Új hozzászólás Aktív témák

  • F34R

    nagyúr

    Sracok.... ha mar szopatas... most olvasom redditen hogy valaki LFS-t akar hasznalni. ez onmagaban pokol.. igen am, de lehet hozza hasznalni bedrockot.. igy azert maris masabb a helyzet.. igaz eleg gany de hasznalhato. :P

    [ Szerkesztve ]

  • Frawly

    veterán

    válasz #20749568 #20749 üzenetére

    Na, nekem ezért sem lesz soha Apple cuccom. Pedig túlárazottak, de hardveresen nem rosszak. Hanem egy teljesen zárt ökoszisztéma, szándékosan úgy van kitalálva, hogy még véletlenül se legyen semmivel kompatibilis, csak Apple termékekkel tudd együtt használni, a saját zárt ökoszisztémájukban, a saját bloatjukkal, a saját méregdrága cuccukkal működjön. Magyarán a felhasználó tudatlanul, kiszolgáltatottan tartásában, és vendor-lock-in-jében van a lényeg, azért meg nem fogok extra pénzeket fizetni, hogy én is divatbirka, meg elitzombi legyek, és egy pénzéhes multi igájába hajtsam a fejem.

    Aki rájött, hogy mi a Free & Open Source lényege, az ilyen igába többé nem lesz hajlandó belehajtani a fejét, mert tökéletesen látja, hogy elvi síkon hová vezet ez, milyen szívásokhoz.

  • Fuel

    tag

    válasz Apollyon #20738 üzenetére

    Az ingyenes Kaspersky-t tettem fel és az alap is be van kapcsolva, régebben még az ingyenes Comodo tűzfalat is feltettem a Kaspersky mellé, de jó az alap tűzfal is számomra, meg mi van akkor ha épp valamit blokkolna a Comodo tűzfal a Kaspersky vírusirtó felé. A router-hez nem értek, ha jól tudom már nem is az van, kér jelszót meg minden, csak előre be van állítva, annyi hogy ki-be lehet kapcsolni és kész. ;]

    (#20739) F34R: Én is így látom a dolgot sajnos, de csak a játékok miatt, semmi más nem zavart.

    Counter-Strike 1.6, Source, CS:GO, Dirt Rally. Ennyit próbáltam ki, egyedül a Dirt Rally-val volt nagyobb probléma, de azt írta is, mikor elindítottam hogy bizonyos disztrón és nem megfelelő videokártyával hibák lehetnek, ami nálam előjött az az volt, hogy éjszakai versenyen nem láttam semmit, a fényszórók nem működtek, esős pályákon pedig nem volt az autónak karosszériája. :DDD De ez az én gépem hibája volt, mert nagyon régi a videokártya és az pont nem volt már támogatott. Amúgy aki nem olyan nagy játékfüggő mint én, annak fel se tűnik hogy hogyan csúsznak Linux alatt a játékok, pedig eléggé élvezhető ami teljesen támogatott rá és van is az embernek egy jó gépe is, mert pl. láttam olyan tesztet, hogy Linux alatt sokkal több fps-t produkált a CS:GO mint Windows alatt, nálam pedig pont az ellentéte volt, e miatt váltottam vissza Windows-ra.

  • ubyegon2

    nagyúr

    válasz #20749568 #20746 üzenetére

    Nnno igen, csakhát ugye ott még a gányolás élménye sem a tied, mert almáék meggyárigányolják helyetted, de legalább fel is számolják a plusz melót! :DDD

  • ubyegon2

    nagyúr

    válasz Frawly #20747 üzenetére

    Egy egy tanulási-érési folyamat, amiben te változol meg, magadtól, neked saját magadnak kell tapasztalni, meg rávezetődni dolgokra. Ehhez pedig sok mindent ki kell próbálni, idő kell neki, mire érik.

    Tyűűű a manó csípne meg, jó régen kényszeróltem olvasgatni mindenféle pszichómókusos könyveket, azokban írtak hasonlókat, amit most itt említesz! :D

    mert ez az az aspektus, amit nem tudsz erőszakolni, vagy magától fejlődik ki fokozatosan, vagy nem.

    Abszolút igaz! Nálam a vagy nem jött be. :K

    (#20750) Frawly

    Na, az pont nem gányolás. A Gentoo nálam a következő fejlődési lépcső lesz. Nyilván küzdeni kell vele, bele kell tenni az időt, fáradtságot, hajlandóságot, mert nem jön magától. Eleinte

    A Te szemszögedből nem gány, de amúgy.....persze nem állítom, hogy gányolás közben nem lehet fejlődni!

    szopatásnak meg kontraproduktívnak tűnnek, túl nonkomform megoldások, kevesen motiváltak és kellően érdeklődőek, nyitottak

    Megint ezek a pszichomókusos kifejezések. Nekem a kontraproduktív az egyik kedvencem amúgy, no meg persze a szopatás. :D

    Mert ez a minimalizmus is egy olyan fejlődési folyamat, hogy akkor is lehet mindig egy lépcsővel előrelépni benne, ha az ember már nem is hinné.

    No itt a bibi! Pontosan a mondat vége a legfontosabb! Ha úgy fejlődsz, hogy hónapokig semmi látszata nincs, akkor csak a hit lendíthet tovább. ;)

    Mostanában pl. tmux-szal szoktam játszadozni, ami egy terminál/konzol-alapú tiling WM lényegében

    De fura egy játékos kedvű komalegény vagy Te! :Y

    Sokszor az ember maga sem látja előre, hogy mit hoz a jövő, hova fog a fejlődési folyamat vezetni.

    Javaslom a nagy sikerű Látóasszonyok topikját neked is.

    **********************************************************

    Ma senki nem említi a sznobokat, ha már megrágott almáról van szó? :N Ja látom már, most divatbirka van ! Nagyon jóóóóó.... :DDD

    [ Szerkesztve ]

  • F34R

    nagyúr

    válasz Fuel #20754 üzenetére

    Ahhoz a jatekhoz eleve keves a RAM... a Showdown pl siman elmenne.

    Egy oroszok altal fejlesztett erosen a premium csomagra rameno termeknel miert varod hogy rendesen menjen? a Kaspersky eleve nem jol optimalizal, regen is ez fogta legjobban a gepet.
    Comodo detto, amiota atallt az is nyereseges uzleti politikara egyre szarabb... mondjuk akkor sem szerette senki amikor meg valoban free volt minden termekuk. Foleg nem kezdonek ajanlott az sem.

  • cigam

    félisten

    válasz Frawly #20752 üzenetére

    Te egy barlangban élsz meztelenül, és szabadon? ;]

    Freeware, és akciós programok egy helyen https://www.facebook.com/freewarenews

  • zoltanz

    nagyúr

    Úgy volt Youtube -on reklámok videó elején végén lehetnek csak, közepén nem augusztustól. Még mindig tele vannak vele, ez hogy van akkor?

    Manapság egy előnye van ha nem vagy szegény, színvonalasabb ellenségeid lehetnek

  • cigam

    félisten

    válasz zoltanz #20759 üzenetére

    Ezt hol írták?

    Freeware, és akciós programok egy helyen https://www.facebook.com/freewarenews

  • Apollyon

    Korrektor

    válasz Frawly #20752 üzenetére

    Divatbirka elitzombinak nevezni egy komplett réteget, mert apple termékeket használnak, körülbelül ugyanolyan lámaság, mint a gentoo felrakását már egy éve tervezni, és halogatni olyan pótcselekvésekkel mint a tmux.

    Ugyanúgy, ahogy az apple userek között is vannak értelmes emberek, a linux felhasználók között is vannak betorzult világképpel rendelkező vállalhatatlan egyének.

    Nem feltétlenül érdekel mindenkit a technológia, sokan vannak, akik állítgatás nélkül out-of-the-box szeretnék használni a hw által nyújtott szolgáltatásokat és más nem érdekli őket.
    Az, hogy ki milyen sw és/vagy hw-t használ, még nem ad a személyiségéről pontos képet.

    #1) Respect the privacy of others. #2) Think before you type. #3) With great power comes great responsibility.

  • ubyegon2

    nagyúr

    válasz Apollyon #20761 üzenetére

    Divatbirka elitzombinak nevezni egy komplett réteget....

    Ugye, hogy egyszehűbb a sznob? :D

    Ugyanúgy, ahogy az apple userek között is vannak értelmes emberek, a linux felhasználók között is vannak betorzult világképpel rendelkező vállalhatatlan egyének.

    Ez egy tök jó 360 fokos eccerű jellemrajz, most aztán mindenki gondolkodhat rajta, hogy vajon rám is gondolt ez a galád konnektor? ;]

    [ Szerkesztve ]

  • zoltanz

    nagyúr

    válasz cigam #20760 üzenetére

    Manapság egy előnye van ha nem vagy szegény, színvonalasabb ellenségeid lehetnek

  • cigam

    félisten

    válasz zoltanz #20763 üzenetére

    Erről nem hallottam, de vicces egy ilyen hírt a PCWorld oldalán olvasni :D
    Amúgy az utolsó mondatot nem is értem:
    A koalíció egyébként a YouTube-ot is felszólította, amely érdekes módon pont a Google tulajdonában van...

    Milyen koalíció, mikor az egész cikk a Chrome reklám szűrőjéről szól?

    Freeware, és akciós programok egy helyen https://www.facebook.com/freewarenews

  • ubyegon2

    nagyúr

    válasz #20749568 #20765 üzenetére

    Rám? Ez eszembe sem jutott. :D

    Az Apple júzereket lesznobozni ugyanolyan hülyeség....

    Az hát, de nekem teccik! :K Nem hagyom ki soha, gondolom észrevetted.

  • ubyegon2

    nagyúr

    válasz #20749568 #20767 üzenetére

    Persze, hozzászoktam már.

    Na ugye, hogy mindent meg lehet szokni. :)

    a NAS még mindig Linuxot futtat

    Pedig mennyivel cukibb lenne ugyanaz almás sw-vel 300-ért. ;] Nekem fel se túnt, hogy a syno Linuxot futtat, inkább olyan bugyuta Wines vagy Mekkes jellegű az egész.

  • ubyegon2

    nagyúr

    válasz #20749568 #20769 üzenetére

    nem kéne semmit se ügyeskedni ahhoz, hogy elérjem a fájlkezelőből

    Annyi pénzt érne, hogy ugyanúgy elérd, mint én Nemo-ból? Ez így marhaság, nem?

    Igaz innen még nem léptem be eddig....

    Persze, mert egyszerűnek, azonnal érthetőnek kell lennie. Olyasminek ami a felhasználót már jól ismert felületekre emlékezteti.

    Nekem nagyon ismeretlen volt, de azért bonyolultnak se nevezhető, a kinézete legalábbis. Most, hogy mondod, a Beállítások egyes részein felismerhetők Linuxos dolgok. :K

    Szóval az alma ökosys sz*r, mert még egy mezei NAS-t sem érsz el fájlkezelőből.....na szép.

    [ Szerkesztve ]

  • Frawly

    veterán

    válasz #20749568 #20753 üzenetére

    Jó, nem téged akartalak lebirkázni, de én nem akarom megvenni, mert annak érezném magam tőle. Igen, a folyamatos szinkronizáció persze, hogy jó, mivel az egész termékpaletta úgy van kitalálva, hogy a saját termékeikkel 999%-ban kompatiblis legyen, és beilleszkedjen egy egységes, teljesen zárt ökoszisztémába. Ez kb. olyan, mintha azt mondanád, hogy a Ford jó kocsi, mert kompatiblis a fordos alkatrészekkel. Azokkal persze hogy. Közben meg megvezetnek, mert pont ez az, hogy elnehezítik más platformon a használatát. Vedd észre, hogy pont ez a céljuk, hogy az övékén menjen, mert akkor beruházol a többi termékükbe is, és szépen azon kapja magát az ember a nagy elégedettség közepette, hogy zizeg az elektromos nyíró a bundáján, bégetés közben.

    Ami nekem nem tetszett soha az Apple-ben, hogy hülyének nézik a felhasználót, és szándékosan tech-antitalentumoknak fejlesztenek. Újabban a jogait is sárba tiporják, procit korlátozó akkukímélő frissítés, nem javíttathatod, csak apple-ös szervizben, stb..

    Én inkább pont az ellenkező irányba megye, legyen megoldható egy termék használata minden platformon, kövessen nyílt szabványokat,az se baj, ha foglalkoznom kell vele, csak megoldható legyen, akkor megoldom magamnak. Nekem senki multi ne fogja a kezem, hogy milyen appot futtathatok, meg az honnan lehet, és hogy mit csinálok az eszközön.

    Egyébként ezt már sajnos kezdik átvenni más gyártók is. Pl. androidos telók is olyanok, hogy amíg nem rootolod (ami kapásból garivesztés), addig le van zárva egy csomó állítási lehetőség és feature. Ugyanez PC-n, amit a MS csinál, akkor kell frissíteni Win10-et, mikor ők akarják, kikapcsolhatatlan a telemetria, mert ők úgy akarják, update a hátad mögött visszacsinálnak beállításokat, meg visszatelepítenek olyan sallangokat, amiket az ember kézileg eltávolított. Lassan már az ember nekik tartja a gépét, hogy ők bétatesztelhessék rajta a legújabb update-eket.

  • Frawly

    veterán

    válasz ubyegon2 #20756 üzenetére

    Pedig ez nem pszichomókusos duma. Elvileg magadon is kéne tapasztalnod, hogy mennyit változott a szemléleted 6 év linuxozás után, majd csak vesd össze magad egy Windows only felhasználóval, akkor fogod meglátni. Neked lehet azért nem tűnik fel, mert rég nem nézted mi folyik windowsos platformon. Na, én meg azt mondom, hogy ha nem állsz meg, még egyszer ennyit fog változni a mostani szemléletedhez képest is.

    A Gentoo továbbra sem gányolás, küzdeni kell vele. Ha úgy érted, hogy én bénáztam az első telepítési kísérletnél, az igaz, az lehet gányolás volt, ha látta volna egy tapasztalt Gentoo-veterán, hogy miket műveltem, lehet a fejét fogta volna, hogy ekkora lámát nem látott rég. És még az is meglehet, hogy ebben igaza van, de pont gányolva fejlődünk, ezt írtam épp, hogy kezdő linuxos koromban is gányoltam rendesen. Tűzfal, vírusirtó nem volt, de sok más balfékség igen, amiket végig is vettem. A Linux ilyen, csinálni kell, kísérletezni, akkor jön bele az ember. Ezt nem lehet elméletileg könyvből tanulni.

    Divatbirkaságot feleslegesen vetted magadra, az az Apple fanoknak szólt, akik arra hajtanak, hogy mindenük Apple legyen. Közben meg nem veszik észre, hogy mennyire át vannak csesszerintve. Nem tudom ezt hogyan neveznéd.

  • Frawly

    veterán

    válasz cigam #20758 üzenetére

    Látom, vetted a lényeget. De értem mit akarsz mondani. Természetesen nem élek meztelenül egy barlangban, és nem értem el a teljes mennyei állapotot, az soha nem is fog megvalósulni. De ha valahol választani lehet, akkor a szabadabb utat választom, akkor is, ha munkát kell fektetni bele. Én inkább azt nem értem, hogy sok embernek ez miért morbid. Pl. a terminálozás, meg a pálcika WM. Ja, meredeknek tűnik, mert még nem tanulták meg, nem tartanak még ott. De azt máris elfelejtik, hogy pl. a Windows után a Linux is milyen meredek, és ha a ti logikátok mentén gondolkozunk, hogy menjünk a legkisebb ellenállás irányába, akkor Windowson lenne még mindig mindenki itt a topikban is. Egy windowsos usernek ti is épp úgy meztelen barlanglakónak tűntök a GNU-akrámilyentu, meg mindenféle külföldies, hókuszpókuszos nevű disztróval és mindenféle grafikus felülettel együtt. És teljesen igazuk is van, mert a Windows név is teljes ősmagyarságú, már a hét vezér is emlegette, azt sem kell megtanulni, mindjárt kézre esik, és nehézség sincs vele, mindenki úgy jött a világra, hogy azt probléa nélkül használni tudta. Oh, wait, dehogynem, csak ezt mindenki elfelejti, mert már megszokta.

    Nyilván azon el lehet vitatkozni, hogy ebben a linuxos fejlődési folyamatban meddig érdemes elmenni és kinek. De itt meg inkább szubjektív véleményekről van szó. Még ha szerintem is van egy objektív korlátja, mert ha ezt a minimalizmust szigorúan vesszük, valóban visszamennék oda, hogy az ember gépi kódot visz be debug-monitorozóprogramban, meg egészen az abakuszig. Nyilván valahol lesz egy határ. De az azért jóval túl lesz mint az Ubuntun, mind a Minten, csak úgy mondom.

    (#20761) Apollyon: tudom, ez szúrja mindig a szemeteket, hogy halogatom a Gentoo-t. Írtam mi az oka, időhiány, és gépváltás megoldása (olyan gépre, ami nem 2 magos mobilprocis kávédaráló). Előbb-utóbb össze fog jönni, nem lóverseny, most nem fogok azért loholni, hogy akármilyen fórumon akárkinek is megfeleljek. Pont ez a lényeg, hogy ez fejlődési, érési folyamat, nem ugrásokban megy, erőltetéssel. Sokszor nem is tudni hova vezet, lehet adott esetben a végén kiköthetek éve múlva a Gentoot átugorva BSD-n is akár, valami plan9-szerű rendszert használva Emacs-szel. Ezt sose látni előre.

    Anno a LaTeX-nek, a Linuxnak, a vim-nek is többször neki kellett fussak, sokan már akkor próbáltak lebeszélni, hogy baromság, magamat szivatom. Volt, hogy hónapokat voltak pihenőre téve valami probléma miatt, részei voltak egy 8 éves folyamatnak, ami még most se zárult le. Ez nem időmérő, hogy minél gyorsabban van meg, annál királyabb. Épp ezt írom, hogy ez egy készség, folyamat, olyan kb. mint a gépírás és a nyelvtudás. Azokat sem lehet soha 100%-ig megtanulni, mindig van fejlődés, meg egy szinttel feljebb, nincs az a pont, hogy hátra lehet dőlni, hogy az ember már mindent tud.

    Azt meg továbbra sem értem, hogy ezt a divatbirkázást miért vette ennyi ember magára, főleg, hogy ti sem Apple-t használtok itt, egy ember kivételével. Mert ha ez egy almás topik lenne, akkor megérteném. Ráadásul nem is konkrét embernek szólt, hanem egy általános fejtegetés része volt.

    Úgy néz ki, hogy mostanában ilyen lettem egyébként, most gázoltam egy másik fórumon is az egyik kolléga lelkivilágába, mikor a default, szemkiegétően fehér Win10 témás, fehér háttéren citromságra ikonos, Windows intézős, WinRar Pistis XP source kód leak ciki körítését pellengéreztem. Pedig ott sem szántam senki ellen, csakis a leakmegosztók ellen, csupán leírtam, hogy a 43 gigás leak fájlcsomag miért lesz fake, miért nem megbízható, és intettem óvva bárkit, hogy letöltse, meg prank áldozata lesz, és ez utóbb be is bizonyosodott! De erre ott is pár ember nem a hozzászólás érdemében foglalkozott, hanem mivel ők is a kritizált megoldásokat használják, így magukra ismerve jól magukra vették. De ennyi erővel nem is írhatnánk semmit, mert pl. ahogy a Windowst kritizálód, vagy az Ubuntut pl. Snap erőltetése miatt, akkor azoknak a rendszereknek a userei fognak megsértődni, és leelitistázni, meg learrogánsozni. Azt kell észrevenni, hogy ez a jajj, ne írjunk semmit, mert valaki lehet magára veszi, tipikus polkorrektkedő, SWJ hozzáállás. Nem, nem kell polkorrektnek lenni, ha az embernek véleménye van, írja le. Főleg akkor nem látok benne semmit, ha nem konkrét személy vagy konkrét csoport elleni támadás része, hanem csak általános, technológiai fejtegetés. Ha meg valaki magára veszi, mert rá nézve nem néz ki jól a végtanulság, az így járt.

    Pl. tőled ezt a kritikát meg főleg nem vártam, mert ahogy nézem, te is ugyanazt a fejlődési utat járod be, most állsz Arch-ra vagy Gentoo-ra váltás előtt, hivatalos Discord-kliens helyett minimalistább megoldást akarsz használni (Ripcord), befigyel nálad is a pálcika WM, stb.. Ha valakinek, akkor neked tökéletesen érteni kéne mostanra, hogy miről beszélek, hiszen első kézből tapasztalod, hogy nem üres pszichoduma. Persze ha nem érted, az sem baj, csak meglepőnek tartom. Még egyszer hangsúlyozom, hogy nem lehülyézlek, csak nem értem. Azt sem várom, hogy 100%-ban egyetértsen mindenki.

    Sőt, a Linuxot most dobó kolléga esete is mutatja, hogy miért helytálló, amit írok, tökéletesen beleillik a képbe. Nagyon jól tudom hogy érez, a sok vírusirtó/tűzfal párhuzamos futtatását kivéve voltam az ő cipőjében is anno.

  • Frawly

    veterán

    válasz zoltanz #20759 üzenetére

    Erről hol volt hír? Persze a YouTube nagy franc. Még 2018-ban bejelentették, hogy megszűnnek a 30 másodperces, átugorhatatlan reklámok. Lesz továbbra is 30 másodperces, de az átugorható lesz, meg lesznek átugorhatatlanok, de azok meg max. 5 másodpercesek. Mert ez megvalósul! 2021 (!)-re :W

    Ezeknek a reklámoknak az erőltetése egyébként azért vicces, hogy ha be is van kapcsolva a videón, abból nem sok bevétele van se a Google-nek, se a videó előállítójának, ilyen pár dolcsik mindössze havi szinten, de van, hogy ha nem annyira népszerű videónál, ismeretlen csatornánál csak pár cent. Ennek ellenére erőltetik, meg orrba-szájba tolják, mintha világmegváltás lenne.

    A másik oldalon, a népszerű, 1 millió fölötti követőszámmal rendelkező profi csatornák meg úgyse a Google reklámait nyomják, hanem saját szponzori közleményeket és reklámokat forgatnak bele már a videó szerves részeként, hogy az is lássa, aki reklámblokkolót használ, hisz nem tudod tiltani, ha az a videó szerves részeként szintén tartalom. Áttekerni akkor is lehet, de valamennyit akkor is hallasz belőle, meg a videó nézettségszáma alapján a szponzor megnézett reklámként értékeli ki.

    Egyébkét a fegyveres kopasz fószer ki is tért erre az egyik videójában, mikor az egyik felhasználó sérelmezte, hogy videóban 2 reklám is volt. A lényeg, hogy azért engedélyezi, monetizálja, hogy a Google-nek legyen belőle pénze, a videóelőállító csak pár centet lát belőle, ő nem a pénzért hagyja benne a reklámokat, hanem fél, hogy ha leiltja, akkor a Google-nek teher lesz egy olyan csatorna, aminek a videóiból nem lát bevételt, és akkor rászállnak, az első nem tetsző alkalomnál bannolják. Úgy néz ki, hogy igaza van, mert őt a fegyveres videója alapján se szedték elő, lehet pont ez az oka, pénzt hoz, jól teljesítenek nézettségben a videói, nem bántják addig.

  • zoltanz

    nagyúr

    válasz Frawly #20775 üzenetére

    " A lényeg, hogy azért engedélyezi, monetizálja, hogy a Google-nek legyen belőle pénze, a videóelőállító csak pár centet lát belőle, ő nem a pénzért hagyja benne a reklámokat, hanem fél, hogy ha leiltja, akkor a Google-nek teher lesz egy olyan csatorna, aminek a videóiból nem lát bevételt, és akkor rászállnak, az első nem tetsző alkalomnál bannolják. "

    Gondolod azért ülnek ott emberek, hogy átnyálazzák a egyenként a csatornákat?

    Manapság egy előnye van ha nem vagy szegény, színvonalasabb ellenségeid lehetnek

  • ubyegon2

    nagyúr

    válasz #20749568 #20771 üzenetére

    Ja értem, akkor viszont ez az ökosystem ló csak 3 lábú! ;]

    NAS világban kb. ők a Rolls-Royce.

    Hoppa, akkor van egy eszközöm ami kilóg a rendszerből. :K

    (#20773) Frawly

    Divatbirkaságot feleslegesen vetted magadra, az az Apple fanoknak szólt, akik arra hajtanak, hogy mindenük Apple legyen.

    Hát azt én nem vehettem magamra semmiképpen, bár mint látod a NAS-om menő, de egyébként inkább a funkcionálisan legjobb termékekre cuppanok rá, néha ez egybeeshet persze a márkás termékkel, de messze állok a divatbirkaságtól. :N

    [ Szerkesztve ]

  • ubyegon2

    nagyúr

    válasz Frawly #20773 üzenetére

    Pedig ez nem pszichomókusos duma. Elvileg magadon is kéne tapasztalnod, hogy mennyit változott a szemléleted 6 év linuxozás után, majd csak vesd össze magad egy Windows only felhasználóval, akkor fogod meglátni.

    pszichomókusos kifejezések nagy számban, ez nekem feltűnő volt. Nincs ezzel baj. :N
    A szemléletem változását tényleg nem tudom lemérni, meg aztán amúgy is nyilvánvaló, hogy nincs is hová változnia pozitív irányba, mert már maxon van. :P

    A Gentoo továbbra sem gányolás, küzdeni kell vele.

    Nem is klasszikus értelemben gányolás ez, leginkább a gyerekkori gyurmázáshoz hasonlít inkább, ott sem lehetett elrontani az alapanyagot viszont lehetett kreatívkodni. Gyakorlatilag Te gyurmázol! :K

  • ubyegon2

    nagyúr

    Frawly koma! SSD topikban említették, hogy láttál valami Linuxos tesztet, ahol a 870 QVO lassabb volt a 860 QVO-nál. Nincs meg a teszt linkje? Elég fura, hogy újabb NAND és vezérlő ellenére nem gyorsabb az új modell.....

    870 QVO
    memory modules 3D-NAND QLC, Samsung, 92 Layer (V-NAND)
    controller Samsung MKX, 8 channels

    860 QVO
    memory modules 3D-NAND QLC, Samsung, 64 Layer (V-NAND v4)
    controller Samsung MJX, 8 channels

    [ Szerkesztve ]

  • cigam

    félisten

    válasz Frawly #20774 üzenetére

    Nincs gond azzal melyik utat választod. Az a gond, hogy nem vagy képes elfogadni, azt, hogy vannak mások is, aki más-más úton haladnak. Mert nekik az jön be.
    Azon el lehet mélázni, hogy nem is akarnak mást megtanulni, mert még azt a keveset sem tudják ami az adott rendszer biztonságos használatához szükséges. pl. mikor fejből mondom hogy a hálózat melyik megosztásának melyik alkönyvtárába mentsen egy fájlt, úgy néznek rád mintha egy kis zöld emberke lennél, és idegen nyelven karattyolnál nekik.
    Majd pont nekik jut eszükbe megtanulni egy másik rendszer használatát?
    Pont most volt itt egy emberke, kicsit próbálkozott, de a játékok miatt visszament Windows-ra, mert neki az fontosabbb, mint hogy Linux-ot használjon. Ha jól rémlik neked is van egy Windows-od, a játékokra. Ez nem böki ki a szabadságba, opensource-ba vetett hited lufiját? Ez amolyan bort iszik vizet prédikál tipikus esete.

    ti sem Apple-t használtok itt, egy ember kivételével.

    Jobban számold össze. Nem csak Aweriot használ Apple cuccot. Én is. Az már minimum 2. Persze az is lehet, hogy engem emberszámba sem veszel ;]

    [ Szerkesztve ]

    Freeware, és akciós programok egy helyen https://www.facebook.com/freewarenews

  • ubyegon2

    nagyúr

    válasz #20749568 #20781 üzenetére

    Ezt tudjuk, pedig nem is Te vagy a rogáncs! :DDD

    Egyébként nyilvánvaló, hogy aki alma ökosys-t használ, annak pénze van. Az iPhone teló az más tészta, mert azt veszi a sok hülye is, akinek nincs is rá pénze*. Ez a csórós ökosys amúgy nem kifejezetten pénz/idő függvénye, mert ugye okos emberek rég megmondták, mindenkinek arra van ideje, amire akarja. Inkább valamiféle érdeklődés kell ehhez a Linuxos dologhoz, ami ha elfogy, attól még simán lehet használni Win helyett tovább egy jó desktop változatot. Az is valamiféle arogáncsság, ha valaki kijelenti, hogy neki nem is kéne a sznobéria ökosys ingyér se. :D Persze ezeket a köröket már többször le is futottuk, akár itt is. Te rogáncs vagy és amerikanizálódtál, ez van. Nem véletlen az USA-ban alakult ki ez a túlárazott ökosys. Túlárazottnak az Apple CEO mondta nemrég, mielőtt a másik almás ft idecitálja a hasonlóan drága Samsung telót, ami persze fényévekkel jobb is.

    *részletre telót venni, főleg drágát......

    conclusio - sznobok nem használnak Linuxot! :DD

    (#20780) cigam

    Te egy barlangban élsz meztelenül, és szabadon? ;]

    Ilyent kérdezel Frawly komától és csodálod, hogy levegőnek néz? Fura dolgai vannak az almás ökosyst használóknak, az már bizonyos.

    [ Szerkesztve ]

  • ubyegon2

    nagyúr

    válasz #20749568 #20783 üzenetére

    Xiaomi is tud drága lenni, de ott van legalább csóró és középmezőny is. Telóknál például Mix, Mi, Redmi, egyébként nem egy olcsó kínai brand a Xiaomi. Meg ugye sw ökosys sincsen.

  • F34R

    nagyúr

    válasz ubyegon2 #20779 üzenetére

    szerintem sok mulik a vezerlon... es sanszos hogy az MJX sokkal jobb. Ez a QVO az ert Q mert elvan qurvulva? ;]

  • Rimuru

    veterán

    válasz #20749568 #20785 üzenetére

    Az alapveto baj az hogy ha valaki nem engedhet meg maganak valamit es megis azt veszi (mondjuk hitelbol) mert pl "statuszszimbolum".

    Vigyázat, csalok!

  • ubyegon2

    nagyúr

    válasz #20749568 #20785 üzenetére

    Egyébként nem értem, hogy mi alapján mondjuk valakire, hogy csóró.

    Amúgy roppant egyszerű szerintem osztályozni, de most én kizárólag a telókra értettem. ;] Így vannak árban belőve szépen. Ez nincs Apple-nál.

    Szerintem ez az egész dolog túl van gondolva.

    Igen, de most Te gondoltad túl. :K Az a telók kategóriáit nem változtatja meg, hogy valaki Redmit vesz, de nem csóró vagy Note 10 Pro-t minimálbéresként. Ildikónak példűul azért vettem Redmi Note 8T-t, mert amire használja, arra nagyon tuti és nála sokszor játszik a repüljpáva. Én nem dobálom, viszont hiába tetszettek a nagyobb telók, nem kényelmes nekem, így Mi 9 SE-t vettem. Anno az is érdekes volt, hogy míg targoncakerekekkel dolgoztam, kénytelen voltam vadiúj strapamobilt venni, ami többe került, mint a menő managerek asztaldísz mobilja. Igaz főmanager használtan vett szifont és büszkén mutogatta, sajna nekem is. Kérdeztem is tőle, hogy ezeket a bumfordi biliszerű ikonokat nem lehet lecserélni benne.....? Az a nézés, ahogy rámnézett! :D

    (#20787) Rimuru

    Hazánkban ez elég jellemző. :K

    [ Szerkesztve ]

  • ubyegon2

    nagyúr

    válasz F34R #20786 üzenetére

    Nem hiszem, mivel a Samsung saját vezérlői nem szoktak vackok lenni és lehet, hogy a 8TB-hoz meg a 92 Layer V-NAND-hoz lehet nem volt elég a MJX. A QVO 870 lassúsága amiatt is fura, mivel....de hiába lenne a dupla cache írás?

    520MB/s SLC-Cached (80MB/s QLC)
    1GB (LPDDR4), SLC-Cache (4-42GB)

    530MB/s SLC-Cached (160MB/s QLC)
    1GB (LPDDR4), SLC-Cache (42GB)

  • ubyegon2

    nagyúr

    válasz #20749568 #20790 üzenetére

    Tényleg nem, őket az alsó (és igazából a közép se nagyon) kategória nem érdekli, de legalább konzekvensen nem.

    Nincs ezzel baj, nem is tenne jót a márka pesztízsének, ha csóróknak kezdenének gyártani eszközöket. De hülyék is lennének, ha gyakorlatilag bármekkora hyperméretű túlárazást is elviselnek a fanok. :K

    Aham, mindenre használom a repüljpávát, amit mérgemben eldobálok. ;]

    Ez az iOS 14 nagy fícsöre, hogy mostmár van rá megoldás.

    Wooow, ledöbbentem! :R Tudom, hogy nem a testreszabásról szól a szifon, de azt se hiszem el, hogy az a nyomorék ikonsorozat mindenkinek bejön. ;] Mondjuk nekem a MIUI alapikonok meg az Android alap ikonok se jönnek be.

  • cigam

    félisten

    válasz ubyegon2 #20782 üzenetére

    Fura dolgai vannak az almás ökosyst használóknak, az már bizonyos.

    Csak az a gond, hogy pár Linuxosnak még nyakatekertebb dolgai vannak. :P

    Freeware, és akciós programok egy helyen https://www.facebook.com/freewarenews

  • F34R

    nagyúr

    válasz ubyegon2 #20791 üzenetére

    En csak mondom, de ha a vezerlo papiron jobb de a gyakorlatban pedig a bevalt vezerlo mar bizonyitott. Akkor nem kerdes miert jobb a 860. Most magadnak akarsz ilyen SSD-t? ;]

  • Rimuru

    veterán

    válasz #20749568 #20793 üzenetére

    Konkretan az uj pornep iphone jo ar ertek aranyu a jelenlegi mercevel. Persze ahhoz kepest hogy par eve a csucs kerult ennyibe ez is nagyon draga de mindenhol elszaltak az arak (ahogy irod is).

    Vigyázat, csalok!

  • Rimuru

    veterán

    válasz #20749568 #20797 üzenetére

    Majd ha lesz ra f-droidios akkor lehet atlepek en is hozzajuk. ;]

    [ Szerkesztve ]

    Vigyázat, csalok!

  • ubyegon2

    nagyúr

    válasz #20749568 #20793 üzenetére

    Ez azért érdekes, mert az évek alatt a többi gyártó high-end cuccai szép csöndben elérték az iPhone árakat, tehát ebből a szempontból már mindegy, hogy Apple vagy Samsung/Huawei etc. terméket veszel.

    Na fasza, direkt előre szóltam, hogy ide fogunk kilukadni, de tényleg nem értem ezt az almás érvelést, miért ne lehetne másik gyártónak az 50x akkora választékában hasonló árfekvésű eszköze? :F :F :F Persze, hogy van, de az max a csúcs flagship tényleg.

    Akinek nem, az nem vesz iPhone-t, vagy együtt él vele.

    Na ugye, azt írod, hogy együtt kell vele élni, szóval qrva drága és már első látásra kompromisszumos! ;]

    conclisive.......(sz*raszifon) :P nehogy már ne trollászkoggyak kicsit

    (#20794) cigam

    Csak az a gond, hogy pár Linuxosnak még nyakatekertebb dolgai vannak.

    Nekem egyik se gond. :N Tolerancia, emberek! :K Persze rágottalmásoknál az ritka. :N

Új hozzászólás Aktív témák