Hirdetés
Új hozzászólás Aktív témák
-
Frawly
veterán
válasz #20749568 #21050 üzenetére
Ez melyik i3 konkrétan? i3-nál nagyon számít hányadik gen, mert a korai genesek elég gyengék, de a 6-8. gentől már megfelelnek a korábbi i5-öknek, 9-10. gentől meg a korábbi i7-eseknek. Egy i3-10100 kb. egy i7-7700K szintjén van. Ezt pedig az AMD-nek köszönhetjük, hogy a Ryzenekkel versenyhezetet teremtett, és az Intel nem tikk-takkozik többé, visszatartva a fejlődést.
A C2Q az ilyen, esetleg vannak nála még C2Q alapú Xeonok, amik egy kis moddal belemennek a 775-ös foglalatba. 8 GB RAM még nekem is a határon lenne, csak a biztonság, jövőtállóság miatt hajtok mindig 16-ra, mert nagy árkülönbség nincs közte. Meg ugye asztali gépnél tudsz beletenni modernebb, de olcsó, használt Videó Károlyt, ami gondoskodik a hardveres dekódolásról, szóval ez a problémarésze is kilőve.
C2Q platform további hátránya, hogy csak PCIe 1.0-t tud, meg max. 1066 MHz-es FSB-t (plusz egy kis tuning). A C2D meg egyértelműen kezd kevés lenni, főleg, ha Win10 alá lesz, mert a 2 mag, 2 szál egyre kevesebb. A 2 magos, 4 szálas mobilprocikat egyelőre még megmenti a +2 szál, meg a nagyobb FSB, de az is csak alig.
Ez ilyen, halad a technológia, ma már a 4/8-as, 6/12-es, 8/16-os procikat keresi mindenki, 16 GB RAM-ot, nőttek a kijelzőfelbontások, fejlődtek a GPU-k. A több éves tech meg emiatt olcsóbb, de néha pont emiatt megéri, ha valakinek alapabb a felhasználása. Ha más nem, még pótgépnek is meggondolandó ilyet tartani, ha az ember fő gépe épp elromlik, alkatrészrendelésre, vagy szervizre kell várni, akkor van mit előszedni, nem csak telefonról tud az ember netezni és dolgozni.
-
Apollyon
Korrektor
válasz Frawly #21048 üzenetére
Reklámok nálam, lol.
Ph-n van egyedül engedélyezve mert anno kiírták hogy gáz a blokk, egyébként mindenhol szénné van tiltva minden.
Ami nálam bloatware, az max a böngésző, mert mást úgyse tudsz használni. Egyébként az előbb leírtam, hogy mi lassítja az oldalak betöltését. Nyilván egy "vanilla" ungoogled-chromium + ublock origin kombó mindkét platformon ugyanolyan gyors lenne. De le merném fogadni hogy mindannyiunknál mást jelent a gyors, nálam az a normális ha kattintás után 1mp-en belül bejön a komplett oldal, pl. a logout fórum oldalak 200 hsz-szel / page.Böngésző cache nem tudom mennyire szólna bele a dolgokba btw, amúgy is cookie autodelete van + bezáráskor a könyvjelzőkön kívül alapból is elfelejt mindent a firefox.
Másrészt az i5 + ssd nálam alap minden gépen, + 16 giga ram, ez alá már nem adom. TN úgyszintén, kerülöm mint a rossz pénzt, nálam gyári ips a tp, ami ugyan ghostingol néha, de legalább a színek nem olyan ergyák.
Ha jövőre véget ér végre a globál elmebaj és lesznek vaskos pénzeim gépfejlesztésre, akkor intel úgyis megy a kukába és csere lesz minden AMD-re. Mostmár évről-évre egyre parább a privacy téma, és fontos lesz megbízható hardvereket használni és végleg áttérni vpn + Tor kombóra és kizárólag így netezni.
#1) Respect the privacy of others. #2) Think before you type. #3) With great power comes great responsibility.
-
Apollyon
Korrektor
válasz #20749568 #21054 üzenetére
Az intel konkrétan most ultragáz, komolyan nekem ciki már amit csinálnak.
Ahogy Frawly mondta, évekig ment a tik-takk. Aztán AMD kijött a rájzennel, és most már évek óta felmossa az intellel a padlót.
Mondjuk első gen. ryzen még nem überalles, de a 2000-es sorozat már számottevően jobb mint az intel, ugyanannyi pénzért jobb teljesítményt, több magot, kisebb fogyasztást és jobb biztonságot kapsz (spectre és meltdown ugye).Míg intel alig tudott túllépni a 14 nanométeres dizájnon, tök feleslegesen kifizetteti a vásárlókkal az új alaplapot az új foglalattal minden évben, addig AMD-nél egy BIOS frissítéssel a régebbi AM4-es alaplapban is fog menni az újgenerációs processzor.
[ Szerkesztve ]
#1) Respect the privacy of others. #2) Think before you type. #3) With great power comes great responsibility.
-
nagyúr
válasz #20749568 #21058 üzenetére
Lehetne nekem is I7 a notimban, meg lehetett volna azzal is rendelni, de egyszerűen teljesen felesleges lett volna.
I7 az nokedli, simán üti a Mekbúk, bármivel. Ilyen kő papír olló? tip dologra gondoltam.
Egyébként tényleg bőven mindegy átlag használatra, bár én nem bánom, hogy a 8470p után I7-es CPU-val van a 8570p, mer ez a nyamvadt webszerkesztő, amiben dolgozok online, néha még ezt a 4magos I7-et is úgy meg tudja hajtani 90%-on akár egy percre is. Nem ismerem a hátterét, de amúgy egyszerű vonalkázott táblázatos oldal, mégis hatalmasakat szuttyog, mikor mentek egy apró adatot is akár.
[ Szerkesztve ]
mennyé' be az ólajtón és ne gyere ki
-
nagyúr
válasz #20749568 #21060 üzenetére
Persze, ha összecsukom a notit az I7-et meg felállított az asztalra akkor el tudom vele ütni
Ezt minap én is meg tudtam csinálni, eszerint egy Mekbúk vagyok!
Webszerkesztéssel nem foglalkozok (mindenkinek jobb ez így )
Jobb, de én se csinálok ilyest! Ez úgy szerkesztőrendszer, hogy ez a neve, egy webes felületen viszem be mondjuk egy DELL Alienware Area m15 R3 M15R3FD notebook adatait meg a marketinges részt. Ezt Te az oldalon már szép színesben fogod látni persze.
[ Szerkesztve ]
-
Frawly
veterán
válasz #20749568 #21054 üzenetére
Igen, jobb. Főleg ár/érték arányban volt mindig is jobb a Ryzen, a 2-3. genje óta asztali procifronton összteljesítményben is verik az Intelt, a 4. genje óta mobilfronton is. Gyorsabb memóriákat támogatnak, meg Ryzen alatt nem kell minden évben lapot cserélni, ha valaki megvett egy B450-es alaplapot, vagy újabbat, az a 5. genes Ryzent is futtathatja benne (BIOS frissítés azért kell). Ilyen az Intelnél nincs, meg azok lekorlátozták a memóriatámogatást is 2933 MHz-re. Szóval ez most elég nehéz időszak az Intelnek, tikk-takkoztak, de feljött az AMD és beütött a kaki nekik elég rendesen.
Nyilván ha alap felhasználásod van, akkor egy szinttől felfelé nincs értelme jobb procinak. Pl. egy 16 magos prociból már én se profitálnék, mert se a játékok, amivel játszok nem igénylik, különben is a GPU-m a szűk keresztmetszet egy szinttől, meg a forráskódpörgetést sem viszem olyan szintre, hogy ennyi magot kihasználjak. Csak annyit érnék el, hogy hajtva lenne 4-8 mag, a többi meg unatkozna. Ugyanez van RAM-mal is, ha túl sok van belőle, akkor áll üresen, kihasználatlanul.
Ez most egyébként a Linux kernelnél is probléma, hogy mikor fordul le, hiába elérhető 64 magos, 128 szálas konzumer proci (Ryzen 3990X), a gcc/make már nem tud minden magra fordítható forrást párhuzamosítani. De még így is előrébb vannak, mert a Win10 ütemezője meg nem bír 32 mag 64 szálnál többet kihajtani.
Egyébként a legajánlottabbak átlag felhasználásra, meg különösen játékra ár/érték arányban a középkategóriás procik, jelenleg a 3600-as Ryzen, esetleg az Intel 10700 vagy 10400K. De ez alatt is el lehet lenni, már játékok alatt is egész kellemes teljesítményt nyújt egy Ryzen 3100X vagy 3300X, i3-10100, pedig azok alsóbb kategóriások, de már ezen a szinten is 4 mag van, meg nem túl alacsony órajelek.
Ami mostanában szerintem olcsón asztali prociban best buy, az a Ryzen 1600, 1600AF. Ezek piszok olcsóak, 6 mag, 12 szál, 16 MB cache. Nem a legjobb proci, de egy kellően erős, van benne tartalék az elkövetkező min. 5 évre is, régi genes darab, 85 dollár körül már hozzá lehet jutni, ha van valahol készleten. Bármely játéknak elég, de egyéb felhasználásra is elég jó teljesítménye van, renderelés, videóvágás, forráskód fordítása, fejlesztés, stb.. Az olcsó ára miatt verhetetlen ár/teljesítményt arányban, de közel áll hozzá ilyen tekintetben a Ryzen 1700, 2600 is.
Laptopprocinál mostanság meg csakis 4. genes Ryzen, egy gáz van vele, hogy a koronajárvány miatt mindenhol készlethiány van belőle. Az AMD nem tudott eleget gyártani, gyorsan lefogyott mindenhol.
De ezek akkor fontosak, ha gépet akarsz venni, vagy bővíteni. Mivel már van 10. genes procis géped, így ezek alapján nemrég vetted, és elmondásod szerint neked elég is, így nálad ez a kérdés nem játszik. Asztali gépnél nálam sem, a Ryzen 2600-asommal még 5 éven túl is elleszek, de 5 év múlva már olcsó fogok tudni az AM4-es alaplapomba venni használtan egy 3700X-et, vagy 5700-asat, azokkal meg újabb 5 évig elleszek.
Viszont a laptopom most cserélem majd le, nem úszom meg, egy ideje halogatom, így emiatt még foglalkoztat a téma. Erősen nézelődök. Ryzen 4500U, 4700U nincs készleten Angliában (máshol is csak elvétve, és akkor is van csak 8 GB RAM-mal kapni, vagy TN-es kijelzővel, stb.), 4800H van, de az meg csak felsőbb kategóriás notikban van, és 350 ezertől indul, de általában 500 ezer, és az már nekem sok, annyit nem szeretnék költeni, főleg hogy van normális asztali gépem is. Intelt viszont nem akarok, pedig erőben nekem az is elég lenne, de laptopnál az integrált GPU is számít, és abban a Ryzen végképp erősebb időtállóbb. Emiatt meg nagyon Ryzenre hajtok.
-
nagyúr
válasz Frawly #21062 üzenetére
Biztosan benne van a rendszerben, hogy bajban van az Intel, viszont a notebookoknál szerintem mai napig az 5%-tól is messze van az AMD CPU
használatrészesedés. Az előbbi DELL Alienware-ben is I7-es van, pedig nem egy konzumer szint és utóbbi hetekben elég sok gamer notit in láttam, ott is igen ritka az AMD proci.Asus TUF Gaming A15 FX506II-AL022 notebook olcsó gép, ebben Ryzen van, a gyártó jóval drágább Asus ROG Zephyrus M15 GU502LW-HC095T notebook viszont I7-es megint csak. Elég sok gépben van a H-sorozatú CPU, mint az előbbiben is a i7-10875H
Egyszóval nekem, mint laikusnak igen fura olvasni, hogy haldoklik az Intel CPU. Van olyan hónap, hogy nem látok AMD-s notebookot, csak Intelest.
[ Szerkesztve ]
-
Rimuru
veterán
Tegnapi FF forditasi elmenyek:
gcc(+pgo) elszall a build, de clanggal gond nelkul lefutott.Nehany random teszt csak kivancsisagbol (nem ezert alltam neki):
run official-build self-build diff
1-1 59.544 61.791 +2.247
2-1 192.32 197.00 +4.68
3-1 64.5 64.7 +0.2
1-2 63.521 61.025 -2.496
2-2 91.66 108.81 +17.15
3-2 53.7 54.2 +0.5
1,3 altalanos, 2 gpu heavyVigyázat, csalok!
-
Rimuru
veterán
Na megtalaltak a kovetkezo aldozatot az idiotak.
Vigyázat, csalok!
-
Apollyon
Korrektor
-
Apollyon
Korrektor
válasz Rimuru #21066 üzenetére
De most komolyan, kb. 86 féle más módszer van, hogy lementsem onnan az audiot és videot, kicsit kevésbé automatizáltan ugyan, de a végeredmény ugyanaz.
Ha nem akarják, hogy "lelopják" onnan a népek a tartalmat, eleve fel se kéne oda tenni. Amíg Prince élt, ő abszolút nem engedte, hogy youtubra felkerüljenek a zenéi, nem is volt fent semmi. Azóta már meghalt ugye és más kezeli a jogokat, de ha megnézitek, nincsen fent 3 évnél régebben feltöltött zenei video.
Végülis mindegy, ez úgyis csak szélmalomharc, disztró repókból ugyanúgy elérhető, sőt még a homepage-ről is.
-
-
MInek letölteni, ha egyszer ott van, bármikor visszanézhető?
Freeware, és akciós programok egy helyen https://www.facebook.com/freewarenews
-
F34R
nagyúr
Mert van hogy csak hanganyag kell, meg olyan is hogy eleve a savszelessegtol random valtogatja video kozben a minoseget... meg mondjuk ha van tobb video amit mondjuk szeretnek megnezni aznap, de nincs sok idom, akkor ezekre nem kell varjak, csak addig amig letolti, bongeszhetek mellette normalisan.
-
-
Rimuru
veterán
Pl minden videot mpv-vel nezek, igen youtube-ot is.
Nem "toltom le"*, csak a memoriaban van ugyan ugy mintha pl bongeszobol neznem.*Neha ramdiskbe szoktam, amikor meg nem dolgozta fel a youtube rendesen a videokat (tul friss feltoltesek) es pl rosszak a formatumok.
(#21068) Apollyon: Ahogy hn threadben is ott van, be lehet tiltani a bongeszot is, meg mindent amivel hozza lehet ferni a tartalomhoz, stb
[ Szerkesztve ]
Vigyázat, csalok!
-
Penty
tag
Tavasszal a Nemzeti Filmintézet youtube oldalán fent volt egy csomó régi magyar film teljes hosszában - legálisan, ti. ők maguk töltötték fel oda. Alig a harmadát sikerült megnéznem a kiszemelt filmeknek, mert csak pár hétig voltak fent, utána leszedték őket. Mint kiderült, ez csak egy ilyen egyszeri kivétel volt a részükről az agyament hiszti kezdetén...
Emlékszem, vertem a fejemet a falba, hogy miért nem szedtem le a kinézett filmeket, miért csak könyvjelzőbe raktam. Azóta, ha látok valami érdekeset, már szedem is le. -
Frawly
veterán
válasz ubyegon2 #21063 üzenetére
Halodokolni nem haldoklik, de fognak, ha így folytatják. Nem csak a prociteljesítmény miatt, hanem nem hogy most hátrányban vannak, de még felülárazzák a procijukat is, mintha még mindig vezetők lennének, ez velük a fő baj, korlátozzák a memóriasebességet, cserélgetik évente a foglalatok, és drágábban van, mintha az ember Ryzent venne, erre pedig rá fognak pacsálni.
Notiknál ne tévesszen meg, hogy a Ryzen még csak erre a generációra jött fel mobilfronton, a 4xxx-ek, és ezekből sem gyártottak még elég notit a koronajárvány miatt, hiány van belőle! A 2-3. genes mobil Ryzenek sem voltak rosszak, de azok egy kicsit még elmaradtak az Inteltől, igaz GPU-ban már verték, azokkal az volt a baj, hogy mivel még újdonság normális AMD proci notiban, ezért a gyártók félvállról vették az AMD-s gépeiket, lenyomorították rosszabb kijelzővel, stb., de ez is változni látszik a mostani 4. genre. És mikor mobil Ryzen gen-t írok, az valójában terméksorozat, a generációk nincsenek ezzel összefüggésben, a mobil Ryzen 2xxx-ek még 1. genes Ryzen-en (Zen1), a mobil Ryzen 3xxx-ek még csak 2. genesek (Zen1+), a 4xxx-ek még csak 3. genesek (Zen2) igazából, de ezt most hagyjuk, nem ezen van a hangsúly.
Nyilván a 20 éve fennálló inteles notis dominanciát nehéz lesz megtörni, főleg, hogy az Intel eleve versenyellenes politikát folytat, OEM gyártóknak áron alul adja a procikat, meg fizet, hogy az AMD-s gépeket ne hozzák ki, ha ki is hozzák, akkor nyomorítsák le valamivel, hogy ne legyen versenyképes. Legalábbis eddig ez volt, ez változni fog, de idő kell neki.
-
Frawly
veterán
válasz Apollyon #21067 üzenetére
Kapják. A youtube-dl benne van az összes disztró tárolójában, meg egyébként sem kell fordítani, mivel Python-script. Nem tudják megakadályozni, legfeljebb underground fog terjedni.
Meg a jogi alapja sem áll meg, mert böngészővel és torrentklienssel is lehet jogvédett tartalmakat letölteni, és mégse távolítják el. Ilyen alapon a youtube-dl-t sem lehet támadni. Főleg nem ilyen RIAAjannás DCMA YMCA ACTA RASTA búzagyerekek, még ha a Google csinálná, mert sértené a saját oldalának (YouTube) az érdekeit, akkor még megérteném, de ilyen nímandok gyülekezete ne döntse már el, hogy mit lehet használni, főleg ha nyílt forráskódú, free licences cucc, amiért pénzt sem kérnek. A youtube-dl-eseknek most annyit kéne tenni, hogy visszarakják a projektet, de átnevezve, valami video-dl vagy ViDeoL, VDL, vagy hasonló néven, hogy a YouTube ne legyen benne a nevükben.
#21075 Rimuru: igen, ez meg a másik. Sokan néznek online webes videókat mpv + youtube-dl kombóval, főleg sovány vagy régi gépen, aminek gondot okoz a webes bloat, de a gép a natív lejátszóval bírja a terhelést. Most velük is ki lesz cseszve.
[ Szerkesztve ]
-
Penty
tag
válasz aprokaroka87 #21079 üzenetére
Ez már csak így megy multiéknál. Bevezetnek valamilyen szolgáltatást "ingyen", majd mikor már lényegében megkerülhetetlenek, mert mindenki bevette a csalit és emiatt nincs semmi komolyabb konkurencia, szép lassan fizetőssé teszik a szolgáltatást. Ez lesz a sorsa szerintem a gmail-nek, faszbuknak, meg minden egyéb lényegében monopolhelyzetben lévő szolgáltatásnak, ami most még "ingyenes".
Az emberek sosem fogják megtanulni, hogy nincs ingyen ebéd, ez csakis közösségi alapon működhet. Egy ilyen profitorientált cég sem fog jótékonyságból, önös érdekek nélkül ingyen adni semmit. -
Rimuru
veterán
válasz aprokaroka87 #21079 üzenetére
Ennel eppen semmi koze sincs hozza a googlenek. Itt lenyegeben az tortent mint amikor pl youtubeon azt latod hogy a videot (az orszagodban) letiltotta XY ceg (szerzoi jogot miatt).
Vigyázat, csalok!
-
Frawly
veterán
válasz #20749568 #21082 üzenetére
Igen, csak a youtube-dl a legjobb YouTube-os letöltő, és emellett vagy 200 (!) másik oldalról is tud letölteni, és komoly közösség áll mögötte, gyakran frissítik, míg az ilyen komolytalan XY YouTube Downloader addonok elavulnak idővel, és a gazdája rá se néz. Szóval semmiképp nem fing a gatyában.
-
Frawly
veterán
válasz #20749568 #21086 üzenetére
Egyelőre semmi, forkolni is fogják más néven, meg nem git-en lesz közzétéve, hanem más csatornán. Itt most nem is az a kérdés, hogy blokkolták a git-en, hanem ha jogvédők rászállnak, blokkoltatni fogják minden oldalon, minden disztró tárolójában, és ez egy csúnya boszorkányüldözéssé fajul, ami ráadásul azt is meg fogja gátolni, hogy később valaki hasonló progit fejlesszen. Ez nagyon messzire visz, azért nem kéne a jogvédőket kiszolgálni. Ha minden toolt betiltanának, ami alkalmas jogvédett tartalom letöltésére, akkor már mindent betiltottak volna, böngészők, torrentkliens, (S)FTP kliens, webszerver, wget, curl, stb.. Azért ennyire ne szaladjon el a ló. Igen, lehet jogvédett tartalmakat letölteni youtube-dl-lel, de az nem a fejlesztők felelőssége, hanem az end useré. Visszaélni bármilyen eszközzel lehet, egy konyhakéssel is, azt is be lehetne tiltatni. Vagy csak elég lenne betiltani a jogvédők baromságát, és helyreáll a rend.
-
Apollyon
Korrektor
válasz #20749568 #21088 üzenetére
Még mindig működik ja, használod is ott Németországban?
Jutubdl kilövése meg akár elrettentő példa is lehet, hogy ezentúl hasonló, náci módszerekkel irthassák le a jó dolgokat az internetről.
-
Apollyon
Korrektor
válasz ubyegon2 #21091 üzenetére
Az igazi klassz ilyen oldal az eredeti btjunkie volt 10-12+ évvel ezelőtt. Utána is futott ezen a néven egy oldal de az egy gyenge próbálkozás volt.
Ott aztán abszolút tényleg mindent megtaláltál, legalábbis ha zenéről volt szó, olyat is bőven, amit még pénzért sem tudtál volna megvenni sehol. De ott fent volt. Szupermasszív torrentmennyiség lakozott ott, kb. olyan mintha a mai trackereket összevonnánk egy nagy adatbázisba.
Aztán amikor komolyan nekimentek a jogvédők az ilyen oldalaknak, köztük a TBP-nek is, akkor btjunkie tulajai inkább lelőtték maguktól az oldalt, mielőtt őket is betalálták volna. Ott is sérült kicsit az internet szabadság...
-
nagyúr
válasz Apollyon #21092 üzenetére
btjunkie is rémlik halványan, régen nyomultam ezeken az oldalakon, programokat meg super orosz oldalakon találtam mindig, így nem is kérdés, miért kellett a Wint gyakorta újratelepíteni.
Ott is sérült kicsit az internet szabadság...
Na igen, az internet termékei meg a szabadság meg a szerzői jogok védelme.... sose lesz egyszerű kérdés. Amúgy már az felháborító, hogy én a meghajtóimra fizetek artisjus pótdíjat, holott egy fia zenét nem töltök le rájuk.
-
Frawly
veterán
válasz Apollyon #21089 üzenetére
Igen, pont ez az igazi veszély, nem az, hogy most a gitről kilőtték a youtube-dl-t, hanem innentől fogva minden hasonló projekt retteghet, meg trükközhet, és gátolva lesz ezeknek a dolgoknak a fejlesztése, mivel minden oldalról üldözve lesznek. Ezért kéne fellebbezni, kiállni magukért, mert ha egyszer engednek ennek, akkor precedensként alkalmazva tömeges zsarolás van belőle. Ez elvi kérdés, nem technikai vagy jogi.
Mondom, nem csak a youtube-dl lesz érintett a jövőben, ha ezt hagyják, hanem kismillió downloader helper böngészős addon, meg egy klikkes megosztóoldalhoz készített automata letöltő, egy rakat YouTube-lejátszó (pl minitube) és 3rd party IoT/YouTube-app is üldözve lesz (pl. androidos okostévéken és lejátszókon), hiszen utóbbiak is letöltik a tartalmat ahhoz, hogy lejátsszák.
Maga ez az üldözés könnyen kijátszható egyébként a youtube-dl-es részéről. Egyrészt ahogy már írtam, nevet váltanak, valami általános névre, pl. stream-downloader, stream-grabber, vagy vdownloader, és bevezetik, hogy maga a progi csak egyfajta scriptelési API-t nyújt és ezt külön userek által írt addonok használják framework-ként, így pl. külön lenne a downloader, és ahhoz külön egy YouTube-plugin, és így minden oldalhoz külön plugin lenne, akár egy oldalhoz többféle usertől, ez pedig annyira nagy káoszt okozna, hogy jogvédőkék nem tudnák mindet leszedetni, továbbá a youtube-dl-eseket sem tudnák elővenni, mert ők meg mutogatnának, hogy az ő programjuk csak egy scriptelési keretprogram, amivel nem lehet önmagában semmit sehonnan letölteni, ahogy a torrentkliens sem tud önmagában semmit tölteni. Még azt is el lehet játszani, hogy ilyen magnetlinkek formájában is elfogadja a fő downloader keretprogi a plugineket, mint a torrentkliensek a torrenet magnet linkeket, ezek meg végképp nagyon nehezen irthatók, mert hiába hosszú karaktersorozat, csak linkek, és keresőbotok meg gyűjteményes oldalak begyűjtik, cache-elik ezeket, millió helyről meg lehetetlen mindet leszedetni. A jogvédőkéknek az a baja, hogy tarisznyás szabadbölcsész mind, ilyen max. böngészőket és torrenteket ismerő, ECDL szintű felhasználók maximum, és ha mélyebb technikai örvénybe viszik őket, ott gyorsan végük van, mint a botnak. Pl. a disztrók tárolójával, pip-pel és hasonlóval nehezebb dolguk lesz, mert sokfelé vannak decentralizálva, meg oda nem lesz elég egy elfingás, hogy szedjétek le, minimum bírósági határozat kéne hozzá, azt meg nehéz és költséges szerezni, főleg minden elérhetőségi helyhez, szerverhez külön.
-
válasz Frawly #21094 üzenetére
Ez jogi kérdés, másrészt ne nézd hülyének a hatóságot, plusz még te lennél felháborodva, hogy micsoda katyvasz (bloat) ez az egész rendszer(mag) plusz api plugin izébizé.
Az hogy valami fent van az interneten, nem jelenti azt hogy bármit csinálhatsz vele.Freeware, és akciós programok egy helyen https://www.facebook.com/freewarenews
-
Létezik valami okosság, ami figyeli a megadott HardwareApró nepperek új hirdetéseit, és arról küld vmi értesítést, összefoglalót?
Még mindég laptopot keresek, és a nagy dilemma, hogy egy régi üzleti, aminek az alján ott a fedél, és otthon pik-pak RAM-ot, HDD-t cserélek, vagy egy mostani egyszer használatos kivitel(pengetővel kell szétpattintani, aminekerzdménye hogy n+1 fül letörik, a RAM integrálva, jó esetben +1 foglalat, és max az m.2 SSD-t tudom cserélni, ha nagyon ügyes vagyok(nem vagyok)).Freeware, és akciós programok egy helyen https://www.facebook.com/freewarenews
-
Apollyon
Korrektor
válasz #20749568 #21096 üzenetére
Igen az is része.
Kalózkodni valszeg az szokott, aki rászorul. Például én, tinédzser koromban, amikor esélyem se lett volna csillió cd-t beszerezni DC++ vagy torrent nélkül (de azért vettem én is). Nyilván nem nyíltan kell ezt csinálni, de azt sem árt tudni, hogy aki letorrentezi XY cd-jét az azért teszi mert egyébként megvenni amúgy sem tudná.
Egyébként végeredményben ma már nem sok különbség van a gépen letöltött anyaghoz képest, mint amit youtubeon nyitsz meg és ráadásul sávszélt is eszik minden egyes alkalommal.Másrészt Magyarországon azért van artisjus adó minden egyes tárhellyel rendelkező eszközön, mert ezért cserébe a filecsere megtűrt, nem is üldözik már őket, akik nem akarnak pénzt csinálni (és egyben adót elkerülni) belőle.
-
Új hozzászólás Aktív témák
- Androidos tablet topic
- Megérkezett a Snapdragon X-hez tervezett Windows 11 lemezkép
- Telekom otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Autós topik
- Black Friday november 29. / Cyber Monday december 2.
- Motorolaj, hajtóműolaj, adalékok és szűrők topikja
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Audi, Cupra, Seat, Skoda, Volkswagen topik
- Okos Otthon / Smart Home
- Politika
- További aktív témák...
- DARTH MALAK GAMING PC // Core i7 930 // 8GB DDR3 // SSD+HDD // MSI GeForce GTX770 Twin Frozr 2GB
- Eladó 23.8" MSI PRO MP243X
- Lenovo Legion 5 Pro - 16" 2K IPS 240Hz, i7-13700HX, nVidia GeForce RTX 4060, 16GB, 512GB SSD - GARI
- Logitech G923 Xbox + Váltó ! 1 hónapos! KARCMENTES, HIBÁTLAN! Garanciás!
- Lenovo LOQ 15IRX9 (I5-13450HX, 16GB DDR5-4800, 1TB SSD NVME, RTX 4060 8GB) 6 NAP ÜZEMIDŐ! 3 ÉV GARI
Állásajánlatok
Cég: HC Pointer Kft.
Város: Pécs
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest