Hirdetés
-
GAMEPOD.hu
TOPIK ÖSSZEFOGLALÓKérlek, KÉRDEZÉS ELŐTT olvasd el!
HA KÉRDEZEL, EZEKRE AZ ADATOKRA SZÜKSÉGÜNK LESZ:
Új hozzászólás Aktív témák
-
ngabor94
tag
Hali
Érdeklődnék hogy az i5 4440-60, 4570-90 között mekkora a különbség, leginkább teljesítményben, de bármi másban is ha van? Néztem összehasonlítást intel oldalán és az órajelen és néhány technológián kívül nem sok különbség van. Árban meg alig egy 10-es a különbség. Játékokra lesz és pár évig nem szeretnék cserélni semmit se. Illetve hozzávaló lap az tökmindegy hogy milyen, ugye? Mert 15-20k kategóriában mindegyik ugyanolyan jó. -
ngabor94
tag
Hali, érdeklődnék hogy mostanában melyek a legjobb processzorok 30-40 árban amd és 40-50 intel esetén. Csak procikat kérek APU nem érdekel, és csakis új. Amd-nél gondolom új venti is kell, de intelnél jó a gyári is. És ne csak egyet mondjatok hanem soroljatok fel néhányat ami jó. Köszi!
-
ngabor94
tag
válasz
Kaci84 #50846 üzenetére
Bocsi, de kissé bonyolult megértenem amit írtál, vagy inkább ahogy írtad. A végén gondolom arra célzól hogy az inteles konfigot nem lehet nagyon megverni, nem?
De hogy érted, hogy leadom a CPU-t akkor a lapot is le tudom?
Igaz, hogy...jobb lapod és jobb hűtőd van. Gondolom arra célzol, hogy a két konfig árban ugyannyi, csak az AMD-nél jobb lap és hűtő lenne, nem?xmaas: Ezekre mindenképpen gondoltam, hogy eladom, meg a tápra is, hogy lehet hogy kelleni fog egy, meg még talán házra is esetleg ha nem fér bele.
A tuningolást meg mindegyikőtök kissé félreértette, nem azt mondtam hogy tuningolni nem akarok (igaz, tényleg nem szándékozok rá), csak azt hogy hűtő nem kötelező, legfeljebb a nagyobb hőmérs. miatt nem hozna ki annyit tuningolva, mint jobb hűtővel. De tudom hogy az AMD gyári hűtői gagyik és hangosak, meg intelnél is olvastam, csak ott sokan azt is írják hogy jók, tehát nem lehet eldönteni 100%
De mindkét géppel jól járnék, tudom. Mert olyan játék amihez azt fogják kiírni ajánlot procinak hogy fx6300 vagy intel i5 stb. a mostani legjobbakat, azok úgyis csak 4-5év múlva lesz szerintem, azok után meg még elmenne pár évig. Legfeljebb az AMD-sen kevesebb fps lenne. Az meg mit számít nekem, a mostanin is elmegy a Shogun 2, Rome 2, stb.( igaz az utobbit letörőltem mert voltak ott hibák, de elindult akkor is), meg főleg ha az XP-t is lecserélném akkor talán-talán még az ac3, nfs CoD is elmenne alacsony beállításon.
Témát zárnám, mert ezt úgyis én döntöm el. Csak arra voltam eredetileg kiváncsi hogy 6300-nál jobb intel mi van, de hát i3 az 2magos, a többi i5 meg annyival nem olcsóbb hogy ne érje meg a 4570. A nyárra meg még talán az ára is lemegy.
-
ngabor94
tag
Hát most egy M68M-S2P lapom van, ami VGA, proci foglalat, és ddr2 miatt alapból csere, a proci Athlon II x2 250, a vidkari meg egy 9500Gt. Eredetileg csak karit akartam cserélni, de ahogy utánakérdezgettem a jobb karihoz jobb proci, ahhoz meg jobb lap.
Szóval egy HD770-90 vagy hasonló nvidiát szeretnék, meg előszőr minimum 4g ramot a 2 helyett. Procit meg felül említettem, fx6300 hozzá M5A97 lap. Viszont tegnap említették az inteles dolgot, hogy annál az olcsóbb lapba is jó az erősebb. AMD-nél nem lehet így játszadozni, hogy olcsóbb alap drágább proci, mert ott a jobb procihoz is drágább alap kell. Habár az fx8000-ret még elvinné a kinézett lap, fx9000-hez 30-ért kell már. De ezt csak azért említettem hogy később tudjak bővíteni ha kevés lenne a játékokhoz.
Pénzt eredetileg 30-35-öt szántam volna mindenre, egyenként. Egymás után rendeltem volna meg külön-külön, ahogy bejön lassan a pénz. De aztán elgondolkodtam, hogy PCX-nél olcsóbban nincs sehol. Ha meg már mindent egy helyen veszek meg, akkor célszerűbb lenne mindent egyszerre is a postaköltség miatt. Ha meg már mindent egyszerre fizetek, akkor tökmindegy hogy 15-öt adok egy lapért és 45 a prociért, vagy 25 a lapért és 35 a proci-hűtő párosért, ami még gyengébb is lenne.
Mese vége.
De ahogy olvasgatom 4570 érne meg mindenképpen intelben. Legfeljebb egy 10-essel megtóldom, de mivel a vásárlás úgyis csak nyáron esedékes, addig talán az árak is mennel le. -
ngabor94
tag
Tudom hogy az i5 sokkal jobb, de kissé le szeretném vinni az árát (ó, hogyha ez csak ilyen könnyen menne
), ha csak pár ezressel is tudom csak, mert 40-nél olcsóbb i5 nincs. Vagy akkor már 4570? Ezért kérdezem, hogy fx-el egy szinten vagy jobb milyen van intelben? Vagy átfogalmazva: fx és 4570 között milyen ajánlott proci van olcsóbbért?
Intelben csak i5 meg i7-nél vannak jó 4magosak, nem? (intellnél nem vagyok otthon, csak ma kezdek ismerkedni velük)
Tuning meg annyira nem érdekel, mert 6300 még elvinné az új játékokat pár évig. Csak azért akarok új procit mert a mostani egy athlon II x2 250, ami már nem hinném, hogy elvinné a bf4, ac4 szintű gameket, már bad company 2 is leállítja a gépet 10 perc után, igaz ez az elavult VGA vagy bármi más hibája is lehet. De hát jobb VGA-hoz jobb proci kell. -
ngabor94
tag
Hali
Korábban már kinéztem egy fx6300-at, de mesélték nekem, hogy egy i5-ös 4570-es procival jobban járnék a következők miatt.
AMD proci fx6300 ~27
lap M5A97 evo r2 ~23
Összesen 50. És +10 ha szándékozok egy új hűtőt is venni, ami persze nem kötelező.
Míg az i5 kb 45, és egy hozzá való lapot 17-8-nak mondtak, amivel még az i7-esek is elmennének, ha később bővíteni szeretném. Bővebben még nem néztem utána. Így 62-nek jön ki, vagyis majdnem annyi mint az AMD-s konfig hűtővel. De ha az intelhez egy jobb lapot veszek akkor már az drágább lenne.De hogy a lényegre törjek, ez a 4570 nekem kissé drága (főleg ha egy jobb alapot nézünk hozzá). A kérdésem, hogy intelben milyen jó procik vannak még fx6300 szinten, vagy jobb, 50-nél nem akarok többet, mert akkor már a többire nem tudnék költeni.
-
ngabor94
tag
A fenét, átírták
-
ngabor94
tag
Ha tényleg ennyi, és ennyit is kell fizetni akkor rendelek 5-öt eladom eredeti áron ami kb 30e és simán megvan az új gép!
-
ngabor94
tag
válasz
Alister71 #50743 üzenetére
Gondoltam hogy ezt fogjátok ajánlani ti is, mert visszaolvasva sokszor ezt mondtátok, viszont tudni szeretném hogy van-e még hasonló jó proci? Esetleg athlon-phenom-sempronban vannak jók, vagy az A sorozatban? Vagy mégis ez az fx a legjobb ebben az árbkategoriában?
A +4 ramot miért mondod, ennyire megkövetelné? -
ngabor94
tag
Üdv
Új gépet akarok összerakni, és ehhez keresek egy megfelelő procit, a többi már nagyjából megvan.
A VGA egy HD7770-90, R7 260 vagy egy Nvidia 650/650 ti lesz. Ram 4gb lenne. Az alaplap még nincs meg hogy mi lesz, de a szomszéd fórumban az Asus M5A97 EVO R2.0-t ajánlották egy fx6300-assal. Persze az alaplap eltérhet majd, szóval a foglalat mindegy.
A kérdésem hogy milyen procik vannak még amik jók lennének, max 30-35e árban? Leginkább játékokra lenne majd. Kizárólag új.
Új hozzászólás Aktív témák
KERÜLJÜK A "HIT-VITÁKAT"!
Ez egy szakmai fórum, ahol nincs helye elvakult fanatizmusnak.
Az ilyen hozzászólások törlésre kerülnek!
KÉRDEZÉS ELŐTT olvasd el az Összefoglalót!
- Teszt AMD Ryzen XT: extra teljesítmény?
- Teszt Mit tud a Zen 2 az olcsóbb szegmensben?
- Teszt Szép touché, AMD: bemutatkoznak a Zen 2-es processzorok
- Teszt AMD Ryzen – a második menet
- Teszt Coffee Lake processzorteszt: LGA1151 újratöltve
- Teszt Ryzen 3, i5, i3 és Pentium – körkép az alsóházban
- Videoteszt Megateszt: Intel CPU-k Nehalemtől Skylake-ig
- Hír CES 2022: jócskán bővült lefelé az új Core sorozat
- Hír A régebbi DRM-ekkel gondjai lehetnek az Alder Lake CPU-knak
- Hír Keveri a Rocket és Comet Lake-et az Intel 11. Core generációja
- Hír Leleplezte az új generációs asztali processzorcsaládját az Intel
- Hír Töltelékfejlesztéssel fedi le a 7 nm csúszását az Intel
- Hír Kiengedte a tóból a régóta dédelgetett tigrisét az Intel
- Hír Hardveres szintre viszi a malware-ek elleni védekezést az Intel
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- Formula-1
- Autós topik
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
- Meggyi001: Vegán? Nem vegán?
- Gaming notebook topik
- One otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Nvidia GPU-k jövője - amit tudni vélünk
- exHWSW - Értünk mindenhez IS
- Macrodroid
- További aktív témák...
- www.LicencAruhaz.hu OLCSÓ & LEGÁLIS SZOFTVEREK 0-24 KÉZBESÍTÉSSEL - Windows - Office - ÖRÖK GARANCIA
- Csere-Beszámítás! Asus Tuf 17 FX707 Gamer laptop! I7 13700H / 32GB / RTX 4060 / 240HZ 17Col kijelző!
- Készpénzes / Utalásos Videokártya és hardver felvásárlás! Korrekt áron!
- Samsung Galaxy A52s 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- LG 25GR75FG - E-Sport Monitor - FHD 360Hz 1ms - NVIDIA Reflex + G-sync - AMD FreeSync - HDR 400
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest