Hirdetés
- PlayStation 5
- Xbox Series X|S
- Call of Duty: Black Ops 6
- iRacing.com - a legélethűbb -online- autós szimulátor bajnokság
- WoW avagy World of Warcraft -=MMORPG=-
- Star Wars: The Old Republic - MMORPG
- Úgy tűnik, hogy elkészült a S.T.A.L.K.E.R. 2 Heart of Chornobyl
- Bestbuy játékok
- Assetto Corsa Competizione
- Már jövőre befuthat a Stellar Blade PC-s kiadása
-
GAMEPOD.hu
Mibe tegyem a megtakarításaimat? Összefoglaló!
Új hozzászólás Aktív témák
-
UberMutant
őstag
IB TBSZ talán tényleg lesz
[link] vigyázat kiszámoló cikk. -
PredatorZoli
Topikgazda
IB-nél (magyarként) 100k eur a védelem? (BEVA?) Vagy Fél millió? Vagy 20 ezer eur? Vagy 50k font?
Jövő évben KBC számlát akartam megnyitni mint harmadik számnla, ha idén megcsinálák a TBSZ-t akkor ők előre kerülnek a sorban nálam nyilván.
Ne felejtsük hogy IB-nél piszok olcsó a Margin![ Szerkesztve ]
-
ivana
Ármester
válasz PredatorZoli #57102 üzenetére
A bróker engedélyük most már magyar, szóval gondolom a befektető védelem is.
-
PredatorZoli
Topikgazda
Létezik egyébként olyan versenykorlátozást megelőző szabályozás, hogy a piacon jelenlevő szereplőket nem lehet kiszorítani hozzájuk képest jelentősen nyomott árazással? Vagy az ilyen kivéreztetés csak akkor szabálytalan, ha az illető nem nyereséges ezen időszakban? Vagy egyáltalán nem korlátozott ez?
-
bandus
veterán
válasz PredatorZoli #57104 üzenetére
mar a gondolatmenetet sem ertem aminek a vegen megfogalmazodik egy ilyen kerdes
"a jövötsajnos nemlehet tudni csakhamárotvagy deakormegmár azajelen"
-
Szmeby
tag
válasz PredatorZoli #57106 üzenetére
Önkényuralmi rendszerekben előfordul, hogy a szabad versenyt a jogrendszer is korlátozza, igen.
-
ivana
Ármester
Van ilyen, "predatory pricing" néven fut. De ebben az esetben nem hiszem, hogy játszik.
-
PredatorZoli
Topikgazda
válasz Szmeby #57107 üzenetére
Ezek a szabályok éppen a szabad verseny megőrzését szolgálják.
A predatory pricing például arról szól, hogy lenyomod az árat, elűzöd a versenytársakat a piacról (mert annyiért veszteséges), majd miután tied a piac monopol mód árat emelsz.
Persze kérdés, hogy itt lehet-e ilyenről beszélni, vagy szimplán a magyar árak voltak elszállva.Amúgy simán lehet, hogy az Erste fog üzemeltetni egy diszkontbrókert, amit nem nagyon fog reklámozni. A Tudatosan keresők ott nyitnak majd, ha meg valaki bemegy a fiókba hogy nyitna számlát és fogalmatlan, vele a drágábbat nyittatják. Ha valaki úgy megy be hogy köszöni szépen megszünteti a számláját, megy át ingyenes szolgáltatóhoz (pl IB) akkor felajánlják neki hogy transzferálási díj mentesen átcuccoltathatják az ingyenes random bókerükhöz, ha gondolja.
[ Szerkesztve ]
-
Lex Icon
senior tag
válasz PredatorZoli #57099 üzenetére
Az elmúlt másfél évben a papírok hány százalékával lehetett bukni illetve kevesebbet nyerni mint máppal?
Ne kérdezgesd, hanem nézz utána, mielőtt ilyeneket állítasz. Az S&P500 (de az MSCI World se) nem alkalmas a piac összes rv-ének megítélésére, mivel az a néhány legnagyobb tech. cég papírja húzta fel az elmúlt másfél évben (is), amik egy igen jelentős részét teszik ki az indexnek. A tech. papírok erősödésének köszönhetően az index alakító erő nagyon eltolódott az 500 részvény legelejére.
Plusz az S&P500-ban 500 rv. van. Csak a NYSE-n és a NASDAQ-on is több ezer részvény forog. A világ többi tőzsdéjét már nem is említem.
A második bekezdésben pedig, mintha magadról írnál.[ Szerkesztve ]
-
attiati
veterán
Lehet, hogy egyedi árazással fog menni az IB TBSZ.
Eléggé magyarspecifikus, úgyhogy van vele többletköltség a szolgáltató oldalán is.
Reméljük, hogy agresszív árazással kezdenek és elindul valami árverseny.
De a magyar piac nem túl nagy és nem mérethatékony.[ Szerkesztve ]
-
attiati
veterán
válasz julius666 #57071 üzenetére
Ehhez szerintem elég a józan parasztész, nem kell András György, kiszámoló vagy bennfentes infó.
Lustaportos cikk előtt írtam, hogy IB érkezése miatt Erste előremenekült a Random felvásárlással (Random pedig kimenekült).
Jún elején volt egy interjú IB magyar tulajával.
Tozsdetagok lettek BÉT-en és Bp-en fog működni a régiós központ.[]Ragaszkodtam hozzá, hogy Budapesten legyen a régiós központ”
[ Szerkesztve ]
-
-
attiati
veterán
válasz PredatorZoli #57113 üzenetére
"Ha a rendszert megcsinálják"
Annak lesz egy pár 10 milliós költsége. (Dokumentáció, jogi munkadíj, IT). Kérdés, hogy áthárítják e.
Illetve lenyelik e a TBSZ adóelőny egy részét a díjstruktúra kialakításánál. -
Gombinyó
őstag
HyperFundról hallott már valaki? Munkatársam nyomja nagyon, de nekem ez nagyon büdös, piramisjáték szaga van.
Csak tetherrel lehet befizetni és fixen havi 15% hozamot ígér. Ha jól emlékszem a tőkét nem lehet kivenni -
aujjobba
addikt
válasz travix #57118 üzenetére
Azt nem értem miért ilyen mesebeli hozamokat ígérnek be, amiről messziről látszik hogy kamu.
Mondana mondjuk 5%-10%-kal többet, mint ami reálisan elvárható, lehet olyanok is csatlakoznának akik most első hallásra lepattannak.Bár jobban belegondolva lehet mégiscsak értem, csak olyan kiábrándító erre rádöbbeni, mennyi ilyen könnyen megvezethető ember van.
-
neophyte79
tag
Sziasztok.
Vennék magyar állampapírt, kérdés mivel és hogyan járnék jobban, továbbá van egy kérdésem még.
Van X-ezer forint megtakarításom, ebből veszek állampapírt. Kérdés, prémium vagy plusz? Nem igazán venném ki, csak ha hatalmas baj van, az meg szinte kizárt.
Továbbá havonta raknék bele X-ezer forintot, ilyenkor hogyan működik a kamat és a lekötés? Mert amit havonta teszek be, az már nem úgy kamatozik, mint az előző havi, mert kisebb az összeg. Miként megy ez a gyakorlatban?
Köszönöm, ha segítesz.AI marketing és HyperFund messziről bűzlik, nem tartom biztosnak. Erről tudna valaki kézzel foghatót? Mert a neten pár "bomba" ajánlatot kínáló, szerintem direkt erre a célra létrehozott oldalon, csatornán felül mást nem találok. Kicsit MLM-nek tűnik.
[ Szerkesztve ]
-
nort_on
senior tag
1-2 jó portfóliós cikk, ha megvannak és kész is.
-
nort_on
senior tag
válasz Gombinyó #57120 üzenetére
Nem feltétlenül ponzi (de elég valószínű), most bull-ban még lehet, hogy ki is hozzák, a havi 15% nem olyan sok. Más kérdés, hogy hosszútávon nem fenntartható. Pl most hétvégén is elég nagyot mentek az altok, volt ami 10-20, akár 30 százalékot is. Ettől függetlenül nem tennék HF-be egy fillért sem.
Inkább legyen a saját hibám, ha már bukni kell.[ Szerkesztve ]
-
Stanlee
őstag
válasz aujjobba #57119 üzenetére
Nezz be egy kriptos subredditre. Ha mar a ROI 3 honap felett van, bottal nem piszkaljak meg a banyaszast. Ha a stakingben 90% ala megy az eves kamat, akkor mar sir a szajuk.
Van egy reteg ami a realitasoktol teljesen el van szakadva, ok ezekt a kamatokat minden gond nelkul elhiszik, aztan majd ha ottmarad a penzuk, akkor megy a siras, kartalanitjak oket, es indul minden elolrol.
“Never run after a bus or a stock. Just be patient – the next one will come along for sure.” - André Kostolany
-
neophyte79
tag
válasz neophyte79 #57121 üzenetére
Valaki tud segíteni? Az állampapír okés más, plusz lesz.
Ellenben az AI és Hyperfund érdekelne.
-
nort_on
senior tag
válasz Stanlee #57126 üzenetére
Ez egy teljesen más világ, mint egy szteroidos tőzsde, 10x. Tempóban, volatilitásban, hozamban és természetesen kockázatban is. Nem annyira irreális egyébként, itt van a szemünk előtt. 6 hét alatt a BTC ment 29k>52k-ig, ETH meg 1.7k>4k, top20 altok többet is, mid/smallcap-ről (shit) nem is beszélve, de az más. És elvileg most indul csak a bull, MA50-200 golden cross valamikor szeptember középen várható, és sok mindent mondanak, hogy elmegy 80-100-150-ig a ciklus végére. Vagy nem, és holnap bebukik az egész.
Én nem értek hozzá, se a pénzügyekhez, se a kriptóhoz, de farmon (DeFi) csináltam 12%-ot 2 hónap alatt BTC-ben, de az sok idő, mert nehéz megbízható farmot találni. Most meg gridbot-okkal játszok, 4-et indítottam, csak próbaként. ALT/BTC párokkal, amiket egyébként is tartanék (ETH, BNB, XRP, LINK) 200-200 dollárral, 3 nap alatt lett 6.5% hozam, ebből olyan 4.5 az árfolyamváltozás, 2 meg amit a robot kereskedett le. Napi 3-4-szer nézek rá, de teendő nincsen vele. Ok, beteszed a pénzed valami kitalált dologba (coin), egy bizonytalan helyre (tőzsde CEX), és megbízol egy robotot... Szerintem is szürreális kicsit...
[ Szerkesztve ]
-
aujjobba
addikt
válasz nort_on #57128 üzenetére
Bevallom fogalmam sincs mirol beszelsz (goldencross, defi, gridbot, CEX, farmolas), bar ahogy irod te se ertesz se a kriptohoz se a penzugyekhez.
Ettol fuggetlenul persze, siman tudok hinni benne, hogy par kattintassal elinditok nehany botot, aztan hatradolok es nezem ahogy porognek a nyereseg szazalekok, vesziteni nem lehet, es az egesz pedig nyilvan valamilyen felugyelet hatalya alatt all befektetovedelemmel egyutt, szoval semmi bajom nem lehet, ha egyszer lekapcsoljak a szervert.
Ez egy olyan uj csodas lehetoseg, amirol a bankok/brokerek NEM AKARJAK hogy tudj, de most vegre felnyilt a szemunk es nekunk halandoknak is elerhetove valt a feltetel nelkuli folyamatos profit.#57127 neophyte79: az AI es Hyperfund is biztosan ilyenek. Ne is hagyd magad lebeszelni rola, itt biztosan meg fogjak probalni, de tuti talalsz olyan forumot, ahol megerositik mennyire jo befektetes ez.
[ Szerkesztve ]
-
nort_on
senior tag
válasz aujjobba #57131 üzenetére
Igen, kb ezek a legfőbb kockázati elemek, meg még ezer más is van, pl elhagyod a seed-ed, felnyomják a tárcádat, rossz hálózatra küldesz ki kriptót, kicsalják vagy trójaival ellopják a jelszavaidat, bug-os smart contract-hoz csatlakozol és adsz hozzáférést, gmail-t használsz a regisztrációkhoz/belépésekhez, nincs külön eszközöd sms+2FA-ra, stbstb. De nagyon sok elem és módszer van, amivel a kockázat valamennyire csökkenthető.
Nem gondolom, hogy feltétel nélküli folyamatos profitot generálna ez a "rendszer", mert az képtelenség, nem is írtam ilyet. Csupán megosztottam a saját tapasztalataimat a témában az elmúlt 2 hónapból, hogy létezik ilyen. Az árfolyamok meg tények. Bull-ban kb minden is van, mint ahogy azt láttuk az elmúlt 10 évben a tőzsdén is. Aztán majd beköszönt a kripto tél, és csend lesz pár évig. Lehet DCA-zni.
Vannak tervek, célok, stratégiám és exit plan-em is erre a ciklusra. Nem vagyok hívő sem (sőt, szerintem ponzi az egész), meg apróval, kb 4%-al vagyok benne.
De kíváncsi vagyok, és érdekel minden ami új, ok ez már nem annyira, de nekem igen, és asszem a lusta portfolióban az első vesztes játszma a "nem értek hozzá, nem foglalkozom vele". Ezen sokszor elgondolkozok (a mindennapi életben is), és én pl rettenetesen bánom, hogy nem 10 évvel ezelőtt ástam bele magamat jobban a pénzügyekbe és a befektetésekbe. De tanulni sosem késő.
A HF-ről fent írtam is, hogy egy fillért se tennék bele, ordas nagy scam. Szerintem.
[ Szerkesztve ]
-
neophyte79
tag
válasz aujjobba #57131 üzenetére
Nem hiszem el, sőt...ez nekem szaglik. Kapsz 50 dollár "hitelt", amiből el tudsz indulni, nyereséget termelsz. A későbbiekben kell töltögetni, hogy "tudj" pénzt keresni, amit eddig mínuszban is megtett a "robot". Semmi háttér, a Facebook csoportban csak a siránkozás megy, hogy nem fizet. Be, kifizetés kriptovalutában (tudjuk miért), igazából az adminisztrátor hajtja a többit. 20/30%-os haszon (álomban), amit kifizetnek (?), de a személyes véleményem az, ha így is történik, akkor is alatta marad annak, amit befizet az ember. Ergo lehet csalinak kapsz valamennyi kiutalást, hogy csalogasson, és még többet fizess be. Plusz a garancia hiánya...nincs semmire sem. Nem kell a stressz, jobb nyugodtan aludni, marad az állampapír.
-
Gombinyó
őstag
válasz neophyte79 #57133 üzenetére
Kapcsold be az irónia detektort
-
aujjobba
addikt
-
bandus
veterán
Mi ez a mai oriasi btc meg eth zuhanas?
"a jövötsajnos nemlehet tudni csakhamárotvagy deakormegmár azajelen"
-
nort_on
senior tag
Shoping day, pont jókor jött.
-
aujjobba
addikt
Pump and dump, többek között.
El Salvador hivatalosan is bitcoin elfogadó lett, ennek örömére rávették a tömegeket Reddit-en, hogy vegyen mindenki, felnyomták az árfolyamot.
Aztán kivették a profitot…"a pump and dump scenario is partly playing out after there were calls on social media forums for fans to buy tranches of bitcoin to celebrate the bitcoin law in El Salvador. Some speculators cashing in on the previous sharp gain may have sparked further falls." - [link]
[ Szerkesztve ]
-
Dhampir
félisten
Új hozzászólás Aktív témák
- Xbox Series X 1TB + 1 játék + dokkoló -konzol beszámítás ok!-
- Niels Gammelgaard koktélbár (zsúr)kocsi és/vagy éjjeliszekrény eladó! - KRI 1988 serving cart
- Eladó Félkonfig! I5-10600k, Asus Tuf Gaming B560M-Plus Wifi, Kingston Fury Beast 2x8gb 3200Mhz!
- Motorola Moto G32 256GB 8GB RAM Dual
- EVGA Geforce GTX 1080ti
Állásajánlatok
Cég: HC Pointer Kft.
Város: Pécs
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest