Hirdetés
- Star Trek Online -=MMORPG=-
- Bestbuy játékok
- Escape from Tarkov
- Fortnite - Battle Royale & Save the World (PC, XO, PS4, Switch, Mobil)
- Kingdom Come: Deliverance II teszt
- Ingyenes lesz a Delta Force egyjátékos kampánya
- PlayStation 5
- The Division 2 (PC, XO, PS4)
- Dune Awakening: Megjelenési dátumot kapott a PC-s kiadás
- Black Myth: Wukong
Aktív témák
-
Dorian
félisten
válasz
csaba12242 #29376 üzenetére
A tény attól még tény marad, feleződik. Ezt vitatni meglehetősen fura.
-
Dorian
félisten
válasz
LucasGrant #28840 üzenetére
Nincs így.
600Hz subfieldes plazma sosem volt valós 50Hz-es. De amúgy sem lehet már sok éve 50Hz-es plazmát kapni.[ Szerkesztve ]
-
Dorian
félisten
válasz
viharkabat #28406 üzenetére
Nem olyan macerás ez (legalábbis nekem):
TV-n alapból min. IFC beállítva. Filmet nem nézek tévén, sportot sehol sem, természetfilm is tök jó így, max ha valami extra látványos akkor esetleg kipróbálom a közép állást.
Médialejátszó bemenetén alapból ki van kapcsolva, max ha épp CGI orgiát akarok nézni akkor állítom min-ra. -
Dorian
félisten
válasz
viharkabat #28398 üzenetére
Ésszel kell használni, és jó lehet bizonyos esetekben plazmán is:
50Hz-es tévéadásoknál - IFC minimum állás
Természetfilmeknél, sportközvetítéseknél akár a közepes is jó lehet, látványos.
Hagyományosabb filmek esetében kikapcsolandó, mert tönkre-vágja a filmes élményt, de modernebb, pl. CGI-s látványfilmeknél a minimum állás nekem tetszik. -
Dorian
félisten
válasz
LucasGrant #28176 üzenetére
Ez nem olyan kérdés, hogy mi-mit ért rajta...
-
Dorian
félisten
Én értelek és nekem is plazmám van, viszont azt te is belátod gondolom, hogy nem a miénk az átlagpolgári felhasználás. Ill. igazából az emberek lesz@rják a (kép)minőséget, ha cserébe kicsit is oda kell figyelni a használatra, bőven elég nekik, amit egy akár alsókategóriás LCD nyújt. Ez is tény és ezért sem kárhoztatok senkit, ilyen a világ. Példaként talán a csöves - tranzisztoros - IC-s erősítő visszafejlődéstörténetet tudnám felhozni.
[ Szerkesztve ]
-
Dorian
félisten
válasz
JoolsNOS #27424 üzenetére
A válasz sokrétű, de talán a legfontosabb, hogy kis méretben drága a gyártás, márpedig a legtöbb a 42" alatti méretből fogy. Aztán ott van a kicsit több fogyasztás, az, hogy képernyőnek használni, vagy háttértévézésre nem alkalmas, mert minimális odafigyelést igényel, hogy ne legyen rajt sok óráig ugyanaz a fix képelem. Akik ezt tudják tolerálni, azok számára elégtétel, hogy a képminősége viszont jobb egy dupla árú LCD-énél. (azonos méretben)
-
Dorian
félisten
Nem a közszolgálatiakat kell nézni, onnan csak F1
Van ezer másik adó, aminek a nagy része ugyan semmire nem való, de azért 20 körül össze lehet szedni kinek-kinek érdeklődése szerint. Én betettem azokat a kedvencekbe, így csak ezeket listázza a tévé, sport egy sincs köztük, de jó dokumentumfilm mindig akad vhol, jó minőségben. -
Dorian
félisten
válasz
sarkanyolo2 #25752 üzenetére
Kábeles Digi a szolgáltató, igen, a koaxon digitálisan is jön a jel. Van jópár HD csatorna is a kínálatban.
-
Dorian
félisten
válasz
sarkanyolo2 #25748 üzenetére
Ahogy érzed. Nekem nagyon megfelel az 50" 2,7m-ről akkor is, ha tévét nézek. Amúgy van már csomó HD csatorna is, de a sima SD adás is megfelelő. Persze ez megfelelő minőségű megjelenítő és szolgáltató kérdése is.
-
Dorian
félisten
válasz
sarkanyolo2 #25745 üzenetére
Nem viccelnek. Próbáld meg azért elképzelni. Nagy élmény és kicsit sem zavaró. A fullHD felbontást pedig 3m-ról 50" alatt meg sem tudod különböztetni a HDready-től.
-
Dorian
félisten
válasz
#53955904 #25255 üzenetére
Én meg sem néztem a képeket, továbbra is azt mondom, hogy fotó alapján lehetetlen megállapítani, téves következetesekre visz.
- egy állóképen mozgóképet vizsgálni eleve hülyeség
- a fényképezés beállításai (expozíció, stb) módosítják az egészet
- mindenki saját monitora szintén módosítja. -
Dorian
félisten
válasz
Hegyirabló #25251 üzenetére
Fényképről ezt lehetetlen megállapítani. Felesleges és félrevezető.
-
-
Dorian
félisten
válasz
bence188 #24070 üzenetére
Csak hogy teljesebb legyen a kép:
Nem kapod meg ugyanazt, a külső lejátszók formátumtámogatása bővebb, tudnak kadenciahelyesen lejátszani, a képminőségük is jobb és kényelmesebb használni őket.
Viszont átlagfelhasználók többnyire jól elvannak a beépítettel is. Ismerd meg a hátrányokat és ha megfelelő kompromisszum, használod a beépítettet. -
Dorian
félisten
Egyrészt bosszantó amikor nyilvánvaló dolgokat bizonygatni kell, másrészt ez a hifi vagy a házimozi topik témája, nem itt kell erről vitatkozni, ezért ebben a topikban ez lesz erről az utolsó hsz-om.
(Amúgy tegnap épp próbáltuk a Fapaci féle T1 és T3 tápkábelt, mindhármunk számára egyértelmű melyik és mikben volt jobb. és ezek nem is százezres kábelek, 10-15.000 körül. Különösebben nem is drága hifi volt a teszt rendszer, használtan 150-200-ból összehozható.[ Szerkesztve ]
-
Dorian
félisten
Samsung plazmán biztos, általában LCD-ken sokak elmondása szerint jó hatással van egy jó tápkondicionáló.
Az új Pana plazmámon még nem próbálgattam, más elmondása szerint Panán nem tapasztalt változást (előzőleg a Samsungján ő is). TV tápkábel cseréjével nem tapasztaltam változást. (Természetesen hifiknél egyértelmű) -
Dorian
félisten
válasz
-=RelakS=- #23319 üzenetére
Milyen jel? Tápkábelről van szó, itt nincs "jel" Amúgy milyen erősáramú kábeleket szokás árnyékolni?
Jó lenne, ha olyasmibe szólnál bele nagy mellénnyel, amiről van tapasztalatod. -
Dorian
félisten
válasz
Dark Archon #23298 üzenetére
Az emberek 1-2%-a érzékeny a vibrálásukra. Ez a Panasonic NeoPDP paneles tévéknél kissé erősebb,mint a többinél.
Hosszú ideig nem valók statikus képelemek megjelenítésére, mert fenyeget a beégés veszélye. Ezért pl. nem alkalmasak klasszikus monitor-felhasználásra (Windows tálca), vagy ipari jellegű kijelzőnek. Kisebb eséllyel, de beégésveszélyes az egész napos háttértévézés csatornaváltások nélkül (pl. RTL logo). Természetesen egy 3 órás film, vagy játék sima ügy, annyira nem érzékenyek ezek. -
Dorian
félisten
válasz
Borisz76 #23183 üzenetére
Miért csak filmnézésre lehetne plazmát használni? Teljesen normálisan lehet vele tévét nézni, kivéve az "egy csatorna egész nap a háttérben" típusú dolgot.
Sötétíteni sem kell feltétlenül, tévézéshez biztos nem. Film meg amúgy is úgy a jó, ha semmi más fény nincs a szobában.
A plazmám kontraszt értéke (ami a fényerőt szabályozza, mert a fényerő a fekete-szintet) 60-ból 35-ön áll ezekben a borúsabb téli napokban, tehát simán marad nyárra tartalék.Az igaz, hogy nálam a tévével szemben nincs ablak, ez lehet ok LCD-re (Hozzá teszem, nálam ez egyik oldalsó fal szinte teljesen üveg)
[ Szerkesztve ]
-
Dorian
félisten
válasz
kolosszus87 #23181 üzenetére
Többet esznek a plazmák, ez kétségtelen. De nem annyira, mint régebben, és nem annyival, hogy ez forintosítva szóra érdemes legyen. Ha ráadásul hozzá számolod, hogy a hasonló képminőségű és ugyanakkora méretű LCD ára mennyivel drágább, azt semmilyen kis-fogyasztás nem hozza vissza.
Felhasználási terület /szokások szerint kell plazma-LCD közül választani, ennyi. -
Dorian
félisten
válasz
Watt25 #23064 üzenetére
Az összefoglaló hibás:
1. Mint ahogy már valaki korábban írta, nem a külső táp lététől függ, hogy lekapcsol-e a külső HDD USB-s áramelvételre, hanem a bele épített elektronikától.
2. Nem minden 3,5-es külső HDD hangos, legyen akár 7200rpm-es.
Mindkettőre példa a WD Mybook, amiből 3példányt is használtam/használok, mindegyikre érvényesek a fentiek.[ Szerkesztve ]
-
Dorian
félisten
Sziasztok!
Mivel plazmás révén lcd-k terén nem vagyok képben, a segítségeteket kérem. A szitu:
Ismerős TV-t akar venni, a tévénézési szokásai miatt nem plazmát, hanem lcd-t javasoltam neki. Kritériumokat még maga sem tudja, szerintem 50" alá nem érdemes menni, ill. sok sportműsort néz. Van jelenleg valami ajánlott vétel, best buy? Alsó és középkategóriában (300k-ig) is szeretnék néhány tippet kapni.
Köszi -
Dorian
félisten
válasz
nightshadow #13774 üzenetére
Köszi!
-
Dorian
félisten
Sziasztok!
Ismerős szeretne TV-t venni, max 150-ért. 3m-ről nézné, főleg TV adást. Van most valami best buy a ebben az árkategóriában?
Én csak plazmában vagyok otthon, de az gyakori háttértévézés miatt valószínűleg kiesik. Alsó kategóriáról lévén szó, led háttér-világításút sem javasolnék neki. 100Hz-es jó lenne.
Köszi! -
Dorian
félisten
válasz
prime_adam #7490 üzenetére
Pont fordítva.
-
Dorian
félisten
válasz
prime_adam #7485 üzenetére
Inkább árt a ki-be kapcsolgatás, mert bekapcsolásnál mindig kap egy nagyobb áramlöketet, terhelést. Készenléti üzemmódban annyira minimális a fogyasztás, hogy éves szinten is csak 1-200 Ft-ot jelent
-
Dorian
félisten
Sony ex 402 alapból nem képes mkv lejátszására. Esetleg tudtok olyan firmware-ről, ami azóta ezt orvosolta?
-
Dorian
félisten
válasz
Scoobyka #7367 üzenetére
Így van, PC-re ha nem csak filmnézésre, játékra akarjuk használni, csak LCD az ajánlott.
Plazmánál foszforlag-ot soha nem láttam (2010-es modellek) a ghosting jelentéktelen, inkább a beégés lehet probléma, ha valaki abszolút nem figyel oda, vagy nagyon sokat nézi ugyanazt a csatorna(logo)t -
Dorian
félisten
válasz
bajnokpityu #7359 üzenetére
Azért is magyaráztam ennyire, mert én pl. 2-3 hónapig nem tudtam zenehallgatásra használni a laptopot. Én is azt hittem, hogy jack csak digitkoax lehet, feleslegesen vettem egy kábelt, azzal nem ment, azt hittem hibás a gép, de javíttatni nem tudtam elküldeni (még szerencse
), mert munkaeszköz.
Legalább más nem fut bele ilyesmibe, ha ezt olvassa. -
Dorian
félisten
válasz
bajnokpityu #7357 üzenetére
Nem
Még egyszer mondom: Van optikai kimenete. Hogy magyarázzam el... Ha digitális kimenetre állítom a gépet indítok egy zenét, jackkimenet elé téve az ujjamat, megjelenik rajta a kis piros fény. Az általam említett átalakító nem a jelet alakítja át, csak egyszerűen megfogalmazva fizikailag lehetővé teszi, hogy a gépből a fény eljusson a kábelbeAz ára is csak 500 Ft, ebből is érzékelhető, hogy nincs benne DAC vagy ilyesmi.
-
Dorian
félisten
válasz
bajnokpityu #7355 üzenetére
Van egy kis átalakító, aminek egyik oldala hagyományos optikai kábelre csatlakozik, a másik egy kis pöcs, ami belemegy a jackbe. Hangminőséget nem bántja, nagyon szépen szólnak így a lossless-ek, (Foobar2000, asio driverrel) pedig nem bögreszettre van kötve.
-
Dorian
félisten
válasz
bajnokpityu #7353 üzenetére
Itt ülök egy előtt (Acer Aspire 5740), kollégáim más márkájú laptopjain is az van.
A jack csatlakozón megy ki az analóg füles jel és az digitális optikai is, attól függően, hogy melyiket dugom bele.
Amikor megvettem a gépet, én is azt hittem, hogy jack formátum csak analóg vagy digitkoax lehet, vettem is kábelt, nem szólt. Azt hittem rossz hardverileg, mert már mindent próbáltam, aztán kiderült, hogy tudatlan voltam.
[ Szerkesztve ]
-
Dorian
félisten
válasz
bajnokpityu #7349 üzenetére
Pontosítás:
A laptopok többségén optikai digitális kimenet van. Nem a hagyományos szögletes, hanem jack formátumú, ami legtöbbször egyben analóg fejhallgató kimenet is. -
Dorian
félisten
válasz
#41635072 #4731 üzenetére
Ezúton kijelentem, hogy nincs plazmagyáram, tehát nem áll érdekemben, hogy valaki is plazmát vegyen, ne lcd-t. Nekem korábban lcd-m volt, nem fanatikus vagyok. És arról senki sem tehet, hogy bizonyos felhasználási területre jobb a plazma, másra meg az lcd. Soha nem ajánlanék monitornak meg ipari kamerának, vagy ablakkal szemben plazmát, de egyébként meg igen. Ha pl. valaki analóg adásra akar 120-ból 32"-os fullHD lcd-t venni (lásd fentebb), annak igenis elmondom a véleményemet, mert nem akarom, hogy rossz döntést hozzon. És sokaknak a lapostévé=lcd.
A "deakkoris"-ra sajnos nincs érvem. Pl. fogyasztásra az előbb linkelt valaki TÜV-ös mérést, deakkoris...[ Szerkesztve ]
-
Dorian
félisten
Villogás:
Sajátomnál kizárólag a médialejátszó menüjénél vettem észre villódzást, de azt is csak néha és alig észrevehetően, főleg, ha nem a tévére fókuszáltam, hanem perifériás látásból. Ezzel el is mondtam, mennyire fontos szempont. Ahogy hallottam (tapasztalatom erről nincs) a Pana NeoPDP paneles készülékeknél ez jellemzőbb, de olyanról még nem hallottam, hogy emiatt valaki lecserélte volna a G20-át.Beégés:
Valóban van esélye, csakhogy ehhez állat módon kell használni a tévét. Aki monitornak is használja, vagy nem tud 3-4órás logós-szélesvásznú tévézés után 5 percig mást nézni, ne vegyen plazmát.phosphor trail:
Ilyent csak youtube-on láttam, pedig nem felsőkategóriás a tévém. -
Dorian
félisten
válasz
tomazin #4695 üzenetére
Kérdés: a méret miért max 32-37"? Helyhiány vagy az ár miatt?
Milyen messziről nézitek? Ekkora méretben a fullHD-nek semmi jelentősége tévénézésre, megkülönböztethetetlen. Miért kell?
Csak azért írom, mert 130 körül már 42"-os HDready plazmát is lehet kapni, ami különösen analóg forrás esetén sokkal jobb képet ad.
Ha nincs több hely, akkor persze csak LCD jöhet szóba, de fullHD akkor is pénzkidobás. -
Dorian
félisten
válasz
wwenigma #4378 üzenetére
Lehet, hogy néha tévednek, de azért legtöbbször igazuk van, azért szakemberek, hogy értsenek az adott dologhoz. Ha nem így lenne, a szomszéd Józsi bácsi is végezhetne agyműtéteket.
A péniszben és a tévében az a közös, hogy a méret a lényeg. Nekem 50"-os van, de simán elviselnék egyel nagyobbat is
-
Dorian
félisten
válasz
Daffni2 #3917 üzenetére
Digi műhold sokan mondják, hogy tényleg hulladék, nekem Digikábel van, az viszont kiváló minőség. Bár hallottam olyasmit, hogy ez helyszíntől függ, nálunk a társasház környékén újonnan épített ki a Digi optikai kábelt, viszont pl. VI. kerből hallottam panaszt rá.
[ Szerkesztve ]
Aktív témák
LCD TV topic összevonásra került a LED TV topiccal.
Fáradjatok át a másik topicba a kérdésekkel!
- Politika
- A fociról könnyedén, egy baráti társaságban
- Bemutatta az Apple az iPhone 16e-t
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- ASUS notebook topic
- Garmin Fenix 7 és 7S - profi sport megszokásból
- Vírusirtó topic
- Honor Magic6 Pro - kör közepén számok
- Star Trek Online -=MMORPG=-
- Házimozi belépő szinten
- További aktív témák...