Hirdetés
-
GAMEPOD.hu
A topik témája a közös keresztünk, a Lego iránti rajongás, illetve annak végtelen gyűjtögetése
Új hozzászólás Aktív témák
-
pitiless
senior tag
válasz
Djuree #13718 üzenetére
Maradjunk annyiban, hogy nem tudják az apró alkatrészeket úgy adagolni, hogy biztosan csak egy vagy x db kerüljön a zacsiba. Igen, több mérlegen megy keresztül, ha gond van, akkor megy ellenőrzésre. De van egy intervallum, ami jó. Azon vannak, hogy minél pontosabb legyen, mert ez extra költség, akárhogy is nézzük. De inkább legyen benne több, mint reklamáljon a vevő. A csomagoló csarnokban pedig gondoskodnak az állandó hőmérsékletről és páratartalomról, hogy ez se befolyásolja a mérést.
-
LÁZ
Topikgazda
-
Throme
veterán
válasz
Djuree #13722 üzenetére
Lehet régimódi vagyok, és hülyeség is, de láttam már olyat, hogy repcsi modelleket (igaz nem lego, hanem makett) damillal lógattak fel, ide-oda, jellemzően plafonra.
Bocs ha ez már nem divat(#13720) PR0JECTNR56: nekem bejön. A küszöbnél, középen az a szürke elem micsoda?
A gyári lego 75870 van meg -
-
EGOKA
tag
válasz
Djuree #13718 üzenetére
Olyan pontosak, hogy a lapos 1es vagy a kis kerek súlyát már nem méri, ezért van az, hogy amibe pölö 1 zöld meg egy kék kis kerek vacak kéne, abban tuti mindkettőből 2 lesz. Azt már tudja mérni.
És igen, nagy elemszámú szettekben sok kicsi marad. Már persze a sok az relatív.
Nekem egy Shelles szettben került véletlenül egy 1x6-os 3 db 1x2-es helyett. Súlyra pont ugyanannyi (jah, amúgy nem is lett volna benne 6-os, szóval nem is értem hogy került oda), megírtam nekik, egy hét alatt jött a pót, sűrű bocsánatkérések közepette.
-
bobafett
tag
válasz
Djuree #13711 üzenetére
Én már bontottam ki azért lego dobozt, hogy megnézzem, minden megvan-e. Pedig el akartam rakni teljesen bontatlannak, csak gyanúsan olcsó volt, s bár épnek tűntek a lezárók, motoszkált bennem a gyanú, hogy esetleg át lettem vágva. Végül minden ép és teljes volt a dobozban és így el is tettem, nem raktam össze.
-
Pötyi
őstag
válasz
Djuree #13711 üzenetére
Láttam már hasonlót.
Egyszer vettem Vaterán egy eredeti Sony extrém sport fülhallgatót. (Ami olyan spéci izébigyó, hogy a fülcimpa köré kell tekerni, így akkor sem esik ki, ha fejjel lefelé vagy éppen.) Valahol a Bajza utca környékén kellett átvegyem egy alagsori szuterénben. Odamegyek. Ott ül egy kábé hatvanéves fater, körülötte a polcokon sok száz eredeti, gyári fej- és fülhallgató. Megnéztem egyiket-másikat, eredetik voltak, tán leestek valami kamionról. Az öreg ott ül a kis műhely közepén és sniccerrel vagdossa fel a fülhallgatók gyári csomagolását. Maga meg mit csinál? Mindegyiket kinyitom és kipróbálom, én csak teszteltet adok el, ami tuti működik! Ledöbbentem kissé. Mondom neki, hogy az olyan horderejű cégek, amik a körös-körül látható márkás hangkeltőket gyártották, fejlett minőségbiztosítással dolgoznak, szóval egy Panasonic, vagy Sony nem engedi meg magának azt a blamát, hogy ne működjön a cucc, amit a gyári csomagolásból bont ki a vásárló! Nem jön ki a gyárból olyan, ami nem lenne letesztelve a gyártó által! Viszont ezzel a háztáji plusz teszteléssel tönkrebhassza a csomagolást, így például nem lehet ajándékba adni azt, amit magától veszek! Legalább nekem adjon egy bontatlant! Rázza a fejét, márpedig ő leteszteli, csak úgy adja ki a kezéből, hogy kipróbálta, neki ne mondják, hogy szhart adott el.
Szóval vannak ilyen menthetetlen hülyék, akik késztetést éreznek arra, hogy mindenbe belenézzenek, de attól, hogy a csomagolás bontott, attól az még lehet jó cucc, nem feltétlenül kell arra gondolni, hogy kivettek valamit a dobozból.
-
Pötyi
őstag
válasz
Djuree #13588 üzenetére
Hát őőő... Izé... Én especiel 2004. óta rendelek BL-ről. Nem egyszer írtam boltnak, hasonló okból. Udvariasan kértem minimálár-bypass jelszót. Tízből hét még csak arra se vette a fáradságot, hogy válaszoljon. Kettő azt üzente, hogy nem ad, vásároljak többet. Egy volt hajlandó megadni a jelszót.
-
Ereshkigal
őstag
válasz
Djuree #13556 üzenetére
Igen, olvastam.
Nekem erre a verzióra a bricklink öt magyar és egy lengyel boltot dob ki úgy, hogy kettőnél nincs meg a minimum rendelés, de ha felkerekítem annak megfelelően az összegeket, akkor kb. 62 ezerre jön ki, plusz a 6 rendelés postaköltsége.
Egyébként hatalmas építmény, lehet túlságosan is.Itt vannak képek. Rengeteg minifig belefér.
-
axod
tag
válasz
Djuree #13432 üzenetére
Véleményem szerint ezt a régi, kifutott, most már horror áron árult szettek esetén érdemes megnézni. Egy példa: Lego 10197 Fire Brigade, legolcsóbb helyen bricklink-en 77136 HUF+Posta, Aliexpress $68 kb. 20e HUF (ha nem DHL-el kéred akkor a vámon is átcsúszhat). Itt azért már majd' 4x-es szorzó van... Nyílván nem 100% olyan minőség, meg az alaplap azért nem bírja az utat és vetemedik. LEGO-nak ezen már nincs haszna, réges régen kifutott. Az újak esetén viszont egyetértek, abban nem értem a rációt én sem.
-
b12gege
csendes tag
-
EGOKA
tag
-
Jim-X
őstag
válasz
Djuree #13319 üzenetére
A mi sracaink sajnos nagyon korak lettek. 28. hetre szulettek meg surgossegi csaszarral. 2honapot voltak bent a korhazban, ebbol tobb mint 1honapot a Neonatalis Intenziven...
800gr es 990gr volt a szuletesi sulyuk. De annyira eros kiscsavok es olyan jo a SOTE I. sz. Nogyogyaszati klinika NIC osztalya, hogy mara 11kg es 12kg a sulyuk es egeszsegesek
Ja es rettento rosszak, de tegnap este marha jot DUPLO-ztam veluk
-
.LnB
titán
válasz
Djuree #13311 üzenetére
Az igen! Gratulálok!
Rögtön kettő uhh...na de majd megtudod.Egyébként meg miért kellene leállnod. Nézd ha UCS belefér akkor nem hiszem, hogy anyagi gondjaid lennének. Két gyerekre sok a pelenka (gyűlöltem pelenkát benni komolyan 7-8 rongy volt egy doboz ha jól emlékszem) Gondolom megvettetek mindent előre, babakocsi, ágyak stb stb. Onnantól csak pelenka kell meg ruha. Nem lesz gond. Max egyel kevesebb UCS-t veszel majd.
Azért mert gyereked van nem kell leállni vele. Vagy miért gondolod, hogy le kellene állnod? Ez a hobbid, élvezd! -
Freddy76
addikt
válasz
Djuree #13255 üzenetére
Életem első tizennhány évét Békés megye szélén töltöttem, immár közel ugyanennyi ideje lakok Budapesten, a kettő között volt több hely is. Ez alapján az ország más részét nevezném sz@rfészeknek, ha akarnám ilyen jelzővel illetni bárkinek a lakóhelyét, de nem akarom... Mindazonáltal kissé erős kétmillió ember lakóhelyét sz@rfészeknek nevezni. Pláne úgy, ha esetleg nem is éltél itt huzamosabb ideig.
Annak pedig, hogy nem viszik a kiállítást vidékre, egyszerű gazdasági oka van. Feltételezem nem olcsó ezt összehozni, és vidéken nem lenne jövedelmező. Valószínűleg pl. Németországban eljut egyes vidéki városokba, de azért igencsak meglepne, ha ott mindenki lakóhelyének a 300 km sugarú körén belül ott lenne...
-
hulp01
senior tag
válasz
Djuree #13255 üzenetére
Részben egyetértek, de ha mondjuk Debrecenben, vagy Szegeden lenne, akkor tuti nem nézném meg, így azért van esély rá. Mert mondjuk így csak 2-2,5 óra az út, nem pedig 5-6. Szóval valóban sokkal jobb lenne, ha Szombathelyen lenne a kiállítás, de az neked mondjuk még kevésbé lenne elérhető.
-
Szabip
csendes tag
válasz
Djuree #13184 üzenetére
Nem néztem be semmit se, egyszerűen sok olyan elemet rendelünk az ismerősömmel amik NAGYON ritkák, így nincs túl sok lehetőségem mérlegelni.
Én sokkal többért rendelek nagyobb összegért, mint te ezek szerint, 30e feletti rendelésem is volt több is. Nagyobb méretü csomag is.
Hát lelked rajta ne kérjél biztosítást, hajrá, ismerősünk németektől szopta be rendesen 100e feletti Lego rendelést, sose ért ide... (...pedig 5x rutinosabb, mint mi)
Sok helyen nincs is csak egy szállítási lehetőség.
legolcsóbbat?
A nem olcsó is gyászosan lassan ér ide főleg a Benelux államokból, a legutóbbi is csak azért nem mert air mail volt... de az is 8 nap volt. A holland rendelésem meg 4 napot állt a német határon...
Az olasz rendelésem 2 hete van úton...5 nap alatt a német ideért volna ha a Magyar posta nem ül rajta 5 napot (csak a mellébeszélés ment a részükről).
-
Szabip
csendes tag
válasz
Djuree #13157 üzenetére
Holland az egyik legdrágább a belgákkal együtt.
Egy hónapja a holland rendelésem szállítási díja, biztosítás, egyéb lehúzások együtt több mint 7000 ft volt. Egy 32x32-es alaplap méretű doboz jött, jo hogy ketten álltuk.
Belga mostani rendelésem (2 napja jött meg). Kicsi doboz 4000 ft volt a szállítási dij és a sallangok. Az értéke annak amit rendeltem 5000...
Más hollandot is néztem dettó ennyi volt vagy több...
A német volt nekem messze a legolcsóbb. 1800.- ft körül is jött csomag, most 6,5 euróért jön nem kevés cucc a németektől.
Mindezek mellett a német gyors is és korrekt igaz ez az angol eladókra is bár azok drágák.
-
.LnB
titán
válasz
Djuree #13132 üzenetére
Én úgy vagyok ezzel, hogy sose volt komolyabb Lego-m. És most lehet. Ez jó nekem is. És tényleg a kisfiam is oda és vissza van ezekért az űrhajókért. Rengeteget játszik vele. Most úgy alakult, hogy belefért. De ez nincs mindig így. "Anya" a legutóbbi két szettet nem is tudja. Nem ő otthon a főnök, de szerintem azért lesz mondanivalója a témával kapcsolatban.
Szóval tényleg nem fogom ilyen tempóban folytatni nyugi. Ezek tetszettek elsőre. UCS nekem nem pálya az áruk miatt. Ezek szépek dísznek is, a kisfiam is egész nap eljátszik velük, és én is Legoztam végre. Win-Win. Jövő hónapba meg Lego helyett költök majd a lakásra.
Tegnap megnéztük a Lego - Ultimate Factories részt.
Érdekes volt. Mennyi pénze lehet ennek a cégnek..re jó ég.
-
-
.LnB
titán
válasz
Djuree #13066 üzenetére
Bevallom, a 40 feletti árat sokallom. Tudod még új vagyok, szoknom kell az árakat. Persze már azért kapizsgálom, hogy ennyiért mennek, főleg ha kifutott készlet. De van még sok készlet ami nekem nincs meg és olcsóbban meg lehet kapni. Előbb azokat, aztán majd jöhetnek esetleg az őrültségek később.
-
Throme
veterán
válasz
Djuree #13005 üzenetére
Net hozzáférés kell. Tehát bekapcsolt mobilnet, vagy wifi, és amelyik oldalon ott az a kis ikon (sárga lego bütykös négyzet) azt a teló, a kameráján keresztül felismeri és betölti az adott oldalon lévő szett 3D-s kis animációját.
Ahogy változtatod a látószöget, abból a nézetből látod a szettet.Szerintem nagyon ötletes.
-
Szabip
csendes tag
válasz
Djuree #12889 üzenetére
Már így sincsen kicsi flottánk a haverommal közösen gyűjtöttük a kalózokat. 89'-97' 2x megvan az összes hajó amit az EU-ban valaha kiadtak és a 2015-ös sorozat is továbbá minden sziget és ez mind 2x. Sőt a 6286 3x van meg. Gyűjtői minőségűek.
Az IMF van vissza és a Karibok de azok nem jönnek be így kimaradnak egyenlőre és a Silent Mary az kell!
-
Szabip
csendes tag
válasz
Djuree #12841 üzenetére
Köszi akkor jól sejtettem, hogy te voltál.
Én és a haverom kettő IMF-et rakunk össze bricklinkről egyszerre.
Van pár elem ami nagy szívás. Főleg amit írtál az árbóc alsók, azokat mi is úgy helyettesítjük, ahogy te (szerintem jobb mint az eredeti).
Ma már még nehezebb pár elem beszerzése (nagy létra, törzs, ferde 75 fokos oszlop, árbóc elemek). A hajótörzset az eredeti színnek megfelelően szerzetük be, nem olcsó mulatság (és ezzel kivégeztük az EU-ban kapható mennyiséget
). És én még azt hittem a vitorla a nehéz, abból sok van...
A ritkákkal kezdtük, de így is lesz pár hónap. kb 80-90e-ből kijön nekünk is.
Magyaroknál alig van hozzá alkatrész...
Gratula az ikrekhez!
-
válasz
Djuree #12842 üzenetére
Gratula!
Az én lányom pl nem szeret legozni, pedig van otthon vagy 10kg biztos. 8 éves és nem tud vele mit kezdeni, pedig mindig is látott minket az anyjával legozni, de neki nem jut eszébe semmi róla. Nem érti mire jó. Inkább látványosan unatkozik, minthogy leülne legozni.
Nem értem, mert engem gyerekként elrángatni nem lehetett a lego mellől. Életemben nem unatkoztam még, azt sem tudom hogy kell azt.
-
-
Mcray
senior tag
válasz
Djuree #12836 üzenetére
A bal felső hajtómű elejéhez kéne
Ha nem tudom megoldani akkor szomorú leszek
Örököltem egy Model Team kamiont, ami napon volt pár évet. Na az frankón olyan Tan lett mint ami nekem kéne erre az egy darab 41531-re...
-
Lipton
őstag
válasz
Djuree #12660 üzenetére
Ez nem csak fizetés kérdése, hanem egyszerűen "nem ér ennyit". Nyilván, növekvő jövedelemmel ez a határ is változik, de sok esetben tőlünk nyugatabbra a 3-5x magasabb fizetések ellenére racionálisabban vásárolnak mint a vadkeleti szektorban.
Magasabb ár esetén már egyéb "versenyzők" is bekerülnek egy "csak LEGO" mellé a kalapba.
-
hulp01
senior tag
válasz
Djuree #12660 üzenetére
Jó, de ez akkor is legalább egy nagyságrenddel többe kerülne. Ha jól emlékszem van egy 200+ kategória most is az IDEAS-on.
De persze nekik nem mi vagyunk a vásárlóbázisuk. Azért egy németnek nem ugyanazt jelenti a 200-300 EUR, mint nekünk. Simán számolhatunk 3-4-szer magasabb fizetésekkel. Most gondolj bele, ha a mi fizetésünket vesszük alapul, és a Porsche 80-100 EUR lett volna. Vinnék, mint a cukrot.
Ahogy az idei Technic árakat néztem épp most léptek egyet felfelé. Amit már csak azért sem értek, mert most itt vannak a klón meg másoló cégek, akik lényegesen olcsóbban adják a termékeiket, ráadásul ahogy olvasgattam, már a minőségük is vállalható. Erre mivel reagál a Lego? Egy a tavalyit erősen alulmúló lineuppal meg jóval magasabb árakkal. Elég fura startégia.
Új hozzászólás Aktív témák
- Formula-1
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- Konzolokról KULTURÁLT módon
- Politika
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- EAFC 25
- Azonnali notebookos kérdések órája
- Hardcore café
- Sub-ZeRo: Euro Truck Simulator 2 & American Truck Simulator 1 (esetleg 2 majd, ha lesz) :)
- Witcher topik
- További aktív témák...
- Kenwood Kmix 750
- Raktáron! Új, 11kW-os, type2-es, 3 fázisú, 3x16A-es fali töltő, dobozában, 2 év garanciával!
- Új F Speed ZTECH Z-02 elektromos robogó 2 év jótállással
- Hatalmas szerszámcsomag Új!!!!!!!! Továbbértékesítésre is!+néhány ajándék CSERE IS!
- JVC Autós Fejegység /// Újszerű // Számla + Garancia
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest