Hirdetés
-
GAMEPOD.hu
Szia!
Mielőtt kérdeznél , alábbiakkal kérlek egészítsd ki (FONTOS! LG monitoroknál a P végződés az új tápegységre utal!):
Új hozzászólás Aktív témák
-
***ANDRÁS***
aktív tag
válasz dobost #106468 üzenetére
Ezt az aoc va paneles monitort vettem most az oázisban pixelgaranciával és prémium kalibrálással. Gyönyörű színek, nagy felbontás, betekintési szögek nagyok, 144 hz, 1 ms, VA panel. Játékok alatt nagyon szép. Nincs villódzás és van kék fény szűrés, 5-6 fokozat, ami manuálisan állíthatsz.
-
***ANDRÁS***
aktív tag
Sziasztok! Új 32 colos, 2 vagy 4k-s, gamer monitor vásárlását tervezem a 3 éves 27colos AOC Q27G2U VA paneles monitor helyett egy RTX 4080 mellé. Cél mindenképp 31,5 col és felett, 1ms válaszidős, 2k vagy 4k, IPS vagy VA paneles, G-Sync kompatibilis, villódzásmentes legyen, kékfényszűrés se ártana. Elsőre ezt a 3 monitort néztem ki: SAMSUNG ODYSSEY C32G75TQSRXEN, SAMSUNG ODYSSEY G7 S32BG700EUXEN, ACER PREDATOR XB323UGPBMIIPHZX, AOC kínálatában nem is találtam hasonlót, csak Samsung és Acer, persze más gyártó, pl Dell is jöhet. Főleg sík, de enyhén hajlított is érdekelne. IPS monitoroknál tapasztalható a széleken még színeltérés, fehéredés és IPS glow effekt?
Mit ajánlanátok?
-
***ANDRÁS***
aktív tag
válasz MikaVejneGI #128709 üzenetére
AOC Q27G2U VA paneles monitort használtam 2 hónapig PS5-ön 1080p-ben, tökéletes volt a képminősége a horizon forbidden West alatt.
-
***ANDRÁS***
aktív tag
Sziasztok! Lecserélném a 3,5 éves 27 colos 2k-s VA-s AOC monitoromat egy 32 vagy 34 colos, VA paneles, 2k vagy 4k-s, 1ms, hangszóró nélküli, G-Sync támogatású vagy Adaptiv-Sync tudó monitorra. RTX kártya mellé megy. Mit ajánlanátok?
-
***ANDRÁS***
aktív tag
Üdv mindenkinek! Két VA monitor választottam ki magamnak, de nem tudok dönteni! Van a hajlított 1000R SAMSUNG ODYSSEY G7 C32G75TQSPXEN és az ASUS TUF GAMING VG32UQA1A .
Samsungnál a hajlítás a visszatartó tényező, mivel még sosem volt hajlított képernyős monitorom, főleg ennyirre agresszíven hajlított. De nem is tudtam még kipróbálni se. Minden többi jellemzője tökéletes.
Asusnál a G-Sync támogatás hiánya, mivel RTX 4080-as kártya mellé jönne. Csak Adaptive-Sync támogatás van. Kérdés, hogy 4k-ban 120 vagy 144 hz-en támogatja-e az Adaptive-Sync-t? Meg HDMI 2.1 vagy DisplayPort 1.4-en átmegy-e??
Van valakinek tapasztalata, tudása ebben a témában??
-
***ANDRÁS***
aktív tag
válasz sztivo #131665 üzenetére
szia! összeállítottam a listát, amit kértél:
1, Mekkora összeget szánnál a monitorra? 200.000-300.000 Ft
2, Mekkora átmérőre ,felbontásra, Hz-re van szükséged? 32 vagy 34 colos, 2k vagy 4k, 120-144 Hz
3, Melyik panelt részesíted előnybe? VA
4, Sík vagy ívelt kialakításban keresed új monitorodat? Eddig sík volt, íveltet még sosem próbáltam
5, Milyen területen lesz használva a monitor? Általános, játék, irodai
6, Milyen videókártyával rendelkezel? Milyen SYNC-re van szükséged? rtx 4080, G-Sync támogatás vagy Adaptive-Sync
7, Milyen csatlakozási lehetőséged van, milyenre van szükséged az új monitornál? HDMI, DisplayPort
8, Fontos számodra a HDR funkció ? nem
9. Hagyományos vagy érintőképernyős megoldást keresel? hagyományos
10, Ergonómiai kialakításában milyen legyen? Dönthető, forgatható, magasságában állíthatóA két befutó eddig: SAMSUNG ODYSSEY G7 C32G75TQSPXEN és az ASUS TUF GAMING VG32UQA1A .
[ Szerkesztve ]
-
***ANDRÁS***
aktív tag
Nekem is ez a próblémám. IPS monitor előtt kb 15-30 perc múlva bepirosodik a szemem, fárasztja. Ettől 3,5 éve szabadultam meg, amikor vettem egy 27 colos VA paneles AOC monitort, ami villódzásmentes és kékfény csökkentős. Ezt a funkciót elégé használom. Most akarok venni egy 32 colos monitort, az is VA-s lesz. OLED monitorok nemtudom milyenek, egyenlőre még túl drágák, meg a fogyasztásuk is jó nagy. Majd 2-3 év múlva rájuknézek.
-
***ANDRÁS***
aktív tag
GIGABYTE M32UC monitora van valakinek? info, tapasztalat, vélemények érdekelne róla
[ Szerkesztve ]
-
***ANDRÁS***
aktív tag
válasz Luck Dragon #131694 üzenetére
Elsőnek a SAMSUNG ODYSSEY G7 C32G75TQSPXEN monitort próbálom ki. Minden jellemzője jó, egyedül ez az 1000-es agresszív hajlítása a kérdéses. Még sosem volt lehetőségem hajlított monitort kipróbálni, úgyhogy elégé kérdéses, hogy jó lesz-e.
Hát nemértem a samut, hogy miért kell ennyirre behajlítani, miért nem lehet sík formában is kiadni, mint az IPS monitorokat. -
***ANDRÁS***
aktív tag
A SAMSUNG ODYSSEY NEO G7 és SAMSUNG ODYSSEY OLED G8 S34BG850SU monitorokról mik a tapasztalatok?
-
***ANDRÁS***
aktív tag
válasz syIex #131861 üzenetére
Az Óázis boltjában van kiállítva elvileg egy G8 a jobb szélen. Szélét megfogva üveg érzete volt a képernyőnek. Egyébként kicsit furcsálottam, hogy a boltban kirakott monitoroknak nincs kiírva a gyártó és tipusszáma + az ár. Elégé szemre is állt, nem lehet valóban rossz a 21:9-es képarány. Beégésre való garanciát külön kell kérni? honlapon nincs jelezve
-
***ANDRÁS***
aktív tag
Sziasztok! Az LG 27GR95QE oled monitornál van villogás, villódzás?
Erre érzékeny a szemem, köszönhetően a régi IPS PWM-es monitoroknak.
Olednél mennyirre van ez a dolog?
Gyártó honlapján: Villódzásmentes kép: Nem
www.rtings.com: Flicker-Free No -
***ANDRÁS***
aktív tag
10 napig próbálgattam egy 32 colos SAMSUNG ODYSSEY G7 C32G75TQSPXEN monitort, de sajnos visszavittem. Hiába a remek képminőség, szép fekete, remek HDR, jó fényerő, de az 1000-es hajlítás brutális egy sík monitor után, nagyon nem is tudtam megszokni. Irodai munkára nem jó, csak gaming és film. Emellett erős fejfájást csinált a második, harmadik napon ami 10 nap alatt csak picit mérséklődőtt, este és reggel volt érezhető. Visszaraktam a régi 27 colos AOC monitoromat, lassan megszűnt. Emellett észrevettem erős bevilágítás legfelül és legalul egy 2-3 centis vízszintes síkban, végig alul és felül. Leglátványosabban a HDR bekapcsolásánál lehet észrevenni nagy fényerőn. Black stabilizer bekapcsolása után nagyrészt eltünteti, de nem teljesen tudja. Észrevehető. Last of Us-ban elégé kijött. Fényerőt kellett csökkentenem, hogy minimális legyen a nagysága. Egyébként ha jobban átrágom magam a monitor tesztjén a rtings.com oldalon, akkor meg se veszem, mivel ott külön fényképet szenteltek ennek a hibának a Black stabilizer pontban.
-
***ANDRÁS***
aktív tag
válasz Enter65 #132072 üzenetére
Én is hasonló árkategóriában és paraméterekkel keresek monitort. Első választásom egy SAMSUNG ODYSSEY G7 volt. Kb 10 napig használtam. Képminőségre szép, gamingre és filmezéshez jó, fényerősség megfelelő, de az 1000R-es hajlítást nem tudtam megszokni, irodai munkára rossz és fejfájást okozott nálam. Emellett az alsó és felső sávban enyhe bevilágítás tapasztaltam. Másik jelöltem egy GIGABYTE M32UC. Volt lehetőségem összehasonlítani egy G7-el közvetlenül, egymás mellé rakva. Kisebb hajlítás barátibb, képminőség egyforma, de a fényereje a gigának nagyobb. Harmadik jelöltem egy 32-es oled gamer monitor lenne, de ilyen nincs a piacon és ha lesz jövőre már, biztosan horror áron lesz 500.000 és felette.
-
***ANDRÁS***
aktív tag
válasz SoulReaver #132347 üzenetére
Mindenképp megéri az Óázis 20 napos pixelgarancia. Abban az egyben igazuk van, hogy az első bekapcsoláskor és az első 20 napban jöhet elő pixelhiba, illetve panelhiba igen nagy eséllyel.
-
***ANDRÁS***
aktív tag
Sziasztok! Lassan 2 hete hogy LG OLED 42 C2 TV-t használok. Azt kell mondjam, többszörösen megérte:
Elsőnek a méret, 27-es AOC VA paneles monitorról váltottam, amit amúgy is kicsinek véltem 1 m-ről. 42 már tökéletes, nagy! Mind játékra, mind filmezésre, mind irodai munkára.
Másodszorra, nekem elégé érzékeny szemem van, ami IPS monitoroknál gyors szemfáradáshoz, szem pirosodásához vezetett. VA panel jóval szembarátabb és az elmúlt 4-5 évben már villódzásmentesek. Ennek ellenére még mindig fáradt kis mértékben a szemem, főleg este. NA! Ez megszűnt teljesen az oled tv-t használva! Nem bántja a szemem, nem fárad ki estére! Ezek szerint minden LCD monitor valamilyen szinten fárasztja a szemet, különböző mértékben!!!
Harmadszorra, van hozzá távirányító és nem kell nyomkodni a kis gombot a lekapcsoláshoz vagy a beállításokhoz a monitor alján! Távirányítón minden vezérelhető, beállítási lehetőségek bőven vannak, szerintem kicsit sok is.
Negyedszerre, 2k-ról váltottam 4k-ra és oledre. 120Hz a max. Képminőség valami brutális! Főleg HDR bekapcsolva, a Forspoken és Cyberpunk-ban. Nincsenek bevillágítási próblémák, a fekete tényleg fekete, színvilága fantasztikus. De maga a grafika is teljesen más HDR-ben a Last of Us-ban, mint SDR-ben. Úgyanez látható a Forspokenben is. HDR nem csak a fényerőt növeli, de a színek is jobbak. Ide-oda kapcsolgattam és már vissza se rakom. Egyébként a HDR fényereje állítható, lejjebb is vehető, mindenki a saját szeméhez állíthatja.
Ötödszörre, lapos! Kipróbáltam egy SAMSUNG ODYSSEY G7 VA paneles monitort, de az 1000R-es hajlítás túl van tolva, sokkal jobb a lapos képernyő! Bevilágítási próblémák alul és felül egy hosszú csíkban, rthings-en is mutatják. A hajlított panel nálam erős fejfájást okozott, nem is kicsit, így 10 nap után visszavittem és ez meg is szűnt.
Hatodszorra: fogyasztása nem egetverő! Átlagban 35-75W között mozog, attól függően, mennyi a fehérszín van a képernyőn. HDR bekapcsolva a játékokban 40-90W között mozog, de legtöbbször 50W körül van. Alapbeállításon megvolt a 100W fogyasztás is, de kicsit finomhangolva lejjebb lehet vinni.
Hetedszerre, ára: előtte vettem egy G7-et, ami VA, 193.000.-Ft volt akcióban. További lehetőség az LG ULTRAGEAR OLED 27GR95QE-B volt, de ez 382.000.-Ft és csak 26,5-es átmérő! A SAMSUNG ODYSSEY OLED G8 azért vettetem el, mert kicsinek véltem a magasságát, szélessége megfelelő. 460.000.-Ft az ára. Mindkét monitort volt lehetőségen előben megnézni és a 27-est ki is próbálni, képminőségük fantasztikus. Szóba jött még a LG ULTRAGEAR OLED 45GR95QE-B is, de ez 645.000.-Ft. 32-es OLED monitorok nincsenek! Talán jövőre, de áruk kb fél milkó lesz! Ezek után megnéztem az LG OLED 42 C2 TV-ket, jópár tesztet, videót. Sok helyen dicsérték, rthings részletes tesztjét végigcsámcsogva döntöttem végül a 42 TV mellett. Használtan 250.000 - 310.000.-Ft között van a prohardveren.
hátrányok: nincs 240 és 144 Hz, de nem is kell, 120 bőven elég, különbséget se látok, otthoni felhasználásra bőven elég, így is erős gép kell a 120 kihajtásához. Nincsenek forgatási lehetőségek, 2 lába van, fix. Enyhén kicsit hátrafele döntött, de így tökéletes, semmi hátrány nincs belőle. Beépített hangszórója nem rossz, de kapásból kikapcsoltam, mert egy soundbar mégiscsak jobb!Szóval, minden szempontból jobb az OLED és nyugodtan tudom ajánlani is mindenkinek!
-
***ANDRÁS***
aktív tag
válasz iszoke #132580 üzenetére
egyáltalán nem hatalmas a 42, hozzá képest éppen a 27 tűnik picinek. 110-115 cm-ről nézem. Szerintem pont tökéletes. Volt előttem egy 55 colos is, na az már hatalmas! De egyben brutális. Amikor leültem elé, azt akartam volna elvinni, nem a 42-öt. Az a látványvilág, amit az 55-ös OLED lenyomott, felejthetetlen.
Beégésre én is kíváncsi leszek, de az LG elégé odatette magát a védelemben. Ezek be vannak kapcsolva. Meg oda kell figyelni, ez nem LCD, amit 10-20 percre otthagysz. Erre figyel a TV is, meg én is. Egyébként szerintem oledhez a steam-es wallpaper engine kötelező. -
-
***ANDRÁS***
aktív tag
válasz Low Noise #132594 üzenetére
Samsung G8 OLED élőben meg tudod nézni az Óázis computerben és be is kapcsolják neked és megtudod nézni youtube 4k HDR tartalom mellett. Gyönyörű képe van. Egyedül a a panel magassága kicsi, kb egy 27 colos monitoré.
Egyébként a 27 és 42 colos LG olednél hogyhogy támogatja a 12 bites színmélységet a monitor az nvidia vezérlőpultban?? Alapból 10 bites.
-
***ANDRÁS***
aktív tag
válasz formula01 #132650 üzenetére
Én is ezt néztem ki, jobbat nem találtam oled monitorok közt, árban 370.000 Ft, de LG oldalán szokott lenni akcióban 330.000 körül is. Egyik prohardveres kollégánál sikerült élőben is kipróbálni, nem fogsz mellé, ha őt választod. Olcsóbb nem nagyon van, elég pici a kínálat. A 26,5 colon és árán elégé kiakadtam. Már majdnem megrendeltem, amikor észrevettem az LG OLED EVO 42 C2 TV-t.
Új hozzászólás Aktív témák
- Építő/felújító topik
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 7***(X) "Zen 4" (AM5)
- Milyen TV-t vegyek?
- Black Friday november 29. / Cyber Monday december 2.
- Három oldalról üveggel határolt minitorony huppant le az Antec tervezőasztaláról
- HiFi műszaki szemmel - sztereó hangrendszerek
- Wise (ex-TransferWise)
- Poco X6 Pro - ötös alá
- Kínai és egyéb olcsó órák topikja
- Ukrajnai háború
- További aktív témák...
- Dell Alienware AW3225QF OLED Gaming Monitor! 240Hz / 0.03ms / 3840x2160 /
- Dell Alienware AW2725DF GAMING Monitor! OLED / 360Hz / 0.03ms / 2560x1440
- Eladó 23.8" MSI PRO MP243X
- Lenovo ThinkVision IPS LED Full HD Monitor 22 " T22i-10
- 1ÉV GARANCIA ! Fujitsu 27" iPS QHD, 100% sRGB / FEHÉR ÓRIÁS - hdmi, dvi 2x dPort +SZLA
- LG-27UP85NP 27 inch / UHD 4K monitor / IPS / VESA DisplayHDR 400 / USB Type-C / FreeSync
- Acer CB342CK 34 inch UW-QHD / IPS / 75 Hz / Freesync / 1 MS / Kibontott
- Samsung S22E450 monitor
- 27"-os monitorok számlával, garanciával! IPS FHD QHD! Dell, HP, Samsung
- 19"-24"-os monitorok nagy választékban számlával, garanciával! Dell, HP, Samsung, Lenovo
Állásajánlatok
Cég: HC Pointer Kft.
Város: Pécs
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest