Új hozzászólás Aktív témák

  • updog

    senior tag

    válasz Stanlee #14044 üzenetére

    "Sokan lehetosegeikhez kepest tulsagosan is eladosodnak a sajat ingatlan erdekeben. [...] A valaszokat inkabb nem reszletezem. Biztos irigynek tunok, meg a kakan is a csomot keresem..."

    Nálunk is minden korunkbeli (30-40 közti) ismerős építkezik / költözik. Nincs is ezzel baj, mi is ragaszkodtunk pár éve a sajáthoz, hiszen családalapítás meg minden (hozzáteszem: az akkori albérletünk tulajának nem lett volna baj a gyerekkel, lehet ilyet találni). Csak mi leültünk számolgatni, megszívogattuk a fogunkat, majd azt mondtuk: a következő 10 évre egy relatíve kint lévő bp-i panelt tudunk bevállalni, és ha a világ összeszakad, akkor is 5 éven belül kifizetjük a hitelt, amit fel kell venni hozzá (ez most januárban, 4 év után teljesülni fog).

    Pedig az ismeretségi köröm azért alapvetően jólszituált, értelmes, diplomás emberekből áll, de hallom innen is onnan is, hogy reggeltől estig robotol és másodállást is vállal hogy tudja fizetni az építkezést, ahol meg ugye egy csomó csúszás és kompromisszum van az "építőipar helyzete" miatt. A családot alig látja (pedig amúgy jön az n+1. gyerek, mert nyilván a CSOK-ot mindenhol beleszámolják a dologba), amikor otthon van meg szétveti az ideg mert késő estig matekozni kell.
    Többen már nem az első telket fogyasztják és mégse tartanak még sehol, vagy át kellett nyargalni ikerházas konstrukcióba. Sokakat lenyúlt korábbi kivitelezője. Aki nem építkezik az újépítésű lakóparkokkal szívta meg.

    Ennyi nyugalmat nekem megér, hogy még (jó)pár évig hallgassam a felső szomszéd lépteit és szagoljam a húslevest a lépcsőházban hétvégente.

    "Bocs, főnök, de én csak két emberben bízom. Az egyik én vagyok. Nem maga a másik." || "Hóhahó, mégis van graffaló!"

Új hozzászólás Aktív témák