Új hozzászólás Aktív témák
-
ubyegon2
nagyúr
válasz Frawly #20900 üzenetére
Nem ciki, mert tényleg nem felhasználóbarát, de nem is annak készült.
Csak poenkodtam. Egyébként meg nekem egy kaptafa az összes particionáló. Még Wines időkben egyetlen desktoppal, netes laptop meg telefon support nélkül kellett kampecás HDD-t életre keltenem. Szerencsére volt valami varázsló CD-m, ami tele volt mindenféle cli device manager programmal.....egyiket se találtam túl egyszerűnek. Egyébként mire megoldottam a problémát, már úgy ismertem ezeket, mint a tenyeremet. Sajna már totál elfelejtettem azokat a CD varázslós időket.
Szerintem az alapja mindnek kb ugyanaz, annak is, amitől a Mekesek ennyire el vannak ájulva! De kicsit megnyugodtam, hogy Mekbúkon is csak lehet particionálni.
Amúgy ennél az fdisk-nél pofoneccerűbb nem nagyon van.
Aki meg nem ért hozzá, annak itt is lesznek értelmezésbeli problémái:
[ Szerkesztve ]
-
cigam
félisten
válasz ubyegon2 #20903 üzenetére
Azért a Mint(cfdisk) magyarításán is lehetne még mit faragni: Sort, Dump, Resize, Disk, Size... Ezek tuti nem tegnap kerültek bele.
Hol ferdítik a szövegeket? a cfdisk készítői babusgatják, egy adott disztro készítőitől veszi a többi bisztró, vagy hogyan működik a fordítás?
[ Szerkesztve ]
Freeware, és akciós programok egy helyen https://www.facebook.com/freewarenews
-
ubyegon2
nagyúr
A kedvenceidnél fordítják szerintem, a linuxmint.hu-n, de gyanítom, hogy cli-s programokkal nem foglalkoznak. Épp az ilyen kényes programokat kéne hagyni eredetiben, mivel úgyis többnyire kell hozzájuk help, ami meg angol lesz. Itt az egyes gombok hiába lennének magyarul, a laikus bizonytalanságát nem oszlatnák el.
De amúgy tényleg nem lenne annyira bonyolult a fordítása, de akkor tökéletesen le kéne fordítani a man/help-jét is!De most olvasom kéklufit, szóval akkor ez csapatfüggetlen.....kár b*sztatni a Mint-et.
Csoda MiX Linuxon is ugyanígy van eszerint.
[ Szerkesztve ]
-
Rimuru
veterán
-
cigam
félisten
util-linux 12% (561t;2533f;1363u) po/hu.po Gabor Kelemen
translation-team-hu at lists dot sourceforge dot netFreeware, és akciós programok egy helyen https://www.facebook.com/freewarenews
-
ubyegon2
nagyúr
válasz #20749568 #20912 üzenetére
Persze persze, csak kéklufi kolléga utalt rájuk, de persze én sem nevesítettem.
Hungarikum. Tényleg az, ahogy a Pick/Herz páros is. Emlékszem milyen jót kacagott a szegedi gyár vezetője, mikor a riporter kérdezte, hogy ugye kizárólag magyar sertésű disznóból van a csodaszalámi....... No szóval blackpuli is lehet echte ungarische attól még, hogy az alapját képező komponensek nem azok. Nem? De!
Amúgy szerintem hungarikummá kéne minősíttetni az egész hóbelevancot itten. óvandzsível az élen!
[ Szerkesztve ]
-
ubyegon2
nagyúr
válasz #20749568 #20915 üzenetére
Értem én egyébként a szabvány részét vagy mi az, de az echte nagymagyar ezt lehet nem is tudja!
emmeg echte ottani szalámi, minap kaptam a fotót:
A cimke alapján úgy látom germánoknál még mindig betyárnak ábrázolnak bennünket. Mondjuk o1g-t ismerik, szóval.....
Szép a műanyag penész is azon a valamin.
[ Szerkesztve ]
-
ubyegon2
nagyúr
válasz #20749568 #20917 üzenetére
Na ja, gondoltam, ha már ugyanaz a megye. No de Magyarországon sosem létezett valamit legyártat mondjuk Aldi Süd vagy Netto szlovákoknál....még, hogy Hungary szalámi!? Akár nálunk a bajor sörök. Köze sincs hozzá. Disznóság.
(#20918) Rimuru
Hogyne fordítanának, még a terminal parancsok is le vannak fordítva!
(#20919) Rimuru
Látod, germánoknál nem ilyen jelzésekre cuppannak! echte Hungary dán sertésű disznóból szlovák üzemben ukrán munkással termelve..... De legalább nem jó magyar forinttal kell érte fizetniük. Az is valami, ezt mi itthon sose éljük át szerintem.
[ Szerkesztve ]
-
Apollyon
Korrektor
válasz ubyegon2 #20924 üzenetére
A paprikás kaják azért számítanak magyarnak, mert az terjedt el a világban, hogy a magyarok sok mindent paprikával is fűszereznek.
Oh wait...
Érdekes hogy egyébként a paprika mint növény, ugyanúgy Közép- és Dél-Amerikából lett behozva, mint a paradicsom.#1) Respect the privacy of others. #2) Think before you type. #3) With great power comes great responsibility.
-
ubyegon2
nagyúr
válasz #20749568 #20925 üzenetére
& Apollyon
Meggyőztetek! Végül is ti vagytok fürkész üzemmódban. Nekem a piaci ládában teremnek ezek a dolgok. De ja, ha nem hozzák ezeket ide a világ másik feléből anno, akkor igencsak gondban lennénk. Se kóla, se csipsz..... Ja meg parasztnadrág se meg sínen oldalra húzható ólajtó!
Szóval ha nincs az a sok inka, akkor egy qrva lecsót se tudnék főzni?
[ Szerkesztve ]
-
ubyegon2
nagyúr
válasz #20749568 #20928 üzenetére
Juj ezt nem kellett volna! Pont a paprikás krumpli az, amitől falra mászok, ha eszembe jut és éppen nem tudok enni gyorsan! Vagy a jó régifajta pacalpörgölt, amitől még a lépcsőház félnapig büdös volt. Meg hasonlók... Szóval szar lenne fűszerpaprika nélkül.
Össze is dobok egyet vacsira.
Egészségetekre!
[ Szerkesztve ]
-
Frawly
veterán
válasz ubyegon2 #20903 üzenetére
Aki nem ért hozzá, annak nem felhasználóbarátabb particionálót kell csinálni, hanem inkább NE particionáljon, hívjon valakit, aki ért hozzá. Laikusnak úgyse kéne piszkálnia a partíciókat, egyszer megcsináltatja valakivel (vagy az OS telepítőjével), és úgy lehet neki hagyni örökre.
Nem mondtam, hogy az fdisk nem pofonegyszerű, de nem valami felhasználóbarát. Viszed be egyenként az egybetűs parancsokat, de azt nem látod, hogy mit csinálsz. Persze, akinek van benne gyakorlata, az tudja. Én nem szeretem, de elboldogulok vele, simán megparticionálok a segítségével bármit, ha épp nem elérhető egy telepítőben a cfdisk. Meg az is előnye, amit írsz, hogy az fdisk egy standard tool, nem csak GNU util-linuxban található meg, de BSD-ken, Mac-en, ChromeOS-en, stb. is. Kicsit olyasmi, mint az ed, vi, grep, sed, awk, cat, dd, stb.. Ezzel szemben a cfdisk GNU only megoldás, de ez nem baj, mert szinte az összes Linux disztróban, még a minimum netinstall rendszereken is megtalálható default, nem csak Arch-on.
Egyébként ha már standard toolok, múltkor egy videóban láttam egy jópofát: wget http://bla-bla.bla/downloadable.iso -o /dev/sdd, ezzel mindjárt az USB-s meghajtóra töltődik le az .iso fájl, nem kell előbb letölteni, aztán még dd-vel is kiírni.
-
Frawly
veterán
válasz Apollyon #20926 üzenetére
Így van, a paprika nem hungarikum, pl. egész Amerikában is főznek vele, US-től, Mexikótól (figyelem: Mexikó az még Észak-Amerika, nem Közép!) egészen Chile-ig, nagyon szeretnek arrafelé is mindent paprikával fűszerezni. Eleve, ahogy írod is, Amerikából származik a paprika minden formája, a paradicsommal, kukoricával együtt.
Egyébként meg főleg Európában azért maradt a magyarokon ez a paprika hungarikum sztereotípia, főleg nyugati népektől, mert Nyugaton elég fűszertelen, íztelen, tejes papi (tejfölös, vajas, tejci-tejci cumisüveg), óvodás kajákat esznek, és mikor megkóstolnak egy normális paprikás pörköltet, gulyást, halászlét, akkor az odab@×ik nekik, és életre szóló kulturális élmény, nem biztos, hogy mindenkinek pozitív, de élmény. Keleti népeknek már nem lesz akkora szám, bár azok is inkább borssal, curryvel, meg egyéb dolgokkal fűszereznek inkább.
Ez a karikás ostoros betyárság a gémes kút körül a pusztában is egy régi sztereotípia, de nem csak a magyarokon ragadt ilyen. Már pl. az angolok sem kemény kalapban, üvegmonoklival, és elálló kisujjal teázó lordok, sir-ök és stb.-k nyűlekezete, mikor ezt egy modern angolnak mutatod, röhög rajta, hogy milyen idejét múlt baromság, mint nálunk a Rózsa Sándor sorozat, azt is megmutatod egy mai magyar fiatalnak, morbid lesz neki.
(#20916) ubyegon2: azért meglepődnél, ha tapasztalnád, hogy a magyar kaják mennyivel jobbak, mint sok nép ócska zabái. Szerintem a magyar élelmiszerek a világ élvonalába tartoznak. Még ez a hamisított, műpenészes szalámi is simán veri szerintem a legtöbb nemzet felvágottját, kolbászát, stb.. Ezt akkor látnád meg, ha szerte utaznál sokat a világban.
És ezt nem az elfogultság mondatja velem, mert minden népnek a saját kajája a legfinomabb, mert ahhoz szokott hozzá, arra állt rá az emésztése, de azért ettől függetlenül is van egy objektív minőségi szint. Kár, hogy nem mindenhol ismerik a magyar kajákat, mert nincsenek kellőképp reklámozva meg exportálva.
Bár azért van, ahol jól ismerik a magyar ételeket, főleg németeknél meg Amerikában.
[ Szerkesztve ]
-
ubyegon2
nagyúr
válasz #20749568 #20931 üzenetére
Zuza is tuti, ha jól főzik, nekem az is pacal kategória, kb ennyit értek az állattanhoz. Birkapacal is halálosan jó, egyszer faterom Hortobágyon jött keresztül és épp vágtak birkát, ott mondta az öreg, hogy ezt főzze meg, ha jót akar enni.
(#20932) Frawly
Nekem ne mondd, ki is pusztulnék ha ilyen hóka kajákon kéne élnem, mint nektek külhonban.
Éppen a fasza magyar szalámit az olaszoknak köszönhetjük, de az olasz kajákat se csípem. A görög-török az jöhet, már amiket ismerek. Különben bő 100 éve teljesen másféle fűszerezettség volt a magyar kajáknál is, régi eredeti szakácskönyvekben jól tetten érhető ez, például a csombor meg hasonlók voltak, ma meg azt sem tudjuk mi az. És ugye a jó igazi paraszt kaják a finomak, igazi disznózsír meg tengerin hízott disznó, azok kellenek a jó kajákhoz. Meg kapirgáló baromfiak.[ Szerkesztve ]
-
Frawly
veterán
válasz ubyegon2 #20933 üzenetére
Ezek a bensőségekből főzött kaját meg inkább kelet/közép-európai ételek. Nyugaton megint nem főznek ilyeneket, pedig én is szeretem. Jó kis zúzapörkölt, pacal. Ezeket nyugaton nagyrészt kidobják, meg az állatokat etetik vele, nem nézik emberi kaja szinten. Pedig a pacalt még a spanyolok is eszik.
-
-
Frawly
veterán
válasz ubyegon2 #20935 üzenetére
De, a szalonnát megeszik, bár nem úgy, mint mi magyarok, hogy hagymával, kenyérrel, hanem inkább főzéshez, sütéshez használják csak.
Főleg a nyers hagymaevés morbid nekik, 2 éve jött egy vízvezetékes angol jómunkásember konyhai csapot szerelni az albiba, és épp látta, hogy a konyhában szalonnát eszek, lila hagymával, kenyérrel. Öcsém, azt a nézést, amit levágott rá, hogy hagymát nyersen enni. Nem kicsit wtf momentum volt neki, egy világ dőlt össze benne, hogy ez is milyen barbárság már, hogy főzni valókat nyersen enni, úristen! Szinte láttad az arcán, hogy az agya ledobja a szíjat. Nekik ez ugyanolyan morbid, mintha mi látnánk valakit nyers pontyot, meg nyers lisztet enni.
-
ubyegon2
nagyúr
válasz Frawly #20936 üzenetére
Az nem is olyan szalonna ám, amit direkt úgy füstölnek bikkfával, hogy eszedbe ne jusson megfőzni!
Ez a rácsodálkozás meg érdekes, nemrég láttunk egy skandináv filmet, ahol gyorsétterem autós kiszolgáló részen az ember birkafejet kért és azt ette otthon. bloáááá....
hüle angol meg egye csak az idióta pudingját.(#20937) Aweriot
Már el is fogyott! Mindig ez van, ha valami nagyon fincsi, az kevés lett....azért vannak kivételek szerencsére. Egs!
Olyanokról, hogy somlói vagy gesztenye püré nem is beszélve.
Ezek nagyon fincsik, bár a Lidl-ben megváltozott a somlai, nem olyan, mint volt, most dobtam ki két dobozzal. Baracklekváros palacsinta ugrott most be. Múltkor csináltam, de addig kavartam az anyagot, míg vagy 2 l lett, de így is tök vastag lett a palacsinta. Ilyen eccerű valamit se tudok megoldani....legutóbb meg Rákóczi túrósra vadásztunk, kiderült, hogy az fogy el leghamarabb abból a cukrászdából, amit kinéztem, hogy tuti lesz. Kár is volt bemenni, mert már ha ott vagyunk....
[ Szerkesztve ]
-
Apollyon
Korrektor
válasz Frawly #20936 üzenetére
Az ilyen pacal, szív, zúza – meg nem enném. A körömpörkölt gondolatától is rosszul vagyok, a májnál rosszabb találmányt mint étel, nem bírok elképzelni. Persze ez ízlés kérdése, ezeknek a szagától is rosszul vagyok.
Az angolok szerintem azért nem esznek ilyeneket, mert nem voltak soha rászorulva. Itt britben a sztéknek elég nagy kultúrája van, pláne, hogy olcsó is, főleg a marhahús, a bárány már nem annyira, de szerintem az nem annyira finom.
A bárányt amúgy itt termesztik britben, meg a lazacot is, de utóbbit Új-Zélandról hozatják a téli időszakban (amikor ott meg nyár van). Szal ja, elég gazdag ország, behozatják a tutit a gyarmatokról.Én inkább a csirkemellet szeretem, egyszerű, gyorsan kész van, nem unom meg soha. A marha elég erőteljes ízű, egész hónapban nem tudnám csak azt enni (a csirkét igen).
Bárány nem jött be mint írtam (meg drágább is, és nem is olyan jó a tápértéke), halat nem szeretem, szóval ennyi.
Az viszont nekem is feltűnt, hogy még a csökött mirelit pizza is íztelen, meg úgy a brit kaják legalább felének semmi íze nincs. Nem viszik túlzásba a fűszert valóban, így nem csoda, hogy 4-5 fontért (kb. 2000 forint) tudják árulni még a lángost is az itt élő magyarok.
#1) Respect the privacy of others. #2) Think before you type. #3) With great power comes great responsibility.
-
ubyegon2
nagyúr
válasz #20749568 #20941 üzenetére
Kivétel a rántott hús, abból még nem sikerült annyit csinálnom ami még ne fogyott volna el
Snitzzzl pedig csak frissen jó, azt másnaposan nem nagyon bírom megenni. A krumplis kaják, ha főzve vannak, még jobban bejönnek később. Mi legutóbb nagy fazék birkapörgöltöt csináltunk(én is ott voltam kb, ezért mi) és az 3 napig is tartott, de majd sírva fakadtam, mikor elfogyott.
Arrafelé jóval több értékelhető mirelit van, ahogy láttam, például egész torták meg különböző sütik, úgy hallom sütiben tényleg jók a germánok, nekem általánosban a berliner volt a kedvencem, így elhiszem. Mivel ezekhez nem kell főzőfűszer, így nem is csoda! Tórógombóc meg a szilvásgombóc az mumus nekem, talán napköziben adták csak úgy naturban és amiatt.
-
ubyegon2
nagyúr
válasz #20749568 #20943 üzenetére
Köszi, hogy jelezted, mert megint nem pittyegett a telóm privire. Azt vettem észre, hogy hol az elsődleges-re jön az emil, hol meg a frissítés-re és csak az előbbinél van jelzés.....hülye gmail vagy hülye PH
A mirelitek meg tényleg jobbak mint otthon, de azért az otthoni kínálat is javult elég rendesen az utóbbi években.
Én csak sült krumplikat veszek mirelitben meg jégkrémet, de például régen a halrudacska sokkal halabb volt, mint most!
Rántott húsból hidegen csak a disznó jó, a baromfimellek egyszerűen mint a rágható nedves radírzuzalék, olyanok! A fasírt az, ami hidegen is nagyon jó és totál más az egész, mint frissen!
Kéne sertésű disznót tartani! Mondjuk nem itt Pesten.
[ Szerkesztve ]
-
ubyegon2
nagyúr
válasz #20749568 #20945 üzenetére
Amióta megvan ez a Philips sütő izé, azóta a mirelit fogyasztásunk majdnem nullázódott,
Nekem meg felfutott, mert azokat sütök benne, ja mert a krumpli is mirelit meg egész jó panírozott szeletek vannak. Ezek viszont vagy azonnal megeendők vagy kuka. Ezek szerint bejött nektek is a légsütő! Rohadt praktikus valami, én is csípem nagyon.
Desznyót meg tényleg nem árt tartani, csak egy vagy két állat nem éri meg.
Megéri az, ha csak megenni akarod! Meló az van vele, az tuti, de a jó kis disznótor....
Új hozzászólás Aktív témák
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- BestBuy topik
- Projektor topic
- Samsung Univerzum: Az S23-at is megbabonázta a Galaxy AI
- Xiaomi Mi 11 Ultra - Circus Maximus
- Itt az első kép a 2024-es Nokia 3210-ről
- Kihívás a középkategóriában: teszten a Radeon RX 7600 XT
- EA Sports WRC '23
- Parfüm topik
- Veszprém és környéke adok-veszek-beszélgetek
- További aktív témák...