- Ravenswatch - Előrendelői előzetesen a Switch kiadás
- Half-Life - A G-Mant megszólaltató színész rejtélyes bejegyzéssel zárta az évet
- Akciófigyelő - Epic Store ajándékozás 15. nap: Hell Let Loose
- PlayStation Plus 2025 Essential - A januári lista
- Akciófigyelő - Epic Store ajándékozás 14. nap: Kingdom Come Deliverance
Új hozzászólás Aktív témák
-
Mosqu!to
addikt
Sziasztok!
Egy MKV kifogott valamiért a lejátszómon. Eddig mindig vitt mindent szépen, ezt elkezdi betölteni, 50%-nál eltűnik a töltés felirat és kifagy a lejátszó, leállítani sem tudom, menü sem jön fel, csak a kikapcsolás-bekapcsolás éleszti újra.
Infók:
RUNTiME.......: 02h 28m 13s
SiZE..........: 63 GB
ViDEO.CODEC...: HEVC
HDR FORMAT....: Dolby Vision, Version 1.0, dvhe.07.06, BL+EL+RPU
FRAMERATE.....: 23.976
BiTRATE.......: 56 Mbps
RESOLUTiON....: 3840x2160Mad Max Furiosa amúgy az alany, tv-ről Plex viszi szépen, csak ott meg a TrueHD nem megy ki sajnos, így muszáj lenne a mediaplayerről nézni.
Van valakinek tippje, hogy miként tudom lejátszani mégis? Vagy keressek más releaset?
Visszapörgetve a threadet, lehet hogy az a hiba, mint tompibest2-nél?
[ Szerkesztve ]
Computer games don't affect kids; I mean if Pac-Man affected us as kids, we'd all be running around in darkened rooms, munching magic pills and listening to repetitive electronic music.
-
envidia
csendes tag
Sziasztok! BL.hevc, EL.hevc kibontása után tsMuxeR-nél miért kell kivenni az Atmos hangsávot? Azt látom, hogy codec hiányra hivatkozik, csak baromi tapasztalatlan vagyok a témában, vagy már kiöregedtem belőle, nem is tudom. A következő kérdésem ebből adódva, hogy az eredeti angol Atmos hangsávot külön hozzá tudom muxolni valahogy? .mkv -> .iso a cél természetesen..
[ Szerkesztve ]
-
tompibest2
csendes tag
Sziasztok, olyan hibát produkál a lejátszóm hogy a le STOP-olt filmeket, bekapcsolás után folytatja a megjegyzett időponttól, de szaggat a kép és a hang.Újraindítás, áramtalanítás nem segít, csak akkor lehet újra nézni a filmet ha átnevezem a nevét akár egy karakterrel is. Iso és mp4 tökéletes, mkv ts hibás.Adatmennyiségtől független,ha elsőre nézem és nem állítom le pörgetve fejezetet léptetve szintén hibátlan.
-
kolmi93
tag
válasz tompibest2 #743 üzenetére
Nincsmit!
A Pokolnak nincsen feneke, szólt. Aki belebukik, abban a zuhanás örök. Az őrületnek nincsen alkonya, mert éjszaka.
-
kolmi93
tag
válasz tompibest2 #741 üzenetére
Siker?
A Pokolnak nincsen feneke, szólt. Aki belebukik, abban a zuhanás örök. Az őrületnek nincsen alkonya, mert éjszaka.
-
tompibest2
csendes tag
válasz tompibest2 #740 üzenetére
Már műxik! Sínen vagyok!
-
kolmi93
tag
válasz tompibest2 #738 üzenetére
a filenév input, a kiterjesztés marad .mkv
-
tompibest2
csendes tag
válasz tompibest2 #734 üzenetére
1989-ben írtam utoljára Dos parancsot.
-
kolmi93
tag
válasz tompibest2 #733 üzenetére
a mappába ahol dolgozol, ahol vannak az exe-k és a video file, később leszek csak gépközelben akkor ránézek mi okozhatja, filenevet átirtad?
[ Szerkesztve ]
-
tompibest2
csendes tag
válasz tompibest2 #733 üzenetére
Error splitting the argument list: option not found
-
kolmi93
tag
válasz tompibest2 #731 üzenetére
bocs itt a full build zip lesz a jó asszem, hankicsomagolod akkor a bin mappában kell lennie
-
kolmi93
tag
válasz tompibest2 #727 üzenetére
nem bonyolult, hidd el én is igy voltam vele, ahogy most te, de aztán ha már ennyi pénzt kiadtam erre a lejátszóra, megtanultam használni
szóval:
kell dovitool. exe illetve az ffmpeg.exe ezeket bemásolod abba a mappába ahol a film van, nyitsz egy parancssort a mappába (cimsorba beirod hogy cmd, majd enter) vagy ajanlott készíteni egy batch filet (sima txt, csak a kiterjesztést atirod .bat-ra, később ujra fel lehet hasznalni) ezt a parancsot futtatod parancssorbol, vagy beirod a batch fileba (jobbklikk szerkesztés) és futtatod:
ffmpeg -i input.mkv -c:v copy -vbsf hevc_mp4toannexb -f hevc - | dovi_tool demux -
az input.mkv helyére nyilvan a filenevet behelyettesíted, de én inkább a film file nevét irom át input-ra, mert az ffmpeg nem fut le ha pl. szóköz karakter van a filenévben
vársz amig lefut, kapsz 2 HEVC filet, BL és EL, tsmuxert megnyitod, behuzod először a BL aztán az EL filet majd az eredeti mkv-t, kitörlöd a harmadik HEVC sávot, ami az mkvbol van, es kitorlod a trehd hangsavot, muxolod ISO-ba és készfontos megemlíteni, hogy nem magamtól jöttem rá erre, ncore forumrol segített egy kolléga, szerintem eme módszer nélkül nemsok értelme van oppo-t használni hacsak nem saját lemezről keszítünk magunknak backupot, mivel minden UHD remuxot st dl mkvban töltenek fel, gondolom mert a makemkv ezt dobja ki magából, azt se értem, hogy ezen mkv-kat mivel jatszak le helyesen, merthogy ilyen lejátszó tudtommal nincs
ha kérdés van írj nyugodtan!
[ Szerkesztve ]
-
kolmi93
tag
válasz tompibest2 #724 üzenetére
Persze, minden Profile 7 DV release-nél igy kell eljárni, UHD remuxot csak igy erdemes leszedni. ISO nálam stabilabb mint a ts. Dovitool parancssorral működik.
[ Szerkesztve ]
-
kolmi93
tag
válasz tompibest2 #721 üzenetére
Ha hagyod a videósávot ahogy van, akkor ha el is indul max. HDR10-ben fogja lejátszani, ugy emlékszem az első próbálkozásaimnál nekem is igy volt.
-
kolmi93
tag
válasz tompibest2 #720 üzenetére
Ezzel tudod szetszedni a single track dual layer Profile7 .mkv-ból a két videósávot (BL és EL) majd ezeket kell tsmuxerrel összemuxolni hang és felirat sávokkal ISO-ba, így visszakapod ami az eredeti lemezen volt, tehát a lejátszó fel tudja dolgozni a FEL sávot is, mintha gyári lemezt néznél.
-
tompibest2
csendes tag
válasz tompibest2 #720 üzenetére
Megpróbálom az egész filmet iso-ba én is,ha nem feladtam megvárom lehet felteszik mp4-be.Köszönöm a segítséged!
-
kolmi93
tag
válasz tompibest2 #717 üzenetére
Ebből valamelyik régebbi, több mint 3 hónapja szedtem le legutóbb, de nigthly buildből szerintem a legfrissebbnek jónak kell lennie. Ha a trinity féle release-ről beszélünk, akkor úgy emlékszem, hogy annak a sample-je nem is tartalmaz DV-t csak HDR10. Dovitoolból is a legfrissebb verziot használom. (nem vagyok gép előtt holnap estig, csak akkor tudom megnézni pontosan melyik tsmuxer verziót használom)
[ Szerkesztve ]
-
kolmi93
tag
válasz tompibest2 #715 üzenetére
Szia,
Leszedtem kipróbáltam, nálam működik, úgy, hogy a TrueHD hangot kiszedtem muxolásnál.A Pokolnak nincsen feneke, szólt. Aki belebukik, abban a zuhanás örök. Az őrületnek nincsen alkonya, mert éjszaka.
-
tompibest2
csendes tag
Üdv mindenkinek! A napokban elérhető lett a Titanic új 4K Dolby Vision kiadása, természetesen mkv. formátumban.Mint mindig tsmuxer konvertálást készítettem ,és kifagy a lejátszó, csak ennél a filmnél.Ez van feltüntetve az adatlapon: ViDEO.CODEC...: HEVC ██ HDR FORMAT....: Dolby Vision, Version 1.0, dvhe.07.06, BL+EL+RPU Kérdezném a szakembereket hogy mi lehet a baj? Biztosan én vagyok a láma mert senki sem panaszkodik a torrent kommenteknél.
-
kolmi93
tag
Sziasztok,
Optikai meghajtót használ valaki hálózaton megosztva M9702-vel? Milyen típusok ajánlottak UHD lemez lejátszásra?
Köszi!
-
senior tag
-
senior tag
válasz bajnokpityu #710 üzenetére
Természetesen semmilyen online tartalmat nem kezel - sem a klón, sem az eredeti oppo 203/205.
" I'm fat, but you're ugly. I can diet... :D "
-
senior tag
-
bajnokpityu
félisten
hello, ez tud 4k hdr, stb-t netflixen, hbo maxon?
-
Tiller500
újonc
Köszönöm.
Megjött a kütyü és működik! Minden HDMI kimenetből megcsinálja a I2S bementhez szükséges formátumot. Az eredmény kitűnő hangminőség.
Azonban még egy új problémába ütköztem a hálózati lejátszással kapcsolatban.
Kétféle mediaplayert használok. Volt a DUNE 301 és most van az M9702(V3) is.
Eddig a hálózaton lévő PC-ktől kapták a hálóra kötött mediapleyerek az anyagot és jól működött a film- és zenelejátszás.
Most megpróbáltam a NAS-okról (QNAP TS-439P és TS-219P) a hálózaton átengedni az anyagot a lejátszókra, de sehogy sem hajlandók a lejátszók olvasni a NAS-okon lévő file-okat.
File-ok SMB megosztása bekapcsolva, jelszavak jók (a PC-k olvassák a NAS-okat!).
Van valakinek ötlete, hogy mit kellene még átállítani a NAS-okon? -
Joshi
titán
Sziasztok. Blu-ray régiót hogy lehet váltani CFW-s lejátszón? Nekem Oppo 203 CFW van, de egyszerűen nem tudok lejátszani egy lemezt, mert azt írja, hogy regio A-s a lejátszó, a lemez meg vagy B vagy C. Mi a f@sz?
-
senior tag
válasz Tiller500 #705 üzenetére
Az, hogy két HDMI kimenete van és abból egy "Audio only" azt úgy kell értelmezni, hogy az egy HDMI kimenet amin le van tiltva a kép kimenet.
Tehát attól az még HDMI és nem I2S kimenet.Igen, az linkelt eBay-es cucc elméletileg megoldja a problémád.
[ Szerkesztve ]
-
Tiller500
újonc
válasz eric.cartman #704 üzenetére
Köszönöm. Én is olvastam, hogy más jellegű a kapcsolat, csak azért merült fel bennem a kérdés mert az M9702-nek van egy, külön audionak dedikált HDMI kimenete.
Ez megoldás lenne?https://www.ebay.com/itm/124647169218?hash=item1d058cdcc2:g:RCkAAOSw-SlgWWUH&amdata=enc%3AAQAHAAAA4N7uXZ5UWrPE5R6QcOo9XrGqGEgmBITS4k7Z%2FHmlhO1w79ucO8ehM5vOrvWFaISuA7BctBN0vBokAsP305LpM%2FJ1xBVgksA4xnY9sJVgvXaqI89Bi10Hyz0nKcVfaZs6rse7DHVfcyaWNATnv9Ui17O%2FfpUYgbSm2ODzdYmq7tnKF3ceLOx3HmqRKAjmNFUkrrpRpBdYsqkrKZxv1fw7uDLgvglbFwV3Gb28WuTwzyAEykq%2FvUgUpDmecTiFWx3ASfAgsfn6EYA7zCbEdRcoO17GeQVnzCbUu%2FM4Z64s5C8b%7Ctkp%3ABFBMguKojJth
-
senior tag
válasz Tiller500 #703 üzenetére
NEM!
Teljesen más a két szabvány!
A HDMI az egy videójel szabvány ami hangot is tud. Az I2S (over HDMI) pedig csak ugyanazt a csatlakozást használja teljesen másra és másképp - annyi az előnye, hogy nem kellett másik csatlakozót és kábeleket fejleszteni/gyártani.
A DAC használati útmutatója küldön és kiemelten felhivja a figyelmet erre, hogy a két csatlakozás nem azonos.
Ha rádugod valami biztosan tönkre megy...[ Szerkesztve ]
-
Tiller500
újonc
Kedves mindenki!
Hanglejátszással kapcsolatos kérdésem lenne.
1. Adva van egy M9702(V3) és egy Pioneer BDP-150 típusú lejátszó, valamint egy Topping D70s típusú DAC. A Pioneer lejátssza az SACD lemezeket (írottat is) és a hang a HDMI kimenetét egy AVR-re kötve, ami jelzi, hogy DSD-t dolgoz fel, hallgatható.
2. Az M9702 szintén megteszi ezt SACD.iso-ból.
3. A D70s DAC-nak van egy I2S bemenete, ami formailag megegyezik a HDMI ki/bemenettel.
Kérdés, hogy az M9702-es HDMI hangkimenetét ráköthetem-e a D70s I2S bemenetére, abban a reményben, hogy nem nyírja ki a hardvert és lejátssza a DSD tartalmat.
Annyit kell tudni a DAC-ról, hogy elvileg lejátssza a DSD fileokat és bizonyos mértékig konfigurálható az I2S bemenet lábkiosztása.
Köszönöm, hogy elolvastad.[ Szerkesztve ]
-
chros
őstag
válasz tompibest2 #701 üzenetére
Nem te, ez sajnos ilyen crop-olt tartalommal az osszes (!) uhd-bd lejatszo.
-
tompibest2
csendes tag
Egy kis segítséget szeretnék kérni, Dolby vision mkv ts muxer konvertálás után
a széles sáv fekete részek szürkék lesznek,amúgy minden rendben.Ez ilyen vagy én baltáztam el valamit?
Új hozzászólás Aktív témák
- One otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- NBA és kosárlabda topic
- Vicces képek
- Ezek a OnePlus 12 és 12R európai árai
- Kezdő fotósok digitális fényképei
- iPhone-t használók OFF topikja
- WoW avagy World of Warcraft -=MMORPG=-
- PLEX: multimédia az egész lakásban
- Intel Core Ultra 3, Core Ultra 5, Ultra 7, Ultra 9 "Arrow Lake" LGA 1851
- Redmi Note 13 Pro 5G - nem százas, kétszázas!
- További aktív témák...
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest