Hirdetés
-
GAMEPOD.hu
Új hozzászólás Aktív témák
-
Harbinger85
aktív tag
Üdv!
1. Mennyit szánsz az alaplapra?
~30000 Ft a max
2. Milyen hardverek alá szeretnéd?
10105, GTX 1650 Super, Seasonic S12 II 620W, 3 db SSD, BD-író
3. Milyen méretű lapot szeretnél?
mATX
4. Milyen bővítőhelyekre van szükséged? (USB,SATA,PCI,PCI-E,...)
PCI-E, SATA, USB
5. DVGA-t vagy IGP-t szeretnél használni és utóbbi esetben milyen kimeneten csatlakoztatnád a monitorodhoz (HDMI,DVI,DP) ?
HDMI, DVI
6. Szeretnél tuningolni vagy nem?
Nem
7. Használt, vagy új alaplap?
Új
8. Fontos e a lap kinézete (szín, dizájn, rgb,...)
Nem
+1: A jövőben tervezed e a processzor cseréjét (pontos típus)/fontos e az alaplap fejleszthetősége?
Nagyon talán, de lehet idővel cserélek egy 10400-ra, de előbb ez a konfig jöjjön összeLeszögezem hogy Asus lap felé húz a szívem. Egy évtizede Asus lapokat használok, meg amit lehet és szeretem, bízom, nem csalódtam a márkában. Két-három típusra szűkítettem a lehetőségeket:
ASUS PRIME H410M-K R2.0
Majd a legolcsóbb, de a R2.0-ás jobb speckókkal van, mint az alap H470 chip, Intel LAN, M.2. Totál budget lap, de számomra ez van reális áron, bár zavar a 2 RAM foglalat és a 4 SATAASUS PRIME B460M-A
Aranyközépút számomra, nem túl drága és mégis B460 chip van rajta, van VRM hűtőborda, M.2, Intel LAN, 4 RAM foglalat és 6 SATA port és ha kell elbír a 10400-alASUS TUF GAMING B460M-PLUS
A szükségleteim és a pénztárcám végett az abszolút csúcs lap. Designos kivitel, B460 chip, TUF széria, 4 RAM foglalat, 6 SATA port, több mint elég USB (3.2 verzió is), Intel LAN, 2db M.2, prémium hangkártya, 3db venti csatlakozó.A 10105 proci fix, mint az is hogy marad jópár évig az 1650 kari is. RAM-ból meg 2x8 GB Kingston HyperX Fury-t (most is az van) tervezek 2666 MHz-en, a TUF-os lap azért jó mert még bővíthettem később 32 GB-ra. (Bár a mostani konfigomban 7 éve van 2x4 GB!) Valamint mindezt egy CHIEFTEC CI-02B-OP házba építeném.
-
Harbinger85
aktív tag
Üdv!
Az árakat és alehetőségeket nézve tuti egy i3 10100F lesz a procim - hacsak nem lesz valami forradalmi váltás a 12. genbe. Szóval ehhez néztem ki pár lapot, mindenkép Asust szeretnék, mert egy évtizede egy se hagyott cserbe.
Max ~30000 Ft
10100F, GTX 1650 Super, 8/16 GB HyperX RAM (valószínű a 2666 Mhz), Seasonic S12 II 620W, LG BD-író, 2 Crucial és 1 Kingstonn SSD-k
mATX
PCI-E, USB, SATA III
5. DVGA-t vagy IGP-t szeretnél használni és utóbbi esetben milyen kimeneten csatlakoztatnád a monitorodhoz (HDMI,DVI,DP) ?
DVGA
Nem
Új, imádom a friss PCB illatát
Irreleváns
+1: A jövőben tervezed e a processzor cseréjét (pontos típus)/fontos e az alaplap fejleszthetősége?
Nem. 20 év alatt megtapasztaltam: mindig all-in-one csere vanAz alábbi alaplapokat szemltem ki. Változó, mert az árukat figyelem főkép. A 460-as lehet sok lenne egy 10100F-hez és a budzsé végett, de a bővíthetősége talán kitolná az élet tartamát. Bár 7 év alatt két db memóriát vettem a gépembe.
ASUS PRIME H410M-K
ASUS PRIME H410M-E
ASUS TUF GAMING B460M-PLUS -
Harbinger85
aktív tag
Üdv!
Egy kiszemelt Asus B460-s lapot találtam kedvező áron:
~30000 Ft
i3 10100F, GTX 1650 Super, 2x SSD, BW-író, HyperX Fury/Predator 2666 MHz, Seasonic S12 II 620W
Nem szempont
SATA, PIC-E
Nem
Nem
Új
Nem
A 10100F lehet cserélem egy 10400F-re vagy inkább 10600-ra - a 10400-ra való ugrást nem érzem "nagynak".Nem egy acélos gép, de ennyi a budget és szerintem egy 4460-tól bármi jobb. A Ryzen 3100 is jó lenne, de egy kemény 20-assal több! Plusz így tudom hogy 2666 MHz RAM kell. Csak egy stabil, sok portos, "modern" hardverrel. Plusz tesztek, videók alapján is sokszor volt párosítva a 10100F-GTX 1650S. A VGA most lett cserélve és az árakat elnézve egyhamar szerintem nem is lesz.
-
Harbinger85
aktív tag
Üdv!
mATX lapot szerenék 10. genes Intelhez, de tényleg kell a 40-60k lap?
~30000 Ft
10400, GTX 1650S, 2-3x SSD, 1x BD-író, 2x8 Kingston 2666 MHz RAM
mATX
PCI-E, SATA III
HDMI vésztartaléknak, ha iGPU-t használnék
Soha
Új
Szeretem a fekete PCB-t, de jelenleg ettől is eltekintek
Nem, 4-5 évente cserélek kompletten (CPU-lap-RAM)Szóval én kinéztem, 10400 proci (nem kell F, jó ha ott van az a vacak UHD 630 ha épp VGA-t cserélnék, tapasztalat) Kingston HyperX Fury RAM 2666 MHz, valamint ha csak csoda nem történik egy Asus GTX 1650S lesz a videókártya.
Nem lesz tuning, nem lesz új proci.Ez az alap jó áron van:
ASUS PRIME B460M-AVagy ez - tudom, abszolút budget:
ASUS PRIME H410M-KTovábbi lehetőségek:
ASUS PRIME B460M-K
ASUS TUF GAMING B460M-PLUS
MSI MAG B460M BAZOOKA
MSI B460M MORTAR -
Harbinger85
aktív tag
Üdv!
A hardvert már körbe kérdeztem itt, több körben. A kérdésem az lenne, hogy mennyire rossz választás egy H410 alaplap? Úgy értem nem lesz tuninglva, max a legnagyobb proci egy 10400 lesz benne (de valószínűbb egy G6400 vagy 10100).
-
Harbinger85
aktív tag
válasz palfitom #99631 üzenetére
Üdv!
Így is elég kérdésre választ kaptam, a ház is jó! Ezt a márkát nem is néztem eddig.
Azért jár az agyam az 11. generáción, mert ha minden mást cserélek prcin lehet ideieglenesen meg kell húzni az árat. Jelenleg már egy G6400-nál tartok, szóval úgy tervezem hogy ha jön a 11. gen addigra tudok egy jobbra spórolni.ITX-ről pedig: van pár alaplap, amiben integrált proci van. Érdemes beruházni, ha mondjuk HTPC-t akarok? Van egy BD-RW-m azt tenném még bele. Valamint egyes típusok DDR3 RAM-mal mennek, így a mostaninak is lenne helye.
-
Harbinger85
aktív tag
Üdv!
40-50000 Ft
Jelenleg egy GTX 1650 Super, két SSD és egy BD-író
Merész váltásként most egy ITX vagy mATX gondolkodok
USB, SATA, PCI-E, M.2
Is-is, HDMI fontos
Nem
Új
Lényegtelen
Új gép = új proci. 20 év alatt még sose került új proci a lap, fordítva inkább, az is inkább szervíz végett. Bár egy Z-s LGA1200 lapba elvileg mehet majd 11. genes Intel prociEgy merész koncepcióm van: egy ITX vagy mATX cserélném a jelenlegi gépet, ami amúgyis megérett a cserére. Bár hónapja simán jöhetett volna egy AM4 rendszer, kezdetben egy 3000G-vel, de ez most kizárt. Mivel úgy látom paradox módon a mATX/ITX lapok drágábbak lehetne Z-s lap, amibe ha most egy G6400 kerül költséghaténykonyságból, később fogadhat akár 11. genes procit is.
Bár előbb lehet házat kéne kiválasztanom, de szeretné mtudni mikr az előnyei-hátrányai a ITX vagy mATX lapoknak. Személyes tapasztalatból tudom hogy a kevesebb foglalat és a helytakarékos kivitel számomra előny. 7 éve is egy 15k Ft-os Asus mATX lapot vettem a 4460-omhoz, hiába is cseréltem egy komoly lapra nem használtam ki az előnyeit: 6 SATA, 4 DIMM, több PCI.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
Ha kérdezel, feltétlenül közöld a következőket:
4. Milyen bővítőhelyekre van szükséged? (USB 2/3,SATA 2/3,PCI,PCI-E,...)
8. Fontos e a lap kinézete (színe,design,rgb,...)
Összefoglaló tele van alaplap ajánlásokkal, kérdés előtt nézz rá, sanszosan válaszra lelsz.
Ha az alaplapoddal kapcsolatos kérdésed van ami nem függ össze a vásárlással (beállítások, OC, stbstbstb...) vagy csak valami meghibásodott akkor látogasd meg az "Nem indul és mi a baja a gépemnek " illetve az "Azonnali alaplapos kérdések órája" topikot! Ez egy ajánlós/vásárlós topik!
Ha nem a témával kapcsolatos a mondanivalód, látogass el az Alaplap OFF topik-ba.
- 16GB DDR4 memória (RAM) modulok (több típus)
- Gigabyte GA-Q77M-D2H rev:1.0 LGA 1155 alaplap
- Beszámítás! Intel Desktop Board DH87RL alaplap garanciával hibátlan működéssel
- Beszámítás! ASUS Z97-AR Z97 chipset alaplap garanciával hibátlan működéssel
- Beszámítás! MSI MPG X570 GAMING EDGE WiFi alaplap garanciával hibátlan működéssel
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Axon Labs Kft.
Város: Budapest