Hirdetés
-
GAMEPOD.hu
Mibe tegyem a megtakarításaimat? Összefoglaló!
Új hozzászólás Aktív témák
-
Stanlee
őstag
válasz
Zgeehnet #62797 üzenetére
A broker altalaban ker toled egy W8-BEN-t kitoltve, alairva, elektronikusan vagy posta fordultaval megkuldve. Onnantol intezik neked, hogy US osztalek utan 15% legyen csak levonva.
Nem tudom, hogy ez etoro-val mukodik-e a W8-BEN. Nem osszekeverendo a W8-BEN-E-vel mert azt cegeknek kell kitoltenie, nem maganszemelyeknek.
Ha nincs W8-BEN az etoronal, en nem eroltetnem, kerdes mennyi osztalekrol van szo. Ha sok penzrol, akkor at kell menni masik brokerhez. El kell fogadni, hogy az olcsosaguknak ez az egyik ara.
-
vnorbi
aktív tag
válasz
Zgeehnet #56723 üzenetére
Ahogy nort_on is írta, én a frissen indult alacsony egységárú ESG-s változatokkal helyettesítem a nagy, régebben indult ETF-eket. Ezek közül is a "screened" verzióval, mert ez van legközelebb az eredeti index részvénykosarához (nincs benne túlsúlyozva semmi, csak kihagynak olyan részvényeket, amik kevés pontot érnek el az index ESG pontrendszerében, de mivel a cégek is tudnak az ESG hype-ról, igyekeznek jól szerepelni). RC-nél három ilyet intéztem: MSCI USA, MSCI World, MSCI Emerging Market. Ezek mind 5-7 euró körül mozognak most. Az MSCI USA a Covidig együtt mozgott az S&P 500-zal, azóta viszont komolyan felülteljesíti, olyan 2% pluszban van hozzá képest. A másik kettőt nem olyan régen követem, az EM-nél látok nagyobb kilengéseket, ez nem biztos, hogy olyan jó helyettesítője az eredetinek (de lehet, hogy egyik sem lesz az hosszú távon
)
A maradék eurók kiszabadítására tudtommal leghamarabb a 3. év utolsó napján (és csak aznap) van lehetőség. Ekkora lehet részkivonást kérni, de ilyenkor a TBSZ állományt értékelik, és ha növekedés volt a nyitáshoz képest, akkor a kivont pénzre is arányosítják akkor is, ha nem volt befektetve, és kivetik a rá eső növekményre a 10% adót.
-
nort_on
senior tag
válasz
Zgeehnet #56730 üzenetére
Én 2667 eurós pakkokban szoktam vásárolni, akkor jön ki a 0.25% 6.5 EUR díj. Itt arra gondoltam, hogy az adott évben az utolsó 2667-es pakkot olyan ETF-ből kell venni, ami 5-10 eurós, akkor max 1 darab ETF-nyi összeg marad (5-10 euró) a TBSZ-en, mivel tört ETF-et nem tudsz venni.
[ Szerkesztve ]
-
nort_on
senior tag
válasz
Zgeehnet #56723 üzenetére
Nem igazán. Max annyit tudsz, hogy az utolsó pakknak olyan ETF-t veszel, aminek alacsony az ára (pl 5-10 EUR per darab), mert akkor maximum annyi marad meg.
Pl VWCE 96 euró, V3AA (ua mint a VWCE "csak" ESG) meg 4.6.Nem tudom melyik a jobb, otthagyni 1-200 eurót vagy olyat venni, amit nem annyira akarsz.
Vnorbi írt erről korábban, keress rá a bejegyzésére.
Illetve annyit tudsz még, ezt tegnap kérdeztem tőlük telefonon, hogy megszünteted a TBSZ-t befizetési évben, akkor minden átkerül az alapszámlára (pénz, részvény, stb). Aztán újra nyitod, és visszapakolsz mindent az új TBSZ/2021-re. A maradék pénzt meg 2022-ben teszed rá a TBSZ/2022-re. Ez mind ingyenes.
[ Szerkesztve ]
-
aujjobba
addikt
válasz
Zgeehnet #56050 üzenetére
Igen, annyit hozzatennek, hogy nincs kozvetlen konverzio EUR es USD kozott, azt ket lepesben kell megtenned, eloszor forintra, majd arra amire szeretned.
Mindket konverzio dijat fel fogja a rendszer szamolni, ilyenkor ha jol tudom be kell telefonalni es az egyiket jovairjak neked. -
UberMutant
őstag
válasz
Zgeehnet #56032 üzenetére
a revora otp bankkártyás feltöltéssel juttasd a pénzt, az ingyenes. ez persze nem megy egyben, ha még nincs használatban a revo , kb 350 000 megy fel egyszerre.
a konverzió X forintig havonta ingyenes. ezt a bal felső mongramon keresztül találod meg. (talán 350 000 , de nem tuti)dollárért nem tudsz etf-et venni, csak euroért. gondold meg mire konvertálod a forintod.
RC-n az eurora váltás kb 6500 forint lesz (levonva előtte az ingyenes revo mértékét) (0.3%)
revorol viszont nem szeretik a befizetést, egy párszor elmegy előbb utóbb felszólítanak, hogy menj be azonosításra. utána már lehet.[ Szerkesztve ]
Új hozzászólás Aktív témák
- Ukrajnai háború
- Kerékpárosok, bringások ide!
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- Elemlámpa, zseblámpa
- Fejhallgató erősítő és DAC topik
- Amlogic S905, S912 processzoros készülékek
- Futás, futópályák
- exHWSW - Értünk mindenhez IS
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
- A fociról könnyedén, egy baráti társaságban
- További aktív témák...