Új hozzászólás Aktív témák

  • theuprising

    tag

    válasz dkaro #149686 üzenetére

    Ha mindenképp Corsa kell, akkor úgy érdemes venni, hogy bevizsgáltatod előtte márkaszervizben/szakszervizben, ez viszont a te költséged. A nepperek is csak annyit tudnak megnézni vásárláskor amit helyben meg tudnak, persze nekik nyitottabb a szemük és tudják mit nézzenek és hallgassanak.
    A Corsát nem ismerem, de ha első autónak az a fontos, hogy megbízható legyen, ne álljon szervizben folyton, tehát alacsony fenntartási költsége legyen és olcsó, akkor ne fűzd magadat olyanhoz, hogy "2008 utáni", meg "max 150.000km". Legtöbbször ezek nem reális számok, értékek. Tekert az óra, vagy a tulaj lesz.rta a kocsit, olajcsere össze-vissza volt, csak akkor ment szervizbe ha már gurulni is alig bírt. Nekem egy Toyota Avensisem van, 620.000 (igen, hatszázhúsz!!! ezer km) van benne, semmi baja. Azért, mert mindent időben, pontosan szervizeltek rajta. Minden kopó alkatrész sistergls, zúgás, remegés és mindenféle probléma-előjel előtt ki volt rajta cserélve, a motorja gyári, olajat nem eszi.
    Bátran mellé merem állítani egy 150.000km futású autó mellé, hogy melyik van jobb állapotban.

    Ez csak egy szélsőséges példa volt, ebből leszűrve a lényeg, amit rengetegen mondanak, főleg nepperek: "állapotot veszünk, nem kilométert, vagy évszámot".

    Amúgy megkérdezhetem, miért pont Corsa?
    Ahogy lejjebb is írtam, a Honda Jazz hasonló tulajdonsággal bír mint a Corsa, viszont legendásan megbízható.

    kovacsroli:

    Reális a ~4.2-es fogyasztás, viszont a Renault dízelei nem híresek a megbízhatóságukról. Dízel-nyűg lehet kettőstömegű, részecskeszűrő, turbófeltöltő, porlasztó... ezek mind több százezres tételek, hiába kicsi a motor viszonylag ráadásul a dízelek büdösek. :) . Plusz ha jól tudom azok nem láncosak, hanem szíjasak (valaki szóljon ha nem így van), tehát ~150ezrenként vezérlést kell cserélni rajta. Ha dízel, akkor ne a Renault, hanem a Yaris, bár erős átvilágítással, mert hiába kicsi motor, hiába Japán tech., a dízel az dízel.

    [ Szerkesztve ]

Új hozzászólás Aktív témák