Hirdetés
-
GAMEPOD.hu
Új hozzászólás Aktív témák
-
menledge
senior tag
válasz 3.Aragorn #60698 üzenetére
Bár végül is nem is tudom ez engem miért érdekel!?
Már a Vanguard is bőven túlteljesíti minden kívánságom, sőt ki se használom, még a felét se... a Haswell refresht is tudja, szóval el is felejtem eme gondolatom!Ha meg most összerakok egy gépet, az vagy 5 évig fog zakatolni, akkor meg már a Broadwell is elavult lesz.
(#60699) bluyoo
Igen olvastam Szacsee fórumtárs írását, pont ezért ijedtem meg...
Mert az "így még a pendrive+ EZ Flash" értem, de a "(Chipset+ME driver+ Update progi)" már magas nekem... Ezért is kérdeztem, h esetleg a Vanguardnál könnyebb e, mint az általa frissített lapoknál.
Plusz az Refresh procit is ezért kérdeztem, mert ha arra nem lett volna a válasz, ugye ez az egész Bois frissétéses dolog kiesik.[ Szerkesztve ]
-
bluyoo
nagyúr
válasz menledge #60697 üzenetére
Szívesen!
Benne van a kérdésedbe a válasz nem fogja kezelni nem fog működni.
Mint ahogy Szacsee a minap le is vezette nekünk: [link].
"Az egyelőre mit takar? Mármint ha esetleg kidobnak egy ilyet, akkor kb 1-2 hónapon belül?" Nem vagyok jós, szóval nem tudom pontosan mikor, és milyen deszkák kerülnek majd piacra. De több mint valószínű a Broadwell alá nem csak s Z97, H97-es chipset-el lesznek lapok. És az Asus sem hiszem hogy hanyagolja majd a TUF vonalat (az még egyelőre egyedi a piacon). Lásd már van fehér TUF lap is!(#60698) 3.Aragorn
Hát ha most vennék lapot, na meg nem lenne túlárazva, és netán a tuning is csábítana, én bevállalnám!
A Fehér-fekete amúgy is nagyon jól nézne ki együtt. Mondjuk pont a Sabertooth az a lap amit könnyedén bármilyen színűre fújhatsz [link].[ Szerkesztve ]
Bazinga!
-
3.Aragorn
addikt
válasz bluyoo #60685 üzenetére
Egyébként ütős ez a winter-camo' design. Az emberek tényleg lobogtatni fogják a pénzüket és kidobálják majd a régi lapjaikat, csak hogy fehér deszkájuk lehessen...
Én pedig abban a tudatban nyugodhatok meg egy fekete alaplap mellett, hogy végre nem mindenkinek ilyen van...menledge: "Az egyelőre mit takar? Mármint ha esetleg kidobnak egy ilyet, akkor kb 1-2 hónapon belül?"
Könnyen előfordulhat. Szerintem minden gyártó tartogat még meglepetéseket.[ Szerkesztve ]
-
menledge
senior tag
válasz bluyoo #60696 üzenetére
Köszönöm a választ!
Majd csak lesz vásárlás, de akkor majd az új!
(Az egyelőre mit takar? Mármint ha esetleg kidobnak egy ilyet, akkor kb 1-2 hónapon belül?)
Persze a BIOST nem szívesen piszkálnám, sőt nem is akarom, csak ha nem menne benne az új proci, akkor kénytelen volnék..
Tényleg, akkor már egy kérdés ezzel kapcsolatban. Ha régebbi Bios van rajta, ami még nem kezeli a Haswell Refresht, és belerakom a procit, nem lesz baja ugye? Gondolom csak szimplán nem indul el!? -
bluyoo
nagyúr
Ha nem tuninglap (B85, H87, H97), akkor nem kell a "K"-s CPU sem.
Z87 vagy Z97 -es lapok meg ahogy írtam nincsenek olyan olcsón, max. használtan. De amik vannak is ~25K környékén hát nem éppen a legjobb deszkák a tuningoláshoz (sem).
Ha nem tuningképes konfig mellett döntesz (ha nem szánod rá azt a kis plusz tőkét szerintem kézenfekvő), akkor hogy márkánál maradjak pl. az ASRock H97M Pro4, ~22K környékén. De hogy az "azonnali processzoros kérdések órája" topic-ban beszéltek éljenek a Z97 vagy a H97-es chipset-ben gondolkodj.
Bele akkor már az új Haswell Refresh CPU-t, pl. az I5-4590 / 4690 -et. Ezzel ~7K-t spóroltál csak a CPU-n ("K"-shoz nézve) és a hűtőt még nem is számoltuk. A megspórolt pénz mehet a többi hardverbe (akár jobb tuningmentes lapba is).(#60690) menledge
Szerintem túl sokat buknál a CPU-d eladásán .... Ha most vásárolnál akkor megérné Haswell Refresh CPU-t vásárolni.
Egyelőre nincs a B85-nek utóda a 9-es szériában, és tuningmentes TUF alkatrészekkel szerelt lap sincs (egyelőre).
Lapozd ár a felhasználói kézikönyvet ott le van írva milyen módokon tudod frissíteni az UEFI-t. Nem nagy ördöngösség, de ha minden gond nélkül működik szerintem ne piszkáld ....[ Szerkesztve ]
Bazinga!
-
bluyoo
nagyúr
Hi!
Nem létezik a keresett lap! Még a legolcsóbb tuninglap is átlépi a 20K-t!
De pl. 26K-ért ott az ASRock Z97M Pro4.Bazinga!
-
menledge
senior tag
válasz jim bcs #60684 üzenetére
Úúúú ez a fehér nagyon tetszik! Tökéletesen illene a FD Core 3000-be!
Volna egy kérdésem a szakértő urak felé! Egy Vanguard lapba, érdemes új 4590-es procit tenni, vagy fölösleges, jó a 4570? Másik, h Vanguardnak nem lesz vmi utóda 97es chipsettel? Tehát ami nem olyan drága mint a többi?
Jaa és még egy utolsó, ugye több mint valószínű, h kell a BIOS frissítés(új procinál természetesen)... a Vanguardnál ez mennyire könnyű egyszerű folyamat?
-
Daert
őstag
Hali,
Tudnátok deszkát ajánlani egy LGA-1150-es i5-4670K alá?
Feltételek:
- Max 20K,tudom ez a proci megérdemelne jobb lapot is,de most ez van.
- m-ATX méret
- WiFi kártyát bele tudjak szuszakolni.
Kb. ennyi lenne. -
jim bcs
nagyúr
Na gyerekek! Még tavaly írtam az Asus-nak, hogy ez a gold színvilág annyira nem bejövős és mi lenne ha nem a távoli jövőben fehér nyákos alaplapok jönnének fehér nyákos vga-kal, erre nesze nektek nem csak az Asus de még az MSI is meghalgatta az imáimat!
[ Szerkesztve ]
Beárazás: https://logout.hu/bejegyzes/jim_bcs/bearazos_topikok_listaja.html
-
bluyoo
nagyúr
válasz Danecay #60682 üzenetére
Hi!
Igen alkalmas hiszen tuninglap. Mégpedig az egyik legolcsóbb.
Olcsósított tuning chipset-el.Ugye a Z77 megnyirbált változata a Z75, az ASRock-on kívül nem is nagyon gyártott vele senki lapot.
Én inkább vásárolnám az Asus Z77-A -t. Ha már olcsó tuninglap kell.Bazinga!
-
Danecay
addikt
Sziasztok!
AsRock Z75Pro3 lapról mi a véleményetek. Kisebb tuningra alkalmas?
-
bluyoo
nagyúr
válasz mikk2000 #60680 üzenetére
Szívesen!
Miért ne tudnád beletenni? A H81M egy mATX-es deszka a linkelt YeonYang Gaming Tower ( ) meg a gyári honlap szerint nem csak mATX, hanem ATX-es lapokat is támogat. A szabvány meg szabvány. A lapok is jellemzően kisebbek mint nagyobbak a szabvány lapméreteknél.
CPU-nak nem gondolkoztál pl. a INTEL Pentium G3220-on?[ Szerkesztve ]
Bazinga!
-
mikk2000
őstag
-
bluyoo
nagyúr
válasz mikk2000 #60678 üzenetére
Hi!
Hát árban nem csodálom hogy megfelelne, hiszen az egyik legolcsóbb LGA1150-es deszka.
Jó lenne tudni hogy milyen vasba is szeretnéd ezt a lapot.
ALC887 van a lapon bár azt nem tudom a lap ezt mennyire kamatoztatja. Mivel olcsósított deszka nagy elvárásokat nem támasztanék vele szemben.
De pl. az ASRock H81M esetében egy slottal távolabb van PCI-E 16X slot (4X).[ Szerkesztve ]
Bazinga!
-
mikk2000
őstag
válasz bluyoo #60677 üzenetére
Helló. MSI H81MP33 lap árban meg is felelne, csak az a baj szerintem ha beledugom a vga-t, a rajta levő hűtő miatt szerintem az az egy PCI-E egy bővítőhely is ugrik, mivel a régi lapban is a mellette levő kettő felé lóg. Hasonló árban milyen lap van amin legalább egy szabad PCI-E szabadon marad a vga hűtő ellenére? Amúgy mi a tapasztalat a H81MP33 integrált hangkártyájával?
Kösz!
-
bluyoo
nagyúr
válasz 3.Aragorn #60676 üzenetére
"Na, végre valami! Lesz lehetősége a kis pénzű embereknek is egy kis tuningra. ...." Csak egy szülinapi kiadás, nagy reményeket ne fűzz hozzá hogy lesz folytatása! De jó kérdés hogy itthonra mennyi jut majd belőle.
Alapból egy Pentium tökéletes arra amire készítették, I5-öt meg amúgy sem tudsz belőle csinálni. Plusz a tuninglap és a hűtő pluszköltsége.
Szóval megint ott tartunk hogy aki kevés pénzből, vagy jó ár értéket akar, az ne erőltesse a tuningot.[ Szerkesztve ]
Bazinga!
-
3.Aragorn
addikt
válasz nimfas #60672 üzenetére
Ha ez igaz, akkor még az is lehet, hogy megvárom. És mégiscsak tuning vas lesz a dologból...
Szorzózármentes pentium? Na, végre valami! Lesz lehetősége a kis pénzű embereknek is egy kis tuningra. Helyes, helyes. Szerintem ultra nagyot kaszálnak majd ezekkel a pentiumokkal. És talán végre rájönnek, hogy nem érdemes szorzózárat beépíteni minden gyengébb cpu-ba.
Mire megérkeznek, a lapot is sikerül kiválasztanom szerintem.
Shut Up And Take My Money[ Szerkesztve ]
-
-
bluyoo
nagyúr
válasz batabb #60670 üzenetére
Neked is megfelel.
De 30K-ba az MSI B75A-G43 Gaming is belefér (ami ugyancsak tuningmentes lap) vagy akár az ASRock Z77 Extreme4 (ami már tuningképes deszka).
Viszont ahogy írtam a kis szorzózáras I5-ösöd csak korlátozottan tudod tuningolni.(#60672) nimfas
Aki venni akar belőle annak biztos! Akkor csak az első infó volt a jó, és nem csúszik annyit ....Bazinga!
-
nimfas
addikt
bluyoo: megerkeztek_az_intel_devils_canyon_processzorai ez jó hír... ugye?
Bár félek a 250 USD nálunk 250 Euro lesz....
-
batabb
csendes tag
Sziasztok van egy intel i5 2.8GHz 2300 Procim most szeretnék új alaplapot venni, de tanácstalan vagyok, aki tudna nekem ajánlani egy megbízható és nem nagyon drága alaplapot azt megköszönném 2* ram slot minimum és ilyenek jók hozzá : Socket 1155 / Socket H2 / Socket LGA1155 --- 20-30 ezer forint közötti árra gondoltam de egy kis +- belefér.
Előre is köszönöm.
bb...
-
bluyoo
nagyúr
válasz SlayHUN #60667 üzenetére
Igen jó az összeállítás!
Az áruk már annyira nem.
Annyiért már Haswell Refresh CPU-t kapsz (jobb is lenne neked INTEL Core i7-4790 vs INTEL Core i7-4770). Sőt olcsóbban is: INTEL Core i7-4790 78K + a lap 30,5K.
De van egy csomó más üzlet is, nézz körül ha gondolod az árgépen vagy az árúkeresőn.[ Szerkesztve ]
Bazinga!
-
SlayHUN
csendes tag
Intel Core i7-4770 3,40GHz s1150 BOX processzor 80500 Ft
+
Asus H97-Pro LGA1150 alaplap 31400 Ft
Ez így jó akkor? Illetve az árak jók?
-
bluyoo
nagyúr
válasz SlayHUN #60664 üzenetére
Persze hogy bírni fogja! Szerintem még egy I5 is.
Érdekes lenne hogy egy majd 150K-s CPU kellene egy játékhoz!
A lapra visszatérve, amiket írtam a legújabb 9-es széria ami előreláthatólag majd a Broadwell-t is támogatni fogja. Az Asus lapon van M.2 foglalat és SATA Express port is, az MSI-n csak M.2 .
De a 8-es szériában is vannak elég jó lapok ha nem szükségesek a fentiek.Bazinga!
-
MiklosSaS
nagyúr
-
bluyoo
nagyúr
válasz SlayHUN #60661 üzenetére
Hát mivel "K"-s CPU-k úgy lenne értelme. Főleg a i7 4930K-nak a maga szerény 140K-s árcédulájával. Mondjuk nem tudom, mire kell neked 12szálon dolgozó csúcs CPU? Főleg egy 50K-s lapba ami az LGA2011 alja.
A i7-4820K meg nem igazán erősebb alapórajelen az i7-4770-nél.Bazinga!
-
bluyoo
nagyúr
válasz SlayHUN #60659 üzenetére
"6. Nem értek a tuningoláshoz." Akkor a két LGA2011-es CPU-t el is felejthetjük.
Végül is a kereten kívül semmi használhatót nem írtál ....
De akkor maradjunk annyiban hogy nincs pl. IDE-s hardvered ... És az i7-4770-et fogod választani.
Egy szorzózáras alá nem kell az 50K-s kereted, a legdrágább lap is 30-35K-nál megáll.
Pl az ASUS H97-PRO vagy az MSI H97 GAMING 3.Bazinga!
-
SlayHUN
csendes tag
válasz bluyoo #60654 üzenetére
Milyen processzort vegyek nevű topicba írták ezeket.
1. 50k
2.Passz.
3.Mivel annyira nem értek ehhez ezért leírom azt ami a mostaniba van:
-Belsõ bõvítõ csatlakozók: 1db PCI-E x16, 2db PCI-E, 3db PCI-Belsõ csatlakozók: 1db IDE, 6db S-ATA II
-Külsõ csatlakozók: 1db soros port, 6db USB, audio, hálózati csatlakozó (RJ45), PS/2-es billentyűzet csatlakozó, PS/2-es egér csatlakozó
5. Régi típusú, de az új videókártya miatt van hozzá átalakító.
6. Nem értek a tuningoláshoz.
-
bluyoo
nagyúr
válasz SlayHUN #60652 üzenetére
Hi!
Hát ezt hogy sikerült összeszedni?
Tuning LGA2011-es CPU, és egy szorzózáras Haswell? DDR2-es RAM? 4Gb RAM LGA2011-es lapba?
1. Mennyit szánsz az alaplapra?
3. Milyen méretű lapot szeretnél?
4. Milyen bővítőhelyekre van szükséged? (USB 2/3,SATA 2/3,PCI,PCI-E,...)
5. Milyen a monitorod csatlakozása?
6. Szeretnél tuningolni vagy nem?Bazinga!
-
SlayHUN
csendes tag
Hali!
Ezekhez a procikhoz:
-Intel Core i7-4770
-Intel s2011 Core i7-4820K
-Intel s2011 Core i7-4930KMilyen alaplapot javasoltok?
További adatok:
Memória: kingston 2GB DDR2 PC2-8500 1066MHz HyperX CL5 + RAM DDR3 GEIL VALUE PLUS CL9 PC12800 1600MHz 4GB
Videókártya: Asus R9 270X-DC2T-2GD5 AMD R9 270X 2GB
Tápegység: Cooler Master GX650W RS650-ACAAD3-EU 650W tápegység
[ Szerkesztve ]
-
regener
veterán
-
Giovanny
őstag
Megjött a deszkám,megyek is érte
3.Aragorn Ha szeretnéd komoly hangminőséget,akkor komoly hangfal is kell hozzá.
Zero Defect.No Compromise !
-
bluyoo
nagyúr
válasz 3.Aragorn #60644 üzenetére
Ez az audio rész mindig is nagy kérdőjel lesz. Ha azt vesszük hogy egy hangfal választásakor akár a zenei stílus is döntő lehet ....
Mindenesetre nem hinném hogy pl. a H97PRO esetében annyira rossz lenne az audio szolgáltatás, annak ellenére hogy nem látsz egy rakat kondenzátort azon a tájékon (nekem is Realtek ALC892 van a lapomon). Szóval nem egy ALC662.
Akkor is azt mondom hogy ha már audiofilt játszunk, akkor már a hangkártya a legjobb megoldás ....
Én pl. csak a füleshez használom a hangkártyát, ami megy is majd tovább a következő konfigba is.
De meg mernék esküdni hogy ha pl. a fülest fejlesztenéd a "puritán" H97PRO mellett, több javulást hallanál mint a "gamer" lapok extráival.[ Szerkesztve ]
Bazinga!
-
3.Aragorn
addikt
válasz bluyoo #60617 üzenetére
"Szóval ha van egy magas keret, és mindent max.-ra akar húzni minden játékban, még a hangerőt is"
Sok nekem ez így korán reggel...Hangkártya vétele: Hm... Ami már ér is valamit, az 10k fölött kezdődik, ha ezt a pénzt alaplapra költöm, már ott van pl. az MSI Gaming 5, ahol az alaplapi hang is viszonylag jó, tuning lehetősége is megvan.
A mainstream asusokban (Z97A, H97plus, H97pro) a hangkeltő rész már ránézésre is meglehetősen puritán, a Z97pro már egy fokkal jobb, de meg sem közelíti a Ranger Supreme FX-ét, vagy az MSI Audio Boost 2-jét.Egy diszkrét hangkártya természetesen bármelyiknél jobb megoldás lenne. Csak hát ugye sem az erősítőm, sem a fejhallgatóm nem egy komoly Hi-Fi-re való darab. Emiatt nem biztos, hogy ez is nagy előrelépés lenne. De akkor már a komolyabb alaplapi hang még kisebb ugrás ugyebár. Utánanézek ennek a dolognak...
Mindenesetre lehet igazad van: Tényleg a gamer deszkákat kellene nézegetnem.
-
bluyoo
nagyúr
válasz csucsbicep #60641 üzenetére
Persze egyértelmű hogy a kevesebb alkatrész kisebb fogyasztást eredményez, azért én bízom benne hogy nem ennyi az egész.
De majd meglátjuk mit is mutat.Bazinga!
-
3.Aragorn
addikt
válasz regener #60639 üzenetére
Éppen a minap gondoltam, hogy a sok fekete meg piros-fekete lap között mekkora feltűnést keltene egy fehér deszka. A népek biztos harapnának rá. Erre tessék.
Mellesleg az én színvilágom a fekete lenne, mind házban, mind lapban. Arról nem tehetek, hogy mára mindenhol ez lett a mainstream. Csak ezért nem fogok fehér lapot venni... -
bluyoo
nagyúr
válasz regener #60639 üzenetére
Szerintem így tök jól néz ki!
Az MSI-nek ez az ECO szériája nekem igazán tetszik. Már mint az energiatakarékosság újra elővétele.
Érdekes hogy ere egy új lapcsaládot csináltak. A konkurencia ad egy programot .... (ugye elsőnek az ASUS EPU).
De mondjuk az a AM3+-os MSI Gaming lap is jónak ígérkezik!Bazinga!
-
bluyoo
nagyúr
válasz MiklosSaS #60637 üzenetére
Talán az mSATA és mSATA így első ránézésre. Találni kellene egy tesztoldalt ahol össze lehetne nézni őket.
Az előbb már megörültem e Vortez tesztjeinek, de benéztem a chipset-et (a Z87-GD65 GAMING volt náluk).
Mindenesetre nekem a GAMING 7 tűnik modernebbnek/újabbnak.[ Szerkesztve ]
Bazinga!
-
bluyoo
nagyúr
válasz MiklosSaS #60635 üzenetére
Azt nem láttam MSI Z97-es lapok.
A két deszka között én nem látok eget verő különbséget GAMING 7 vs. GD65 GAMING.
Talán a GAMING 3-5-7-9 az MSI játékos lapjainak újragondolása.[ Szerkesztve ]
Bazinga!
-
MiklosSaS
nagyúr
válasz bluyoo #60634 üzenetére
Még ha csak a színét nézed úgy is van alternatíva
ez jo volt !
Apropo mig el nem felejtem.....mi a kulonbseg a Z97 Gaming 7 es a Z97 GD65-Gaming kozott ? Es akkor lesz majd sima GD65 is ?
Ahogy mondtad, itt mar minden gaming
[ Szerkesztve ]
~~~~~~ Privatban NINCS szakmai tanacs! ~~~~~~
-
-
bluyoo
nagyúr
válasz MiklosSaS #60631 üzenetére
Így viszont nem kérdés a kérdésed.
EVGA-t, Biostar-t én még nem láttam itthon. Amúgy ugyancsak brutális lapjaik pl az EVGA-nak. EVGA Z97.
Mondjuk ez szerintem annyira nem igaz a Biostar-ra Hi-Fi Z97WE Ver. 5.x.
ASRock?
MSI-ből meg csak a Z97-GD65 GAMING -et hagytad ki.[ Szerkesztve ]
Bazinga!
-
bluyoo
nagyúr
válasz MiklosSaS #60629 üzenetére
Inkább antigamer alternatíva kellene. Minden második (sőt még több) lap "gamer" ...
Esetleg a Gigabyte GA-Z97X-Gaming 7 vagy a GA-Z97X-UD5H is megérne egy utánajárást.Bazinga!
-
MiklosSaS
nagyúr
válasz BomiBoogie #60627 üzenetére
Na ez is egy gondom, nem szeretnek kulon ventivezerlot...es volna osszesen 6 darab venti amit vezerelnie kellene...
Jo volna ha volna valaki aki mar megvette es van tapasztalatja....(#60628) bluyoo: aha, tehat inkabb akkor Asus. Nalam meg pont ez van hogy jo volna valami anti-Asus alternativa.
[ Szerkesztve ]
-
bluyoo
nagyúr
válasz MiklosSaS #60625 üzenetére
Nem a kedvenc márkám, és a sárga színt sem szeretem igazán. Bár a Z97 GAMING 7 tényleg pofás darab. De hát igaz az is hogy nem nézegetni kell.
Abban az árban inkább vennék egy Z97-PRO (Wi-Fi ac) -t.Bazinga!
-
BomiBoogie
MODERÁTOR
válasz MiklosSaS #60615 üzenetére
(vagyis olyan alaplapot meg nem gyartottak hogy amire en azt mondjam hogy 99.9 %-ban tetszik)
Akkor tehát gyakorlatilag mindegy, milyet veszel, jól értem?
Szerintem próbáld ki a Gaminget, az MSI komoly dolgokat gyárt.
Ugyanakkor nem tudom, ventivezérléssel hogy állnak, ott azért az ASUS eléggé az élen jár. -
bluyoo
nagyúr
Hát ha tuningolni is szeretnéd az Asus Z77-A-t megkapod 20K-ért.
Ha nem szeretnéd az a minimális tuningot kihasználni amit a szorzózáras I5 enged, akkor akár a mATX méretű ASRock B75 Pro3-M is megfelelhet.
Sajnos sok jó lapot már nem lehet kapni újonnan.
Hát használtan meg az aktuális kínálattól függ. Pl. az ASRock Z77 Extreme4, ......Bazinga!
-
kerxy
őstag
Sziasztok!
Milyen alaplapot ajánlotok? A konfig egyelőre így néz ki:
intel i5 3470
2x4 giga dd3 ram
120 gb ssd
1 tb hddElőre is köszi.
-
bluyoo
nagyúr
válasz nimfas #60605 üzenetére
"Ennyi erővel akinek van rá kerete az vegyen 100ezres lapot a legújabb I7-el "Oszt jónapot"" Ez így van!
"Vagy vegyen egy PS-t és nem kell gépet fejleszteni." Ez meg vicc!
Arra akartam kilyukadni hogy tuningolhattad az adott kinfigod, de egy 15K-s CPU tuning nélkül, fele akkora fogyasztással, egy 12K-s lapban, hozta a teljesítményét! Így lett hirtelen az E8400-as CPU-val szerelt, tuning, gamer, brutál gépemből egy netezős vas. De ezt már írtam.
Az enyém már most "elavult"! Hiszen 3éves és egy 2. generációs I5 van benne, de még mindig elég mindenre a CPU-m ereje. Meg merem kockáztatni hogy egy újabb dVGA cserét is megbírna. Ezért írtam hogy azért egy szorzózáras I5 biztos nem lesz 1-2 év múlva kevés!
Szóval mire ténylegesen tuningra lenne szükség, addigra meg kijöttek a DDR4-es platformok, és lehet megint mérlegelni ...
Aki meg tuninghuszár, és a benchmarkon nőtt fel, azt úgy sem érdekli az érvelés mert 100MHz-ért képes súlyos ezreseket leperkálni. Persze ezzel semmi gond, ez így is van rendjén, kinek mire van szüksége.
Szóval ha van egy magas keret, és mindent max.-ra akar húzni minden játékban, még a hangerőt is, akkor természetesen egy 150K-s dVGA-val indít az ember "K"-s CPU és egy jó tuningdeszka társaságában ...(#60606) theczar
Hi!
Hát a Pentium alá még ajánl az ember H81-es lapot, de egy I5 alá már szerintem érdemes legalább egy B85-ös deszkát tenni.
Nem tudom a keretedbe beleférne a Gigabyte GA-B85M-D3H a maga 17-18K-s árával?(#60607) 3.Aragorn
Jobb, fejlettebb. Hogy mennyivel? Hát erre hogy válaszoljak? ALC268-al!
Viszont azért hozzáteszem hogy nem csak az számít hogy milyen codec található a lapon hanem hogy az adott lapgyártó mit épít köré ... lásd pl. a Gigabyte AMP-UP Audio-t vagy az Asus SupremeFX-et .....(#60610) 3.Aragorn
Vegyél egy külön hangkártyát ha ennyire a hangminőség aggaszt! Nálam még a "filléres" Xonar DG is jól jött. A füleshez azt használom jelenleg is.
Hogy mire képes a hangrendszered, és hogy te vélnél e felfedezni különbséget, azt nem tudom.
Alapból aki nem ért hozzá általában be sem állítja a hangeszközeit, hanem csak rádugja és kijelenti hogy sz.r, vagy éppen nagyon jó!
Mindenesetre ha nem érzed elégnek az ALC892-őt, akkor nézzük a "gamer" deszkákat. Mert ugye általában ott próbálnak többet adni ez ügyben. Pl. az ASRock Fatal1ty H97 Performance és a Fatal1ty H97 Killer, a Purity Sound 2-vel (ALC1150). Vagy a már általad feszegetett MSI H97 GAMING 3 az Audio Boost 2-vel (ugyancsak ALC1150).
De látogass el a Milyen hangkártyát vegyek? topic-ba ott biztos akad egy audiofil szaki aki minden kérdésedre kielégítően tud válaszolni.(#60612) 3.Aragorn
Erre írtam hogy nem minden a chip.(#60615) miklosss2012
Vegyél TUF lapot, fő a változatosság![ Szerkesztve ]
Bazinga!
-
MiklosSaS
nagyúr
válasz 3.Aragorn #60614 üzenetére
, en most pont 3 lapbol szeretnek valasztani...
1- MSI Z97 Gaming 7 - jol nez ki, koltseghatekony, jo a hang rajta
2- MSI Xpower Z97 AC - brutal jol fel van szerelve
3- Asus Maximus VII Formula - igaz meg meg sem jelent, de mar csak napok kerdese. Ismerem az Asus-t, evek ota ROG lapjaim vannak, de mar kezd kicsit unalmas lenni....A harombol a Gaming 7 hangzik jol, mivel olcsobb es volna egy kis valtozatossag is a gepemben....
Visszont a ROG az ROG...tudom hogy a Formulaban nem csalodnek. (vagyis olyan alaplapot meg nem gyartottak hogy amire en azt mondjam hogy 99.9 %-ban tetszik)
[ Szerkesztve ]
-
3.Aragorn
addikt
válasz MiklosSaS #60613 üzenetére
Hát, én még nagyon kevés vagyok ehhez az alaplap témához. A saját lapomat sem sikerült még kiválasztanom. De olvasok sokat... Az 5-ös verzióját nézegetem én is, pontosan azért, mert elég szép feature set-tel bír és ehhez képest agresszívan árazták. Mindenesetre van aki szerint nem ez a legjobb választás. Várd meg, mit mondanak erre a "nagyok".
Addig is itt van néhány teszt róla: [link], [link], de a fenti tesztben is szerepel.(#60611) 3.Aragorn: természetesen lapot akartam írni, nem kártyát...
[ Szerkesztve ]
-
3.Aragorn
addikt
Nos, találtam egy részletes összehasonlító tesztet, ami talán másoknak is hasznos lehet: 19 Intel Z97 chipset motherboards review.
Az alaplapi hang részt is boncolgatják benne, ami részben meg is válaszolja a kérdéseim. Az 1150-es codec sztereó áthallásban és jelszintben jobban teljesít mint a 892-es, de eget rengető különbségek azért nincsenek. THD-ban pedig az Asus lapok elég jól szerepelnek. -
3.Aragorn
addikt
Úgy is megfogalmazhatnám a kérdést, hogy tudtok-e H97-ben az Asus H97pro-énál komolyabb hanggal fölszerelt kártyát, ami ajánlott?
-
3.Aragorn
addikt
válasz 3.Aragorn #60609 üzenetére
Továbbá itt van a ROG SupremeFX is...
Csupán azért foglalkoztat ennyire ez az alaplapi audio dolog, mert sok időt töltök zenehallgatással (lényegesen többet, mint játékkal). Ha tehetem, veszteségmentesen tömörített anyagokat hallgatok.
Egy Orion SE1025B típusú erősítőm van, két db kétcsatornás hangfallal használom. Időnként pedig képbe kerül egy AKG K512-es fejes.
A jelenlegi lapom - egy asus p5q - Realtek ALC1200-as hangkodekkel rendelkezik. Tűrhető hangja van, lényegesen jobb, mint az előző lapomé. Mindenesetre előrelépést szeretnék ezen a téren, akár egy jobb alaplapi hang, akár egy diszkrét hangkártya formájában. Ugyanakkor nem tudom, hogy egy ilyen kis erősítő mellett érdemes-e egyáltalán a bemeneti hang minőségén rágódni. Lenne-e érezhető hangminőségbeli különbség a jelenlegihez képest bármelyik fenti hangkodekkel, esetleg egy diszkrét hangkártyával? -
3.Aragorn
addikt
válasz csucsbicep #60608 üzenetére
Eddig világos, de miben/mennyiben?
-
theczar
csendes tag
Sziasztok!
Intel G3420-hoz milyen lapot javasolnátok? 15 ezer körül találhatok amibe később egy i5 belemehet nyugodt szívvel? Nem szeretném húzni egyiket sem majd Alap felhasználás,minimális játékkal. 4GB 1600MHZ HyperX RAM és GTX 650 társulna majd hozzá. Zalman Z3 Plus házikóban fog lakni. Köszi a válaszokat! -
nimfas
addikt
válasz bluyoo #60604 üzenetére
Ennyi erővel akinek van rá kerete az vegyen 100ezres lapot a legújabb I7-el "Oszt jónapot"
Vagy vegyen egy PS-t és nem kell gépet fejleszteni.
Nekem nem tűnt gyengének a gép, játékok elfutottak rajta, excel-word is... prohardver is bejön rajta, Videót nem vágok, 3d studiót nem használok... nem számolok ray-tracking-et...
Ettől függetlenül tuti igazad van, biztos 3 éve is volt jobb gép... de ez hála Istennek mindig így van a tied is elavult lesz 1 év múlva... ha még nem az ... (nézd az autóipart... 50 év alatt mennyit fejlődött...) Számítástechnikára ez hatványozottan igaz!Szerk:
(#60603) 3.Aragorn
(#60602) nimfas
Majd olcsón megveszem tőletek az I5-4590-et.[ Szerkesztve ]
-
bluyoo
nagyúr
válasz nimfas #60600 üzenetére
Épp ezért írtam. Nem tudom mióta húztad a CPU-t, de már három éve gyenge volt, még tuningolva is verte egy G620 (a legtöbb esetben).
Szóval csak azt akarom írni hogy mire a legújabb I5-4590 vagy 4690 kevés lesz, addigra előreláthatólag már itt lesz a DDR4 is ... De persze ahogy már sokszor írtam, akinek van rá kerete és nem sajnálja a tuning lehetőségére az miért ne választaná.
Bár ha kint lenne a Devil's Canyon, és nem a mostani "K"-s Haswell, vagy nem egy Haswell Refresh kerülne a Z97-es lapba, úgy azért kerekebb lenne a történet.
De ki hogy lát a jövőbe, és mik az igényei. Részemről hagyom is, egyértelműen a tuningképtelen vas az gyengébb!(#60601) 3.Aragorn
Bírom a TUF lapokat!(#60603) 3.Aragorn
(#60602) nimfas
Majd olcsón megveszem tőletek az I5-4590-et.[ Szerkesztve ]
Bazinga!
-
3.Aragorn
addikt
válasz nimfas #60602 üzenetére
Az elég valószínű. Nálam is ez az egyik visszatartó erő a k-s prociktól, hogy 4670k-t már nem szeretnék venni, 4690k meg ki tudja mikor lesz, munkám jellegéből adódóan nyáron lenne időm használni a gépet játékra, szóval nem tudom kivárni...
bluyoo: Az árrés meg abból (is) adódott, hogy úgy gondoltam, a két pro alaplap van partiban egymással. De jobban megnézve a specifikációkat az Asus összehasonlító oldalán, a H97 pro inkább a Z97A-val egy szinten tudásban. Jól gondolom?
Ezt sajnálom is, mert csak ALC892 audió van a mindkettőn, szemben a Z97 pro ALC1150 audiójával szemben.[ Szerkesztve ]
-
nimfas
addikt
válasz nimfas #60600 üzenetére
Egy bajom van... amit vennék bele proci az még nincs... I5-4690K most vagy június vagy szeptember.... addig nem szerettem volna várni.... a nonK-s változat 52-54eFt ha a szokásos 5eFt a difi köztük akkor max 60ezer lenne a K-s. Ha megveszem a simát és szeptemberben eladnám legalább egy 10-est buknék rajta... nem???
[ Szerkesztve ]
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
Ha kérdezel, feltétlenül közöld a következőket:
1. Mennyit szánsz az alaplapra?
2. Milyen hardverek alá szeretnéd?
3. Milyen méretű lapot szeretnél?
4. Milyen bővítőhelyekre van szükséged? (USB 2/3,SATA 2/3,PCI,PCI-E,...)
5. DVGA-t vagy IGP-t szeretnél használni és utóbbi esetben milyen kimeneten csatlakoztatnád a monitorodhoz (HDMI,DVI,DP) ?
6. Szeretnél tuningolni vagy nem?
7. Használt, vagy új alaplap?
8. Fontos e a lap kinézete (színe,design,rgb,...)
+1: A jövőben tervezed e a processzor cseréjét (pontos típus)/fontos e az alaplap fejleszthetősége?
Összefoglaló tele van alaplap ajánlásokkal, kérdés előtt nézz rá, sanszosan válaszra lelsz.
Ha az alaplapoddal kapcsolatos kérdésed van ami nem függ össze a vásárlással (beállítások, OC, stbstbstb...) vagy csak valami meghibásodott akkor látogasd meg az "Nem indul és mi a baja a gépemnek " illetve az "Azonnali alaplapos kérdések órája" topikot! Ez egy ajánlós/vásárlós topik!
Ha nem a témával kapcsolatos a mondanivalód, látogass el az Alaplap OFF topik-ba.
- Beszámítás! MSI Z370 GAMING M5 Z370 chipset alaplap garanciával hibátlan működéssel
- Beszámítás! Intel Desktop Board DH87RL alaplap garanciával hibátlan működéssel
- Beszámítás! GIGABYTE Z270X Ultra GAMING alaplap garanciával hibátlan működéssel
- Gigabyte GA-Q77M-D2H rev:1.0 LGA 1155 alaplap
- Gigabyte 4.gen i7-es félkonfig! fejlesztés miatt, eladó! FoxPost ON!
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Axon Labs Kft.
Város: Budapest