Hirdetés
-
GAMEPOD.hu
Mielőtt kérdeznél, olvasd el az alábbi összefoglalót,
és használd a keresőt is!
Új hozzászólás Aktív témák
-
szasanyi
félisten
Ma átvettem a 42LF652V tévémhez rendelt új, gyári távvezérlőt... és nem uo. Nem az a gond, hogy a kiosztása nem egyezik meg sőt még az sem, hogy legalább 3 különböző gond ua. csinálja. A gond az, hogy nincs INFO gomb raja, amivel a felső sávban előjön az aktuális műsor és annak részletei, amit ugye lehet lapooni i előre (megnézve mi, mikor következik szintén részleteket is mutatva).
Lehet ezt vmilyen módszerrel pótolni vagy más módon előhozható-e?[ Szerkesztve ]
-
-
szasanyi
félisten
No, ma voltam a helyi LG márkaszervizben. Sérelmeztem, hogy 42LF652V 2 éves és 3 hónapos tévémnek meghibásodott a távvezérlője. Nagyon sajnálják, vegyek másikat.
A lényeg: a gyári távvezérlője 7.500 HUF míg rendelhető a hozzá való MagicMotion MR600 is 16.000 HUF-ért. Mondtam, hogy azt nyugodtan tartsák meg. Viszont ha vkinek kell és hajlandó ilyen összeget kifizetni érte, akkor jó ha tudja és akár rendelhet is. -
szasanyi
félisten
válasz Intelligencs #86993 üzenetére
Nálam a gyári, normál távvezérlő döglődik (egyes funkció néha, vagy egyáltalán nem működnek) ezért akartam venni. Hosszas keresgélés meg telefonálgatás után oda jutottam, hogy itthon már sehol nincs, gyakorlatilag beszerezhetetlen.
-
szasanyi
félisten
válasz Leslie1966 #86914 üzenetére
-
szasanyi
félisten
Vacakol az LG 42LF652V tévém távvezérlője, ezért gondoltam veszek egy hozzá való Magic Remote AN-MR600 vezérlőt, de úgy tűnik már sehol sem kapható.
Viszont kapható az utódja az MR650 - ez működik az említett tévével, vagy kizárólag a specifikációban megadott típusokhoz jó? -
szasanyi
félisten
-
szasanyi
félisten
válasz Batistuta7 #72040 üzenetére
Igen, az LCD az nem Plazma. Amely készüléktípus kihalt, mint a mamut... valszeg nem ok nélkül.
MOD - nem célom, és én is láttam jó plazma tévét. A gond az ára olt, illetve az, hogy az sem minden területen brillírozott. Egyébként én nem tudom pontosan miért szűnt meg végleg. Tehát hiába venne vki olyat ha nincs nem lehet. Eszed nem eszed nem kapsz mást alapon LCD.
[ Szerkesztve ]
-
szasanyi
félisten
válasz Pendragon911 #71611 üzenetére
Beleolvastam, de nem követtem végig a történetedet. Jól értem, hogy ez sport közvetítés esetén van, vagy nem és mindig jelentkező probléma?
-
szasanyi
félisten
válasz bozsozso #71034 üzenetére
A felskálázott anyag azért tud szebb lenni mert a kijelzők natív felbontáshoz vannak optimalizálva. A gond az, hogy a felskálázás minősége nem lesz uo. egy ~300k és egy 500k árú UHD tévén, mert a benne lévő elektronika nem ugyan azt tudja / nyújtja. De az árkategória miatt a képminőségben is lesz eltérés, mert az is lényeges ám nem csak a felbontás.
Sokan pont azért nem vesznek / vettünk 4k tévét, mert a jelenleg csekély tartalom és a magas ár együtt nem igazán inspiráló. Konkrétan mi a baj(od) a 652V-vel? -
szasanyi
félisten
válasz Black Dragon #70922 üzenetére
Szerintem nem csak az a gond. Ha nem elég nagy a kép, akkor egyszerűen nem (vagy csak részben) jönnek elő azok a részletek amiktől sokkal szebb és részletgazdagabb a kép az FullHD-val szemben. Már, ha lesz rá valódi 4k-s (nem feljavított - felnagyított - átkonvertált) tartalom mert ugye az is szükségeltetik.
-
-
szasanyi
félisten
Nincs valakinek kalibrált beállításprofilja LF652V tévéhez?
-
szasanyi
félisten
válasz vidaila #70803 üzenetére
Először is ezt nézd át.
-
szasanyi
félisten
válasz Black Dragon #70393 üzenetére
Ezt egyértelműen meg tudom erősíteni. De a PS3-mal is tökéletesen működöt, és a RPi2 képe is kifogástalan ezen a tévén.
-
szasanyi
félisten
válasz Janesz1981 #70335 üzenetére
Tehát én még mindig erősen tartom azt a kijelentést ami nem bd3d annak köze nincs a 3d-hez. - érdekes, mert az én szemem nagyon jól, és teljesen 3D-nek látja a Half-SBS és OU módban is. Igaz, a "valós 3D" nem megy a TV-n így azt nem láttam, de talán hétfőn frissítem a RPi2-mön a Kodi-t a 17-es verzióera és megnézem mi is az az óriási különbség. Filmek, demo anyagok már vannak hozzá, és tényleg nagyon kíváncsi vagyok miben / mennyire lesz más a vizuális hatása.
-
szasanyi
félisten
-
szasanyi
félisten
A 3D -re pedig visszatérve, nagyon sok ilyen filmet megnéztem már rajta ... nagyon sok beállítási lehetősége van simán van olyan élmény mint a moziban ! - az átlagos mozikat ismerve (pölö Cinema City) szerintem simán jobb. A legutóbbi SW TFA 3D is olyan fos képminőséggel ment, hogy az vmi "csodálatos" volt.
-
szasanyi
félisten
A konténerezés a lényeg, nem a méret. Valóban sok .mkv megy, de sajna sok nem (pölö VC-1, vagy Dolby Atmos hangsáv esetén szintén nem játszik le semmit illetve REMUX verzióból is van több ami nem ment pedig az említett két körülmény egyike sem állt fent) illetve a feliratkezelése is hiányos. Plusz költség nélkül valóban nem rossz alternatíva a TV lejátszóként sem, de a korlátait azért nem árt ismernie annak, aki e célra sokat akarja használni. Persze ha nem maximalista az ember, akkor mindenből van olyan amit simát lejátszik, de ugye azok kép és/vagy hang tekintetében általában rosszabb minőségűek.
[ Szerkesztve ]
-
szasanyi
félisten
válasz huliganboy #69811 üzenetére
Nagyon gyorsan történhetett mert én észre sem vettem, de most már látom: sw verzió 4.00.30 helyett 4.00.90
-
szasanyi
félisten
Nem értem ez a Netflix miért ekkora szám? Havidíj díj ellenében, csak angol nyelven (még felirat sincs) érhető el, és talán nem is HD. Mit nem látok / tudok erről, amitől ez annyira jó lenne?
-
szasanyi
félisten
válasz Gergosz2 #68799 üzenetére
Persze, hogy nem jó ha egy meglévő probléma mellett bármely bolt ezen sz@rakodik, de mondjuk egy tévét - ha csomagolni és küldeni kell - mibe lehet megbízható módon és legegyszerűbben becsomagolni, ha nem az eredeti csomagolásába?. Éppen ebből a megfontolásból én soha nem dobom ki a dobozokat olyan termékek esetén, aminek nem helyi szervizbe szól a garija (kvázi probléma esetén küldeni kell).
-
szasanyi
félisten
-
szasanyi
félisten
válasz laja80 #67798 üzenetére
Tehát a tévére dugtad a vinyót, és nem tudod hogyan kell kikapcsolni a feliratot... erről van szó? Ha igen film közben nyomj egy OK (középső) gombot a távvezérlőn, majd menj jobb szélre és az ikonka megint OK gomb. A következőkben két ikon közül választhatsz: az egyikkel a hangsávokat váltogathatod (ha több van a film alatt) a másikkal a feliratot (ha több van, ill. ezzel tudod kikapcsolni is - ezt ha ráOKézol bal felül fogod látni).
-
szasanyi
félisten
válasz sixpak #67291 üzenetére
Pedig de, megnéztem többet mikor választottam (pár hónapja) új készüléket. Én úgy láttam, hogy az 500k-hoz közeli áron voltak olyan tévék melynek interpolációs képessége (ami nem olcsó elektronika ugye) miatt legalább uo. volt a FHD forrás képe. Mivel kishazánkban még az 1080i csatornák is csak többé kevésbé vannak jelen ill. a Blu-ray filmekkel is ezután valamikor fognak a 4k-s filmek megjelenni (hazai viszonylatban horror áron) ezért jelenleg nem láttam értelmét dupla áron olyan tévét venni. Ráadásul csak jobbak és/vagy olcsóbbak lesznek, és talán tartalom is lesz valamikor (még talán nálunk is).
De még egyszer: nem konkrétan veled akarok kötekedni, hanem érdekel miért vesznek az emberek ~2x áron - vagy még nagyobb felár ellenében - olyan tévét amit csak kevésbé-, vagy egyáltalán nem tud kihasználni. Értem a Te álláspontodat, bár a TV és egyéb filmnézés arányához nem tudom milyen mennyiben lesz arra a célra használva (de ez részletkérdés, és a Te dolgod). -
szasanyi
félisten
válasz sixpak #67286 üzenetére
Nem, általánosságban érdeklődtem. Lehet, hogy csak számomra fura ha emberek a "semmiért" fizetnek többet. Aki tévézni, filmeket nézni veszi annak előnye nem, hátrány viszont lehet (az árán kívül ugye) mivel a natív felbontás alatti használat mindig képminőség romlással jár.
-
szasanyi
félisten
Objektív, észérvek vannak a jelenleg drága, és kihasználhatatlan UHD tévék mellett és csak én nem ismerem azokat? Tényleg érdekelne.
MOD - nyilván nem 1-1 demo vagy feltupírozott film érdekel, bár az is igen csekély.
[ Szerkesztve ]
-
-
szasanyi
félisten
válasz petya2012 #66987 üzenetére
Szívesen! Véleményem szerint - figyelemmel a ~140k-s árára, a méretére és tudására - véve jó TV. A kép nem teljesen homogén, de alapvetően rendben van és jó a képminőség is. Sötétebb részek ill. bevilágítás sincs olyan mértékben, hogy az feltűnjön. HD adások képe nagyon jó, de a normál SD adás (digitális jel esetén) is teljesen elfogadható.
A médialelátszási képessége (pendrive, külső HDD USB-ről) kimondottan jó (mindenevő - nagyon kevés kivétellel, és remek minőségű ha jó a forrás anyag). -
szasanyi
félisten
válasz Nightman1 #66922 üzenetére
Az a gáz (többek között), hogy ez azóta sincs pontosabban és/vagy szigorúbban szabályozva ezért tehetik meg a ami napig. Nem tudom ki szeret bontott, összetaperolt terméket kapni új áron, mert én biztosan nem (arról nem is beszélve - mint a korábbi példa is ugye -, hogy nem hibátlan a termék ezért is lett visszaadva).
-
-
-
szasanyi
félisten
Nekem is eszembe jutott ez, de pölö a kontroller, telefontöltés stb. megy vele. Igazából nincs gondom a tévé USB használatával bár ha az elhelyezése úgy lenne megoldva, hogy nagyobb hely van körülötte és a pndrive-ot jobban meg lehet fogni az előnyösebb lenne. Ami sokkal fontosabb, hogy a tévé médialejátszási képessége igazán kitűnő.
-
szasanyi
félisten
válasz Dragbajnok #66328 üzenetére
4k tartalom hiányában gyakran lesz olyan, hogy rosszabb képminőséget látnál mint FHD tv-n. LCD kijelzőkre általában igaz, hogy a legjobb képminőség natív felbontásban van, valamint komoly elektronikai ami ezt elég jól tudja kompenzálni nincs belépő szintű készülékekben. Én is inkább a xxLF652V típust ajánlom.
-
szasanyi
félisten
Én láttam ilyen, ahol az LCD panel LED világítása halt meg. De ez megerősíthető azzal, hogy a TV működik és lehet csatornát váltani (ami hallható is). Sőt egészen kicsit, nagyon halványan látható kép (szerűség) mert megy a műsor csak háttérvilágítás nélkül ez van.Ha ez van, akkor tuti az lesz a hiba.
-
szasanyi
félisten
Nekem az is az általad említett típus van, csak 42" kivitelben. Én ezt használtam alapnak, és néhol finomítottam a beállításokon a saját ízlésemben megfelelően.
-
szasanyi
félisten
válasz vgymsz #65001 üzenetére
Korábban már linkeltem a saját tapasztalatom alapján leírt néhány gondolatot de tessék: LG 42LF652V Amit érdemes ellenőrizni és megkérdezni a TV-k esetében: milyen beállításokkal megy éppen, amikor nézed őket (nem mind1, hogy melyik gyári beállításon vagy vmi vásárló által elállított beállítással megy) illetve, hogy az USB-ről történő médialejátszási képessége milyen (ha ez számít neked).
-
szasanyi
félisten
Inkább 143k az, és nem kapsz kedvezményt csak mert kp-ban fizetsz. Persze nekem mind1, én nem akarlak erre a típusra rábeszélni csak megemlíetettem mint megfontolandó alternatívát. Egyébként a YT videók jó része jobb képminőségben jelenik meg mint PC-n, DELL U2311H monitort használva, pedig az sem egy rossz kijelző.
Az a készüléket nem ismerem. -
szasanyi
félisten
UHD tévének szvsz jelenleg nincs sok értelme. Amelyikben jó az elektronika és így a felkonvertálás hatékonysága minősége (tehát nem lesz rosszabb a HD forrás mint a HD kijelzőn, és ez nem csak tv műsorok esetében igaz hanem bármilyen videóforrásra) az drága ~350k valamint nincs megfelelő tartalom rá (néhány BD film kivételével). Ezt nem nézted? A többit nem ismerem, de ezt nagyon ajánlom ha kifogod akciós (~140k) áron. A képminőségen kívül a médialejátszási képessége (USB eszközről) is kiváló.
-
szasanyi
félisten
válasz antikomcsi #64891 üzenetére
Gyorsabb, de szerintem nem mindig elég gyors. Együtt lehet vele élni, mert nem rossz de a beharangozó hype után én konkrétan jobbra számítottam. Igaz, nekem ilyen van [link]de a WebOS 2.0 rendszer szvsz ugyanúgy működik. Én PS3-mal is játszok rajta és azzal is kifogástalanul működik azon sem lehet másként az új konzolokkal sem (csak még jobb lehet a kép). DigiTV van nálam, 119 csatornát pikk-pakk megtalálta a HD csatornákkal együtt - azt nem tudom, hogy a két készüléktípus tuner része pontosan megegyezik-e. Nálam a képminőség remek, de ~50 col esetén már lehet más, de majd csak ír vki véleményt a konkrét típusról is.
-
szasanyi
félisten
válasz antikomcsi #64888 üzenetére
Elég sok helyen kapható ahol demó verzió működik ebből (is). Ennél jobb tanácsot nem adhat senki: nézd meg és lásd a saját szemeddel. Senki sem tudja megmondani neked mi tetszik, és minden vélemény szubjektív (leginkább azért gond, mert nem tudod mihez képest lett jobbnak vagy gyengébbnek titulálva vagy igen, nem biztos, hogy te azt ismered).
Nem hiszem, hogy XOne vagy PS4 használat gondot okozna egy 2015-ös LCD tévé esetében. -
szasanyi
félisten
válasz _Dumber_ #64822 üzenetére
Az előzőek alapján az enyém nem IPS paneles, de szvsz remek képminőséget nyújt (és akkor 140k volt akcióban) plusz médialejátszóként is igen jól funkcionál. Nyilván nem tudom mennyivel lehet más / jobb az IPS változat, mint ahogy azt sem az mennyiért vehető meg (mert ez sem teljesen mind1).
-
szasanyi
félisten
válasz Fornax #64819 üzenetére
Nálam néhány kivétellel (BD ISO és 1-2 nagy méretű ~30GB .mkv) mindent (még a kicsomagolt BD ISO .m2ts videókat is) szinte mindent. És a nagyobb, 20GB+ (főként REMUX) videók pazar minőségben, kifogástalan hanggal (mondjuk azt 99%-ban úgyis házimozi rendszerrel hallgatom).
-
szasanyi
félisten
válasz beachsurferi #64816 üzenetére
Miért, nem mindegyik / melyik IPS panellel szerelt? Honnan tudod, hogy az olyan? A szoftverfrissítés automatikusra van állítva, azért ajánlja fel - kikapcsolhatod a Beállítások - Általános - TV leírása menüben (pipa ki az Automatikus frissítések elől).
[ Szerkesztve ]
-
szasanyi
félisten
válasz macilaci78 #64743 üzenetére
Köszi!
-
szasanyi
félisten
Helló srácok! Nem találok pontos infót arról, hogy egy LG 42LF652V készülékhez melyik vezeték nélküli billentyűzet (esetleg "egeret" is tartalmazó kivitelű) az, ami biztosan működik vele. Tudnátok segíteni a választásban? Legalább annyi kellene, hogy a sokféle wireless eszköznél milyen paramétert kell nézni...
[ Szerkesztve ]
-
szasanyi
félisten
Igen, az valóban rosszabb a Samsung tévémhez viszonyítva de azt a feleségemre bíztam. Szerencsére nem gyakran kell átpakolni a csatornák többségét. Törölni nem próbáltam, mert a végén elférnek amik nincsenek használatban, az már nem érdekel.
A Színház mód nekünk színvilágban fakó, és nem elég kontrasztos. Az Élénk meg már.. too much... így azon fogok finomítani. Sajnos negatívum is van, amit menet közbentaapsztaltam meg: a 32" vs 42" esetén a gyengébb forrás rosszabb képminőséget ad. Ez SD adásoknál (sőt, egyes HD csatornáknál is érezhető, csak kisebb mértékben) látható elsősorban. 720p anyagot még nem néztem, viszont a 3D nekem tetszik. -
szasanyi
félisten
No, megvettem és beüzemeltem az LG 42LF652V TV-t. Az első és rövid tapasztalatok alapján nekem egyértelműen változást jelent, mert...
- 32" vs 42" jól látható vizuális különbséget biztosít
- hiába "csak" FullHD felbontású ez is, a nagyobb kép több részletet mutat
- TV tuner, TV képminőség - Digi kábel használatával és különösen HD tartalmak esetén - nagyon jó
- Blu-ray film a szokásos kiváló minőség és nyilván itt is részletgazdagabb a kép, bár sajnos minimális szemcsésedés néha megfigyelhető (azt hittem az új LCD panelekkel ezt már teljesen kiküszöbölték)
- a 3D remek érdekesség, néha rendkívül látványos és kíváncsi vagyok milyen lesz egy 3D Blu-ray film
- az előző TV után sok más, új dolog van amit szokni / tanulni kell de összességében csak annyi negatívumot mondhatok, hogy egyelőre nem lelek bizonyos beállításokat, csatornasorrendet amikre ezután nézek rá tüzetesebben
-amit még nem volt időn kipróbálni az a digitális, nem 1080p forrás (PS3 játék, film) ahol kíváncsi vagyok a készülék interpolációs képességére -
szasanyi
félisten
válasz yvsmad #60716 üzenetére
Annyira nem volt, hogy még most is az van [link]
MOD - Ezt most komoly? Miért gondolsz ennyire amatőrnek... szerinted nem mondtam?
Más: és szerinted én miért szerkesztgetem 5 percen belül a hsz-aimat? Mert így kell! Bár ha hsz-gyűjtés folyik akkor érthető, viszont ez nem lehet cél.
(#60718) fecosrac: ezt a jelenlegi TV-m (fent) is tudja, ezért (is) nem akartam beltérit. A képe is nagyon jó, úgyhogy csak a képméret az ami miatt leginkább cserélem.
[ Szerkesztve ]
-
szasanyi
félisten
Erre valaki...?
-
szasanyi
félisten
TV vásárláson gondolkodom, és elsősorban a relatíve jó miatt az LG 42LF652V jön szóba. Érdeklődnék, hogy - elsősorban tapasztalat alapján - mi a vélemény erről a készülékről? Sajnos tesztet nem találtam, mert érdekelne a képminőség (TV is nem csak BD estén) és az USB-n történő HD videók lejátszása. Az infókat és a segítséget előre is köszönöm!
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
Hozzászólás előtt olvasd el a téma összefoglalót!
• TV/Hifi beárazás
• Házimozi topik
• Hangprojektor/SoundBar
• Használt TV-k javítása
• A webOS kezelése (3.0)
• OLED topik
• LED / LCD TV topic
• Milyen TV-t vegyek?
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- World of Tanks - MMO
- Airfryer XL XXL forrólevegős sütő gyakorlati tanácsok, ötletek, receptek
- DIGI kábel TV
- Milyen TV-t vegyek?
- Windows 11
- Politika
- Samsung Galaxy Watch4 és Watch4 Classic - próbawearzió
- BestBuy topik
- Amazon Prime Video
- További aktív témák...
Állásajánlatok
Cég: Axon Labs Kft.