-
GAMEPOD.hu
Mibe tegyem a megtakarításaimat? Összefoglaló!
Új hozzászólás Aktív témák
-
buherton
őstag
válasz G@ben #128313 üzenetére
K&H egy rablóbanda, az Erstével meg az összes magyar brókerrel együtt. Az Erste különösen undorító a szememben. Megünnepeltem azt a napot, amikor az utolsó TBSZ-t is elhoztam onnan. A megszüntetés kezdeményezésekor megtaláltak a Futures-el és kérdezték, hogy érdekel-e, nekem pedig az volt a válaszom, hogy én nem akartam az Erstéhez menni. Az RC-nél nyitottam anno számlát és az Erste vásárolta fel, így kerültem az Erstéhez. Tudom, hogy nem voltam jófej az ügyintézővel. Emiatt nem küldtem el egy másikat a halál valagára, amikor a szemembe hazudott.
Én csak ismételni tudom magamat - csak most kicsit bővebben - , hogy ha:
- likviditás és alacsony kockázat kell, akkor MÁK (a magyar államról sok rosszat el lehet mondani, de azt nem hogy ne lenne jó adós, sőt a PMÁP a nagy inflációban meg devizaromlásban is jobban teljesített, mint mondjuk az akkor még létező PEMÁP)
- tőzsde, akkor IBKR TBSZ-el.Nekem ez a felállás van és ebben hiszek.
És hogy a többieknek is érdekeset írjak: eddig bele sem gondoltam a házastársi halálesetbe, hogy mi történik akkor a befektetéssel. Eddig egy-egy MÁK számlánk és egy IBKR számlám volt. Vagyis ha én kiesek a játékból, akkor a feleségemnek a bankszámlán kívül csak a saját MÁK-ja marad, ami nem olyan sok. Ezért az a tervem, hogy a saját MÁK-omat kiürítem és a befektetés kötvény lábát teljesen átteszem a feleségemhez, hogy nagyobb vagyon fusson a neve alatt.
Az öröklés miatt nem aggódok, mert nálunk minden 50-50%. Vagyis ha én esek ki a játékból, akkor az IBKR 50%-a és a fennmaradó 50% 33%-a a feleségemé lenne a hagyatéki végén. Néhány éve változott az öröklés, és a feleséget mint gyereket kell figyelembe venni az örökléskor és nekünk két lányunk van. A házasság alatt szerzett vagyon pedig közös vagyon. Anno a lakást is 50-50%-ban tudtuk finanszírozni, annyira kiegyenlített a dolog, szerencsére.
Többiek a kiszamolora. Nem tudok én sem nem egyetérteni Miklóssal ez ügyben. És szerintem is a LY-re utalt.
[ Szerkesztve ]
tely, baly, fojó, mennyél, mingyárt, telyföl, tolyás, malyd, kapú, egyenlőre, ejsd, jáccani, ahoz, fúj, hüje, muszály, alat, álok, lasan, fojtatás, ál, fontós, költsön, eggyüt, lyob (jobb?), mek, mongyak, milyért - !!! Tanúlyunk már meghejjessen irni... !!!
Új hozzászólás Aktív témák
- Thinkpad T14 Gen1 27% 14" FHD IPS Ryzen 5 PRO 4650U 16GB 256GB NVMe gar
- ZBook Firefly 15 G8 27% 15.6" 4K IPS i7-1185G7 T500 32GB 512GB NVMe ujjolv IR kam gar
- Precision 5550 15.6" FHD+ IPS i7-10850H Quadro T1000 32GB 512GB NVMe ujjlolv IR kam gar
- PlayStation 5 Digital Edition
- GAMER PC/Ryzen 5 8500G/32GB DDR5/500GB NVME SSD/RTX4060 8GB/VADI ÚJ/3 év jótállással/ÁFÁS számlával
Állásajánlatok
Cég: Marketing Budget
Város: Budapest