Új hozzászólás Aktív témák
-
chros
őstag
válasz tompibest2 #701 üzenetére
Nem te, ez sajnos ilyen crop-olt tartalommal az osszes (!) uhd-bd lejatszo.
-
chros
őstag
válasz Mulholland #656 üzenetére
Koszi a beszamolot! Nem nez ki rosszul, de ennyi penzert ...
Ahogy Joshi is irja, csak a hardver valtozasok miatt van kulonbseg (cec, tap), masban minden ugyanaz, mint v3 (ugyanazok a bug-ok). -
chros
őstag
Csak egy erdekesseg TV-led FEL UHD BD-krol:
eddig ugy hittem/tuk, hogy a base (HDR10) es a FEL layer osszekombinalasa a TV-n tortenik, de mivel az ujabb generacios LG Oled-ekben (2020/2021) nincs dual DoVi decoder, es termeszetesen meg mindig le lehet jatszani ezeket a tartalmakat kulso eszkozrol (pl Oppo), igy ez a folyamat lejatszon tortenik! A TV "csak" a tonemapping-ert felelos ebben az esetben is (az RPU alapjan).[ Szerkesztve ]
-
chros
őstag
Talaltam egy DV bug-ot es egy furcsa fixet hozza: [link]
Ha valakinek van mas megoldasa ra, akkor ne tartsa magaban -
chros
őstag
válasz SkylineR34 #598 üzenetére
Ilyenre nem hasznaltam meg, de szerintem szentsegtores a dubbing!
-
chros
őstag
válasz SkylineR34 #591 üzenetére
Persze, ez igy van, de ezt az Oppo-val is megteheted. Akkor a kulonbseg a lemezes meghajto (plusz apro bakik) vs halozati lejatszas.
Es mint emlitettem, CloneBD-vel a legegyszerubb manipulalni a teljes bdmv-t (tsmuxer-ben nem bizom :))@robi-k: koszi, akkor rosszul emlekeztem.
-
chros
őstag
UHDBD-t szerintem a legegyszerubb ClonBD-vel vagni, nem konvertal, s a teljes struktura megmarad.
@Joshi, 3 db uj Oppo klon van (m9201, m9203, m9205) ebbol a 2. es 3.-nak is van lemezes meghajtoja (ha jol emlekszem). A spanyoloknal erdeklodj arrol.
@SkylineR34: akkor nem tetszik az a lejatszo egyenlore. Lehet, hogy javitjak majd kesobb, ki tudja. De halo nelkul es ts/mp4 nelkul nem sok ertelmet latom, akkor mar oppo klon.
[ Szerkesztve ]
-
chros
őstag
válasz SkylineR34 #570 üzenetére
Ha konnyu up/downgradelni a firmware-t, akkor ki lehet probalni.
Probalj a neten tallani topikot a lejatszohoz, es ott kerdezni. -
chros
őstag
válasz SkylineR34 #568 üzenetére
Majd irj rola, ha eljutottal odaig (lan kabellel).
Az viszont fura, hogy ts/mp4-bol nincs DV... -
chros
őstag
válasz SkylineR34 #561 üzenetére
Ennyi penzert nem rossz, gratula! Plane, hogy a lemezes Oppo klon is joval dragabb ennel.
Halozatrol is lejatszik bdmv konyvtarat jol? -
chros
őstag
válasz SkylineR34 #554 üzenetére
Ez yusescope prgramjabol, ugye?
-
chros
őstag
Ket uj info:
- fixing bad DV rips, pl WW1984
- fix for forcing DV with HDR10+ files -
chros
őstag
válasz SkylineR34 #548 üzenetére
Azert a hulyesegnek is van hatara!
-
chros
őstag
válasz SkylineR34 #534 üzenetére
Majd irj rola beszamolot, ha hasznaltad egy kicsit. Addig is atporgetheted ezt a topikot, szinte minden user info benne van Oppo-krol.
-
chros
őstag
válasz SkylineR34 #512 üzenetére
NF-rol is van egy biztos (Stranger Things S03), de nem egyszeru a web-dl 4k-ban ezekrol a szolgaltatokrol (en nem csinaltam soha): lementik a stream-et, valahogyan megszerzik a titkosito kulcsot (pl nvidia shield), majd ezzel decrypt-aljak a stream-et. DV esten pedig meg ki tudja mit kell csinalniuk vele ...
-
chros
őstag
válasz SkylineR34 #509 üzenetére
> az biztos hogy az mp4 profile 7 a teljes erteku remux.
Igen, amennyiben a dolby mp4muxer-ere gondolunk (bar abban is valtoztattak 1 flag-et fel eve, amivel nem megy a lejatszas LG-n azota).
> En ezt a programot hasznalom: v0.0.4_BETA_method_2 (Fel To Mel-re.)
tsmuxerrel kimuxolom a 2 filmsavot. Base Layer HEVC es Enhancement Layer HEVC
Ugye ezek erintetlen fajlok.A program ezt konvertalja Fel-bol Mel-re es kozben osszerakja egy fajlba.Igen, en is erre gondoltam: de itt a vegeredmeny nem lesz erintetlen!
Az igaz, hogy a fajlban levo video stream-ek erintetlenek, de a NALu RPU patch-elt!!!
Ez azt eredmenyezi, hogy a DV decoder (pl a TV-ben) ignoralja a FEL savot (ha van), mintha ott sem lenne, es csak az RPU-t veszi figyelembe (mintha MEL lenne)!
Ezert megteveszto a leirasban az "erintetlen video", mert a vegeredmeny minden esetben "csak" MEL, es nem FEL!Mit szolsz ehhez a leirashoz inkabb: "Uj eljarassal keszult single track double layer MEL DV ts kontenerben"?
[ Szerkesztve ]
-
chros
őstag
válasz Wade0303 #312 üzenetére
Beszelgettunk MEL es FEL-rol, es itt egy ujabb info, amit eddig nem tudtam: ha az extract-olt MEL video-t jatszuk le, akkor nincs kep adat (hiszen csak RPU) igy tok fekete a kep, mig valos FEL-nel latszik nemi kep-info (a master es a base layer kozti kulonbseg).
Ez a nagyobb kbps-os (pl 2 Mbps) MEL allomanyoknal merult fel, es ugy nez ki, hogy ezeket 0 pad-delik (mert egyebkent beleferne 64 kbps-ba is).
Mar csak egy kerdes maradt: mi a francert??!!![ Szerkesztve ]
-
chros
őstag
válasz SkylineR34 #503 üzenetére
Hali, koszi, hogy beneztel ide is!
Errol mar lehet roviden beszeltunk mashol, csak eltuntek a kommentek: "erintetlen, uj eljarassal, single track double layer ts-ben".Errol irnal egy picit, mert szerintem ez nem erintetlen "video" (ha ugyanarrol az eljarasrol beszelunk), az RPU patch-elt!
Koszi -
chros
őstag
Uj custom firmware (az ez elotti van fent nekem, ezt meg nem probaltam) : [link]
- root password
- busybox commands
- antibrick protection
- ssh/sftp server
- rclone (nem tudom mire jo)
- lehetoseg sajat script futtatasara boot utan USB drive nelkul!!!Fucking amazing!
[ Szerkesztve ]
-
chros
őstag
Allitolag mar az elso m9201-es fecskek erkeznek a spanyol elso csoprtba.
@Joshi: ez jo hir, ha a csapatok adoptaltak a konverzios eljarast. Bar mintha a 8.1-essel harsanyabb szineket produkalna FEL forrasbol (de csak 1x-2x teszteltem).
Es megertem a lemezes verzio igenyet: 8 szeria GoT, 3x3 LotR es Hobbit, Chernobil, es mi minden mas meg... Az isten-merevlemeze nem eleg -
chros
őstag
Emby es Oppo paros egyutt a frontend-ek kedveloinek: [link]
(Engem szemely szerint nem erdekel, nekem jo a konyvtarszerkezet, igy ki sem probalom.) -
chros
őstag
válasz eric.cartman #470 üzenetére
Nem is veszek olyat sem Ennyibe kerulnek?! Atya eg....
-
chros
őstag
válasz eric.cartman #468 üzenetére
Azt nem ketlem, hogy mindent el lehet adni, de ennyit (sem) fizetnek ezert. Mikor valami hivatalos eszkozt veszunk, akkor a hivatalos (!) jotallast is kapsz (1-3 ev) es support-ot az adott kutyuhoz, ami ezeknel a modelleknel nem letezik
-
chros
őstag
válasz Mosqu!to #460 üzenetére
Alapvetoen 2 ut van:
- SMB v1 (ez a Windows-ok belso megosztasa)
- NFS (ez pedig a Linux-oke), pl Win10-enIgy Windows eseten az SMB javallott, de sajna nem trivialis ez sem:
- alapbol Win10 nem hasznal mar SMB v1-et (de engedelyezni lehet bennuk, es kell is az Oppo-hoz)
- Win10 1807-tol mar nem lesz master browser a PC!!! (kivettek ezt a szolgaltatast?)
-- igy a halozatodon kell lennie meg1 SMB servernek (router, linux, regebbi Windows), ami master browser!!! (kulonben az Oppo nem latja az "uj" Win10-edet)Vegezetul, nezd meg ezeket a hozzaszolasokat is: [link] , [link]
[ Szerkesztve ]
-
chros
őstag
Igen, azert is irtam, hogy 2 perces.
A napokban megneztem az uj 7-esbol (gits) es a fent emlitett 8.1-et is: gond nelkul vegig mentek.
Nem hasonlitottam ossze oket a FEL-es DV-vel, nagyon macera tekerni a ts kontenerrel :)
A masik kerdesre: igen, jo kerdes, egy masik csoport nem hasznalja a 8.1-et (meg?). -
chros
őstag
Es itt az uj FEL->MEL konverzio Single Track Single Layer8.1 profile-ban (csak BL+RPU, nincs EL).
Kiprobaltam a 2 Dolby sample-t es az uj Angel has fallen 2019 sample-t, mindegyiket viszi a klonunk, ezek a media info adataik:
- 1080p mp4 from Dolby: Dolby Vision, Version 1.0, dvhe.08.05, BL+RPU, HDR10 compatible / SMPTE ST 2086, HDR10 compatible
- 2160p mp4 from Dolby: Dolby Vision, Version 1.0, dvhe.08.09, BL+RPU, HDR10 compatible / SMPTE ST 2086, HDR10 compatible
- 2 mins ts FEL->MEL sample: Dolby Vision, Version 1.0, dvhe.08.06, BL+RPU, HDR10 compatible / SMPTE ST 2086, HDR10 compatiblePar hete megkerdeztem tole, miert erolkodik FEL->MEL-nel a BL+EL+RPU-val, es miert nem hasznal profile 5 BL-RPU-t helyette.
Ezt valaszolta: profile 5 a DV sajat IPT color space-et hasznalja, s nem a BD-ken levo BT.2020-t. Igy a konverzional color space-t is kene konvertalni. Ehelyett talalta a profile 8.1-et. -
chros
őstag
yusesope ezerrel dolgozik FEL->MEL konverzion. Az egyik tag pedig fel is toltott 2 allomanyt, amit az uj javasolt eljarassal keszitett.
Mindket teszt fajl-t tokeletesen lejatsza az Oppo:
- az egyik dvhe.07.06_Double_Track_Double_Layer m2ts-ben (ez eddig is mukodott)
- a masik dvhe.07.06_BL_EL_RPU_Single_Track_Double_Layer ts container-ben (BL+EL+RPU, Blu-ray compatible / SMPTE ST 2086, HDR10 compatible)
-- ez nem mukodott a regi Joker sample-lel! -
chros
őstag
Ismet uj aktivialast nem igenylo firmware-ek eredeti Oppo 203-hoz es a klonokhoz: kinai es orosz is!
Valtozas a korabbihoz kepest:
- ezekkel mar flash-eles nelkul lehet firmware-t valtani!
-- az "/mnt/ubi_boot/" konyvtarba masolja autoscript-el a "bdpprog" fajlt es ez a firmware fut majd
- az orosz fw-ben wallpaper-t is lehet allitani
- autoscript mintak a zip-ben -
chros
őstag
Dolby Vision Processing (Auto / tv-led / player-led) es Forcing Dolby Vision (HDR: Dolby Vision)
Kicsit jatszottam a fenti ket opcioval, s erdekes eredmeny szuletett LG Oled B8-on. Ahhoz, hogy megertsuk mirol beszelek, eloszor tudnunk kell hogyan mukodik az LG (es en hogyan hasznalom).
LG-ken van/volt PC mod kulso HDMI forrasrol (pl PC):
- csak itt erheto el chroma 4:4:4 (csak emiatt van ertelme ezt a mod-ot hasznalni videora)
- sajnos, bizonyos image processing-eket kikapcsol ebben a modban a TV, ennek eredmenye: banding (SDR/HDR10-el), posterization sotetebb jeleneteknel (HDR10-el)
- DV-vel hajtva nem hasznalja a PC-modot a TV, akkor sem, ha ki van valasztva! (ekkor Dolby Vision 12bit colorspace-t mutat a lejatszo, nem a tobbi szokasosat)Es LG-nek van meg egy gondja HDR10-el (foleg alacsony bitratas "streaming" tartalommal), nem csak PC, hanem normal modban is: sotetebb jeleneteknel cian szint kever a feher szinbe (valszeg az alkalmazott BT.2020 gamut mapping miatt).
I. Dolby Vision Processing (Auto / tv-led / player-led)
Foleg alacsony bitratas "streaming" tartalomnal latvanyos a kulonbseg:
- Auto: player-led beallitast hasznal
- tv-led: tokeletes kepmegjelenites
- player led: a fent emlitett PC modban lathato problemak (banding posterization) jelennek meg! (akar PC mod van kivalasztva, akar nem)
-- azaz olyan, mintha az LG TV Low Latency DV modba kapcsolna (mint a Sony-k), es igy kikapcsol bizonyos image processing-eket, csak ugy mint PC modban SDR/HDR10 tartalommal!!!Ez brutal, el sem tudom kepzelni mire jo ez a mod (mert pl a 60fps-es MEL-es Gemini Man-t is tv-led modban gond nelkul megjeleniti), de ugy nez ki, hogy a forras eszkoz (gondolom a HDMI handshake-en keresztul) utasitja a TV-t, hogy kapcsoljon LLDV modba!
Osszegezve, valasszuk:
- tv-led: ha az adott TV teljes DV tamogatassal bir (pl LG, Pana, Philips, stb)
- player-led: ha csak LLDV tamogatas van a TV-ben (pl Sony)II. Forcing Dolby Vision (HDR: Dolby Vision)
Es ha mar itt voltam, ujra eljatszottam ezzel a beallitassal is:
- csak SDR es HDR10-es ISO, BDMV, mp4, ts, m2ts HD/FHD-vel es UHD formatumokbol mukodik (mkv-t nem tamogatja!)
-- pl tsmuxer-rel "ts" container-be kell mux-elni az anyagot mkv-bol (ha megcsinalja egyaltalan)Ennek a beallitasnak nincs semmi koze (!) a fenti Dolby Vision Processing beallitashoz: azaz az maradhat (es kell is, hogy maradjon) tv-led-en (a fenti okok miatt)!
Igy el sem tudom kepzelni, hogy hogyan mukodik ez a feature: dinamikusan beszur RPU block-ot (MEL) a streambe lejatszas kozben???Eredmeny ts file-bol:
- SDR (pl 2160p): mukodik jol, nincs szemmel lathato gond
- HDR10 (2160p):
-- a szinek total rosszak (fako) HDR10+ tartalombol (pl amazon web-dl-ek), es egy db HDR10-el is talalkoztam, aminel ugyanez volt az eredmeny, igy nem tudom mi okozhatja ezt
-- de ahol mukodik, ott remekul nez ki: nincs a fent emlitett cian elszinezodes (mint alacsony bitratas HDR10 tartalommal, pl Doom Patrol, Swamp Thing, stb DCU 2160p HDR10 web-dl, amiknel a video bitrata csak (!) kb 10 Mbps)Osszegezve, mivel szamomra a chroma 4:4:4 fontos (PC mod) es DV-vel nincs chroma 4:4:4, en:
- SDR-nel es a legtobb HDR10-nel nem hasznalom ezt az opciot
- a fent emlitett alacsony bitratas HDR10 tartalmaknal pedig igen, es egeszen turheto lesz az eredmenyValaki probalta mar ezt, velemeny?
[ Szerkesztve ]
-
chros
őstag
A kulso felirat (srt) kezelesrol:
- fajlok eseteben: "fuzzy" name matching-et hasznal, a kovetkezok jol mukodnek:
-- pl. foo.ts file: foo.srt, foo_en.srt, foo_hu.srt
- BD/UHD BD konyvtar esteben csak (!) teljes egyezes mukodik:
-- pl foo konyvtar: foo.srt
-- es csak a main title hasznalja a kulso feliratot! (pl extrak nem)Ez sorozatreszeket tartalmazo BD/UHD BD konyvtar eseteben problemas:
- csak a "play all" feature eseteben jelenik meg a a kulso srt es ekkor is csak az elso epizodhoz, a tobbihez mar nem!
- ha epizodkent vannak elinditva, akkor sem!Azaz ha egy adott "lemez" csak 1 epizodot tartalmaz (pl utolso lemez):
- akkor a "play all" feature-t hasznalva ez az 1 epizod hasznalni fogja a kulso srt-tAz egyetlen megoldas kulso felirat hasznalatara ilyen esetben: CloneBD-vel remux-elni kulon az egyes epizodokat
-
chros
őstag
Es a spanyol csoportvezeto is elvesztette a jailbreak-et a fenti firmware-rel, szoval az csak az Oppo wallpaper-es v3-hoz volt jo a hasznalt kulcs miatt.
De itt az ujabb verzioja (ugyanattol az embertol): [link]
- meg-hack-elte a kulcs azonositast, igy mar az osszes verzio-hoz (v2, v3) jo allitolag es az eredeti Oppo UDP-203-hoz is (mas kulonbseg nincs az elozo verziohoz kepest)
- flashing instruction: [link] , [link] -
chros
őstag
> kiprobaljam az autoscript-edet, de nem muxik a klonon (v3) a 65-0131 firmware-rel
No par vallalkozo szellemu avforums-on es a spanyol csoportbol dolgoztak ezerrel ezen (plusz ingyen jailbreak fw-n az eredeti Oppokhoz!), hogy elerhetove tegyek az autoscript funkciot, es itt az eredmeny:
- [link] (es a flashing instruction)
- fontos!!! : csak m9702 v3-hoz jo es csak akkor, ha kek hatteruek a menuk (nem gitar), mert a gitarosnak mas a kulcsa!!!Es a spanyol csoport is keszul a hetvegen kiadni az o valtozatukat az osszes modellre.
Vallalkozo szellemuek kiprobalhatjak
[ Szerkesztve ]
-
chros
őstag
Probalt mar valaki sorozat epizodokat (pl GoT s01 3-at) tartalmazo UHD BD konytar melle srt feliratot tenni? Ha igen es muxik, akkor hogyan?
-
chros
őstag
válasz tompibest2 #418 üzenetére
En nem hasznalok semmi fele mozgasjavitot LG 65B8-on, es semmi mas javitast sem, PC ikon itt is.
Azt tudnod kell, hogy ha DV-t jatszol le, akkor ugyan marad PC modon a TV, de ez nem PC mod, hanem Normal processing mod lesz. Nem ugy mukodik, mint SDR-rel vagy HDR10-el. -
chros
őstag
válasz tompibest2 #416 üzenetére
Nekem is nagyon tetszett a 60 fps, bar voltak paran akiknek nem.
-
chros
őstag
válasz tompibest2 #396 üzenetére
Koprobaltam par uj Single Layer (MEL) DV-t (Matrix, James Bond-ok) ts kontenerben a knlonon: mukodnek jol (hiszen profile 5 DV).
"Csak" a chapter-ek hianyoznak egy Full/Remux BD-hez kepest a konnyebb ugralashoz a tartalmon belul, de a tekeres mukodik veluk (5x-os is).[ Szerkesztve ]
-
chros
őstag
válasz tompibest2 #390 üzenetére
Nekunk nem, mert o Envy-hez (kulso video processor, mint Lumagen) irta ezt (es ezert tesztelte).
Ha 4k TV-t hasznalsz, akkor ez egy jo kiindulasi aklap: [link]
-
chros
őstag
válasz tompibest2 #384 üzenetére
Azzal is lehetne vacakolni, de majd kuldok privit ma valamikor.
-
chros
őstag
> Szemezgetek ezzel
En azt javaslom, hogy ha nem akarsz/erdekel a DV lejatszas vagy nincs DV kepes megjelenitod, akkor nem erdemes ezen gondolkodni (tul draga, nincs gari, nem jatszik le minden fajlt, stb)
- 320 dollárt ... Hong Kong-ból: ha a spanyol csoportos rendelesre gondolsz, akkor igen,s valahonnan Kinabol jon
- mennyi lett a végösszeg mindennel: en UK-be rendeltem, itt nem volt vele gond, csak annyiba kerult, amennyit atutaltam Ron-nak (akkor 300 dollar volt)
- mennyi idő alatt telik meg egy csoport: valtozo, asszem havonta szokott inditani egyet, s a szallitasi ido is valtozo, lehet 2 het, de lehet 6 het is
- SD AVI meg műholdvevős .ts fájl: fogalmam sincs, en csak (!) UHD teljes BD-ket jatszok le vele DV miatt
- igényesebb audio rendszerébe (stereo): nincs rajta analog kimenet csak HDMI! Nekem is Yamaha RX-A870-be megy gond nelkul HDMI-n> (#373) tompibest2: Én itthon vettem, 1 év garanciával
Erdekes, maganszemelytol? Mennyibe kostalt?
-
chros
őstag
No, most jutottam odaig, hogy kiprobaljam az autoscript-edet, de nem muxik a klonon a 65-0131 firmware-rel. Te melyik firmware verziot hasznalod az Oppo UDP-203-on?
Egyebkent ezt irja:
"it looks that what Rong or oopo did is to replace the string
"/mnt/sda1/AutoScript/AutoScript.TSS" in the code of the player by
"/mnt/xxxx/AutoScript/AutoScript.TSS", so it can never find the file."Es erre modositottam az enyem (Samba share-ekkel):
CLI(CLI_exec echo root::0:0:root,,,:/root:/bin/sh >/etc/passwd)
CLI(CLI_exec echo system::100:100:user,,,::/bin/sh >>/etc/passwd)
CLI(CLI_exec cp /mnt/sda1/AutoScript/services /etc/)
CLI(CLI_exec /usr/sbin/inetd &)
CLI(CLI_exec sync)
CLI(CLI_exec sync)
CLI(CLI_exec /usr/sbin/telnetd &)
SLEEPMS(1000)
CLI(CLI_exec mkdir /mnt/sda1/Desktop_e)
CLI(CLI_exec mkdir /mnt/sda1/Desktop_f)
CLI(CLI_exec mount.cifs //192.168.1.89/bar1 /mnt/sda1/Desktop_e -o user=foo,password=,ro,iocharset=utf8)
CLI(CLI_exec mount.cifs //192.168.1.89/bar2 /mnt/sda1/Desktop_f -o user=foo,password=,ro,iocharset=utf8)
CLI(CLI_exec mount > /mnt/sda1/mount.txt)A Te "Pendrive.zip"-edben nincs "services" alkonyvtar/fajl, igy ez a sor nem csinal semmit:
CLI(CLI_exec cp /mnt/sda1/AutoScript/services /etc/)
[ Szerkesztve ]
-
chros
őstag
Azt hittem, hogy a felirat idozites funkcio (Subtitle gomb -> Sub adjustment -> Sync) nem mukodik kulso felirattal (pl srt), de igen, csak pont forditva, mint ahogy gondolnank:
- ha pl kesik a felirat, akkor nem "-" iranyt kell hasznalni, hanem "+" - t[ Szerkesztve ]
-
chros
őstag
válasz Wade0303 #357 üzenetére
> DoVi esetén player-led - tv-led beállítások között egyelőre nem tudtam dönteni
Ezt nezd meg, egyertelmuen TV-led olyan TV-knel, amiknel full DV support van. A kijelzo tudja mire kepes (a hozza konfiguralt DV-vel), a lejatszo nem.
A Player-Led-et kesobb implementaltak a firmware-be, low-latency TV-k miatt (pl Sony).> DolbyVision-re mindenképpen jó választás volt volt, főleg, hogy a tömörített anyagokat is viszi
Ezt hogy erted? Mivel tomorited at?
-
chros
őstag
válasz Wade0303 #348 üzenetére
Gratula! Hogy tetszik osszessegeben?
Feliratot nem "kell" PGS-be rakni (de persze lehet), fentebb irtunk rola.- tekeres: azon kivul amit cartman mondott nincs mas. De nekem a chapter ugras es a 4x tekeressel nincs gondom (bar igaz, hogy furcsa volt 2020-ban az oldschool modszer )
- HDD levalasztas: jo kerdes (en csak LAN-rol hasznalom)
-- azt mondjak, hogy az Androidos oppo app-al (hivatalos oppo honlaprol) "kikapcsolva" (= leallitva) nincs gond
-- a masik epp a minap a spanyol forumon irtak rola (probald ki, hatha):1- Press STOP .
2- Exit to the MAIN MENU .
3- After entering the SETUP MENU and after a few seconds the hard disk stops making noise or reading, and the light stays on.
4- Then I wait a few seconds and turn the Chinoppo OFF with the remote control without leaving the configuration menu itself.(#350) Boy_25:
- a spanyol csoportos beszerzes megbizhato, de lehet, hogy 1-2 honap is lesz mire megjon a cucc
- a klonban nincs DAC (es meg mas egyeb dolog, ami az eredetiben van), csak HDMI output. Csak akkor javasolnam (szemely szerint) gondolkodni rajta, ha DoVi allomanyokat akarsz lejatszani DoVi kepes megjeleniton.
Ha ilyen TV-d nincs vagy nem erdekel a DoVi, akkor ne is gondolkozz rajta.[ Szerkesztve ]
-
chros
őstag
válasz Wade0303 #312 üzenetére
Miert, mi van meg a MEL-ben az RPU block-on kivul? Link az inforol?
Mert amit en linkeltem felul, az azt allitja, hogy semmi.Mas, DV profile 4-rol: dual layer profile, s ezek szerint ez SDR BL + DoVi EL. Azaz nem kompatibilis HDR10-el. Erdekes...
[ Szerkesztve ]
-
chros
őstag
> Nekem jelenleg a 20CXN-65-0131 firmware van
Nincs ujabb firmware: sem a klonra, sem az eredeti Oppo 203-ra.
Nem tudom hol lattad a 66-ost.Itt talatam firmware frisstitesi lepeseket, ha a jovoben szukseg lenne ra vagy valakinek meg regi firmware-e lenne.
-
chros
őstag
Vagy mp4-nel:
- BL-RPU = kiszedik az RPU block-ot az EL container-bol, s csak azt adja hozza az mp4-hez?
- mig BL+EL+RPU = benne hagyja az EL container-ben az RPU block-ot es igy adja hozza az egesz EL container-t az mp4-hez?Csak erre tudok gondolni.
Ha ez igy van, akkor tesztelni van ertelme, de elesben, MEL DV-t csak BL-RPU mp4-el latom ertelmet, mert igy minden eszkoznek kene vinnie (ha helyes a mux-eles).[ Szerkesztve ]
-
chros
őstag
> (#308) Wade0303 : "Netflix-rol kozvetlenul lementett fileok (ott erre van lehetoseg)"
Err ... Tudtommal nem lehet 4k HDR/DV tartalmat egyszeruen lementeni ott sem (enrcypt-alt), csak sdr 1080p-t (kulonben lenne rengeteg web-dl onnan is).
> (#307) Joshi : "Lehet hogy összekeveredik a HDR10 és a Dolby Vision metaadat?"
Probald ki a dvhe.05.06_BL_RPU_Single_Track_Single_Layer onnan , ennek ugyanaz az infoja mint az Aquaman-nek, ha ezt viszi a Sony, akkor a muxelesre tudnek csak gondolni.
Es az oppo viszi az Aqua mp4-et?@djnice: Lattad ezt a post-ot? Kiprobaltad mar fire stick 4k-n is? (en varom meg az ethernet adaptert)
> "A MEL-t használja ilyenkor EL-nek, kisebb mint a FEL, de ott van."
Eloszor a fogalmakat kell rendbe raknunk (es en sem vagyok 100% bennuk).
UHD DV BD-n (a dolby szerint) a kovetkezo a lehet:
- Base Layer = HDR10 hevc track (fix metadata)
- Enhancment Layer track, minden esetben tartalmazza az RPU blockot (dynamic metadata) is(!), lehet:
-- MEL: "an enhancement layer that carries a residual signal equal to zero, that is, the decoder does not need to process the residual signal"
--- azaz ez csak dynamic metadata-t tartalmaz (RPU block) a hdr10 BL mellett, igy nincs szukseg tovabbi adatfeldolgozasra
--- kb 2%-5%-a a teljes adatfolyamnak (a legkisebb ertek amit lattam eddig az 64 kbps, de van 2000 kbps is)
-- FEL: "an enhancement layer that carries a residual signal not equal to zero"
--- csak itt van igazi plusz video adat residual signal formajaban + RPU block: a master es a hdr10 kozti kulonbseg (max 12 bit-ben) ictcp color space-ben
---- ez binary adat (!), s a lemezen csak minta erteku a 1080p label
--- itt van szukseg tovabbi adatfeldolgozasra (ossze kall merge-elni a BL-t a residual signal-al), vagy a full DV kepes TV-n vagy kulso lejatszon (pl oppo), ha a TV nem kepes raOsszefoglalva,: UHD DV BD-n mindig van BL es EL, csak az EL vagy MEL (csak RPU block) vagy FEL (RPU block + residual signal).
Na most, a fenti Joker pelda UHD DV BD-n egyertelmuen MEL (csak RPU block):
MPEG-H HEVC Video 50191 kbps 2160p / 23.976 fps / 16:9 / Main 10 @ Level 5.1 @ High / 4:2:0 / 10 bits / 4000nits / HDR10 / BT.2020
* MPEG-H HEVC Video 64 kbps (0.13%) 1080p / 23.976 fps / 16:9 / Main 10 @ Level 5.1 @ High / 4:2:0 / 10 bits / 4000nits / Dolby Vision MEL / BT.2020Azaz a kerdes szamomra a kovetkezo, csak RPU block (MEL) eseten:
- miert akartak BL+EL+RPU mp4-et csinalni?
- es hogyan?[ Szerkesztve ]
-
chros
őstag
Koszi a tesztet, ez remek hir!
Akkor megfejtettuk vegervenyesen, hogy mi a low latency DV a Sony-n:
single track single layer BL+RPU (hdr10 es DV metadata, profile 5)Ezt hasznaljak a streaming szolgaltatok, s ez a DV MEL-nek felel meg (ha jol ertem) .
Az mas kerdes, hogy ezen sporolt a Sony...@djnice: majd holnap valaszolok, mert valamit nagyon nem ertek az mp4 EL elnevezesenel: mit jelent???
-
chros
őstag
No, ez egy erdekes teszt volt, koszi: elojaroban (ahogy azt beszeltuk mar), nem tudom honnan lett az EL, mert a Joker csak MEL (BL)-el jott ki.
Az oppo (klon) a kovetkezoket viszi a 4 linkelt mp4 fajlbol:
- dvhe.07.06_Double_Track_Double_Layer (!!!, ezt nem tudom mivel keszitette)
-- track1 hdr format: SMPTE ST 2086, HDR10 compatible
-- track2 hdr format: dvhe.07.06, EL+RPU, Blu-ray compatible / SMPTE ST 2086, HDR10 compatible
- dvhe.05.06_BL_RPU_Single_Track_Single_Layer
-- track1 hdr format: dvhe.05.06, BL+RPU / SMPTE ST 2086, HDR10 compatibleA masik ket [04/07].06_BL_EL_RPU_Single_Track_Double_Layer fajlba behalt, csak a ki/bekapcs segitett:
- egyik track1 hdr format: dvhe.04.06, BL+EL+RPU, SDR compatible / SMPTE ST 2086, HDR10 compatible
- masik track1 hdr format: dvhe.07.06, BL+EL+RPU, Blu-ray compatible / SMPTE ST 2086, HDR10 compatibleMandalorian (es Stranger Things S03) info (nem meglepo modon csak BL a streaming szolgaltatoknal):
- track1 hdr format: dvhe.05.06, BL+RPUAzaz a dvhe.05.06_BL_RPU_Single_Track_Single_Layer -ekkel nincs gondja egyaltalan (streaming faljok).
[ Szerkesztve ]
-
chros
őstag
Az elso DoVi cuccok kozott: probaljatok ki a Sony-n a Mandalorian DV web-dl-t (es ez nem a butitott bitratas eu-bol )
Es a johir, hogy a mi klonunk is jatsza szepen (legalabbis az elso reszt biztosan). El nem tudom kepzelni miben mas, mint a sok mas csapat mp4 release-e, hogy azokat miert nem szereti... -
chros
őstag
válasz tompibest2 #269 üzenetére
A kulfoldi forumon emlegettek ezt a jelenseget joparan: nem lett "jol" leallitva.
Azert tettem idezojelbe, mert nem is igazan lehet a klontEn igy szoktam (s eddig a problema nem jelentkezett), csak SMB1.0-rol megy a lejatszas (nincs kulso HDD radugva):
- vagy sleep timer beallitva (es ekkor csak reggel kapcsolom ki a taviranyotoval)
- vagy a film befejeztevel leallitom a stop-al a filmet, majd visszamegyek az Oppo fokepernyojere (BD, Network, Setup nagy gombok), s itt varok vele par percig, majd csak utana kapcsolom ki a taviranyotoval[ Szerkesztve ]
-
chros
őstag
Koszi az infot, gyorsan atolvastam es a ket hozzaszolast is abban a topikban, s azt gondolom rola amit @Wade0303 (ha nem ertettem felre valamit) :
- ez a dokument 3-4 eve keszult, s update-elik mindig egy kicsit
- csak azt irja le, hogy DV-s service provider-eknel nincs dual layer-es DV (pl netflix), ezt eddig is tudtuk
- mint irja, mp4-be nem csak 2 track-be lehet tenni a DL DV-t, hanem 1-be is, de a profile 4 2 db-t kovetel meg!Nem hiszem, hogy ebben a doksiban van valami uj.
-
chros
őstag
-
chros
őstag
Megjott ma a CWT EADP-60 12V 5A-as tap, kinabol, remelem Corona virus nelkul
Gyanus, hogy tul picinek tunik. Majd este beuzemelem. -
chros
őstag
válasz Wade0303 #235 üzenetére
> Ha mkv remux a kiindulás
Azzal nincs gond (gondolom nem akarod BD-ve vagy ISO-ba konvertalni )
> Szted megéri a 200$ felárat az M9708/M9706?
Ugyan nem tudok sokat rola, de en ugy gondolom, hogy 500/600 penzt biztosan nem er meg En meg a 300-at is sokallottam az m9702-re.
Új hozzászólás Aktív témák
- Razer Blackshark v2 Pro Wireless White
- Razer Kaira wireless fejhallgató // Újszerű // Számla + Garancia
- Pioneer HDJ-X5 DJ fejhallgató // Újszerű // Számla + Garancia
- Logitech G733 Vezeték Nélküli LILA Fejhallgató /// Újszerű // Számla + Garancia
- Reloop RHP-20 KNIGHT DJ fejhallgató // Újszerű // Számla + Garancia
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest