Hirdetés
-
GAMEPOD.hu
Mielőtt kérdeznél, olvasd el az alábbi összefoglalót,
és használd a keresőt is!
Új hozzászólás Aktív témák
-
törölt tag
Sziasztok!
Egy elég régi LG tévére dugtam rá egy Mi Box S-et, és ha 24 Hz-es kimenetre állítom, a tévé beállításaiban elérhetővé válik egy "valósághű mozi" opció. Ez mit csinál? Nem annyira vettem észre semmit.
-
törölt tag
Üdv!
Adott egy WebOS alapú tévé (nem tudom pontosan milyen verzió). Rádugtam egy külső vinyót, elindítottam egy filmet. Elvileg az MKV fájlban van vagy 12 felirat, nekem pont az utolsó kéne, de a tévé csak az első 8-at listázza. Ez most komoly így 2018-ban? Vagy valamit rosszul csinálok?
Amúgy borzalom ez a WebOS, minden alkalommal a hajam tépem mikor leülök elé
-
törölt tag
válasz sajo13 #75447 üzenetére
A 21:9 a nagy mozitermek képaránya, ezért készül a legtöbb blockbuster így. Ha a DVD-k 16:9-es képaránnyal jönnének ki, akkor csonkolni kéne a képet (sok független kiadó sajnos meg is teszi). Inkább nézem a fekete csíkokat, hogy a rendező eredeti elképzelését lássam, mint hogy lemaradjak a kép széleiről.
Egy fokkal jobb, amikor nem a széleiből vágnak le, hanem alul-felül megkapjuk a plusz információt. Ha jól emlékszem, ilyen volt itthon az Elrabolva DVD kiadása.
Illetve az IMAX kamerák jellemzően 16:9-ben forgatnak, ezért van ugrálás néha, ha egy filmet csak részben vesznek fel így.(#75445) OldMike: Spektrum Home megvehetne újabb filmeket is, mert legalább 10 éve senki sem forgat 4:3-ban.
[ Szerkesztve ]
-
törölt tag
Sziasztok!
Adott egy NetCast-es okostévé, 32LN570R ha jól emlékszem a nevére, műsorrögzítéssel kapcsolatban lenne pár kérdésem:
- Tud úgy tévéadást rögzíteni, hogy nem az a csatorna megy rajta, hanem mondjuk egy HDMI bemeneten érkező jel? Esetleg kikapcsolt állapotban vagy legalább képernyővel?
- Ha rögzítek egy műsort, akkor annak minden hang- és feliratsávja elérhető lesz majd?
- Nagyjából mekkora egy 1-2 órás műsor mérete? Mekkora HDD-t érdemes rádugni? -
törölt tag
Sziasztok!
A tévé egy 32LN570R. Külső merevlemezről néztem filmet, amikor befejeztem és visszaléptem TV üzemmódba, két csatorna fogadott:
Code Download
D4aCCLA szolgáltató UPC és Cl+ kártya van a tévében.
Másik szobában van adás, ott MediaBox van.Mit jelent ez?
[ Szerkesztve ]
-
törölt tag
Sziasztok!
Netcastos LG okostévém van (32LN570R), érdemes frissíteni a szoftverét? Valahol azt olvastam, okostévéken nem érdemes, mert többet ront a használhatóságon mint javít. Amúgy egyáltalán nem használom ezt a funkció (illetve filmeket nézek külső merevlemezről, nem tudom erre milyen hatással lenne a frissítés), de ha lesznek magyar feliratos tartalmak Netflixen, akkor szeretném beizzítani.
Köszi előre is!
-
törölt tag
válasz gumisxxx #37048 üzenetére
De ha az MKV fájlban DTS formátumban van kódolva a hang akkor nem biztos hogy lejátssza majd a tévé.
Egyébként tudom ajánlani az YIFY verziókat, ezek 720p-s vagy 1080p-s mpeg4 videók de nagyon kicsi a fájlméret. Nyilván a minőség sem ér fel egy MKV-val, de nézési távolságtól függően teljesen jó lehet. -
törölt tag
Sziasztok!
Van valami mód arra, hogy két SRT-t rendeljek egy filmhez? Vagy ez
képtelenségfelirattalanság? -
törölt tag
Van olyan ingyenes app LG Smart tévére amivel lehet nézni majd az Oscar átadást?
-
törölt tag
válasz LucasGrant #35171 üzenetére
Majd' minden nap élőben nézem
Ezek szerint egy olyan tévének, ami nem interpolál olyan képe van mint LN570-nek kikapcsolt TruMotion-nel? Tévéműsoroknál még oké a dolog, de a belső lejátszóról az élvezhetetlenség határát súrolja az a rángatás (legalábbis nekem).
Még jó hogy ezt választottam anno LN5400 helyett. -
törölt tag
válasz huncutka1029 #35167 üzenetére
Ez alapján az LN570R is csak 50Hz-es.
-
törölt tag
válasz LucasGrant #34900 üzenetére
Ablaktisztító folyadék árt a képernyőnek?
Ha már szóba került a tisztítás -
törölt tag
válasz belo.tomi #34795 üzenetére
Dobj be egy Medion-t vagy ChiliGreen-t az Aldis kosárba azt kész
Nekem amúgy egy vagy 4 éves Western Digital-om van és szépen megy, ha ez számít valamit. Bár idéntől kezdtem keményen használni, eddig csak pár fontosabb dolgot kimentegettem rá win újrahúzások előtt, most meg napi szinten járatom.
[ Szerkesztve ]
-
törölt tag
válasz huncutka1029 #34407 üzenetére
Ha kódolást váltanak akkor be kell majd mennem egy új kártyamodulért vagy a régivel is menni fog? Vagy majd kiküldik a dolgot, vagy hogy megy ez?
Vagy ez nem is kódolás csak márka?
[ Szerkesztve ]
-
törölt tag
És szerinted hogy készül 21:9-ből 16:9? Ha megtalálod a filmeg 16:9-ben is az csonkolt lesz, tehét képet vesztesz.
Nagy ritkán van az, hogy alul-felül kapsz plusz képet és így hozzák ki a 16:9-es képarányt.(#34320) Watt25: Nálam a belső lejátszó nem tud ilyet, csak eredeti méret és kitöltés közt lehet választani.
[ Szerkesztve ]
-
törölt tag
Gondoljátok hogy changelog-ba beleírnák, hogy: Belső lejátszószoftver lebutítása (LA6***, LA5*** és LM45**)
Szépen elrejtenék három szóban: Minor Bug Fixes.(#34253) Müszi: Az oldal lejátszó ablaka flash alapú, a tévéd gondolom nem támogatja már ezt a verziót.
[ Szerkesztve ]
-
törölt tag
Ha a mozis szemüveg működik vele akkor valószínű, hogy Circular mert a sima 3D termek azt használnak magyarországon. IMAX-ban van Linear, ott ki is jön, ha a terem szélén ülsz, vagy forgatod a fejed, simán lehet hogy átüt egyik lencsén a másik képe.
Vagy legalábbis régebben ilyen volt, 2-3 éve voltam utoljára IMAX 3D vetítésen.
-
törölt tag
válasz huncutka1029 #33775 üzenetére
Rohadjanak meg, nemrég vettünk régi rendszer szerinti okostévét -.-
-
törölt tag
Időnként miután kikapcsolom a tévét és lerakom a távirányítót, visszakapcsolja magát. Valaki járt már így?
-
törölt tag
válasz huncutka1029 #33414 üzenetére
Valósághű mozit nem is enged USB-ről sajna. 3-as DeJudder-en volt, most teljesen kikapcsoltam és nem láttam hogy begyorsulna, a kép viszont szaggatott vagy nem is ez a jó szó rá, olyan darabosnak éreztem kicsit a mozgást.
-
törölt tag
válasz huncutka1029 #33401 üzenetére
Teljesen független ettől, volt 720p aminél kínlódott de volt 1080p amit simán vitt. Amugy próbálok 720p-t szerezni, sőt talaltam egy oldalt ahol mpg4 változatok vannak, kicsit rondább de ahonnan nézem nem látszik.
Megnezem az AV szinkront, esetleg ránézek ilyen jeleneteknél milyen ha kilövöm a TruMotion-t. -
törölt tag
válasz huncutka1029 #33395 üzenetére
570R beépített lejátszója neked sem bírja ha egy filmben sok a "rángás"? Amikor olyan pörgősebb jelenetek vannak, amikor az egész képernyő mozog pl. a 22 évente sötétség-nél nekem sűrűn volt az hogy kisebb szaggatás után begyorsította a képet hogy szinkronba hozza a hanggal.
-
törölt tag
-
törölt tag
Mitől szokott függni hogy viszi a tévé az egyes mkv-kat? Néztem párat, kettő elég szarul ment, eddig azt hittem a DTS hang fekteti meg de tegnap is ma is korrektül futott le egy 720p-s meg egy 1080p-s film is, utóbbi 140 perc volt. Amiknél megnéztem azok mind high profile 4.1-esek voltak.
Egy WD külső merevlemezről futtatom őket ha ez számít. -
törölt tag
UPC Mediacard van a tévében, de az M1 HD-t meg az M2 HD-t kódolt programnak jelzi. Kettes a jelerősség, olyankor jó szokott lenni az adás. Mi lehet a probléma?
Tegnap még jó volt, most néztem rá és ilyen.
Most már megy -.-
[ Szerkesztve ]
-
törölt tag
válasz huncutka1029 #32187 üzenetére
Frissítő jel? Az mi?
-
törölt tag
Találkoztatok már olyannal, hogy nem hajlandó megjeleníteni a műsorújságot a tévé (guide gomb)? A jelenség az, hogy behozza és kb. 1 mp múlva felugrik egy ablak hogy nincs előfizetésem a csatornára. UPC Mediacard-om van.
Én arra tippelek, hogy ugye a tévé RTL Klub HD meg ilyenek műsorát is le akarja rántani de ezek nekem nincsenek benne a csomagban, úgyhogy kidob. Van valami megoldás hogy ezeket kirakjam onnan?Meg BUÉK!
-
törölt tag
Képes arra egy LG Smart tv hogy LG Cloud-ból letöltsön egy feliratot és azt a külső merevlemez egy adott mappájába rakja? Vagy Cloud-ból csak lejátszani tud fájlokat?
És persze Boldog Új Évet ha már írtam
-
törölt tag
Beépített lejátszónál mitől függ hogy mennek-e az mkv-ban lévő feliratok? Hol mutatja, hol nem.
Ha beteszek a videó mellé egy SRT-t akkor lesz felirat? -
törölt tag
-
törölt tag
UPC Mediacard-dal volt már valakinek problémája? Alig lehetett beüzemelni (mert a leírás hiányos és nem hívja fel a figyelmet néhány dologra), aztán csomó csatornánál az a baja hogy nem vagyunk előfizetve, ilyen Eurosport kaliberű dolgokra kell gondolni nem Hustler HD-ra.
Gondolom gyenge a jel, legalábbis erre jutottunk. A falon van még csatlakozó, az le lesz szedve mert sokat ront a jelerősségen (a földszinten is így lett megoldva hogy elfogadhatóan menjen a dolog).
Input Lag gyakorlatilag nincs, és szerintem képminőség terén is jó a tévé, bár egy 55 centis CRT Grundigot váltott. 32LN570R-ről van szó amúgy.
-
törölt tag
Nem tudjátok, az LN570R szériában van HDCP?
-
törölt tag
Van valami olyan app LG smart tv-re amit érdemes kipróbálni? Böngészem itt neten de semmit nem találok ami értelmes lenne. Egyedül az eurosport player, de az meg havidíjas szolgáltatás, annyira meg nem érdekelnek a WTCC időmérők.
-
törölt tag
Sziasztok!
LN570R-rel van valakinek tapasztalata? Tudom hogy csak HD Ready, de ~3 méterről nézném, max játszani ülnék közelebb de PS3 amúgy sem tud komolyabb felbontást kinyögni ennél.
Erre irányúlna egyik kérdésem is: Milyen az input lagja a cuccnak? Valaki nem tud egy jó féle tesztet a készülékről ahol írják?
Mozgásmegjelenítés mennyire gáz? Gondolom mivel csak 720p az a kb. 300 sor amire ezek a 100Hz-es panelek képesek itt jobb mint egy full HD darabon (már ha helyes az elméletem arról, hogy ezek a sorok pixelsorok).USB-ről szeretnék majd MKV-t lejátszani, úgy néztem leírásban hogy DTS-t is dekódol pendrive-ról ez igaz vagy csak elírás?
Előre is köszi!
-
törölt tag
Sziasztok!
LN5400-as szériát használ valaki? Mennyire használható filmnézésre és PS3-ra kötve?
-
törölt tag
Sziasztok!
570R és LN5400 közül melyiknek van szebb képe és jobb input lagja? 570 most Euronics-ban annyiért van mint a másik, amúgy 10-15000 forint szokott lenni a difi. Annyit tudok, hogy a drágább okostévé, ez ilyen árkülönbséget eredményezne, vagy képminőségben is jobb kicsit, esetleg USB-ről való filmlejátszást jobban bírja?
-
törölt tag
LM620S szériában kikapcsolhatók a képjavító fícsörök?
-
törölt tag
válasz Mirman #24034 üzenetére
Nézési távolság a képátlót 'befolyásolhatja.' Ha túl messziről nézed a kisebb tévét, akkor nem látsz minden képpontot. Itt van egy táblázat. E szerint neked ~2 méterre 50 col lenne ideális full hd esetén.
Ha konzolt akarsz rákötni akkor szerintem kisebb is jó mert a játékok max 720p-ben futnak. PS4/Box One-ra ez nem érvényes. -
törölt tag
LM620 szériának jó hangja van? Most nézem, hogy nincs rajta fejhallgató kimenet, így nem tudnám rákötni a micro hifimre.
-
törölt tag
Sziasztok!
32LM620S input lagja mennyire alkalmas játékra? HDMI-vel kötném laptophoz/PS3-hoz, utóbbival való együttműködése lenne fontosabb.
Aqua mennyire számít megbízható boltnak?
Jól tudom, hogy ez a készülék interpolálással állítja elő a 100Hz-et?UPC oldalán ránéztem a Mediacard kompatibilitásra, ott 32LM620S-ZE-t ír, ez mi? LG honlapján se találtam ZE változatot.
Előre is köszi!
[ Szerkesztve ]
-
törölt tag
Sziasztok!
32LM3400-zal kapcsolatban van valami tapasztalatotok? Esetleg tudtok olyan oldalt ahol részletes teszt található róla? Főként az input lag érdekelne.
Tesco szerint FullHD, LG szerint HDReady, mi az igazság?
Ez az LG féle 100Hz mennyire jó? Kiszámolja a képek közti információt vagy csak a LED-eket villogtatja közben?Előre is köszi!
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
Hozzászólás előtt olvasd el a téma összefoglalót!
• TV/Hifi beárazás
• Házimozi topik
• Hangprojektor/SoundBar
• Használt TV-k javítása
• A webOS kezelése (3.0)
• OLED topik
• LED / LCD TV topic
• Milyen TV-t vegyek?
Állásajánlatok
Cég: Axon Labs Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.