzani
mert nvidia mert kepler -
AAntii
őstag
válasz Alpachino #22019 üzenetére
"Az ASUS DC2-esek a jelenleg kapható legjobb hűtések, mondom ezt legalább 8-10 DCu, DC2, V2-es tesztelése után" teszteltél másfajta kártyából is 10-12 típusú hűtéssel szereltet? Mert önmagában a 12 ugyanolyan hűtésű kártyával csak azt tudod megállapítani, hogy jók, de a legjobbhoz ennél azért több kell
"Az amatőrnek ihlet, a profinak előleg kell."
-
Buci21
addikt
válasz Alpachino #22021 üzenetére
keresd a hőcsövet a 650Ti-n, szerintem nincs. Az csak aluborda, abból jó féle, de nem hőcsöves. A 7790-en pedig ott látod... aztán engem hülyézel. pacsi
szerk: nem minden DC2 hőcsöves asszem. Meg tök más felépítésű a borda, a GTX 650ti-n mintha nem lenne hőcső. vagy lehet, h csak a kártya hátulja felé visz cső?
[ Szerkesztve ]
-
Buci21
addikt
válasz Tuco78 #22017 üzenetére
hűtés, zaj a Gainwardon elég kis nyeszlett bordácska van. Am meg a hőcsöves hűtés a 2 Asus (7790 vs 650ti) között újabb plusz pont AMD oldalra.
(#22018) ST05:
650Ti-vel toltam csak, de a vátást pont GTX 660-ra tervezem. És nem szoktam hülyeséget ajánlani szerintem soha.(#22019) Alpachino:
8%-ot nem érzel meg, való igaz. És még talán nincs akkora szerepe az általános számítási kapacitásnak sem, de sosem árthat. A 7790 egy friss, és igen jól sikerült megoldás GCN alapokon, később hátha még jól jön.[ Szerkesztve ]
-
Alpachino
veterán
válasz Buci21 #22015 üzenetére
Jó. Akkor leírom tök egyszerűen : a gyakorlatba, vagy is játékok alatt ebből semmit nem éreztem....és ez itt a lényeg, nem pedig :
"az architekturális fejlettségre általános számítási kapacitásban"
Tuco78 Sokkal jobb, hatékonyabb a hűtése. Az ASUS DC2-esek a jelenleg kapható legjobb hűtések, mondom ezt legalább 8-10 DCu, DC2, V2-es tesztelése után
[ Szerkesztve ]
-
ST05
őstag
válasz Buci21 #22015 üzenetére
akkor ideje lenne kipróbálni egy jó keplert,
mert ahhoz képest hogy nem volt 660-ad, van néhány ( száz vagy ezer ajánlásod itt )
kérdés mi alapján? hogy valami olcsóbb?
( ugye azt nem feltételezzük a mai világba, hogy bármi is lehet olcsóbb és jobb is egyben)Tuco78: az asusok mindig jóval minőséggibben vannak kiépítve minőségibb alkatrészekkel
emiatt drágábbak, szerintem megéri a felárat, hogy halk lesz ,nem fog fütyüli, meg kitudja még milyen
anomáliákat kerülsz el plusz 5 k ráfordítással[ Szerkesztve ]
-
Tuco78
tag
válasz Alpachino #22012 üzenetére
A linkelt játékok közül egyedül a Tomb Raidert nyomtam(nyomom pont most)
De xbox-on. A kontrollerrel nagyon jól lehet irányítani nem hiszem,hogy átteszem PC-re(Na meg a 42colos plazmát sem tudom átvinni a géphez
Szóval nem tudom még mikkel fogok játszani majd ami jön.
Szóval akkor mindkettő jó vétel.
Még annyi a kérdésem,hogy mindkettőnél árban elég nagy a szórás.
Pl.:a Gainward 650ti 32500Ft az Asus meg már 37000Ft és mindkettőre ugyanúgy 3év gari van.
Miért is éri meg nekem kb.:5000-el többet fizetnem ugyanazért?
De ugyanez a helyzet ati fronton is.Ha lőnöd kell hát lőj ne fecsegj!
-
Buci21
addikt
válasz Alpachino #22014 üzenetére
általános számítási teljesítmény, azaz a komplexebb feladatok... nem tudom mit nem értesz. 7770-t nyúztam, tuningolgattam, és 7870ghz edition volt kezem alatt, valamint követem a trendeket/híreket. GTX 660-al valóban nem tudtam összevetni, de nem is ez itt a kérdés...
és parancsolj, az élő példa az architekturális fejlettségre általános számítási kapacitásban:
[ Szerkesztve ]
-
Alpachino
veterán
válasz Buci21 #22013 üzenetére
Nálad biztosan, mivel érzésem szerint egyik karit sem próbáltad még ki személyesen amiről véleményt írsz
de ha tesztelted pl. a 7950-et, vagy a 7870 vs GTX660-at akkor uccu neki halljuk a tapasztalataidat róluk
[ Szerkesztve ]
-
Alpachino
veterán
válasz Buci21 #22009 üzenetére
"És a jövő úgy is az általános számítások felé tolódik, amiben pedig a GCN überel"
Ajjaj...."überel" az a GCN már egy jó ideje, de én speciál a 7950, 7870 alatt sem éreztem.....
Grave444 : cseszhetjük az átlagszámításokat, ha a kolléga pl. főként a linkelt gémekkel nyomná zömében....akkor már lenne miről is beszélni
[ Szerkesztve ]
-
marcusa
addikt
válasz Buci21 #22009 üzenetére
"És a jövő úgy is az általános számítások felé tolódik, amiben pedig a GCN überel..."
- Én ezt hallgatom tavaly nyár óta... de valahogy majd egy év alatt semmi sem látszik igazolódni belőle, sőt, az akkor 7850 alá utasított gtx660 feljött a 7870 mellé...
Ettől függetlenül a kettő közül én is a 7790-et venném, már csak kíváncsiságból is:-)
-
Buci21
addikt
válasz Alpachino #22006 üzenetére
a válasz a további oldalakon található. pláne az összegzésnél. A battlefield ugyan az az eredmény (hibahatáron belül), a többiben kicsit erősebb az nV. De van egy rakás más, ahol az AMD, és az a kupac kicsit nagyobb elsőre. És a jövő úgy is az általános számítások felé tolódik, amiben pedig a GCN überel
-
Alpachino
veterán
válasz Buci21 #22005 üzenetére
"hol itt a kérdés?"
Ajánlom figyelmedbe és megtalálod a kérdésedre a választ : PL. Batman, Battlefield 3, Tomb Raider
gondolom 3-ig el tudsz számolni mert 3 az a kettő De ha ezekkel a játékokkal játszik zömében akkor érdekesebb a dolog egyébként meg korábban is írtam, hogy mindkettővel jól járna a 8% nem oszt nem szoroz, de tény hogy átlagban ennyivel gyorsabb a 7790
[ Szerkesztve ]
-
Buci21
addikt
válasz Alpachino #22003 üzenetére
a PH-s tesztben is 1200-ig ment a 7790, és a Catalyst miatt nem lehetett feljebb tenni, azaz potenciál még lehetne benne. szerk: ez is pont 20%, és itt sem volt feszemelés. Alapon pedig gyorsabb a 7790. hol itt a kérdés?
Alpachino meg mutatott egy oldal tesztet, ahol épp 3-ból 2 az nV-nek feküdt jobban. Nagy átlagában az AMD az erősebb, szinte akárhol nézed
[ Szerkesztve ]
-
Alpachino
veterán
válasz Buci21 #21998 üzenetére
Gondolom ezt személyes tapasztalat útján is tudod bizonyítani.... Mert pl. a nálam jelenleg az ASUS 650TI 1100MHz-en fut, ami 20% tunigot jelent.....
troland26
"azért válaszd az általam linkelt AMD-t mert gyorsabb"
ez így ebben a formában nem igaz, mivel játékfüggő a dolog pl. nézd meg ezekben a játékokban : [link]
ST05 : így van alapfeszen
[ Szerkesztve ]
Új hozzászólás Aktív témák
Techpowerup VGA /GPU kiadások időrendben, valamint teljesítmény összehasonlítására alkalmas/
Játék tesztek és GPU vs GPU tesztek (Angol) Link 1 - Link 2
A GPU-k grafikus egységeinek listája: AMD, Nvidia, Intel ARC.