Hirdetés
-
GAMEPOD
Szia!
Mielőtt kérdeznél , alábbiakkal kérlek egészítsd ki (FONTOS! LG monitoroknál a P végződés az új tápegységre utal!):
Új hozzászólás Aktív témák
-
Satan_Claus
őstag
üdv, van valami infó/tapasztalat S2718hn-ről? Vagy ez még nagyon új cucc?
-
Lidl
senior tag
válasz
kicsicsuvi #84288 üzenetére
Szia,
nekem az a Benq van most.
Kb. 1 éve használom, teljesen jó.
Mind sebességre, mind képre megfelel.
Most cserélem le, mert csak 60 Hz-es, és szeretnék egy G-Sync-est. (már be is rendeltem pénteken)Lidl
-
Vidacsi
újonc
Sziasztok,
Miért van az, hogy a 4k-s monitorok csak 60hz-es g-syncel vannak, még alacsonyabb felbontáson van nagyobb g-sync is? Melyik monitort válasszam? WQHD vagy 4k?
Köszi,
Csaba
-
kalozhun100
őstag
válasz
kalozhun100 #84281 üzenetére
Nem tudom vegyek most monitort, vagy várjak karácsonyig hátha lesz még valami leakciózás, vagy gyűjtsek még és majd a jövőre jövő új szériásak közül válasszak valamit? 21:9 g sync mennyivel jobb mint a 16:9?
-
BogyóBP
addikt
válasz
Cassio1987 #84286 üzenetére
Igen arra, köszi a választ!
-
kicsicsuvi
tag
Sziasztok!
Gondolkodom egy új monitor vételén, az alábbi paraméterekkel:
Felbontás: 2560*1440 vagy 2560*1600
Panel: IPS vagy VA
Méret: 30" körülMennyire vállalhatóak a használt, 6-8 éves monitorok? Samsung SyncMaster 305T Plus-t, meg pár HP monitort láttam hardveraprón, és fele annyiba kerülnek, mint a legolcsóbb új 27"-os. Elsősorban játékra és munkára lesz (nem grafikai), így a színhűség nem túl fontos, de nem tudom, a régebbi monitoroknak mennyire lehet zavaró a késleltetése, illetve várhatóan ezek mennyire bírják, javíthatóak-e ha valami bajuk lesz. Még tavaly vettem második monitornak egy ezer éves 20"-os 1600*1200-as IPS paneles HP-t, azzal azóta is teljesen meg vagyok elégedve, de az akkor 7k-ba került, 50-70k-t nem kockáztatnék.
Ha ezket már nem javasoljátok, milyen új monitor felel meg a fenti szempontoknak? BENQ GW2765HE-vel nagyon mellényúlnék?
Köszi!
-
Def26
félisten
Sziasztok
4k uhd monitort keresek 27"-20" között és olyan max 130k -m lenne rá. Fontos a 2 hdmi csatlakozó, konzolokra használnám. Tudtok ajánlani valami időtálló terméket?
-
-
Zyelor
aktív tag
Sziasztok!
Új monitor vásárlásán töröm a fejem, mert borzasztóan, hogy a laptopom IPS-es kijelzője mérföldekkel szebb képet ad, mint az asztali monitoromé (Samsung P2470HD).
Olvasgatva a Topicot több opció is felmerült bennem, aztán teljesen elbizonytalanodtam, hogy most melyik lenne jó... Főleg World of Warcraftra, FIFA-hoz, illetve filmek/focimeccsek nézéséhez kellene a megjelenítő.
- 70k körüli keretben gondolkozom
- 75Hz-ben
- 24" vagy 27" lenne az ideális méret
- IPSSzóval először elkezdtem nézni a Dell P2417H-t, de aztán rájöttem, hogy az csak 60 Hz, lehet jobb lenne valami 75-ös.
Majd jött a Dell SE2717H, ami már 75 Hz-es. És hogy végleg megcsavarjam a dolgokat még az LG 27MP59G-P-vel is szemezgetek. Illetve ott motoszkál még a kérdés a fejemben, hogy ugyanezek 24 colos változatai is jók lehetnek?
Köszönöm előre is annak aki megdob egy tippel
-
BogyóBP
addikt
Köszönöm a kimerítő választ. Esetleg AOC után melyik márka van még ami olcso? AOC mennyire ajánlott? Én mindig a budget kategoriába láttam.
-
diegho
nagyúr
válasz
BogyóBP #84277 üzenetére
100k-ért van Gsync monitor itt ni én is pénteken rendeltem, ha még ma berendeled, akkor ennyi marad.
A freesync csalóka, az olcsók 60, vagy 75Hz-ig tudják, aminek nem sok értelme van, a normális 144Hz freesync monitorok 80k körül vannak (akciósan ez alatt). Onnan kb 30-40k a felár a gsync-hez. A kérdésre, hogy miért ennyivel drágább? Mert az Nvidia megteheti, hogy pénzt kérjen a technológiájáért, engem ez nem zavar, inkább kifizetem egyszer a felárat és maradok a zöld vonalon.
-
BogyóBP
addikt
sziasztok. Miért sokkal drágább a G-Sync monitor mint a Freesynch? Geforce kártyával van olyan monitor ami ugyanazt a hatást adja mint az AMD freesynch? Nyilván gondolom a gsynch de az 130 tól kezdődik a belépő ár mig FS ből van már 50 ért is.
-
Overdose
csendes tag
Üdv,
Szeretnék egy kis tanácsot kérni. Szeretnék venni egy monitort, jórészt játékra, netezésre átlagos napi használatra. Méretben mindenképp 27 est szeretnék ami nem ívelt, g-synces. Jelenleg munkára egy Dell U2717D monitort használok és gondoltam jól mutatna egy S2716DG mellette viszont nem olvastam róla túl sok jót.
Ahogy olvasgattam a fórumot több opció rajzolódik ki:
- 4k alacsony frekvencia: Acer Predator XB271HKbmiprz
- WQHD IPS panel magas frekvenci: Acer Predator XB271HUbmiprz / ASUS PG279Q ROG SWIFT
- WQHD TN panel magas frekvencia: DELL S2716DG / Acer Predator XB271HUAbmiprz / ASUS PG278QR ROG SWIFT
- FullHD VA panel magas frekvencia: Acer Predator Z271Bmiphzx
Sajnos kicsit tanácstalan vagyok, hogy melyik jobb választás. 4k alacsonyabb freki, VA panel jobb fekete?
Van esetleg a felsorolt monitorok közt egy abszolút győztes?
Köszi szépen a segítséget.
-
-
RnJ
tag
válasz
AxBattler #84265 üzenetére
Köszi a választ AxBattler,
néztem 450€ kb a Philips,ami szimpatikus. A video vágás és grafika havonta kb 1x, nem profi felhasználásra, inkább a zeneszerkesztés az elsődleges.
Használtan nem taáltam normális 32-40 közötti monitort, azért nézegetem ezt az LG-t 300€-ért. A review-k is jónak tűnnek.
Ha esetleg tud valaki használtmonitoros oldalt, megköszönném
-
micafighter
nagyúr
Sziasztok!
A segítségeteket szeretném kérni, első sorban játékhoz szeretnék 23-24"es méretben 50ezer körül egy jó monitort. Előny a matt, keskeny káva, 60Hz feletti képfrissítés és a FreeSync, de egyik se létfontosságú. A pénzkeret rugalmas de úgy láttam már ilyen áron van elég szép választék a fentebbiekből, kis kompromisszummal. A kérdésem az lenne ebben a méretben és árban van jobb vétel a LG 24MP59G-P -nél? Azért ezt néztem, mert IPS paneles, matt, 75Hz, a FreeSync előny (AMD kártyám van) de amennyire tudom 100-144Hz körül van igazán értelme, ugyhogy az nem feltétlen követelmény. Delleket is néztem de azért estek ki mert ebben az árban csak 60Hz-sat láttam, és amennyire tudom a játéknál azért sokat számít a képfrissítés (bár a +15 nem tudom mennyit számíthat), de ha ez igaz, akkor a 75Hz-t preferálnám (nagyobb Hz-t ebben az árban nem láttam, csak 2x ennyiért).
-
Mottie
őstag
válasz
Cassio1987 #84252 üzenetére
Ide is jon a Z271T (Van benne/hozzá Tobii ??) végul
105k - AC : Origins-szal egyutt, amit azért csak ér 6-7k-t (már megvan PS4-re, úgyhogy meg nem tartom)
-
acsati
aktív tag
Sziasztok!
Karácsony tájékán szeretnék beszerezni majd egy új monitort és el kezdtem már nézelődni, meg elolvastam a rögzített bejegyzést is.
Kb. 40 000 Ft értékben szeretnék 22-23"-os monitort venni.
Jelenleg ezt néztem ki, ami tetszik, de egyáltalán nem vagyok képben a márkák megbízhatóságában. Ennyiért milyen márkát ajánlanátok, ami hosszú távon megbízható?
Felhasználásra semmi extra, sorozatok, kevés játék, meg saját fotók feldolgozása alap szinten. -
Süvi
őstag
Sziasztok!
Szerintetek ebben az Aldis csodában milyen Panel lehet?
Mert ha nem TN+, akkor megvenném.
Köszönöm -
Nyx89
aktív tag
válasz
AxBattler #84265 üzenetére
Max 120 korul gondoltam, fokent PS, LR hobbi szinten meg neha jatek, bongeszes. (Kalibraltatva lenne)
(Kozben mar megrendeltem a B276HUL-t, sokkal jobb arban volt de meg modosithato a hetvege folyaman.. Remelem.) AOC/Benq nem szimpatikus, Asus/Dell vonalat pedig nem erzem indokoltnak hobbi felhasznalasra, igy maradt az Acer.
Regebbre visszaolvasva ajanlott monitorkent szerepelt(2014), csak kivancsi vagyok a mai viszonylatban mennyire allja meg a helyet pld az ujabb szeriaval szemben.(CB271).
Elore is koszi!
-
Jazz
veterán
Úgy néz ki az U2417H a szokásosnál rosszabb glow tekintetében.
"On a black image there is a characteristic pale glow introduced to the image when viewed from a wide angle, commonly referred to as IPS glow. This is a bit more than we'd seen from the U2417HJ which we had labelled as a moderate-glow panel. It's also not a low-glow panel like the previous U2414H was, where that showed very little IPS glow at all." [link]
-
TV-t én nem vennék grafikus munkára, komolyabb feldolgozásra.
Akkor már inkább ezek - persze kalibrálással, hiszen munkára lesz:WQHD:
AOC Q2775PQU, Acer CB271HUbmidprx, ASUS PB278QR, Dell U2715H
AOC Q3277PQU, Philips BDM3270QP4K:
AOC U3277FWQ(#84260) Nyx89
Mire használnád, mekkora a kereted? -
Jazz
veterán
Az U2417H-ban Samsung PLS (LTM238HL04) panel van.
A P2417H-ban is ilyen? Akinek van, megtudná nézni? (everest).
AH-IPS vs. PLS, jó ez nekünk?
-
-
Vidacsi
újonc
Sziasztok,
Szeretnék segítséget kérni. Intel Core™ i7-7700 3.6GHz-es processzorral, Kaby Lake, 16GB DDR4, 1TB HDD, 240GB SSD, ASUS GeForce GTX1070 DUAL OC 8GB GDDR5. Ehhez a számítógéphez keresek egy gyönyörű képpel rendelkező 27,28 vagy + " monitort. Szeretném filmnézésre, játékra és minden olyan dologra használni amellyel csodálhatom a képélményt. Nem vagyok pro játékos és pro felhasználó sem. Olvasmányaim alapján csak IPS vagy VA paneles monitor jöhet szóba. 150-200 között szánnék rá, de ha véletlen van egy nagyon jó ár-érték arányú monitor ezen a kategórián kívül azt is szívesen fogadom.
Szívesen fogadnék jópár alternatívát.
Köszönöm a segítségeket!
Üdv,
Csaba
-
válasz
AxBattler #84223 üzenetére
Persze, azt tudom, de amúgy is szeretem -bármilyen képernyőről legyen szó- ha nem bazári nagy ikonok meg stb van, hanem szép apró és éles minden. Amennyivel messzebbről nézem, annyival meg kisebb is a pixelsűrűség, mint a laposomon volt. Böngészőben meg lehet nagyítani, máshol szerintem nem fog gondot okozni. Szerencsére még jó a szemem
Meg is rendeltem azt a Dell-t.
Köszönöm mindenkinek a segítséget
-
Nyx89
aktív tag
Esetleg erre valaki? Elore is koszi!
Udv
-
Gabesz201
csendes tag
Sziasztok!
A véleményeteket szeretném kérni!
Jelen pillanatban egy LG Flatron W2453V-t nyúzok. Szeretnék újítani!
A cél 27" lenne és ívelt (mert tetszik.Állítható magasság előny, de ha nincs és van VESA felfogatási lehetőség, az is jó! Betekintési szög nem számít, szemből nézem..
Játékok leginkább szimulátorok és arcade autóversenyek, esetenként fps/rts
Itt jön az első kérdés: szerintetek mennyire kell ehhez a mérethez 2560*1440? (jelen pillanatban egy GTX1070-em van és a jövőre is szeretnék gondolni) Illetve fordítva feltéve a kérdést, mennyire kevés ehhez a mérethez az 1920*1080?
A másik kérdés pedig a képfrissítés kérdése. Sok helyen olvastam, hogy 60Hzről 144Hz-re váltani élmény. Sajnos a jelenlegi monitoromról nem találtam képfrissítési értéket, így lehet, hogy a 60Hz is elég lenne..
Az utolsó kérdés pedig a Free-sync vs. g-sync kérdés. Nyilván a kártyám miatt g-sync kellene, de a többletköltség az előző paraméterek megléte mellett már jelentős. A kérdés, hogy mondjuk egy 144 Hz-s Free-sync-es monitor mennyire tudja megmutatni a képességeit egy nvidia kártya társaságában? Úgy értem, hogy a 144Hz-ből látni fogok bármit is?A konkrétan kinézett példányok ( az árkategória is ekörül van, nem ragaszkodok a Samsunghoz egyébként)
FHD
https://edigital.hu/monitor/samsung-c27fg70fq-27-ivelt-led-gamer-monitor-p475327
WQHD
https://edigital.hu/monitor/samsung-c27h711qeuxen-27-ivelt-qled-monitor-p499977
https://edigital.hu/monitor/samsung-c27hg70qquxen-27-169-fullhd-ivelt-gaming-qled-monitor-p522387Köszönöm, hogy végigolvastad, és elnézést, ha nagyon noob kérdéseket tettem fel..
-
Zotyafpv
csendes tag
Skacok AOC G2460VQ6 vagy LG 24MP59G-P
-
Mclovin
senior tag
Sziasztok,
Szeretnem megosztani Veletek par napos tapasztalataimat az LG 24gm79g-rol.
Alapvetoen en nagyon jo aron jutottam meg hozza ujonnan egy akcio kereteben (63k; most mar csak 80k-ert talaltam), amolyan 'now or never erzes keretein belul' vettem meg. Mindig is szerettem volna 144hz-n jatszani, ennyiert szvsz bago volt.
A csomagolas maga hozza a szokott szinvonalat, a szokasos dolgokat tartalmazta egy Display kabellel karoltve. A kibontas utan az elso benyomasom az volt, hogy nagyon minosegi a cucc, szep matt kidolgozas, massziv talp, na meg ahogy szokas mondani 'van benne anyag'.
Bekapcsolas utan a szinek kicsit csalodasok voltak IPS utan termeszetesen, de egy kis allitgatas es megszokas utan mar egeszen raallt a szemem. TN panelek kozott szerintem egyertelmuen a jobb minoseget kepviseli. Elso par nap mellette volt az IPS monitorom is, igy volt osszehasonlitasi alap. Igazabol a vilagos szinu, 'fakobb' szinu hatterek bongeszese kozben jon elo bennem a 'pfuuu ez csak TN panel' feeling. Filmnezesre part meterrol nekem teljesen megfelel, a betekintesi szogek is hozzak az elvartat.
Na de maga a gamer elmeny, talan ez a legfontosabb. Kb. mar ott 'lef*stam a bokamat' amikor 144hz belovese utan csak szimplan a kurzort huzogattam ossze-vissza az asztalon. Olyan szinten folyekony a kep meg 75 hz utan is, hogy az leirhatatlan. Egyenlore en meg csak CS:GO-ban probaltam es Fortnite-l es NBA 2k17-l (utobbiakban a Freesync jol jott a nem tul acelos jelenlegi GPU-m miatt, RX560 - 4GB). Osszegezve olyan jatekelmenyhez jutottam altala, mint meg soha, egy uj szint egyszeruen.
Abszolut mindenkinek ajanlom, aki belepo szintu TN, 24", 144-s moncsit keres es van hozza olyan konfigja, ami az altala jatszott jatekokat 144+ fps-l viszi. Egyedul a Benq XL2411 variansokat lehet melto ellenfelenek tekinteni ebben a kategoriaban (sot-sot).
Ezt meg itt hagyom a vegere meggyozes gyanant:
-
RnJ
tag
Sziasztok,
tanálcsot szeretnék kérni a döntésemet illetően.
A feleségemnek szeretném lecserélni a monitorát. Jelenleg 1 db Asus VE 278-as full hd monitorja van, DVI kábellel összekötve. Korábban volt mellé egy laptop, így 2 monitort használt egyszerre.
Főbb felhasználási terület: Zeneszerkesztés, videóvágás, fotószerkezstés (ilyen sorrendben)Nos, most csak 1 mointor van, gondoltam rá, hogy veszek mégegyet, de ezt a 27-st inkább betenném a gyerekekhez és vennék egy 40-es UHD-tv-t.
Ezt szemeltem ki, most elég jó áron meg tudnám venni használtan, még 1 év garanciával:LG 40UH630V
[link]A gép ami meghajtja, i7770, GTX 970 4GB.
Kb 1 - 1,5 méterről nézi.
Használható-e erre ez a tv, illetve nem lesznek túl kicsik az ikonok betók (Bár, ha minden igaz, ez oprendszerben űllítható
Köszi
-
Cassio1987
tag
válasz
Vidacsi #84249 üzenetére
Ma néztem meg élőben az acer predator z271est. Va panel 27col fhd és van g-sync. Enyhén ívelt kijelző. Ha megengedheted magadnak akkor nem rossz választás. Va panelnak a legjobb a feketéje a panelek között ezért javaslom ezt is ha filmre is kell játékra meg a gsync miatt tökéletes.
Kalozhun neked meg szintén tudom ajánlani az AG271QG Aoc monitort ha engedi a büdzsé
Új hozzászólás Aktív témák
- Új tokozással jön az Arrow Lake utódja?
- Teljes verziós játékok letöltése ingyen
- Formula-1
- Assassin’s Creed Shadows teszt
- TCL LCD és LED TV-k
- Futás, futópályák
- Bemutatkozott az ASUS ROG Crosshair X870E Apex alaplap
- Philips LCD és LED TV-k
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- Xbox tulajok OFF topicja
- További aktív témák...
- AOC Gaming monitor 165Hz 1ms!
- Csere-Beszámítás! Samsung Odysseg G5! 32COL / 2560X1440P Monitor.
- Acer Nitro xv272uf3 , 300hz , 2k, 27" ,2027.11 ig gari
- LG Ultragear 27GP850-B Gamer monitor!27"/2560x1440/Nano IPS/180hz/1ms/Freesync-Gsync/HDR/Garancia
- SAMSUNG ( LS27D600UAUXEN) 100HZ QHD GAMER MONITOR ! AKCIÓ!
- BESZÁMÍTÁS! 1600W Corsair AX1600i Titanium tápegység garanciával hibátlan működéssel
- Csere-Beszámítás! Asus Rog Strix G733QS! 17.3 Col / 300HZ / RTX 3080 16GB / R9 5900HX / 32GB DDR4
- AKCIÓ! DELL OptiPlex 3050 asztali számítógép - i5 7600 16GB RAM 256GB SSD GTX 1650 4GB GDDR5
- Telefon felvásárlás!! iPhone 16/iPhone 16 Plus/iPhone 16 Pro/iPhone 16 Pro Max
- Azonnali készpénzes INTEL CPU AMD VGA számítógép felvásárlás személyesen / postával korrekt áron
Állásajánlatok
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest