Hirdetés
-
GAMEPOD.hu
Mielőtt kérdeznél, olvasd el az alábbi összefoglalót,
és használd a keresőt is!
Új hozzászólás Aktív témák
-
K Norbi
addikt
Sziasztok! Lg 49LH570V 49LH590V között mi a különbség?
Webos 3 fut mind a kettőn?[ Szerkesztve ]
-
K Norbi
addikt
Sziasztok! Kézzel hogy kell kiválasztani a Thor műholdat? próbáltuk Német, észt, cseh, meg pár Régió de nincs Thor műhold benne! Csak Astra 19,2K
Viszont ha Magyarországra visszaállítjuk a helyet, egyből van Thor. -
K Norbi
addikt
válasz #94529552 #76029 üzenetére
Köszi, ma ránézek, megszerkesztettem Cahnsort al a csatornákat, a régió maradt egyenlőre magyar.
UPC frekvencia táblázat alapján kikerestem a csatikat, betöltöttem viszont pár HD csatorna nem jön.
Ha simán le volt kerestetve akkor meg nyitotta! Megszerkesztve meg nem kell neki ezt nem értettem.Másik kérdés: a tv elkezdi lefele tölteni és a végére a többi műholdas csatornákat amiket kitöröltem berakni.
Ezt hol kéne kikapcsolni? -
K Norbi
addikt
Sziasztok! LG 47 LB650V
Vett az ismerősöm Cam modul, UPC műholdas tányéros tv je van.
EPG-t nem jelzi ki normálisan, átállítottuk Csehre a helyet, de akkor nem látja a műholdat, ha kézzel akarjuk kiválasztani nincs közte a Thor! -
K Norbi
addikt
Sziasztok!
A haverom vett egy LG tv-t 49 UF851V
No és neki UPC műholdas van Cam modullal, Azt mondja mikor leprogramozza lehoz vagy 500 csatornát, és van közte 4 Discovery, és 3 Tv2 és így tovább. Azt mondja ha kimenti pentre honnan fogja tudni hogy pl a 4 csati közül melyik az az 1 amit nyit? Hmmm mondom jó kérdés, meg azt mondja csak zárolni lehet a tv szerkesztőjébe, és akkor a csatorna számok sincsenek sorba.
Mondom neki fingom sincs,.
Milyen csatorna szerkesztőt töltsünk le? És mik a lépések? Hogy szépen a csatik is szám szerint sorba jöjjenek. Mondjuk amiből sok van 1 néven azt max meg kéne jegyezni felírni papírra és a szerkesztőbe ismernénk.[ Szerkesztve ]
-
K Norbi
addikt
válasz Lacielvtárs #75506 üzenetére
Mi az az Ncore? Az valami klip?
-
K Norbi
addikt
válasz rob2174 #74937 üzenetére
Megfogtál! Nem tudom hátha a többek tudni fogják.
Oldalról ha nézed milyen a betekintési szög? ha sokat romlik fakók lesznek a színek akkor VA.
Ha nem akkor IPS
Vagy még van egy másik módszer ha minden kötél szakad amit a Media Markt ba mutattak finoman meg kell kopogtatni a panelt és elárulja magát. Nem kell ennyire erősen. [link]Én megkocogtattam pár tv-t mediába mikor senki nem figyelt.
[ Szerkesztve ]
-
K Norbi
addikt
[link]
TV hátulján a címkén megtalálod. pl BEEYW - a gyártó és típus panel, ami épül
W - mátrix első sorozatgyártású változata LG Display Co., Ltd. (2012, 2014) IPS
Y - az első változat mátrixtermeléssel LG Display Co., Ltd. (2011, 2013) IPS
Z - mátrix második változata a termelés LG Display Co., Ltd. (2011, 2014) IPS
U - LG Display Zrt. IPS
P - LG Display Kft. IPS
Q - LG Display Zrt. IPS
V - LG Display Kft. IPS
R - LG Display Kft. IPS
H - Chi Mei Innolux (IPS)
J - Chi Mei Innolux (S-MVA)
D - AU Optronics Corp.. (A-MVA)
T - AU Optronics Corp.. (A-MVA)
M - SHARP CORPORATION (MVA), vagy Heesung ELECTRONICS LTD
S - a Sharp Corporation (MVA)
G - Chi Mei Innolux. (TN)[ Szerkesztve ]
-
K Norbi
addikt
válasz huncutka1029 #74909 üzenetére
Ezek jó technikák! Én is fogom alkalmazni.
Tökéletes sose lesz ez így van, viszont olvastam már olyanról is hogy épp egy kicsi volt benne, és pár hét után egyre nagyobb lett, meg kijött máshol is! Vagy! Valamikor full eltűnik érdekes egy technológia ez az Lcd.
"Az igazság odaát van"(#74910) Soká a feketét ezzel teszteld [link] [link] És várj legalább 30 percet, mert bekel melegedni a panelnak.
-
K Norbi
addikt
válasz Zoli-bácsi #74880 üzenetére
Helló!
Ha elindul a film, kattints a képernyőn, és a jobb oldalon a visszafelé mutató nyilra kattintva eléred a sub menüt, itt az első ikon a felirat, a füles ikon pedig a hangsávot váltja. -
K Norbi
addikt
-
K Norbi
addikt
-
K Norbi
addikt
válasz tigipuf #72684 üzenetére
Jártam már pár ismerősnél samsung ,sony,de akár lg, tök mindegy gyári fullon minden, semmi finombeállítás,gyakorlatilag kifolyik az ember szeme.
Ez így van!
Valakinek az IPS tetszik valakinek a VA panel,ennyi. ++1
Ami meg van a VA ban az hiányzik az IPS ből és ami megvan az IPS be hiányzik a VA ból.[ Szerkesztve ]
-
K Norbi
addikt
nagyfejü ne dőlj be Beni2360 április 1 van
-
K Norbi
addikt
DVD-t játszik a tv?
(#72530) TRob1 Hát igen úgy már húzós lenne az ára.
[ Szerkesztve ]
-
K Norbi
addikt
Imádom a virtuskodást
-
K Norbi
addikt
válasz vargalex #72510 üzenetére
No majd még letesztelem más beltérikkel is és megírom mire jutottam, de persze azzal használd amelyikkel jobb a kép, a héten kötik be a kábel tv-t. Kapok hozzá set top boxot DVB-C majd azzal is letesztelem.
Csak ott már nem tudok átkapcsolgatni és egyből látni,
a koaxot dugdosni kellesz.[ Szerkesztve ]
-
K Norbi
addikt
válasz vargalex #72507 üzenetére
Persze tudom minden bemenetre kell a beállítás, lehet ott jobb az adások minősége és nem látható annyira, műholdnál 100% van különbség, sőt amit még észrevettem az hogy teli van vízszintes vonalakkal bizonyos csatornákon. Viszont a beltérivel ugyanazok a csatiknál meg semmi!
Viszont mindig tv nél is láttam ezeket a hibákat. "Már aki észreveszi"
LG 47LB650V kábel tv rákötve dettó látom abba is.Ma hoznak tán egy mindig beltérit és ha abba nem lesznek vízszintes vonalak akkor a tv beltérije ilyen fos.
Meg képminőségére leszek kíváncsi.Ne viccelj már hogy jobb a beépített része, 3 jobb beltérinek a nyomába nem érhet, ahogy egy külső média lejátszónak sem érhet a nyomába a beépített része.
Vagy pl a smart része is, ócska asztali gép leveri sebességre.
Nem kell ezektől a tv k től sokat várni.[ Szerkesztve ]
-
K Norbi
addikt
válasz sajog159 #72495 üzenetére
A UPC csatornáit hasonlítottam.
Nappaliba van egy Humax HD beltéri vettem pár méter koaxot F toldóval megcsapoltam átvezettem a szobámba. Majd HDMI kábellel összekötöttem és kész.
És kapcsolgattam HDMI1/DTV.
Upc direct fórumon lehurrogtak hogy már pedig a beépített tv részével lesz legtutibb a kép.
Ezért utána jártam.[ Szerkesztve ]
-
K Norbi
addikt
válasz sajog159 #72470 üzenetére
Helló szerintem semmi különbség nincs a UF85X és UF85XX
UPC direct műholdas HUMAX HD beltérivel néztem meg.
De ég és a föld volt az SD adás minősége is!
A beépített beltérije hulladék a tv nek, de szerintem minden tv nek.
De fognak hozni a héten egy mindig tv beltérit is, azzal is megnézem van e különbség.[ Szerkesztve ]
-
K Norbi
addikt
Volt nálam egy HD beltéri, sokkal jobb és szebb képet adott ki, mint a tv beépített beltériével, pedig mindenki azt mondta nekem hogy a tv saját tuner részével a legjobb! De nagyon nem így van!
Egy komolyabb külső boxnak a nyomába nem érhet.
[ Szerkesztve ]
-
K Norbi
addikt
[link] 299.999FT Van ára
-
K Norbi
addikt
Valaki segítsen ezt hogy kapcsoljam ki? [link]
-
K Norbi
addikt
válasz Yogi Bear #72434 üzenetére
Helló! köszi a segítséget! Nekem 03.03.87 van fent.
ami szintén nem hibamentes: ha az EPG-t nem a 112 MHz-en lévő 6 csatorna valamelyikéről indítom el, akkor elsőre az előnézeti kép helyén fekete kép látható és nincs hang sem, ha másik csatornára (előnézeti képre) váltok az EPG-ben, akkor innentől kezdve már jól működik.
Nálam hibátlanul működik. UPC direct mediacarddal használom én is.
Ezért nem merem lefrissíteni fórumtársak![ Szerkesztve ]
-
K Norbi
addikt
Kérdés! Külső vinyó/Pentdrive közé ilyet betehetek? Nem fog befolyásolni semmit a lejátszásban? [link]
Elég sokat dugdosom én nem akarom hogy kiszutykosodjon idő előtt az USB része a tv nek.(#72422) toby_as Nem szabad legalábbis nekem lefrissíteni Yogi Bear nak alaplap csere lett belőle [link] [link]
(#72424) Beni2360 Köszi! Akkor rendelek is belőle USB 1 USB 2 ráadásul alig bírom beledugni/kihúzni úgy fogja a pentet.
[ Szerkesztve ]
-
K Norbi
addikt
válasz BloodRay #72410 üzenetére
Hát szégyen ezeknél a tv-k nél a 100Hz Ha kikapcsolom a Tru motiont azért olyan szép a képfrissítés FULL HD filmeknél
Nem értem miért nem csinálják 200Hz már alapból őket.
10 évvel ezelőtti Samsung képcsöves tv m is 100Hz volt.
Ha meg bekapcsolja az ember ezeket csodálatos képjavító dolgokat csak ront a helyzeten.[ Szerkesztve ]
-
K Norbi
addikt
-
K Norbi
addikt
Be kell jól állítani én 3 ik hete állítgatom az enyémet, most már meg vagyok elégedve vele
Szombaton néztem egy Sony tv-t mert írták a VA panel kontrasztos erejét! Hát van benne az biztos..
De nekem már túl sok! Az se jó ha nagyon kontrasztos a kép szerintem, pedig szombatom nyomkodtam egyet biztos 30 percig a mediába! Vittem penten filmeket de az emberek feje kibaszott sárga volt akárhogy állítgattam.. Azt mondja az eladó itt ez a lényeg a kontrasztos kép! Mondom igen ennél meg ennél a filmnél elismerem, de nézd meg a másik kettőt! Borzalom volt!
Nekem az IPS sokkal faszább.. "Meg hát kinek mi a jó"[ Szerkesztve ]
-
K Norbi
addikt
Most ezt néztem tv-n sötét szobába fuu nagyon fasza [link]
[ Szerkesztve ]
-
K Norbi
addikt
válasz Csedit #72203 üzenetére
Penten kéne megnézni vagy külső vinyón, pont ma nyomattam 4K videókat Youtube on azokat viszi.
Igaz érzi a tv hogy 4K-t játszik le menü nyomkodása belassul egyből.(#72204) Beni2360 Nekem simán viszi a Full Hd-t sose akadt még meg, pedig elég nagy méreteket adok neki Nem kímélem 20-30Gigás filmeket szedtem ma is.
[ Szerkesztve ]
-
-
K Norbi
addikt
válasz Batistuta7 #72019 üzenetére
Én is CRT tv ról váltottam már 1.5 hete állítgatom de egyszerűen nem bírom beállítani, igen nálam is Haladó 1 sárgás, már kikészített folyik ki a szemem. Felbosszant kicseréltetem egy Sony ra.
Ha meg az se lesz jó visszahozom a képcsöves tv-m[ Szerkesztve ]
-
K Norbi
addikt
válasz nagyfejü #72012 üzenetére
Szerintem nem lesz baja ha kijelzővel lefele szereled össze, a fórumon szerintem itt mindenki kijelzővel lefele szerelte össze. Nem lesz baja a keret kitart.
ha BEED akkor az bizony Va paneles. Nincs olyan jó betekintési szög, de általában mindenki szemből nézni a tv-t. Viszont a VA panelba jobb a fekete szín.[ Szerkesztve ]
-
K Norbi
addikt
válasz nagyfejü #72009 üzenetére
Helló itt egy kis segítség [link]
ha BEEY vagy W,Z akkor IPS.
ha M,D akkor VA panel.Tegnap megjött a tv.LG 43LF632V. azt irták csak állitva szerelhető össze!!Pofára ne fektessem.
Nekem a könyve szerint dobozára kell ráfektetni kijelzővel lefele a fehér fóliáját alá előtte és had szóljon. Nekem ez nem volt ínyemre 2 emberrel megtartattam a levegőbe amíg hátul rácsavaroztam a talpat.[ Szerkesztve ]
-
K Norbi
addikt
válasz Sanyabá #71964 üzenetére
Mondjuk 6-7 éves gyereknél ügyelni is kell. ha te mondod...
Használati útmutatóba viszont ez áll:
Megtekintés ideje
-- 3D tartalmak nézésekor óránként tartson 5-15 perces szünetet.
Ha hosszú időn keresztül néz 3D tartalmakat, fejfájás, szédülés,
fáradtság vagy szemfájás léphet fel.Egyes felhasználók rohamot kaphatnak, vagy más rendellenes
tünetek jelentkezhetnek náluk, ha a 3D tartalmak villogó fényeinek
vagy speciális jelenségeknek vannak kitéve.
• Ne nézzen 3D videókat, ha hányingere van, terhes és/vagy krónikus
betegségben, például epilepsziában, érrendszeri betegségben,
vérnyomásbetegségben stb. szenved.
• A 3D tartalmak nem ajánlottak a sztereo vakságban vagy
sztereo anomáliában szenvedőknek. Dupla képeket láthat, vagy
kényelmetlenség léphet fel.
• Kancsalság, amblyopia (gyengénlátás) vagy szemtengelyferdülés
esetén gondot okozhat a mélység érzékelése, és a kettős képek
miatt könnyen elfáradhat. Ajánlott az átlagos felnőtteknél
gyakrabban szünetet tartani.
• Ha látása jobb és bal szeme között váltakozik, a 3D tartalmak
nézése előtt vizsgáltassa meg látását.
Tünetek, amelyek miatt nem folytatható[ Szerkesztve ]
-
K Norbi
addikt
Ha Youtubeon nézek videókat akkor hol lehet megnézni hogy a tv 1080p minőséget választotta? Vagy csak a 720p ? Belehet valahol állítani? mert én nem találom sehol. Annyit mutat hogy HD vagy automatikusan a videók által legjobb minőséget válassza?
[ Szerkesztve ]
-
K Norbi
addikt
válasz MrBazsi #71958 üzenetére
Nem akadozásnak mondanám, hanem a gyors képmozgásoknál darabos lesz. tru motion nélkül ezt nézd meg True nélkül [link] Majd kapcsold de judder 1 re
Tru nélkül olyan darabos. De judderrel meg kicsit felgyorsul de akkor nem darabos.
Viszont a gépem is felgyorsítja kicsit ha átkapcsolom 4K ra.
Gondolom led mozgásjavítás ez.[ Szerkesztve ]
-
K Norbi
addikt
válasz Zodiacus #71949 üzenetére
Megnéztem vagy 10.
4K videót, a hang alapú keresés állati jó! Nekem nem szakadozik.
De ha kikapcsolom a TrumMotiont akkor olyan mintha szakadozna gyors mozgásnál tényleg!
TruMotion: Felhasználó/De judder 1 esetleg 2 vagy /Törlés 1/ film válogatja. Ez befolyásolja a mozgást!De azért éreztem hogy a 4K videók izzasszák a tv-t elkezdtem nyomkodni a beállítások alatt. Fogta Meg hátulja melegedett rendesen. Sőt még elől is meleg volt.
Viszont a böngészés meglepően gyors. És szeressem a hangalapú keresést.[ Szerkesztve ]
-
K Norbi
addikt
válasz tigipuf #71933 üzenetére
Én a helyedbe biztos nem gondolkoznék rajta! szerintem a 850V. De ha sokallod érte jó lesz a 50LF652V is.
4K videó.. newinsane oldalon már van fent pár UHD film de könyörtelen méretük van! 40-70 90Gb 1 film! pfff
Ha lenne sem tudnék tölteni mert korlátozott netem van 470Gb a limit.
Én azért vettem a 850V-t mert mikor nyomkodtam gyorsabb volt a menüje, hamarabb beolvasta pentről a filmeket, meg tud Full HD filmeknél 4K felskálázást. Pl ez a harman kardon a hangszórója is iszonyat jól szól!
3.0 usb. Pl tud hang alapján keresni "magyarul" itt a nagy testvére [link]
Mi fasza gyors..
Olvasd el [link] hátha segít a döntésbe.[ Szerkesztve ]
-
K Norbi
addikt
válasz Hungarikum87 #71907 üzenetére
Beakarom köttetni a helyi kábel tv-t ahoz megint más beállítás fog kelleni szerintem. Mind máshogy nyomja.
Néztem a a csatornákat 2 ismerősömnél, elvoltam ájulva! Nem tudom hogy csinálják de az SD csatornák olyanok mint a Upc-n a HD csatik!
Meg sok HD csati van a kábel tv-n a UPC HD közelébe nem érhet, De még köszönőviszonyba se lehetnek.
Nem értem hogy csinálják.
Viszont a csatornakínálata elég gyenge [link] se Discovery-ik, meg jó pár csati hiányozna.[ Szerkesztve ]
-
K Norbi
addikt
válasz #94529552 #71877 üzenetére
LH 850 500k akkor ezt is jövő ilyenkor lesz érdemes megvenni.
(#71881) egerszegi.z Mindenképp(#71882) sajog159 Melléraktam egy másik tv-t amit már belőttem és állítom hozzá fele. De nehéz.
(#71886) Beni2360 Szívás az egyszer biztos.
(#71902) Helioport Van még rajta mit állítani tudom Az egyik filmen kevés a szín, a másikon meg már túl sok.
Minden HD filmez pont fasza legyen a kép az nem lesz piskóta beállítani. Szerintem nem is lehet, minden filmhez más beállítás kéne.
[ Szerkesztve ]
-
K Norbi
addikt
válasz egerszegi.z #71876 üzenetére
49UF850V HD filmekhez még finomítani kell igaz de nem rossz. Készül a Haladó 1 is
Képmód: Eredeti
Háttérfény: 75
Kontraszt: 86
Fényerő: 54
Élesség: 25
Szín mélység: 52
Árnyalat: 0
Színhőmérséklet: C19További beállítások
Dinamikus kontraszt: Ki
Dinamikus szín: Ki
Preferált szín: Bőrszín 0, Fűszín 3, Égszín 0
Színskála: Széles
Szuperfelbontás: Magas képvezérlés
Gamma: Alacsony képvezérlésTovábbi kép beállítások:
Zajcsökkentés: Ki
MPEG zajcsökkentés: Alacsony képvezérlés
Fekete szint: Alacsony képvezérlés
Valósághű mozi: Be
Szemkímélő funkció: Ki
Helyi sötétítés: Alacsony képvezérlés
TruMotion: Felhasználó/De judder 1/ vagy /Ki/ film válogatja. Ez befolyásolja a mozgást! -
K Norbi
addikt
válasz #94529552 #71824 üzenetére
Ma megnéztem 2 Direct ledes Lg-t és tényleg ott van azokban is. Sőt bementem Mediába volt kitéve 850V 49" és 55" is M4 Sport ment HD ba foci meccs az 55" még egyszer olyan durván felhős volt mint az enyém! Úgy hogy jobb ha hallgatok.
Néztem egy Sony KDL-50W755C volt ebbe is bőven!![ Szerkesztve ]
-
K Norbi
addikt
válasz K Norbi #71818 üzenetére
Azért nem semmi 2011 óta nem sok minden változott, köpködjük most is. [link]
Ezt hívják felhősödésnek, azaz cloudingnak, amely az edge-Led technológia velejárója. Többnyire ezért nem ajánlják itt a fórúmban az edge-Led-es tévét a CCFL-sel szemben. Ha túlzott mértékűnek találod a bevilágítást, megpróbálhatod kicseréltetni, ha most vásároltad, de semmi garancia, hogy a következő nem fog cloudingolni, mivel, mint írtam, ez a technológia velejárója.
[ Szerkesztve ]
-
K Norbi
addikt
Egyedi szállítási idő: A termék nincs raktárkészleten, és beszállító partnerünk csak egyedi megrendelésre tudja biztosítani a terméket. Amint pontos információval rendelkezünk a termék várható beérkezéséről, ügyfélszolgálatunk azonnal tájékoztatja a vásárlót megadott elérhetőségei egyikén.
(#71790) D@ny7) Nekem sem kellet 3D, de ha már tudja héba hóba látványosabb filmet tuti 3D-be fogok nézni.
(#71792) tigipuf Főleg az ára menjen lejjebb.
Ahogy látom egyre több az UF85X tulaj.
A tv-t összeszerelésnél szabad kijelzővel efelé tenni és úgy szerelni? Mert az LG papírja szerint úgy kell.
És ha megnyomódik a kijelző? Vagy megfeszül? Én nem mertem kijelzővel lefele összerakni, következő volt a felállás 2 ember megtartotta legszélén alul felül a keretnél a levegőbe! És én meg hátulról rászereltem a talpat.[ Szerkesztve ]
-
K Norbi
addikt
válasz Hungarikum87 #71764 üzenetére
Mindbe van szerintem, csak valamelyik jobb valamelyik rosszabb, én majd küldök a fórumba egy beállítást.
Képbeállítással az a baj hogy UPC directen, meg néztem mindig tv-n teljesen más beállítások kellenek.
Szóval amiket itt is írogatnak az nagyjából egy kiinduló pont csak.
Meg változó kinek milyen a szeme, ki milyen színeket szeret.
Haladó 1 és Haladó 2 annyi beállítással lehet szórakozni.[ Szerkesztve ]
-
K Norbi
addikt
válasz Hungarikum87 #71761 üzenetére
Visszaolvastam a fórumon, olvastam elemtartóra a lötyögésről AN-MR600 Néha nem veszi ez normális ezeknél.
És tényleg nekem is lötyögött, de már orvosoltam. És valóban nagy ritkán nem reagál nekem sem.[ Szerkesztve ]
-
K Norbi
addikt
válasz Hungarikum87 #71759 üzenetére
Fociiii zöld háttér, jön a felhők a háborúja egyből. Kár hogy azóta látom amióta felhívták rá a figyelmemet. De nem annyira vészes csak focinál látszik de ott se durván. Épp kicsi van benne, beállítással sokat lehet javítani a dolgokon.
[ Szerkesztve ]
-
K Norbi
addikt
válasz aidy01 #71748 üzenetére
Megkérdeztem!
Tisztelettel tájékoztatjuk, hogy Árgarancia lehetősége kizárólag áruházi vásárlás esetén érvényes. A keresett árucikk ára Online Webáruházunk felületén akció, promóció keretein belül csökkent készlet erejéig, mely 2016.03.11. és 2016.03.13. között érvényes. Erről ide kattintva olvashat bővebben!Jól van az, nem cigánykodok mert tuti rosszabbat kapnék, mert ilyenkor így szokott lenni.
[ Szerkesztve ]
-
K Norbi
addikt
válasz Hungarikum87 #71756 üzenetére
Akartam kérdezni a garanciát, LG oldalán regisztráljam be a tvt-t? És ha van valami jönnek házhoz? Vagy a Media marktnak kellesz szólni?
Hungarikum87 M4 Sporton egy focimeccset nézzél és megmondod milyen.
[ Szerkesztve ]
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
Hozzászólás előtt olvasd el a téma összefoglalót!
• TV/Hifi beárazás
• Házimozi topik
• Hangprojektor/SoundBar
• Használt TV-k javítása
• A webOS kezelése (3.0)
• OLED topik
• LED / LCD TV topic
• Milyen TV-t vegyek?
Állásajánlatok
Cég: Axon Labs Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.