Hirdetés
-
GAMEPOD.hu
Milyen RAM-ot vegyek?
Új hozzászólás Aktív témák
-
MK VII
veterán
válasz
vzsryl #19866 üzenetére
Szia.
Szerintem ezek közt kutass számodra megfelelő ram után.Én szerintem ez lenne az ideális számodra..
De CL9 vagy CL10-es memóriát ,ha nézel 2133mhz vagy felette azok már jók ahhoz,hogy ha APU-t használsz!
Annyit még hozzátennék,hogy az alaplapon és a processzor hűtön ne spórolj. Azok a processzorok amiket írtál,ha az APU-t használod játékra, eléggé melegedősek! Szóval egy jobbfajta hűtő is elkél rá!Illetve Asrock helyett inkább egy ilyet ajánlanék! Sokan panaszkodnak az Asrock lapokra FM2 téren.
Remélem tudtam segíteni! -
MK VII
veterán
válasz
dtamas99 #19860 üzenetére
Ha konkrétan a két típus közt kéne választani akkor mindenképpen a Corsair. CL9-es tehát kisebb az időzítése!
Igazából az egy jó választás. Szóval nagyon nem is hozok fel még példákat. Kb mindegy melyik gyártótól veszed a ramot. Viszont próbálj meg lehetőségeidhez mérten kisebb időzítésű ramokat venni! -
MK VII
veterán
válasz
johnywalker #19858 üzenetére
Végül is...
-
-
MK VII
veterán
válasz
Blue meth #19845 üzenetére
Parancsolj. Válassz tetszés szerint. CL9-es memóriát próbálj venni,de ha CL10-es az ami tetszik azzal sem jársz rosszul.. Pici késleltetésbeli különbség van. Ha a hűtőd engedi akkor Corsair Vengeance Pro-t ajánlok,de igazából egyik memória kittel sem tudsz mellé lőni.
-
MK VII
veterán
válasz
Ditoo0225 #19835 üzenetére
Had válaszoljak én helyette!
Biztos lehetsz benne,hogy tökéletesen fog működni a lapodban azzal a processzorral az a ram. Főleg,hogy a Corsair a Vengeance Pro-t pont Haswell-hez ajánlja! Szóval kétség ne merüljön fel benned,hogy nem támogatja a lap a memóriát attól függetlenül,hogy nincs a leírásában a tesztel memóriák közt. -
MK VII
veterán
válasz
watador600 #19831 üzenetére
Szinte teljesen mindegy. Már nincsenek nagy különbségek ddr3-ban mint anno ddr2-nél voltak.
Nekem G.skill van.. Azok nagyon jó memóriák,De jól jársz egy Corsair Vengeance-val is.
Szóval kb mindegy milyet veszel viszont a Te konfigodba 1866mhz-es memóriákat kellene raknod és,ha találsz akkor CL9-es időzítésűt keress. Egy ilyesmivel szerintem jól jársz. Ez ráadásul nem magas memória szóval,ha a hűtőd nagyobb darab akkor is el fog férni alatta.. Ez csak egy példa volt. Ha CL10-est találsz az is jó megoldás nem annyira nagy a különbség köztük. -
MK VII
veterán
válasz
watador600 #19829 üzenetére
Szívesen!
-
MK VII
veterán
válasz
watador600 #19827 üzenetére
A quad-chanel igen felejtős hisz dual-chanel lapod van.. Milyen lapod is van?
Szerk.: Jah látom a cuccaid közt.. Igen az dual-chanel lap. Szóval,ha 4 modultteszel bele akkor sem fog quad-ban működni!
Ez pl. egy quad-chanel lap. Arról is lehet megkülönböztetni,hogy nem 4 hanem 8 memória foglalat van rajta!Ű
-
MK VII
veterán
válasz
watador600 #19825 üzenetére
Viszont azt számold bele,hogy ugyan olyan kitet kell venned amilyen van most a gépedben és az nehezeb művelet mintha mondjuk eladnád a mostani kited amikor megvan a másik-ra a pénz és abból az összegből vennél 2x8gb-ot. Hidd el sokkal jobban jársz vele!
Sajnos a memóriákra tényleg oda kell figyelni.. Azok a leg macerásabb egységek a számítógépben. Ha azokkal valami nem stimmel vagy nem szeretik egymást akkor totál instabil gépet kapsz amit ugye nem szeretnél.. -
MK VII
veterán
válasz
watador600 #19822 üzenetére
Szia. Szerintem felejtsd el a quad-chanel-t különböző méretű memóriákkal.
Eleve olyan kitet keress amik quad-chanel memória kitek.
Parancsolj!
Sok sikert a szemezgetéshez!Szerk.: Most értelmezem az irományod. "Van a gépemben 2x4gb....." Tehát dual-chanel lapod van? Mert,ha igen akkor,ha négy modult raksz bele attól még nem fog quad-chanelben működni.. Ahhoz olyan alaplap és processzor is kell ami kezeli a memóriákat quad-chanelben.
Szóval valószínűleg dual-chaneles lapod van ugye? Viszont akkor sem jó megoldás a különböző méretű memória modulokkal használni a gépet,mert lehet,hogy instabil lesz. Szóval törekedj 4x4gb-ra vagy én inkább ajánlom a 2x8gb kitet... -
MK VII
veterán
válasz
johnywalker #19810 üzenetére
Ezt én is osztom.. És nem azért,mert G.skill ramjaim vannak... Dehogynem. Pont azért..
Pöpec ramok azok! -
MK VII
veterán
Tudom drágább,de ha bővíteni akarsz akkor ugyan úgy 2x4gb-al bővíts. Semmi nem garantálja,hogy az eltérő méretű modulok duál-chanel módban működni fognak attól függetlenül,hogy ugyan azon márka.
Vagy ad el a mostanit és vegyél 2x8gb-ot. Azt sokkal jobban szeretné a géped! -
MK VII
veterán
válasz
Hephaisztosz #19730 üzenetére
Értelek..
Én a G.skill-el vagyok így.. Illetve még anno 4 éve mikor megvettem a 2x4gb 1600-as ramjaimat akkor még nem tudtam,hogy G.skill párti leszek.. Szóval nekem használat közben jött az,hogy ezután is G.skill-t fogok venni. -
MK VII
veterán
válasz
Hephaisztosz #19728 üzenetére
Aztán miért pont Corsair?
Ezt most úgy írtad mintha kb a Corsair támogatna téged. Vagy szimplán csak azt mondta valaki neked,hogy a Corsair a világ közepe? -
MK VII
veterán
válasz
jézusom #19608 üzenetére
Szerintem bőven elég abba a lapba az 1600mhz-es memória. Állítási lehetőség biztos van benne valami,de nem ismerem az MSI lapokat és a H87-es szériát. Z97-be mindent lehet állítani.
(#19609) ZMark
2x4-et javaslom. vagy a 4x2-t Viszont,ha ezekhez veszem még memóriát akkor ugyan lyeneket kell venned,hogy biztosan működjenek dual-chanelben
(#19610) ALLAT001
A hivatalos honlapon a memória támogatásnál nézz utána.
(#19611) Abu74
Szerintem a G.Skill-t vedd. Jobb a késleltetése. És,mert nekem is G.Skillek vannak és imádom őket
(#19612) vulnrea
Igen. Működni fog! Bár szerintem inkább vegyél kisebb késleltetésű alacsonyabb mhz-es memóriát Pénzt is spórolsz vele és jobban jársz szerintem! -
MK VII
veterán
válasz
zooom3r #19541 üzenetére
Én mindenképp azt javaslom,ha nagyobb mhz-es memóriát akarsz bele tenni akkor feltétlenül csak azok legyenek benne. Tehát add el a mostaniakat és vegyél egy 2x4gb-os kitet. Itt nézz körül pénztárcádhoz mérten. Szerintem egy CL9-es késleltetésű 1866-os memóriával már simán jó vagy. Az röhögve viszi a 2133mhz-et..
Ne keverd a memóriákat.. Proci nem szereti.
Először is tájékozódj. Nézd meg a BIOS-ban,hogy a memóriánál milyen beállítási lehetőségeid vannak. Bár szerintem biztos van olyan opció,hogy a memória sebességet külön tudod állítani. -
MK VII
veterán
válasz
zooom3r #19536 üzenetére
Neked is inkább azt javaslom,hogy add el ezeket és vegyél 2x4gb-os kitet 1600mhz-est.
Ha ezek mellé akarsz venni még ennyit akkor viszont ugyan ilyen ramokat kell venned pontosan.. Úgy fognak duál-chanel-ben működni.
A CL9 az a memória késleltetése. Ez a szám minél kisebb annál jobb a memória. A CL9 az egy általános jó késleltetésű memória. Vannak ennél jobbak is,de azok drágábbak.. Átlagos felhasználásra a CL9 az tökéletes! -
MK VII
veterán
válasz
Steve-0 #19521 üzenetére
Megmondom őszintén sokáig keresgéltem,hogy találjak neked megfelelő kit-et,de 1 típust találtam 3x8gb-os 1600mhz-es kitet és azt sem lehet kapni sehol itthon Magyarországon.
Szerintem legjobb talán,ha veszel 3db ugyan olyan memória modult külön. Biztos vagyok benne,hogy triple-chanel-ben működni fognak.Esetlek ezek?:1. 2. 3. Csak pár darab,de onnan szerintem már Te is össze tudsz még egy párat szedni ami a pénztárcádhoz van méretezve. De,ha 25-30e./db körül nézel akkor már jól jársz,mert amit találtam 1600mhz-es tripla-chanel kit-et az eleve 97ezer forint körül volt.
Én az 1866mhz-es példányokat mindenképp javasolnám ahhoz a deszkához. -
MK VII
veterán
válasz
LordAxwell #19513 üzenetére
Tehát most van a gépedben egy Kingstone HyperX 2x4gb-os kit. És ehhez akarsz venni 1 modul 4gb-ot...
Szerintem ne. Processzorok többsége nem szereti a páratlan számú memóriákat. Szóval inkább törekedj még egy ugyan olyan kitre ami már van a gépedben vagy próbáld eladni és egy 2x8gb-os kitre gyűjteni. -
MK VII
veterán
válasz
johnywalker #19504 üzenetére
Na.. Azért pl amiről írtam az új CoD-nak is a minimum a 6gb ram... Természetesen elindul 4gb rammal is,de mire betölti a textúrákat addig befonod a szemöldököd. Persze lehet segíteni rajta egy kis lapozó fájl növeléssel meg egyéb trükkel,de aki nem jártas ezekben az csak pislog mikor 4-5 perceket vár mire egy új mapon elkezdhet játszani,mert nem tudta előre betölteni a játék a memória hiánya miatt...
Igen is ma már játékokhoz kell a 8gb ram nekem meg ez a véleményem.. Hisz mint az előző hozzá szólásomban is írtam a rendszerrel együtt a CoD már 7gb felett megeszik...A Chrome és a CoD futott meg természetesen ami a rendszer használathoz kellenek programok amik amúgy is alapból a rendszer indításával együtt elindulnak.
Szóval igencsak nem hátrány ma már főleg játékokhoz a 8gb memória!
Szerk: És nem félre érteni... Nem vitázni akarok veled csak tényleg nem sok ma már a 8GB memória egy gépben amit nem csak netezésre használnak... Hisz alapból egy 64bit-es win7 is lefoglal 2,6gb-ot...
-
MK VII
veterán
Végül is igazad van most,hogy jobban bele gondolok... A játékok úgyis a vram-ot használják inkább és annak a sebessége a döntő.
Viszont szerintem a magasabb mhz ramoknál egyáltalán nem hátrány. És Amd frontom meg az 1866-os ram indokoltabb mint az 1600-as.(#19500) RazoR8402
Szimplán csak nem gyere be nekem a Kingstone ram.. De itt sokaknak nem a kedvencük.
Valamiért,ha Kingstone ramra gondolok akkor a 10 évvel ezelőtti Intel D630-as gépem ugrik be. Őskövület..Persze tudom hülyeség,de nem tudok másra gondolni...
-
MK VII
veterán
válasz
A.M.D. #19496 üzenetére
Én személy szerint elfelejteném a Kingstonokat. Nekem nem gyere be..
Amiket leírtál memóriákat azok közül én ezt: Corsair Vengeance 2x4GB DDR3 1866MHz CML8GX3M2A1866C9B low profile 24.997ft venném a gépedbe.
A Ram sebessége az egy elég meghatározó dolog főleg játékoknál.. Szóval törekedj mindig magasabb sebességű ramokat használni. Illetve húzd fel őket.
Nekem 2x4gb G.skill Ripjaws 1600mhz-es ramjaim vannak (4 éve vettem őket 15-ért) és 2000mhz-en simán mennek... Észre is veszem a különbséget 1600 és 2000mhz közt.
Szóval,ha azt a memóriát veszed amit írtam azok meg szerintem simán viszik a 2400-at is,de a 2133-at meg tuti.
Remélem tudtam segíteni! -
MK VII
veterán
válasz
MADcat #19482 üzenetére
Szerintem add el a 2x2gb-ot és tegyél hozzá annyit,hogy tudj venni 2x4gb-ot. Sokkal jobban jársz!
(#19483) Powerpityu
Természetesen tudsz későbbiekben még hozzá tenni még 8gb-ot viszont gondold át mire használod a gépedet. Ha nagy ram igényű programokat nem fogsz futtatni akkor otthoni felhasználásra elég a 8gb memória. Gondolok itt játékokra meg netezgetésre és filmezésre. Szóval felesleges lesz a 16gb. Viszont akkor meg 2x4gb-os kitet javasolnék inkább a dual chanel mód miatt! -
MK VII
veterán
válasz
GabeTheWhite #19434 üzenetére
Én azt mondom,hogy otthoni átlag felhasználásra a 16gb is bőven sok
Szóval,ha eladod a két 4gb-ost és teszel helyettük két 8gb-ost tökéletesen meg leszel elégedve vele..
Nem hiszem,hogy a 16gb-ot is kihasználnád.. Felesleges keverned a ramokat. Csak a gépet szivatod meg vele -
MK VII
veterán
válasz
DR|FTK|NG #19376 üzenetére
Üdv.
StSanya fórumtárs linkelt egy táblázatot nemrég.
Ezen meg tudod nézni. -
MK VII
veterán
válasz
kriszwells #19190 üzenetére
Nem gond egyáltalán. Rakhatsz elsőre csak 1-et természetesen viszont akkor 64bites sávszéllel ki kell egyezned a ramnál. Ha teszel bele még 1-et majd ugye a 3-as slotba akkor már párban tudnak dolgozni ezért a sávszél is a duplájára nő, ezért gyorsabban tudja kezelni a ramjaidat a processzor.
3db ramot már nem ajánlanék. 2 után még 2.. Úgy a tuti..
Új hozzászólás Aktív témák
- TCL LCD és LED TV-k
- Meggyi001: Vegán? Nem vegán?
- Nintendo Switch 2
- Metal topik
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- PlayStation 5
- Star Trek Online -=MMORPG=-
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- Kamerában erősíthet a Pixel 10
- AMD Navi Radeon™ RX 9xxx sorozat
- További aktív témák...
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest