Hirdetés
-
GAMEPOD.hu
Milyen RAM-ot vegyek?
Új hozzászólás Aktív témák
-
inf3rno
nagyúr
válasz
Formaster #27212 üzenetére
Szép! Te aztán ki tudod fogni az akciókat! Nekem a legnagyobb dobásom hardverrel az volt, hogy 771-es foglalatba való Xeon-t raktam a 775-ös foglalatba. Egy ugyanolyan teljesítményű 775-ös processzor 40k lett volna újan, így meg megúsztam 10k körüli összegből úgy, hogy gyakorlatilag azóta is azzal tolom, és semmi baja. Na ez mondjuk nem egy erőmű, húzni nem próbáltam, mert baromi gyorsan melegszik, és 60°C körül már instabillá kezd válni. Jó hűtővel azért így is elég mondjuk egy battlefield 4-hez.
Hát pedig a torrent és az SSD nem zárja ki egymást. Egy 250GB körüli SSD-re fél PB (petabyte) rámehet az élete alatt, egy 500GB körülire meg legalább 1PB (ha MLC-ről beszélünk). [link] Ha belegondolsz egy normális SSD nem a NAND cella elhasználódásába fog belehalni, hanem a vezérlője mondja majd be az unalmast. A torrent max annyit számíthat, hogyha rosszul állítod be rajta, és túl kicsik a chunk-ok, akkor többször ír egy cellát, és elhasználja az SSD-t. De a legtöbb friss torrent kliensnél már olyanok az alapbeállítások, hogy nincs ezzel baj, nyugodtan lehet használni őket SSD-hez is (persze ellenőrizni mindenképp érdemes mielőtt nekikezdünk). Én személy szerint most váltok 500GB körüli SSD-re, és vacillálok, hogy erre töltsek e majd torrent-el, vagy inkább bízzam a szerverre a dolgot. Sebesség terén semmit szükség SSD-re, mert 500-as a net, a szerver HDD-re meg kétszer olyan gyorsan ír, viszont az 500GB pont az a méret, aminél már esetleg el lehet gondolkodni azon, hogy mindent ráteszel a meghajtóra. Egyelőre arra hajlok, hogy rábízom a szerverre, abban van úgyis 1TB hely a HDD-n, és akkor az SSD-t sem lassítja be, ha akarok mellette mást csinálni. Komoly SD kártyákkal egyébként ugyanez a helyzet, már 10 éve azokon is van fejlett wear leveling, és nem gond náluk sem a NAND cella kimerülés.
Új hozzászólás Aktív témák
- BESZÁMÍTÁS! GIGABYTE Z390 AORUS ULTRA alaplap garanciával hibátlan működéssel
- DDR3 BAZÁR! 8GB 16GB 1333MHz 1600MHz 2400MHz DDR3 memória garanciával hibátlan működéssel
- Asus P5KC alaplap, Xeon procik fogadására felkészítve.
- Dobozos Asus s1851 Alaplalp leárazás!!!
- Kingston 8GB DDR4 3200MHz laptop memória, KVR32S22S8/8
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest