Hirdetés
-
GAMEPOD.hu
Kérdezés előtt olvasd el az összefoglalót, de minimum a "Gyakran feltett kérdések" bekezdést!
A topik célja, hogy segítsen eligazodni a hálózati adattárak piacán. Mivel a NAS-sal kapcsolatos igények rendkívül sokfélék lehetnek, a lehetséges megoldások között is igen komoly eltérés lehet árban, teljesítményben, kényelemben és rugalmasságban egyaránt.
Az összefoglalóban összegyűjtöttük a legfontosabb alapinformációkat, és az egyes lehetőségek rövid bemutatásával igyekszünk segíteni, milyen irányba induljon el a leendő NAS-tulajdonos.
Új hozzászólás Aktív témák
-
Claude Leon
senior tag
válasz parkasz #3676 üzenetére
Sajnos konkrétan nem ismerem a helyzetet, de ha a nasodban nem mindenkinek van engedélye, és a win7-eden újratelepítéskor más felhasználónevet (vagy jelszót, vagy munkacsoport/domaint) adtál meg, jogos a jogosulatlanság.
Ja, hogy webfilemanager? Még ott is előfordulhatnak a fenti jogosultságos nyűgök, elvégre ezt böngészőn keresztül is lekérdezheti.
De várj meg valami synology májert, aki mindjár tudja, hova nyúlj
[ Szerkesztve ]
-
HoryThePooh
aktív tag
válasz parkasz #2026 üzenetére
Nézd. Én nem vagyok egy nagy QNAP tudós mertcsak 4 napja van meg a TS-412.
Egy biztos, nagyon jól kivitelezett mechanikaliag ez a termék család és úgy néz ki software-esen is jól ki van találva. Én csak ajánlani tudom, ha meg van hozzá a kereted.Itt olvasgass ha még nem tetted volna:
http://www.lejatszo.hu/?oldal=termek&termid=643
http://www.roytanck.com/2010/08/25/qnap-ts-210-first-impressions/
http://petermoulding.com/qnap_ts-210The one who has a true friend doesn't need a mirror :)
-
-
boy56
csendes tag
Szia!
Én is tervezem NAS beszerzését. Sokat olvasgatva én a Synology-t ajánlom, mert ott biztosan készen kapsz minden funkciót, mert régi megbízható motoros a szakmában.
Akik meg most kezdik ezt az iparágat, ott többet kell kokányolni, hogy minden flottúl menjen. Én DS 211-et fogok azt hiszem venni, csak kicsit még drága ...a 211j is jó, picit gyengébb hardverrel.Persze vannak itt nálam hozzáértöbbek is, lehet megcáfolnak. -
Cyrin
addikt
ha a biztonság nem szempont, (bár sztem családi képek, videók esetén az), és elegendő neked egy lemez kapacitása, akkor az egylemezest vegyed. De ha kicsit jövőálló cuccot akarsz akkor minimum kétlemezeset veszel.
Természetesen magad határozhatod meg, hogy a két lemezt RAID0 vagy RAID1 tömbben kezelje a NAS, azaz összeadja a tárhelyet, vagy tükrözze őket.
Azért viszont nem kell kétlemezeset venni, hogy külön lemezen legyen a torrent, és a megosztott képek, hiszen a NAS-on létrehozott külön könyvtárakhoz tudsz tetszőleges jogokat rendelni, így csak azt láthatják amit megengedsz.
Én viszont inkább a Synology modelleket javasolnám innen a jobb szoftver miatt.
-
veze
őstag
jo lenne azt tisztaznia kétlemezesnél hogy két KÜLÖN meghajtóként kezeli eazt a lemezt ami BELE van téve, vagy egyböl RAID tömbbe veszi, és gyakorlatilag ugyanannyit látsz majd csak elvileg az adataid biztonságban lesznek ( vagy biztonsagosabban)
a zyxel egy lemezes de eSatan (is) lehet rádugni külsö lemezt , Raid képes, a NAS és egyböl be is vonja tömbbe.. NEM adja meg a lehetöséget hogy külön meghajtoként kezelhessem. és én döntsem el..
viszont ha USB-n dugom rá ( ebböl is van ketttö rajta) ugyanezt a vinyot , akkor már ugy kezeli ahogy Te is emlited és külön meghajtóként jelenik meg..
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Apple Watch Series 7 Midnight Aluminium Case, GPS
- Xerox 106R04349 Dualpack fekete
- LG 27GR95QL - 27" OLED / Limitált LoL Edition / QHD 2K / 240Hz & 0.03ms / NVIDIA G-Sync / FreeSync
- Gamer Pc eladó! 32GB RAM/Ryzen 5 5600/ 1TB SSD/ 5700XT/ RGB-s ház
- Panorámás Gamer PC! i7-8700/GTX 1070 Ti 8GB/16GB RAM/512GB+128GB SSD
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Axon Labs Kft.
Város: Budapest