Hirdetés
-
GAMEPOD.hu
Milyen RAM-ot vegyek?
Új hozzászólás Aktív témák
-
seederking
őstag
Sziasztok
2 kérdésem lenne,hátha tudtok segíteni.
Egy hete van üzembe helyezve a gépem.Benchmark után feltűnt,hogy a 3200mhz-es ramok 2400-on mennek.Utána néztem és találtam egy hasznos infót.Mármint,hogy a Biosban be kell állítanom az XMP profilt és a DOCP-t.Az XMP-t megtaláltam,sikeresen átállítottam. Viszont a DOCP-t sehol nem találom. Viszont,ismét utána néztem és azt olvastam,hogy Amd-nél ezt Intelnél azt kell beállítani. Erre szeretnék választ kapni,hogy valóban így van-e.Mármint hogy ne is keressem mert nekem csak az XMP profilt kellett betöltenem és kész?Újboli teszt után az értékek megugrottak,az órajel is 3200mhz-en ketyeg.
Második kérdésem:
Miután az XMP-t betöltöttem az újbóli bios látogatás után ez fogadott és azóta is ott van ez az üzenet,akármikor a biosba lépek.Nem igazán értem,hogy mire is kellene ránéznem,hogy mi változott.Tudjátok esetleg?Alaplap,proci:
Gigabyte A520 Aorus Elite
AMD Ryzen 5 5600XKöszönöm!
-
seederking
őstag
Sziasztok,kérlek segitsetek.
Lecseréltem a gépem alkatrészeit,alaplap,proci,ram,winyo,video kari.
a procim e5500 dual core 2.8mhz intel.ram geil 2x2gb ddr2 800.video hd 4890.
A procit 2.8 rol 3.3ra huztam mivel azt mondták simán vinnie kell refi hütéssel.Ezzel egyidőben a ram mhz is emelkedett 800rol 944re.A gépem telepités után betölt és kiirja chdsk ellenőrzi a lemezt.A windows hibát talált és nem tudja kijaviteni.Szoval ismét telepités.Ez szerintem a deamon tools miatt van(visszatérek rá)de a föbb gond a fönti adatokat figyelembe véve bios töltésnél kikapcsol a gép.ujrainditásnál nem ujraindul hanem kikapcs 2-3 mp és vissza kapcsol magátol de van hogy normálisan ujraindul.Bios betöltésnél van hogy ujraindul.A proci -ram tuning lenne a baj? A deamon tools olyan gondot okozott(ha az okozta) hogy miután föltetepitettem ujrainditottam és a friss windows 3-4 perc töltés után belassulva megfagy legutoljára kiirta hogy kapcsolja kia "windows kernel hibakeresőt".Le is szedtem a deamont de inditásnál ugyanaz az üzenet jelenik meg.De /pill uninstall és megy a windows de nem tudom meddig.Igazábol ez az ujraindulgatás kikapcsolás nagyon idegesit.Már tápot is cseréltem igaz csak 450Wosat tudtam beszerezni hiretelen.Szoval szerintetek ne huzzam föl a procit mert a ram nem birná a 800 helyett a 944-et?Volt olyan is hogy a bios a procit visszaállitotta 1.200mhzre a szorzot a legalacsonyabbra 6x.Légyszi segitsetek mert tanácstalan vagyok.Félek hogy hardveres hiba de nem tudom mit csinálhatnék,hogy teszteljem.Köszönöm mindenkinek...Win 7 64 bit lapom gigabyte p35?(nem tudom pontosan nem otthonrol irok)
-
-
seederking
őstag
Hello,légyszi segitsen valaki.Vélemény kellene a CSX DDR2 memóriárol.Nekem Geil van ezeket akarom lecserélni de kompatibilitási problémák miatt se ocz se kingmax nem volt jo.Szoval arra lennék kiváncsi a CSX DDR 2Gb 800mhz cl5 ramokrol mi a véleményetek.Köszi a segitséget.
-
seederking
őstag
Üdv.Akinek van tapasztalata vagy tanácsa szivesen fogadom.Mint már leirtam ram bővitést szerettem volna végrehajtani a gépembe.Geil 2x1Gb ramok vannak benne jelenleg.Raktam oczt Kingmax-ot.Mindkettő vagy instabil vagy volt vagy rosszabb teljesitményt adott.2x2 Gb-rol beszélek bővitésként.arra jutottam hogy Geil-t veszek mert ugy néz ki az a tuti ebbe a konfigba.De nem igazán találok Geil 6400 cas4 800mhz 2x2Gb Ultra Kit-et.Láttam viszont Geil black dragont ebben a kiszerelésben.Szerintetek probálkozzam meg ezekkel?Árban kicsit olcsobb mint az ultra és ezétz nem tudom hogy teljesitményben is rosszabb-e.Viszont azt olvastam ezek direkt gamereknek csinálták.Még egy kérdés ne kövezzetek meg érte.Igaz az hogy a cl4-es időzités jobb mint az 5 vagy 6?Tudom értelmetlennek hangzik de találtam egy két infit ami erről szol...Köszönöm a segitséget...
-
seederking
őstag
Üdv.
kérdésem lenne,mégpedig az hogy van GEIL 2x1Gb 6400 casl4 ddr2 800mhz ramom.le szeretném cserélni ugyanerrre a márkára csak 2x2Gb-ra.Na most 6400asat keressek?cl4-eset vagy 5-set?mit kell ilyenkor figyelembe venni.A lapom 800Mhz-ig kezel ha 1066-ot találok akkor automatikusan 800-on fog futni.De a lényeges az a cas 4 vagy 5 legyen mert találtam mindkettőt és kényes a lapom ezért nem tudom milyen legyen vagy melyik a jobb.MsiK9n6gm
köszi a helpet -
seederking
őstag
Sziasztok.Köszönöm az eddigi segitséget.Végül megváltam a kingmax ramoktol.Eredetileg nekem Geil van és eddig ebben bizom.A kérdésem az lenne hogy egy MSI k9n6gm V-seria lappal és egy AMD Athlon 64X2 Dual Core 4800+ procival milyen ramot vegyek.Edig raktam bele OCZ rendszer instabil volt(nagyon) Kingmaxnál gyatra teljesitmény.Szoval most ott tartok hogy ..szom kivan.Néztem Corsair 4GB (2x2GB) DDR2 800MHz TWIN2X4096-6400C4DHX-t ami jonak tünt de ezek után félek mevenni.Win 7em van 32bit.Mondták hogy 64biteset rakjak föl mert az kezeli jol a 3Gb-nál több memóriát.Gondolom ez igy van.Köszönöm a tanácsokat!
-
seederking
őstag
Hello Urak.Ha tud valaki segitsen légyszi.Lecseréltem a Geil 800Mhz DDR2 2x1Gb ramomat 2x2GB Kingmax DDR2 800mhz-re.A dolog érdekessége hogy a windows élményindex 0.1% rosszabb értéket mutat a Ramra és a procira!!! is(miota kicseréltem).Az eddig simán futott játékok is be-be szaggatnak.Azt már vágom hogy a 4Gb-bol miért csak 3at ir használhatonak(32bites rendszer) de az utobbi dolog nagyon aggaszt
A lapom egy MSI K9N6GM egy Amd Athlon 4800+ dual procival.A BIOS-t nem igazán vágom de a Memoria konfigban állitható "időzitések" 5 lehetőséget mutatnak.Amikben 2től 6ig állithato tartomány van egyikben tizenx-ig állithato.A Geil ramokkal első beállitásom aotumata utána 4-4-4-12 volt és igy tök jol működött ami 2x1 Gb tol elvárhato.De igy tanácstalan vagyok miért nem látom a javulást,,,sőt rosszab az egész.Ha valakinek van tanácsa vagy tudja kihez lehet fordulni légyszi segitsen.Köszi előre is.
-
seederking
őstag
Hali,Légyszi valaki segitsen mert nagy gondom van és szépen kérem
Lecseréltem a 2x1Gb GEIL DDR2 6400 cash4 800Mhz-s ramomat 2x2Gb Kingmax DDR2 800Mhz-esre és a rendszer azt irja telepitett meória 4.0Gb amiből használható 3.0Gb.
Letöltöttem az AIDA32 progit ami szintén azt irja 3.0Gb memóriám van
Win 7ről beszélek 32bit.Még egy dolog mióta kicseréltem a ramokat a windows élményindex 0.1%-al rosszabb adatot ir a memóriára és a procira is mint eddig!A ramok szerintem jok mert megy vele minden nincs kékhalál stb de ez nagyon gáz és nem tudom miért van.Légyszi segitsetek.Köszi -
seederking
őstag
Üdv légyszi valaki segitsen.Lecserlétem a 2x1Gb GEIL6400 DDR2 800Mhz-s Ramomat
2x2GB http://www.rambazar.com/product.php?id=512
Az első bekapcsolás után becsikózódott a kép és ujraindult a system.
Kb párszor eljátszotta ugyanezt.Átállítottam a feszültséget 1.90 (alap-ról) 2.20ra.A cash "legancy"-t akartam 4-4-4-15re de az alaplapom menüje csak 3.0,4.0.0,5.0,6.0-át engedélyez (más a beállitás).Ha valaki tudja mit kell ilyenkor állitani a BIOSBA légyszi segitsen vagy akár ha alaplap miatt nem megy rendesen:MSI K9N6GM V-series
Előre is köszi a Helpet,,,.(O"_"O)Vagy ha valakit érdekel a 2 GEIL RAM olyanra amivel nem lenne gond az is írjon....
Új hozzászólás Aktív témák
- Eredeti játékok OFF topik
- Alkoholista nevelde
- Kertészet, mezőgazdaság topik
- Lip-Bu Tan az Intel új elnök-vezérigazgatója
- GTA V
- Kávé kezdőknek - amatőr koffeinisták anonim klubja
- Kerékpárosok, bringások ide!
- Amlogic S905, S912 processzoros készülékek
- OpenMediaVault
- Használhatatlanná teszi az egyes HP LaserJet nyomtatókat egy új firmware
- További aktív témák...
- 12Gb DDR3 -----8000Ft 2db Kingston HyperX FURY 4GB DDR3 1600MHz + 1x4Gb Corsair Vengeance
- "HÍBÁS" !!!! Asus TUF B350M-PLUS GAMING AM4 Alaplap
- ASUS ROG MAXIMUS FORMULA XII Alaplap - LGA 1200
- !!!!HÍBÁS!!!! MSI B150M NIGHT ELF + I5-7400
- Asus P8Z77-V Deluxe + Intel Core i7-3770K + 16GB RAM + Noctua NH-D14 konfig
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest