- Ravenswatch - Előrendelői előzetesen a Switch kiadás
- Half-Life - A G-Mant megszólaltató színész rejtélyes bejegyzéssel zárta az évet
- Akciófigyelő - Epic Store ajándékozás 15. nap: Hell Let Loose
- PlayStation Plus 2025 Essential - A januári lista
- Akciófigyelő - Epic Store ajándékozás 14. nap: Kingdom Come Deliverance
-
GAMEPOD.hu
Új hozzászólás Aktív témák
-
DUB Inc.
aktív tag
Mi az, hogy ne törődjön vele? Akkor szelektálva csak a jó információkat olvassa? Vagy gondolod hülye vagyok és badarságokat írogatok unalmamban?
Úgy gondolom, hogy minden infót meg kell osztani pro és kontra, én eddig is így tettem mind a "japán", mind a kínai esetében, szerintem így korrekt a készüléket keresőkkel szemben. Így, hogy nálam (is) hibás lett, utána olvasva látható, hogy nem egyedi a probléma...
-
DUB Inc.
aktív tag
válasz ClintEastwoo #78508 üzenetére
Én megbántam a vételét. A kültéri halk, de a beltérit leverném a falról és még sorolhatnám. Évekkel ezelőtt leírtam róla mindent, keress vissza... Nekem Nem nordic van.
-
DUB Inc.
aktív tag
válasz BumBum Jack #78496 üzenetére
Vagy egyéb... Nagy csalódás nekem ez a gép.
-
DUB Inc.
aktív tag
Sziasztok,
Drága jó Panasonic Etherea klímám (4 éves) egyre többször kiáll H97-es hibakóddal és úgy olvastam, hogy nem ritka eset. Van valami ötletetek, járt már közölünk így valaki? És akkor a kínai, nem kínai vitához: a Gree csak megy, csak megy...
-
DUB Inc.
aktív tag
-
DUB Inc.
aktív tag
válasz bogabi #53845 üzenetére
Kapcsolhatod mind az 5 fokozatot, de csak 3 lépésben fog változni a fordulatszám. Kivéve nagyobb teljesítményen, pontosabban akkor, ha elér egy bizonyos hőfokot a beltéri hőcserélője. Olyankor megvan mind az 5 fokozat és az oldalra legyezés is. Az automata ventije még siralmasabb... Ez 2019-es gyártású és már mindkét egység újra lett cserélve... Ezek ilyenek fűtésben, majd figyeld meg.
-
DUB Inc.
aktív tag
válasz PROTRON #53838 üzenetére
"Írod hogy van szélzaj, de hallasz motor zajt, vagy morgást?"
Azt nem igazán, bár egyszer kattogott.
"Amúgy laikusként amennyire én látom mindegyik készüléknél be lehet manuálisan állítani fűtés üzemmódnál is a maximális venti fokozatot."
Igen, be lehet, de a Pana fűtés üzemmódban csak max. teljesítmény, vagy legalábbis ahhoz közelítve engedi meg mind az 5 fokozat állítását. Normál működési tartományban csak 3 fokozat van, de azokat sem fixen tartja, hanem változtatja az adott fokozaton belül.
-
DUB Inc.
aktív tag
válasz Rommel6600 #53835 üzenetére
Félreértettél, mert eszem ágában sincs rábeszélni az Ethereára, sőt, még a Panasonicra sem. Még egyszer nem vennék....
Én nem is foglalkoztam a a Nanoe részével, amikor klímakeresőben voltam, de utólag számtalan pozitív tapasztalatom volt vele kapcsolatban. Nagyon jó levegőt biztosít a házban folyamatos működés esetén. Bizonyíték a működésére, hogy nem lehetett működése közben kovászt készíteni, ki kellett tenni a nyári konyhába a cuccot. Nincs semmilyen plusz szűrő benne, mert elektronikusan végzi a szűrést.
Egyébként hiába a katalógusadat, annyira azért nem csendes a beltérije. Hajlamos a recsegésre, illetve eléggé szélzajos is. Hűtés üzemmódban nem probléma, mert ott az 5 fokozatból találsz egy csendeset, de fűtés üzemmódban ő diktál...
-
DUB Inc.
aktív tag
válasz Rommel6600 #53833 üzenetére
" már nekem nem ér meg a nanoe"
Ezt szeretem a legjobban benne.
"Meglátjuk nyáron, hogy hogyan muzsikál hűtés módban"
Jobban, mint fűtés üzemmódban...
-
DUB Inc.
aktív tag
válasz DoItYourself #53648 üzenetére
Fan-coilokkal, vagy felület hűtéssel.
-
DUB Inc.
aktív tag
Ki az a hülye, aki padlót hűtene? Erre a feladatra fan coilokat szoktak használni, de csak fűtésre a radiátoros rendszer is megteszi. Én hűtésre meghagytam a klímát. Értelmezd már légyszi amiket írok, ne csak szeleteket ragadjál ki belőle. Ha nulláról indítasz se gáz, se központi, akkor minden nyűgjével (mert ugye az van neki) jó megoldás a klíma fűtésre. Ha viszont van kiépítve fűtésrendszer, akkor ÉN nem tartom jó megoldásnak 4-5 klímával megoldani a fűtést, inkább kis átalakítással annyi klíma árán (4-5 használható klíma sem olcsó ám) egy hőszipkát telepítenék. Bocsánat, telepítettem is. Fogyasztásban kevesebb, hőérzetben sokkal jobb, és csak 1 kültérit kell hallgatnunk... A napelemet csak azért érintettem, mert akinek van, annak pláne nem a gázt érdemes égetnie...
Még egyszer leírom, nem ördögtől való dolog lemezradiátorokra hőszivattyút kötni.
-
-
DUB Inc.
aktív tag
válasz waveson #53607 üzenetére
Zónákra lehet bontani a központi fűtést is... Mondom, nekem is van több és tudom mivel jár pro és kontra. Szerintem 1-2 klímánál még oké, de ÉN nem szórnám tele a házamat 4-5 klímával, az tuti. Csak akkor, ha nincs más megoldás (se gáz, se hidraulikus rendszer kiépítve stb), mert akkor viszont jó és gyorsan kivitelezhető.
-
DUB Inc.
aktív tag
Miért? Amiért írnak ide az emberek. Zajos, szarul telepítették, itt meleg, ott hideg van stb. Félre ne érts, nem támadni akarom a klímás fűtést mert én is fűtöttem vele sokáig és még néha most is be szoktam durrantani. Relatíve olcsón lehet vele megvalósítania fűtést, keveset is fogyaszt, hűteni is lehet vele. Az árnyoldala a folyamatos zaj (mértéke változó, mint ahogy a toleranciaszintünk is), az állandó takarítás, karbantartás. 1-2 klíma esetében ez még elviselhető, de 4-5 klímánál azért már meló. El sem tudom képzelni, hogy fali telepítés esetében, főleg, ha szarul telepítik, akkor milyen hangok járhatják át a ház szerkezetét, és a szomszédok is biztos boldogok. Persze ezt is meg lehet szokni. Ráadásul 4-5 normális klímából kijön egy elfogadható hőszivattyú, amely még kevesebbet is fogyasztana. Nálam a hőszivattyú alig eszik többet (100 nm padlófűtés), mint az 1 Panasonic klímám...
-
DUB Inc.
aktív tag
Nekem is 20+ éves rendszerem van lemezradiátorokkal, rézcsövekkel. 60-70 fokos vízzel szauna lenne a lakásban, 35-45 fokos víz bőven elég. Szerintem aki ennyi klímát bepakol egy lakásba és kínlódik velük, vegye fontolóra a hőszivattyús fűtést. Írom ezt úgy, hogy évek óta fűtök klímával, most meg hőszivattyúval.
-
DUB Inc.
aktív tag
Sziasztok,
Mi okozhat egy klímánál többletfogyasztást és ezzel járó gyengébb teljesítményt? Kompresszor haldoklik? A gáz ellenőrizve volt.
-
DUB Inc.
aktív tag
Sziasztok,
A Panasonic app másnál is vacakol?
-
DUB Inc.
aktív tag
válasz zsolabacsi #45348 üzenetére
Japánokon nincs, mert kb. mindenki ki szokta kapcsolni, mert zavaró. A távon és az applikációban látható. 300-ért nehéz lesz...
-
DUB Inc.
aktív tag
válasz TungurKnivur #45210 üzenetére
Ilyenem nekem van...
-
DUB Inc.
aktív tag
Ezt már egyszer átbeszéltük: nem ugyanolyanok a készülékeink. Sajnos a Z35VKE le van butítva az NZ változathoz képest fűtés üzemmódban, a hűtés üzemmód tökéletesen működik. Együtt lehet élni vele egyébként, de nem túl komfortos az említett anomáliák miatt. De leginkább az bosszant, hogy ennyi pénzért nem azt kaptam amire számítottam és amit ígértek.
-
DUB Inc.
aktív tag
válasz Daffchy #45198 üzenetére
Pedig nincs, csak bizonyos teljesítmény fölött, ami asszem 7-800 Watt környéke. Alatta beáll egy fix pozícióba. Nem gyári hibás, mivel már mindkét egységet cserélték garanciában. Szal visszább az agarakkal. Pont elég baj nekem, hogy ennyi pénzért ezt kaptam.
[ Szerkesztve ]
-
DUB Inc.
aktív tag
Pontosítanék: A Panasonic-kal van, de egyik sem egetverő probléma.
-
DUB Inc.
aktív tag
Én pedig nem is értem ezt a veszekedést. Nekem van Japán és kínai is, 2 Gree, egy Panasonic és nincs problémám egyikkel sem. Most rakattam fel a boltunkba egy Comfort X-et, de nekem kellemes csalódás, árát tekintve pláne.
-
DUB Inc.
aktív tag
Kezdődik...
-
DUB Inc.
aktív tag
Nekem a Panasonic csak 370 Wattig szabályoz le (gyári adat 180...). Én örülnék, ha jobban le tudna (a ventilátorral együtt), mert van olyan időszak, amikor sűrűn kapcsolgat. Idegesítő.
-
DUB Inc.
aktív tag
Irigykedve olvasom ezeket a fogyasztási adatokat...
-
DUB Inc.
aktív tag
Hajdú hőszivattyúkkal van valakinek tapasztalata? https://www.comfortshop.hu/termek/hajdu-2239999909-hpaw-16-hoszivattyu-16-kw-3n
-
DUB Inc.
aktív tag
Mennyibe kerülhet egy hősszivattyúba a kompresszorcsere? 11kW Zubadan
-
DUB Inc.
aktív tag
válasz #73959936 #42677 üzenetére
Nekem pont ilyen Panasonic klímám van és az érzéseim vegyesek vele kapcsolatban. Kültérije csendes, a beltérijére sincs panaszom, igaz a szélzaj zavaró tud lenni nagyobb ventilátor fokozaton. Amit nem írnak le róla sehol az a következő: Fűtés üzemmódban nem, illetve csak nagyon kis mértékben szabályozza automatikusan a ventilátort. Ez azt jelenti, hogyha mondjuk nagyobb teljesítményen (kb 8-900 Watt fogyasztás) működik, akkor üvölt a ventilátor, majd ezalatt kicsit visszavesz a fordulatból és ezt tartja kikapcsolásig. Tehát nem folyamatosan szabályozza. Valamint az 5 fokozatból (ami távon elérhető) manuálisan fűtés üzemmódban csak 3 elérhető. Nehéz komfortosan beállítani...
Ami még zavaró, hogy a vízszintes terelőlapát is csak nagyobb teljesítményen legyez, 700 Watt alatt fix helyre állítja a függőleges terelőt pedig egyáltalán nem legyezi fűtés üzemmódban. Hűtés üzemmódban minden funkció tökéletesen elérhető. Ami még kamu, az a gyárilag megadott leszabályozási tartomány, legalábbis fűtés üzemmódban. 180 Wattig vissza kellene szabályozni, de eddig 370 Watt alá még sosem ment, inkább kikapcsolt. Hűtéskor szintén nincs probléma, még 100 Watt alatt is láttam a fogyasztást. Az applikációja remek, bár a sűrű kiléptetést hülyeségnek tartom.
-
DUB Inc.
aktív tag
válasz #73959936 #42366 üzenetére
"Úgy gondolom, hogy aki telepítette 2018-ban az szakember, vagyis ért hozzá, abban azonban nem vagyok biztos, hogy tökéletesre akarta telepíteni, mert mondjuk akkor talán nem kellett volna kihagyni alóla a gumibakot....és tényleg nem voltak itt fél napot"
Erről beszélek... Az ilyen nem szakember, csak klímafelszerelő.
-
DUB Inc.
aktív tag
válasz #73959936 #42356 üzenetére
A saját tapasztalatom és az itt olvasottak alapján ki merem jelenteni, hogy nagyon sok zaj telepítési hibákból adódik, de természetesen vannak zajosabb és kevésbé zajosabb készülékek (és még csak nem is mindig árfüggő). Nekem úgy harmadjára sikerült felszereltetnem úgy az Ethereát, hogy komfortzónába kerüljön a zaja. Azt is látom és tapasztalom, hogy rengeteg klíma felszerelésére vállalkozó ember van a piacon, de valódi szakember nagyon kevés. A hangsúly a felszerelésen van... A felszerelést úgy ahogy megtanulják, vagy legalábbis megpróbálják, egy betanult folyamatot alkalmazva gyorsan túlesnek rajta, felmarkolják a pénzt és már le is lépnek. Természetesen a kivételeknek hatalmas tisztelet.
Ennél azért több kell...
-
DUB Inc.
aktív tag
Ahhoz, hogy ne legyen hideg a padló, magát a padlót kell fűteni...
-
DUB Inc.
aktív tag
válasz Mindreader #42306 üzenetére
Nekem ilyen van, csak 35-ös. Kiváló az app.
-
DUB Inc.
aktív tag
Ezekre az esetekre írtam korábban, hogy van egy csomó klíma felszerelő, de nagyon kevés a szakember...
-
DUB Inc.
aktív tag
Nálunk teljesen logikátlanul fűt a Panasonic. Azért próbálok némi logikát belegondolni... Hol túlfűt 1-2 fokkal, hol pedig alul. Utóbbin esetben egy 22 fokos beállítás mellett megy visszaszabályozva, de csak 20 fok van, annyit mér a beltéri. Ilyen esetben olyan érzésem van, hogy amíg tönre nem menne, vagy Paks fel nem robbanna, addig meg sem állna...
-
DUB Inc.
aktív tag
Szigetelés nélkül nem csoda, hogy nem fűti fel. 3,5-es, de A+++-os. Általában 22-23 fokra van állítva. A nappaliban meg is van ennyi (nem megy maxon a gép), a távolabbi helyiségekben kevesebb. Egyértelmű, hogy a távolabbi helyiségekben más a hőérzet, de fázni nem fázunk sehol.
-
DUB Inc.
aktív tag
Valaki magyarázza már nekem meg ezt... 24 fokra van állítva a klíma, őkelme beltérije 22 fokot mér. Kb. 1 órája megy folyamatosan, langyos levegőt fújva, visszaszabályozva. Mi az anyja....
-
DUB Inc.
aktív tag
-
DUB Inc.
aktív tag
Tudna valaki írni (pro és kontra) hosszútávú tapasztalatai alapján a Fan Coil rendszeréről?
Új hozzászólás Aktív témák
- Secretlab TITAN Evo "Neo Hybrid Leatherette" - XL - 5 év garancia Bontatlan, új Számlával
- Secretlab TITAN Evo "Neo Hybrid Leatherette"- Regular - 5 év garancia Bontatlan, új Számlával
- Secretlab TITAN Evo "Soft Weave"- XL - 5 év garancia Bontatlan, Új, Számlával
- Üveg tolóajtó RS 120 85x205 cm
- OWON SPM6103 programozható tápegység (0-60V/0-10A) és multiméter
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest