Hirdetés

Keresés

Új hozzászólás Aktív témák

• PociAti

őstag

válasz Dr. O.K. #17858 üzenetére

CISS, az elképzelés fantasztikus!
    Jobbnál-jobb szerelős videót látni a YouTube-on, aztán bámulatos tesztoldalakat nyomnak vele.

Gyakorlatilag nem működik.
    #1 Azokat az olcsó szar HP/Canon nyomtatókat szokás átrakni CISS-re, ahol az üzleti modell abból áll, hogy veszteséggel értékesítenek nyomtatót, és rendkívül drágán adják hozzá a tintapatront. Kb. 150 oldalra elegendő patron a nyomtató árának 50%-a. Mivel őrült drága a nyomtatás, így rendkívül keveset nyomtatnak vele. Ez magával hozza, hogy kevés oldalszámra van méretezve a nyomtató mechanikája. Ettől tudott olcsó lenni a gép.
    #2 A maradék festék elnyelő (ink absorber) is kicsi benne.
    #3 Kínai precizitással létrehozott olcsó rendszerek nem igazán tartósak.
    #4 És talán a legnagyobb probléma a levegősödés. Még ha minden működne, a rendszerbe nincs beleépítve normális karbantartás. Amikor nevesebb gyártók a patronos rendszerről áttértek tintatarályosra, akkor az első szériáknál ők is megszenvedtek ezzel a problémával.
    #5 Színhűséget is baromi nehéz garantálni.

Pont akartam linkelni a https://www.signdepot.eu/ CISS rendszereit, korábban forgalmazták őket. Ha valaki üzleti jelleggel használta, akkor speciális folyadékkel feltöltve, folyamatos üzemelés akár be is hozhatta az árát, mert hatalmas haszonnal lehet ajándéktárgyakat készíteni. De nem véletlenül kopott ki az ő kínálatukból is, sok volt velük a probléma.
    Ki az aki nem sajnálja az idejét, hajlandó sokat kínlódni, és a tanulási folyamatnak nincs célja, mert zsákutcáról van szó. Gyakorlatilag pénzkidobás.

• jeni

félisten

válasz Dr. O.K. #17858 üzenetére

olcsóság (ha jó helyen találsz) a siker, az egyik oldalon a másik oldalon a kifejlettség (nézőpont kérdése) ,a kivitelezés, a biztosabb megoldás.
    több barkácsolós videót láttam erről.
    amire én is gondoltam korábban az a:
    HP109B

Új hozzászólás Aktív témák

Hirdetés