Hirdetés
-
GAMEPOD.hu
A ledek energiahatékonyságuk és a tömeggyártás miatti egyre alacsonyabb árukkal mind népszerűbb fényforrások. A legelterjedtebb foglalatok (pl E14, E27) mellett a sokat használt foglalatokon (pl GU 10, GU 4, MR 16) át ma már a ritkán használt, speciális foglalatok (pl R7s) számára is van ledes alternatíva. A ledes fényforrások a fogyasztók megszokásainak megfelelően formájukat tekintve is igazodnak a korábbi technológiákon alapuló fényforrásokhoz, így találunk kompatibilis ledes alternatívákat pl halogén izzóink helyére is.
Új hozzászólás Aktív témák
-
PHM
addikt
"Úgyhogy összesen csak egy 10 ohm-os van előtétnek meg egy 1,6 megás (utólag) a puffer kisütőjének. Bár gondolom a soros tekerccsel hanyagolható az előtét."
Inkább megfelelően méretezett soros ellenállást használok biztosítéknak.
(Léteznek speciális, ún. biztosíték ellenállások is.)
Ezek gyorsabban kiégnek, ha netán átüt az előtét kondenzátor.
Már jártam így egy 630 V-os fólia kondival...Ma olyan bizonytalan vagyok... Vagy mégsem?
-
szaszlaci
addikt
Egy 5 Wattos lámpánál én nem nagyon izgulnék az előtét hatásfoka miatt, csak ha túlmelegszik.
Miért foglalkozol a teljesítménytényezővel? Az csak annyi, hogy a szinusz teljes idején fogyaszt-e, vagy egy rövidebb időben veszi-e fel a szükséges teljesítményt. Egy 2000 Wattos hőlégfúvónál ez baj, mert rángatja a hálózatot (meg több lesz a szolgáltató vesztesége a villanydróton), na de egy lámpánál.. Ez nem a hatásfok, az nálad elvileg 94 %.
Javítani azt hiszem, valahogy úgy lehet, hogy kapacitásnál az áram elkezd sietni a feszültséghez képest, akár 90 foknyit, azt pedig tekerccsel tudod kompenzálni, mivel ott épp fordított irányú ez az eltérés. De lehet, itt tök más miatt csökken a cos Fi.■■■ pisztácia kifogyott, csokoládé nem is volt
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
HÁZIREND, kérem megszívlelni.
Állásajánlatok
Cég: Axon Labs Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest