Hirdetés
-
GAMEPOD.hu
Új hozzászólás Aktív témák
-
mestery
csendes tag
-
SZIGI01
csendes tag
Szevasztok Urak!
Én feladtam a kínlódást az asus lappal.
kénytelen vagyok másikat venni.Aztán még lehet hogy a táp vágta agyon a lapot, de akkor a fejsze alá teszem mind a 2-öt az biztos.
Mindenkinek köszönök minden segítséget, 5letet!
[ Szerkesztve ]
-
tritonusz
csendes tag
sziasztok. Q8200,2x2GB exceleram 800ghz ram,és ati hd 4670-hez szeretnél lapot. eddig két lapot jöhet szóba. 1 ASRock P43ME 2.Gigabyte EP43-UD3L .Ti melyiket ajánlanátok.tuning nem sok lenne max 20%. illetve gondolkodtam még G41-es lapba is,de azok úgytudom nem anyira gyorsak, mint a P43-as lapok.Jól tudom?Konkrétan erről lenne szó GA-G41M-ES2H HDMI. Szóval a 3 lap közül sorrendben melyik a nyerő választás.Előre is köszönöm a segítséget mindenkinek
-
Free04
tag
Üdv!
I3-530, Mushkin 2x2gb/1600, 1db vga mellé kellene nekem egy zsiros deszka tuningra (3,6GHz-re huznám). Max 1 tv tuner lesz, tehát nem kell sok bus.
Örülnék ha irnátok nékem pár alternativát 15-30k között.Köszönöm
-
sagvary
aktív tag
Ha minden jól megy akkor a G31-es alaplapomat a hétvégén némi segítséggel kicseréljük egy itt vásárolt GA-EP43T-USB3 lapra. Kiváncsi vagyok milyen lehet a lapon levő USB3 sebessége. Egyenlőre nem tudom, van-e már nálunk ilyen HDD külső egység.
"Hadrianus falának felhúzásához 750 milliárd köbméter követ mozgattak meg."
-
brooaaf
csendes tag
válasz czetosz #21560 üzenetére
Van valami tapasztalat, vagy akármi?
Csak azért kérdezem, mert szívesen vennék Asrockot, voltak korábban asus lapjaim, nem volt gond vele soha.
Viszont Gigabyte lapok is jó minőségűek, ráadásul három év gari jár hozzá, tudsz valamit mondani az Asrockhoz, ami meggyőzhetne, mert szívesen vennék azt, de főleg a gari miatt giga felé hajlok. -
gabancs
addikt
válasz Motaba78 #21582 üzenetére
Igaz, árat nem írtam. Igazából nincs nagy igényem, felsorolom mi a fontos.:
- mATX alaplap legyen (nem fér be nagyobb)
- DDR2 memória ( nem dobnám ki a 2x2Gb/800 modulomat)
- Integrált VGA a HD videókat zökkenő mentesen vigye
- és végül Gigabit LANEnnyi. Szóval nForce vagy AMD?
-
mestery
csendes tag
válasz Motaba78 #21581 üzenetére
kösz a segitséget
ez tűnik szimpatikusnak. 2db. 16x pci hátha crossfire-re is sort kerítek
A785GXH/128MASUS M2N-E, AMD 5200+, Asus 8800ultra , 4x1G DDR2(800)
-
gabancs
addikt
válasz Motaba78 #21577 üzenetére
Valami olcsó procit választok. Mivel semmi extra nem fog rajta futni. Jelenleg Asus M2N-MX alaplap van egy Athlon X2 Dual Core 4400+ procival. Sajnos ezt a BIOS-t már nem fejlesztik tovább, azért nem tudok tovább lépni. Szóval valami 3gigás 2 magos Athlonra gondoltam, talán! egy 4 magos, de nem hiszem, nincs rá szükségem.
Főleg az integrált video érdekel, mert a mostani 6100-as nvidia a nagy felbontású videóknál szaggat, ezért váltanék. Nem tudom, hogy a 4200-as AMD mit szól a nagy felbontású videókhoz.
-
SZIGI01
csendes tag
válasz (ex)Cat #21571 üzenetére
Szia! Meg sem mukkan a gép. Szétszedtem az egészet, összeraktam, ramokat egyenként, stb stb stb. Annyi történik hogy a procc ventije felpörög és csak a venti leáll kb 2mp mulva.
A Táp megy, a vinyók mennek, rádugtam egy másik helyre egy másik ventit az is megy addíg amig ki nem kapcsolom az egész gépet.
-
mestery
csendes tag
kb. ilyen kategória legyen:
[link]
20 e ig gondoltam(+1-2 ezer nem probléma ha megéri)
(cross fire, 4 DIMM)
5200 as x2 megy beleASUS M2N-E, AMD 5200+, Asus 8800ultra , 4x1G DDR2(800)
-
gabancs
addikt
Sziasztok!
AMD proci alá keresek alaplapot. Integráltat. A kérdés az, hogy AMD-s vagy Nvidia-s alaplap legyen? Az Nvidia 8200-ról igen jókat olvastam, bár a 785-ös AMD sem rossz. Szóval melyiket, és miért?
Köszi!
-
mestery
csendes tag
Üdv!
1 jó képességű AM2 es alaplap tipp kéne.
Ami most van az megadja magát hamarosan asus m2nx plus [link]1 jó abit beszerzésén gondolkodom, régen nf7esem volt s az nagyon jó alaplap volt annó.
[ Szerkesztve ]
ASUS M2N-E, AMD 5200+, Asus 8800ultra , 4x1G DDR2(800)
-
(ex)Cat
senior tag
válasz SZIGI01 #21563 üzenetére
Csipogni csipog a gép amikor indul? Mert ha meg se mukkan, akkor igazából el se indult a gép.
Nekem is volt anno ilyen gondom, akkor megoldást hozott, hogy szétszedtem, összeraktam az egészet, és onnantól ment gond nélkül. Vélhetően vmi rosszul állt, vagy megfeszült, vagy akármi.. egy próbát megér.
-
(ex)Cat
senior tag
válasz Motaba78 #21567 üzenetére
Köszi!
Igazából most még nem fontos a dolog, ez igaz. De mivel épp gépfejlesztés előtt állok, ezért gondoltam, hogy ma már veszek, akkor legyen olyan, amin ez is van. Nem tervezek cserélni 2-3 éven belül, addigra meg azért már lesz értelme ennek a csatlakozónak is.
De amúgy igazad van, így elvileg olcsóbban megúszom a dolgot.
-
(ex)Cat
senior tag
1156-ban van vmi emberi árú USB3-as alaplap?
-
general
addikt
mit gondoltok erről az alaplapról? szükségmegoldás lenne, sajnos nincs keretem teljes konfigot cserélni, így a procim maradna, memóriát és valami egyszerű PCI-E vga-t vennék hozzá...
nem azt kérdezném, megéri-e, alapvetően nem, de mivel NINCS 100 rugóm arra, amit szeretnék, egy ideig ez is bőven elég lenne. az érdekelne, ez a chipset megbízható-e, esetleg valaki ismeri-e véletlenül ezt a deszkát, ilyesmi... -
SZIGI01
csendes tag
Sziasztok!
Hatalmas nagy sz@rban vagyok.
Van egy Asus M2N-E SLI alaplap benne 4gb ram, Dual 2,26 proci.
Gyári hűtőventik 530W -os táp.A következő történik: Bekapcsolnám a gépet, DE csak a vinyó, a táp indul el, a procc hűtő venti felpörög aztán leáll. Se kép, se hang. a többi cucc meg pörög, megy tovább rendesen.
A monitor még be sem kapcsol. Ramokat egyenként kiszedtem, semmi nem változik.
Videokari: 8600GTSajnos semmit nem tudok tesztelni másik gépben.
Mi a szent Sz@rt csináljak? Tud valaki valami S.O.S megoldást? PLS
NAGYON SÜRGŐS LENNE!!!!! THX!!! -
general
addikt
válasz i are robot #21559 üzenetére
köszi!! ez megold pár problémát..
-
Mian
aktív tag
Sziasztok!
Szerintetek ez az msi jobban megéri az árát mint a gigabyte?
MSI K9A2 Platinium 1év 14320 17900
Gigabyte GA-MA770-UD3 3év 14792 18490Köszi előre is a válaszokat, Mian.
[ Szerkesztve ]
-
i are robot
senior tag
-
general
addikt
nem tudom, hová írjam, megpróbálom itt megkérdezni...
szóval létezik-e olyan, hogy sata port bővítő kártya? mert a régi IC7-es lapomon sajna csak 2 van, és nagyon kéne még... amíg nem cserélek konfigot, addig is...
-
brooaaf
csendes tag
Sziasztok?
Ki mit venne, ahogy látom ezek annyira egyforma lapok, hogy talán tapasztalatok alapján tudom majd eldönteni, melyik legyen.
[Asrock 890GX Extreme 4]
Egyébként extreme3 és extreme4 között van valami számottevő különbség? extreme4-en, ha jól láttam 5 sata csatlakozó van, az extreme3-on pedig 6, de mást nem nagyon találtam.Valószínű egy Phenom II 955 BE megy majd a lapba, memóriát úgyis a laphoz kell majd választani, és IGP marad egyelőre, forráshiány miatt.
Köszönöm:
brooaaf -
Milka 78
nagyúr
válasz adamkaa777 #21555 üzenetére
Gugli a barátod._>Extreme3 Extreme
Extreme 3 jelentése:E Sata3,Sata3,USB3.A sima Extremen nincs usb3,nincs alaplapi kapcsolók és jópár extra szolgáltatás,más hangkártya,de néz utána a linkelt táblázatban...Az Extreme3-as széria prémium felszereltséget jelent.[ Szerkesztve ]
-
adamkaa777
senior tag
-
Synthwave
HÁZIGAZDA
Valaki erre?
SKILLNUDGE - it kinda ownz you.▐ My Quake Live/DOOM PoVs(YT): http://tinyurl.com/oe5zwa2▐ 3 x Q8 | HTX Ace | Icemat 2.0▐ 3dfx / Glide & SGI 4EVER▐Golden '80s-'90s▐▐▐▐▐▐▐▐ SZÁNKÓVAL A GERINCEDBEN NEM VIDÁM A KARÁCSONY.
-
válasz HUNNIA1920 #21552 üzenetére
Úgy néz ki megoldódott a probléma. Az Ati Tray Tools szórakozik.
"Amit a szem lát és a fül hall, azt az agy elhiszi."
-
Sziasztok!
A tegnapi napon vettem egy J&W P45D2-ULTRA lapot. A gondom az lenne, hogy 3 játékból 3 nem megy. Az egyiknél 2 - 3 percenként kifagy a játék, a hang csúszva ismétlődik, villan a kép, majd megint 2 percig jó.
A 2. már a menübe kifagy, a 3. pedig miután betölti a pályát kiírja, hogy "Writing file failed! Couldn't write file data/save/restart.xs (Error 997)"
Én a VGA - ra gyanakszom, de az előző lapban nem volt gond vele. Újra raktam a DX - et és a VGA drivert.
Valakinek ötlete?"Amit a szem lát és a fül hall, azt az agy elhiszi."
-
cettlee
őstag
üdv. amd x2 555 BE-hez keresek valami olcso és stabil tuningbarát lapkát.Asrock 770 extreme 3-mat néztem, mert nagyon dicsérik, nemigazán vagyok tisztába hogy milyet lenne érdemes venni, annyi féle csipszet van most(780,800,850, 950).
köszi elöre is
-
sgergi
veterán
válasz gooool #21545 üzenetére
Így áttekintve a gépet szerintem jól van összerakva. Most sincs benne egy erőgép vidkari, tehát nem látom, hogy miért kéne sli/cf-re fejleszteni. Ugyanis, ha kell a teljesítmény, akkor azért 1 kártyából is elég sokat ki lehet hozni, de a mostani géped alapján úgy látom, hogy a grafikus teljesítményre nagyon nincs szükséged. Persze, ha azóta megváltoztak az igényeid, akkor hajrá, de azt írtad, hogy most kiszolgál a gép. Ha pedig kiszolgál, akkor nem érdemes belenyúlni szerintem. (Legalábbis én úgy gondolom, hogy, ha már gyenge a gép, akkor fejlesztek, egyébként pedig csak örülök, hogy megy stabilan .)
-
gooool
őstag
Sziasztok!
A kérdésem annyi lenne,hogy megéri-e lecserélni a jelenlegi Biostar TH55XE lapom egy ASUS P7P55D EVO lapra?
Az ok amiért váltanék az az SLI és CF támogatás,illetve a kellemesebb külső.Ellenben teljesen elégedett vagyok a mostanival is.
Megéri váltani csak ezek miatt vagy inkább maradjon a mostani?Köszönöm a segítséget!
Üdv, Balázs
-
Milka 78
nagyúr
válasz spidersoft #21538 üzenetére
Szeva!Nem vesztesz...sőt.A 880G max.95w procikkal bír el(955Be és társai kilőve)ami nem valami acélos a jövőt nézve és a jelenlegi procid pont a határon van.A 760GM viszont viszi a 140w-s procikat,szóval ha még is váltasz(tudom írtad,hogy nem,de ha még is...) és rád szakad a bank,vehetsz bele egy értelmes 6 magosat is,vagy egy 955Be-t és kicsit meghúzod,vagy a jelenlegi procidnak adsz egy kis feszt ami a 880g-nél kizárt a fent említett határ miatt.
[ Szerkesztve ]
-
spidersoft
senior tag
Sziasztok!
Ha nem fontos az USB3/SATA6Gbps és nem akarom használni az integrált VGA-t, akkor 4GB DDR3@1333MHz rammal és Athlon II x4 635 procival veszthetek sebességet, ha 760G chipsettel szerelt alaplapot veszek 880G-s helyett? Lassabb lesz valami (proci-ram közti átvitel, vagy bármi, ami miatt a full config lassabb lenne)?
Későbbi fejlesztés: valszeg az AM3 rég kimegy majd divatjából, mire új procit kéne vennem, valamint az
Ezt szeretném:
MSI 760GM-E51Ehelyett:
MSI 880GMA-E45A különbség 8-10.000Ft, ami nagyon nem mindegy!
Válaszokat előre is köszi
-
scream24
senior tag
válasz Robick #21534 üzenetére
Én anno asusal jártam hasonlóan, azóta giga deszkám van, söt a családban mindenkinek, szerencsére nem volt semmi gond. De ezért is nem merek ajánlgati ilyesmi cuccokat, mert lehet, hogy nálam 100 deszkával sem volt gond, mire ajánlok egyet valakinek és ö pont belefut, mint pl. Te és én érzem szarul magamat. Ilyenek a technikai sportok.
Minden csoda két napig tart. Régebben még három napig tartott, de azóta felgyorsult a világ.
-
i are robot
senior tag
Üdv mindenkinek!
Egy Core i7-es konfighoz keresnék alaplapot, viszont nagy dilemmában vagyok. Eredetileg 1366-ban gondolkodtam, de egy ismert PH bazáros mondta, hogy nagyon sok X58-as lapot és TRI KIT ramot visznek vissza gariba, mindenféle rejtélyes, nem egyértelmű hibákkal, vagyis nagyon nem ajánlja, szerinte inkább a 1156-osat válasszam. A kérdés tehát, hogy az ittlévőknek vannak-e ilyen tapasztalatai, mennyire megbízható az X58, tényleg érdemes-e inkább a kistesót választani? Teljesítményben amúgy lenne érezhető különbség a kettő között, vagy a 1156 hozza ugyanazt a szintet, csak olcsóbban? És mennyire időtálló a kettő szisztéma, ha hosszútávra tervezek, melyik a jobb választás? A két VGA-s rendszerek hidegen hagynak, és igazából arra a sokmindenre se lenne szüksége, ami egy X58-as lapon van, szóval a P55 is elég lenne felszereltsgé szempontjából, viszont a rendszer teljesítménye és stabilitása nagyon fontos.
(Ugyanezt egy X58-as topikabn is megkérdeztem, bocs a dupláért, de lehet hogy ott hamarabb kapok választ, viszont itt is releváns.)Meg az is kérdés még, hogy ezekkel a Sata3 meg USB3 csatolókkal most mi a helyzet? Nekem jelenleg marhára nem fontos, az meg nem szempont, hogy 3 év múlva mi lesz a helyzet, lehet hogy addigra már a lap sem lesz meg. Meg tudtommal ez az új sata még nem is natív, tehát ha egyáltalán lenne valami überszuper ssd-m, akkor is szívás a telepítés, a jelenleg kapható ssd-k meg még amúgyis sata2-esek, nem? És az usb3, van már egyáltalán olyan eszköz, ami ezt használja? És ezek lefele kompatibilisek, tehát egy nem natív sata3-as csatira rá tudok kötni natívan egy sata2-es eszközt?
-
Robick
tag
válasz scream24 #21532 üzenetére
Idáig MSI alaplapot és videokártyát használtam, azzal semmi bajom nem volt. Most vettem egy új Gigabyte alaplapot és meglepetésemre mindent elfüstölt amit csak az USB-re kötöttem rajta. Tönkrement egy drága billentyűzet, egy egér és egy MP3-as ami mellesleg nem is az enyém volt. Sok gépet szereltem már, de ilyet még nem láttam. Visszavittem az alaplapot a boltba és kiderült hibás darab volt. Kicseréltem egy MSI-re és azóta hibátlanul működik. Statisztikailag lehet jobb a Gigabyte az MSI- nél, de én már nem merek többet venni. Maradok az MSI márkánál.
-
scream24
senior tag
Üdv szakik. Egy ilyen kérdésre milyen választ adnátok: "tudnál nekem ajánlani jó vagy jobb alaplapot mint a asusp5q pro nem baj ha nem asus de jók legyenek bele a ddr2 ramok? "
Még annyi, hogy egy geforce 9800gt elketyegjen benne.Minden csoda két napig tart. Régebben még három napig tartott, de azóta felgyorsult a világ.
-
atti_2010
nagyúr
-
Assdak
őstag
Sziasztok!
Erre a lapra valami alternatíva, illetve vélemény róla?
GIGABYTE GA-H55M-UD2H
-
adamkaa777
senior tag
Hello
ASRock X58 Extreme Intel X58 és ASRock X58 Extreme3 Intel
mi a külnbség ? (árba kb 3-4 ezer)
konfig:
Ram: 3X2gb ddr3 1600 as ramok kerülnek bele
Cpu: intel i7 920
Vga: gtx 460
Tuning késöbb 3,2 ghz lehet felfogom huzni majd 2-3 év mulva 3,6 ghz-re) meg persze memo
ha esetleg ehez a konfighoz van jobb lap akkor kérlek irjátok
És még valami a konfighoz tudnátok ajálani egy jo kis tápegységet ami nem hal meg az első áramszünet után
Üdv. és előre is köszi a válaszokat !El. Psy. Congroo.
-
Milka 78
nagyúr
válasz stevewonder #21524 üzenetére
Ugyan ott van 2 gigás is
-
Synthwave
HÁZIGAZDA
Mindegy, hagyjuk akkor. Viszont van egy b.) változat is.
Olyan S775-ös lap, ami DDR1-es, PCI-E (esetleg AGP, de jobb lenne a PIC-E) és megy benne egy E2180, de méginkább mondjuk egy E4400?
SKILLNUDGE - it kinda ownz you.▐ My Quake Live/DOOM PoVs(YT): http://tinyurl.com/oe5zwa2▐ 3 x Q8 | HTX Ace | Icemat 2.0▐ 3dfx / Glide & SGI 4EVER▐Golden '80s-'90s▐▐▐▐▐▐▐▐ SZÁNKÓVAL A GERINCEDBEN NEM VIDÁM A KARÁCSONY.
-
stevewonder
aktív tag
-
Fuleezz
csendes tag
Milyen hátránya van annak "ha van", hogy egy lap MicroATX-es, és nem sima ATX-es?!
-
Milka 78
nagyúr
válasz stevewonder #21519 üzenetére
Szeva4Érdemes az alaplap memó listáját megnézni,met manapság eléggé necces,dolog venni memóriát és sokan belefutnak problémákba.Az OCZ-t manapság nem ajánlják,mert eléggé sok a hibás darab.Mushkin az zsír,de nincs tapasztalatom vele.Ami ment nekem a Gigába az a CSX CEC 1600Mhz CL7,viszont ez arany árban megy.Vegyél Kingmax 1600Mhz-et.Van belőle cl7-es és tényleg jó,főleg hogy minden lapban megy->[link].Amúgy kérdezz be a Milyen memóriát vegyek topickba,ott bővebben megmondják
-
Milka 78
nagyúr
válasz Fuleezz #21510 üzenetére
Sajna az intelt nem ismerem,de mindenki nagyon szép dolgokat tud állítani.Ha bemész a Milyen videokártyát vegyek topickba,ott elkeseredve fogod tapasztalni,hogy mi a szitu.Lehet játszani 640x480 minimum grafikával is,de kérdem én minek.Ha olcsó játék a cél akkor Xbox360.Ezek az alaplapi cuccok multimédiás alkalmazásokra vannak kihegyezve(HD DVD és egyéb filmek+mindennapi használat).Itt egy kis teszt,hogy mit is tud egy 880G-s lap játékok alatt->[link]Amint látod,mennek a játékok,de 4-5 évvel ezelőtt felbontásba ami szerintem egy Full HD korszakban kevés...
-
stevewonder
aktív tag
Sziasztok. Szeretnék venni egy giga 785g lapot. Ddr3 memóriával mik a tapasztalatok. Mennyire kényes rá? Mushkin, ocz vagy gskill 1600 cl7-es vennék bele, ha megeszi.
Köszi előre is, hogy segítetek. -
atti_2010
nagyúr
válasz Synthwave #21517 üzenetére
Ja de egy olyan lapot keresel ami lehet nem is létezik, ha most nem használsz firewire vezérlőt akkor nem hiszem hogy akkora szükséged lenne rá, ezért felkutatni egy alaplapot ami lehet nem is létezik nem egy hálás feladat.
1.Asrock FM2A88X+ Killer,A10-5800K,Kingston 2x4Gb 2400Mhz,Int X25-V SSD,SF Pro S.F.-450P14XE. 2.MSI-A75A-G55,A8-3870, Kingston 2x2GB2000, MSI R9-270, Zen 400.
-
Synthwave
HÁZIGAZDA
válasz atti_2010 #21514 üzenetére
Én teszek. Nem jó, körülményes. Ha ez a megoldás jó lenne, nem írtam volna ide. A gépben van külön hangkártya is, olcsóbb lapokon kevés a PCI-slot, főleg a ha kétslot-os VGA van benne, hátha még később szeretnék + FireWire 800-as vezérlőt is bele, stb.
Még esetleg valaki a 21 512-21 513. hsz-ra?
[ Szerkesztve ]
-
csibor
addikt
válasz HUNNIA1920 #21515 üzenetére
Anno volt 1 AMD-és ami a barátomnál máig megy,gond nélkül.Elvileg holnap 1 G41 lap jön.Olcsón vállalható lapnak tűnik 3 év garanciával.
-
Sziasztok!
Akarok venni egy J&W P45D2-ULTRA lapot. A gondom igazából csak annyi lenne, hogy nem igazán ismerem a márkát. Olvastam, hogy a BIOS frissítéssel akadnak problémák. Valakinek van véleménye a lapról vagy magáról a gyártóról?
Köszönöm előre is!"Amit a szem lát és a fül hall, azt az agy elhiszi."
-
atti_2010
nagyúr
válasz Synthwave #21513 üzenetére
Mióta megjelent a SATA vezérlő senki sem tesz 4 IDE-t az alaplapra de begyógyíthatsz egy PCI-IDE vezérlőt és meg is oldódik a dolog.
1.Asrock FM2A88X+ Killer,A10-5800K,Kingston 2x4Gb 2400Mhz,Int X25-V SSD,SF Pro S.F.-450P14XE. 2.MSI-A75A-G55,A8-3870, Kingston 2x2GB2000, MSI R9-270, Zen 400.
-
Synthwave
HÁZIGAZDA
válasz Synthwave #21512 üzenetére
Ja, és ha lehet, minnél olcsóbbat. Ha meg van rajta valami normálisabb integrált VGA (1080p-hez), az maga a paradicsom.
-
Synthwave
HÁZIGAZDA
Üdv népek.
Tudtok ajánlani valami új AM2+/AM3 v. S775-ös lapot, amin KÉT IDE-vezérlő van (tehát összesen 4 eszközt kezel le)?
-
Core2duo6600
veterán
Az Asrcok alsó szegmensben nagyon jó.
Azt is az ASUS tervezi, csak nincs rá integrálva annyi szar, ez akár eéőny is lehet, hiszen egy kevésbő összetett lappról van általában szó.Azt vedd amelyikre több a gari, így a biztos.
Gigabyte Z390 Aorus master , Core i9 9900K, Asus RTX2070, 64 GB DDR4, Dell Latitude 6430
-
Fuleezz
csendes tag
válasz Milka 78 #21508 üzenetére
Értem!
Ezen monjduk akkor kicsit elcsodálkoztam, mert az INTEL váltig állítja, hogy a CPU-ba integrál VGA-ival, van lehetőség akár a Sims 3-al is játszani ebből gondoltam, hogy ennek sem akadály, de akkor ezek ennyivel gyengébbek lennének, mint a i3-as és i5-ös mellé integrált VGA-k?
[ Szerkesztve ]
-
Milka 78
nagyúr
Én is féltem tőle...amíg nem vettem egyet Amúgy az Asus jó lehet,most nagyon dicsérik őket,amúgy igen mindegyik.Nekem az MSI 770-c45-ös lapom is fel tudta 1600Mhz-re pedíg nem egy mai darab volt.
Fuleezz.A 890-esnek fejlettebb lap,magasabb órajelen megy az Integrált VGA és van rajta Sideport memória(Iapra külön rá van építve memória a VGA számára)és ez tovább gyorsítja,de ne nagyon számíts rá,hogy ezzel Sims 3-azni fogsz,max ha élvezhetetlenségik van butítva.Ezek nem játékra vannak kihegyezve.
[ Szerkesztve ]
-
Fuleezz
csendes tag
Hello!
Az Asrock lapok között nézegettem, és találtam egy ilyet:
ehelyett:
A főbb különbség ami szimpatikus hogy a fenti az már a 890GX / SB850 lakészlettel muzsikál (HD4290, MicroATX), míg az utóbbi a 880G / SB710-es pároist alkotja (HD4250, ATX). A különbség 2000 Ft, ennyit megérne még nekem hogy egy picit jobb deszkám legyen, és egy ideig az integrált VGA-ra leszek szorulva.
Rossz az elképzelésem?
Illetve ezek az alaplapi VGA-k, hány bitesek mert arról sehol nem találtam adatot? És hogy pl egy Sims 3-al, el lehet azért vele normálisan játszani (az már nem annyira új játék)?
Üdv,
[ Szerkesztve ]
-
The DJ
addikt
Asus P5K vagy Gigabyte EP35 DS3L?
A kettő közül kellene valamelyiket választanom, de túl nagy különbséget nem látok és talán itt van olyan, aki tapasztalatokkal tud szolgálni, esetleg tudja, hogy melyik a megbízhatóbb/jobb lap.
Előre is köszönöm a segítséget.
https://astrogate.hu - PC & Laptop Szerviz + Shop - Alaplap javítás, zárlatos tápkörök javítása, BIOS hibák orvoslása.
-
Beri
addikt
válasz Milka 78 #21503 üzenetére
Nem feltétel az mATX, a hűtés se hiszem, hogy gond lenne (egy CM690-ben lesz, nem kap diszkrét videókártyát sem, ami pluszban fűtené a házat), viszont szeretnék biztosra menni, az asrocktól pedig tartok. Tudom, hogy nem kéne, de hosszútávra tervezek, gariidőn túlra is. Esetleg Asus M4A88TD-V EVO/USB3? A memóriákat mindegyik 880as lap fel tudja szorozni 1600-ra és csak afölött kell refclockot emelni?
-
Milka 78
nagyúr
Szeva!Lehet.Egy kattintás a biosban és kész.Hiányzik,de nem életbe vágóan fontos.Én szereztem rá memória süniket(+1500-2000ft) és úgy használtam+nem árt egy nagyon jól szellőző ház pár ventivel és meg van oldva.Persze jobb a gyári,de ezen nincs.Amúgy a lenti lap is nyerő lehet.Sokkal acélosabb,többet tud,van rajta spéci hűtő,bírja a nyúzást,igaz nem mATX és 2 ropival drágább.Kis infó:[link][link]
-
Beri
addikt
Közben nézelődtem még egy picit, a Gigabyte 880GMA-UD2H rev.2.0 egész jól néz ki, gyártó szerint 140W-ig jó vagyok vele, viszont a kérdéseim továbbra is:
1. Lehet ezzel 200-as refclock mellett 1600on járatni a ramokat?
2. Hiányzik a fetekről a passzív hűtő? A 140W-os határig elmegyek majd, nem akarom, hogy emiatt váljon instabillá a konfig. -
addikt
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
Ha kérdezel, feltétlenül közöld a következőket:
1. Mennyit szánsz az alaplapra?
2. Milyen hardverek alá szeretnéd?
3. Milyen méretű lapot szeretnél?
4. Milyen bővítőhelyekre van szükséged? (USB 2/3,SATA 2/3,PCI,PCI-E,...)
5. DVGA-t vagy IGP-t szeretnél használni és utóbbi esetben milyen kimeneten csatlakoztatnád a monitorodhoz (HDMI,DVI,DP) ?
6. Szeretnél tuningolni vagy nem?
7. Használt, vagy új alaplap?
8. Fontos e a lap kinézete (színe,design,rgb,...)
+1: A jövőben tervezed e a processzor cseréjét (pontos típus)/fontos e az alaplap fejleszthetősége?
Összefoglaló tele van alaplap ajánlásokkal, kérdés előtt nézz rá, sanszosan válaszra lelsz.
Ha az alaplapoddal kapcsolatos kérdésed van ami nem függ össze a vásárlással (beállítások, OC, stbstbstb...) vagy csak valami meghibásodott akkor látogasd meg az "Nem indul és mi a baja a gépemnek " illetve az "Azonnali alaplapos kérdések órája" topikot! Ez egy ajánlós/vásárlós topik!
Ha nem a témával kapcsolatos a mondanivalód, látogass el az Alaplap OFF topik-ba.
- Beszámítás! MSI MPG X570 GAMING EDGE WiFi alaplap garanciával hibátlan működéssel
- Beszámítás! ASUS ROG STRIX B250F GAMING alaplap garanciával hibátlan működéssel
- Beszámítás! ASUS ROG STRIX Z270-I GAMING WiFi alaplap garanciával hibátlan működéssel
- Beszámítás! MSI H81M-E33 Alaplap H81 chipset alaplap garanciával hibátlan működéssel
- Eladó 64GB (2x32GB) DDR4 3200MHz SK Hynix memória - eladva, értékelésre vár
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Axon Labs Kft.
Város: Budapest