Új hozzászólás Aktív témák

  • majd

    friss újonc

    Sziasztok!

    Új gépet kellene összerakni.

    1. Mire fogod használni a gépet? Ha játékra, akkor multiplayer, vagy inkább singleplayer játékok?
    Játék, OC nem, csak amit a konfig enged....
    Amatőr otthoni képfeldolgozás, dia és negatív szkennelés, 1080/50p video szerkesztés (5 éven belül biztosan váltás 4k-ra...), filmnézés, általános irodai és netes dolgok.
    2. Milyen alkatrészekkel rendelkezel, amit az új gépben meg szeretnél esetleg tartani?
    ATX ház, monitor
    3. Milyen alkatrészekre van szükséged?
    Alaplap, proc, hűtés, memória, ssd, video kártya-csak ha induláshoz is kell
    4. Mennyi a kereted rá?
    Nincs határ, de feleslegesen nem akarok költeni, ha lehet többlépcsős a beruházás (ha van értelme pl. a 4k miatt....), akkor most csak a szükséges minimum kell
    5. Mekkora a monitorod natív felbontása, képfrissítési frekvenciája, milyen csatlakozók vannak rajta? G-sync-et vagy Freesync-et támogat? (ez videókártya választásnál lényeges szempont)
    Van egy jól működő, még csak 13 éves EIZO S1931, analóg, DVI-D, 1280x1024, jelenleg HDMI átalakítókábellel másodkijelző egy laptopon. Indulásnak megtartanám.
    +1. Elkötelezett vagy-e valamelyik gyártó/márka iránt? Van-e valamilyen speciális elképzelésed a gép megjelenését, színvilágát illetően, esetleg egyedi igény valamelyik alkatrésznél?
    Gigabyte, ASUS, Intel chipset, semmi extra csicsa, csak ha anélkül már nincs találat. Garancia minél hosszabb,megbízhatóság, tápegységben főleg.
    Sok fórumot elolvastam a témában, gyártói oldalakat, de nem szeretnék ágyúval verébre, fogalmam sincs, milyen erőforrás igénye van a leírtaknak, melyik chipsettel megy el garantáltan, mennyi RAM kell, kell-e M.2 slot, vagy nem kell, de ez a jövő, jó, ha van, meg úgyis rajta van...
    Első körben csak képszerkesztés szkennelés lenne, ha pl. ez elmegy integrált VGA megoldással és csak később kell VGA kártyát vennem, vagy RAM-ot bővíteni, akkor azt választanám. 10 évig nem fogom lecserélni, a feladata sem fog változni, ez az előző géppel is így volt, az alaplap-proc-hűtés-táp részt nem piszkálnám...legyen benne valamennyi tartalék (ez gondolom vicces volt...)

    Köszönöm

Új hozzászólás Aktív témák