Hirdetés
-
GAMEPOD.hu
Szia!
Mielőtt kérdeznél , alábbiakkal kérlek egészítsd ki (FONTOS! LG monitoroknál a P végződés az új tápegységre utal!):
Új hozzászólás Aktív témák
-
Nyugdíjas
nagyúr
válasz geckowize #5519 üzenetére
A közeljövőig van időd gyűjtögetni még egy tizest (inkább kevesebbet,de addig még változhat az ár), és tudsz venni egy normális monitort. Az 50k pont az amiért nem érdemes venni.
"Két dolog fontos az életbe' nagyon. Hogy az ágyad legyen jó, meg a cipőd. Mer' vagy az egyikbe vagy, vagy a másikba."
-
Isual
veterán
válasz geckowize #6563 üzenetére
DVI vagy Displayport.
(Igazából képükben nem kéne, hogy legyen különbség, viszont talán azért kösd a DVI-ba mert, a monitorhoz adnak DVI-kábelt és nem kell plusz pénzért Displayportra költeni. Inkább annyiért kalibráltasd be a monitort!)Egy a lényeg, hogy egészség legyen… meg beteg
-
Isual
veterán
válasz geckowize #6572 üzenetére
Megvetted már a monitort? Ha nem, akkor hol tervezed venni?
A kalibrálás annyit tesz, hogy még ezek az IPS paneles monitorok is bizonyos mértékű "színhűtlenséggel" jönnek le a gyártósorról és ezt kalibrálással teszik helyre, beállítják a fehéregyensúlyt, a megfelelő színhőmérsékletet, gammát így emberi szem számára tökéletesen színhelyessé teszik az adott monitor képét.Egy a lényeg, hogy egészség legyen… meg beteg
-
Isual
veterán
válasz geckowize #6576 üzenetére
"Ezt a kalibrálást pénzért végzik el a számtech boltokban?"
Ez azért túlzás A jobb helyeken, igen!
Szóval majd, ha eljutsz a vásárláshoz, akkor vedd lehetőleg itt vagy itt.
Mindkét helyen vállalnak plusz pénzért monitorkalibrálást (nem tudom, hogy hol pontosan mennyiért) és ezeken a helyeken pixelhiba garanciát is adnak (ez mind2 helyen, ha jól tévedek 3000 HUF).[ Szerkesztve ]
Egy a lényeg, hogy egészség legyen… meg beteg
-
eight
senior tag
válasz geckowize #7140 üzenetére
Kockázatos, de nem az Oázis miatt. Rendesek voltak, és tisztességesen kiszolgálnak, de ha körbenézel a világban a hardware-es forumokon, láthatod hogy évek óta rohadt sok a ganaly cucc az u2311h között. (amit egyébként küldözgetett is vissza a nép rendesen, vajon azokat kapjuk most mi meg olcsón ). Enyémnek semmi baja nem volt a boltban, itthon kezdett el napokkal később berosálni.
Egyszer vissza is cipeltem, mert nem akartam rosszat kapni a pénzemért, de nem volt olyan gép amin ki lehetett volna próbálni a cserét, és nem mertem meglépni, mert fenn állt a veszély hogy az új rosszabb lesz. Most még egyszer kivenni szabit meg minden...... nem tudom megtenniKalibrációt nem tudom mert azt én csináltam, de gondolom azt sem ma kezdték és már mások is ajánlották őket ez ügyben is.
-
Isual
veterán
válasz geckowize #7142 üzenetére
Eizo monitor test! Otthon akármikor lecsekkolhatod ezzel, ha ez a mániád.
Bemenni ezért nem érdemes. Pontosabban felesleges. Ők letesztelik, ha hibás cserélik jóra. Ha nem bízol bennük, akkor otthon te is letesztelheted, és ha netán te észrevennél valamit, amit ők nem csak akkor érdemes ezért bemenni. Egyébként felesleges. Teljesen megbízható a rendszer, ahogy csinálják a pixelhibát és kalibrálást és a monitor kiküldését. Nem kell túldimenzionálni ezeket a dolgokat![ Szerkesztve ]
Egy a lényeg, hogy egészség legyen… meg beteg
-
Nyugdíjas
nagyúr
válasz geckowize #7147 üzenetére
Najó,de mindenki mondja neked, hogy letesztelik előre. Ezért hivják túldimenzionálásnak, hogy ezek után is aggódsz. Elhiheted, hogy nem először fog ilyen történni az Oázisban
"Két dolog fontos az életbe' nagyon. Hogy az ágyad legyen jó, meg a cipőd. Mer' vagy az egyikbe vagy, vagy a másikba."
-
izomhod
őstag
válasz geckowize #7165 üzenetére
http://www.ipon.hu/webshop/product/_sapphire_11168_01_20r_hd5670_512mb_gddr5_pcie/154063
ilyen a vga-m, ez hd-s, nem?
-
Flashget
félisten
-
geckowize
őstag
-
geckowize
őstag
válasz geckowize #106079 üzenetére
Kicsit visszaolvastam és az a kérdésem még, hogy lehet megérné 1 db 21:9-es 3440×1440-es monitort venni, ami így 16%-kkal még több pixelt is jelenít meg? Ilyet is tudnátok ajánlani?
Azt még elfelejtettem írni, hogy persze alkalomadtán játszok is a gépen, nem véletlen a GTX 1070. Ezzel kapcsolatban még egy kérdés, G-Synceset kéne keressek, ha már NVIDIA kártyám van?
-
geckowize
őstag
válasz geckowize #106081 üzenetére
Tovább olvastam, elnézést a sok spam-ért.
Úgy néztem a 3440x1440-es UW-QHD kicsit sok lenne a VGA-mnak játék közben, úgyhogy maradnék a WQHD-nél.
Azért döntöttem végül 1 monitornál, mert bár csak 178%-kal nagyobb felbontás (WQHD/FullHD) a 200%-kal szemben (2 db FullHD monitor), viszont a 2 monitoros megoldást igazából csak munkában tudnám kihasználni, mivel játékra a többmonitoros megoldásoknak 3 monitortól van értelme.
Így úgy néz ki megtaláltam az itt sokat ajánlott modellt:
AOC Q3279VWFD8Gondolom még mindig ajánlott, visszakeresve sokszor lett tökéletesnek mondva, hasonló igényű kérdezőknek.
-
4264adam
veterán
válasz geckowize #116357 üzenetére
+1 az AOC C24G1 mellett
144Hz inkább akkor ha v-sync on-t használtok. Mivel sem a CPU sem a GPU nem fog tudni most 100+ FPS-t előállítani. Freesync esetén pedig a képrissítés be fog állni a GPU FPS szintjére 48 és 144 között.
Tegnap érkezett meg nekem a Dell S2721DGF 1440p. Nem teljesen 20Hz az alsó határa a VRR-nek. Nem teljes az öröm így, hogy 165k-t kiadtam mert a már kifizetett AOC is 48-144 között üzemelt. Esetleg nézz be a hirdetésembe Közben a szeretett Fallout4-em nem szereti a 2K-t csak a FHD-t (gondolkodom az elállás jogán)és az FPS is csökkent egyenlőre míg RX570 és nem RTX3080 van.
[ Szerkesztve ]
-
Biga123
addikt
válasz geckowize #117133 üzenetére
Curved - nem curved témában: a görbe torzít.
27" nál inkább hátránya van mint előnye. azt tudom elképzelni h 34" nál már lehet értelme, de az meg ugye ultra wide. 32" os 16:9 nél semmi + nem adott, cserébe sanszos a bleed jobban.---- Elméletileg, az elmélet és a gyakorlat egy és ugyanaz. Gyakorlatilag nem.----
-
-
arcitec
addikt
válasz geckowize #117147 üzenetére
Nyugodtan veheted az FHD monitort 25" ig, az meg hogy kinek mi a menő az megint egy másik kérdés. Nehogy már ez alapján dönts. Amennyi a keret és jól utána néztél simán vehető a választott fhd monitor. Az tény , hogy itt olcsót nem nagyon ajánlanak. Hívd fel az Oázis komputert kérj tőlük is ajánlást. Majd összegzés után dönts a vételről.
Nálam ezek az ajánlások 25"-ig az ár a képfrissítéssel nő.
ASUS VG259QM
Acer Predator XB253QGX
Acer Predator XB253QGP
MSI Optix MAG251RX
Ha nincs igény a magasabb képfrissítésre az olcsóbb is megteszi.[ Szerkesztve ]
Kereskedőnek akkor se higgy, ha ló legel a sírján!
-
geckowize
őstag
válasz geckowize #119598 üzenetére
Sziasztok,
Irodai munka / Max 24" / FullHD / IPS / 75<= Hz / HDMI / Anti-glare / Matte
Samsung S24R350FHU jó választás lenne?
Bár pont egy Samsungot használ bent az irodájában, amit össze-vissza szid, de gondolom azért, mert az egy TN paneles S24D330H.
Gondolom az LG 24MK430H-B-nél és az Acer V247YBI-nél jobb választás, ha már a S24R350FHU-nak teljes 8 bit a Panel Bit Depth-je az utóbbi 2-nél lévő 6 bit + FRC helyett.
Ami még nem tiszta, hogy a linkelt displayspecifications.com-os adatlapon a S24R350FHU-nál semmiféle Anti-glare vagy Matt nincs jelölve, viszont Oázis keresőben Mattra szűrve kidobta.
-
-
geckowize
őstag
válasz geckowize #120320 üzenetére
Sziasztok,
Mivel többszöri próbálkozásra sem kaptam választ, ezért belemerültem az oázisnál kapható monitorok tech spec-jeibe a fenti feltételeknek megfelelő tulajdonságokra szűrve.
Több kérdésem van:
1) Panel
Ha jelenleg egy AOC Q3279VWFD8 IPS-ADS panelű moitorom van, akkor ne is nagyon kutakodjak VA paneleseknél, csak az IPS-re menjek, ugye? Az utóbbi 10 évben végig IPS monitorom volt, mert az elődje egy Dell U2311H volt.2) Panel bit depth
Ha a jelenlegi AOC 10 bit (8 bit + FRC), valamint az ezelőtti Dell és ismerősöm Asus TUF GAMING VG249Q-ja is bejött, amelyek bitmélysége 8 bit (6 bit + FRC), akkor gondolom minimum az utóbbi bitmélységűek közül nézzek.
De van-e jelentősége, ha tisztán 10 bites, észrevehető-e a különbség, játék, általános felhasználás során? Pl 140k-ért van Asus TUF GAMING VG27AQ1A, ami 10 bit (no FRC), mennyivel jobb, mint egy 30k-val olcsóbb 8 + FRC-s darab?3) sRGB coverage
Mennyire fontos ez a jellemző játék és általános felhasználás során? Nagyobb érték a jobb mindig? Lehet, hogy félreolvastam itt a topic-ban egy hsz-t, de volt aki le akarta csökkenteni. Ha így volt, miért?4) Static contrast
Mennyire van ennek jelentősége? 3000:1 vs 1000:1 szemmel látható különbség?5) Dynamic contrast
Ritkán van feltüntetve IPS monitoroknál, mennyire számít ez?6) Response time, input lag
Sajnos a displayspecifications.com-on nem minden modellnél van feltüntetve, a min, avg, max response time, valamint az input lag.
Játéknál gondolom az számít, ha minél kisebb, tehát ha jelenleg 5 ms a min response time, akkor ne is nagyon nézzek nagyobbat, ugye?A válaszokat előre is köszi!
-
MODERÁTOR
válasz geckowize #120421 üzenetére
1. IPS LG-k és Dell után váltottam most Asus VA panelesre, a héten küldöm vissza és jön helyette egy flat IPS Giga.
2. Hacsak nem vagy pro photoshop művész és/vagy grafikus akkor nem fogod látni a difit a 8 vs 10 bit között.
3. Felesleges adat játékra és általános felhasználásra, nem mérvadó.
4. Van sajnos, VA ebben azért tényleg erős, de a betekintési szög már kimondottan zavaró tud lenni 32"-on vagy 34" uw-n. Játékra és általános felhasználásra viszont bőven elég amit az IPS tud.
5. ezt passzolom, sztem jelentéktelen adat ez is
6. IPS-nek ez is jobb, nem kell bedőlni az ilyen 1ms bullshitnek, tényleges mérések alapján TN->IPS->VA
Ha valamit rosszul írtam akkor majd valami szaki kijavít.Eladó OAKLEY Hijinx Robert Pimple Artist Series Limited Edition napszemüveg
Új hozzászólás Aktív témák
- Automata kávégépek
- Black Friday november 29. / Cyber Monday december 2.
- Folyószámla, bankszámla, bankváltás, külföldi kártyahasználat
- Telekom mobilszolgáltatások
- Rendőrségi feljelentés
- Tőzsde és gazdaság
- Témázgatunk, témázgatunk!? ... avagy mutasd az Android homescreened!
- Redmi Note 13 Pro 5G - nem százas, kétszázas!
- Hardcore café
- iPhone topik
- További aktív témák...
- - 38% LG 25UM57-P - 25" 21:9 ultrawide / IPS / 99% sRGB / Flicker Save / Dual Link +GARANCIA +SZLA
- Alienware 500hz
- A++ kategória! DELL P2418HZm - 24" IPS / 1920x1080 / MATT / pivot / win hello face // GARANCIA +SZLA
- LG 27QP88D-P Dual Ergo Monitor Szett!2x27"/IPS/2560x1440/HDR/Type-C/Dual Ergo Kar/
- LG (38WR85QC-W.) 38" 4K GAMER 144Z PRÉMIUM LED MONITOR ! AKCIÓ!
Állásajánlatok
Cég: HC Pointer Kft.
Város: Pécs
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest