Hirdetés
- EA Sports WRC '23
- PlayStation 5
- EAFC 25
- Path of Exile 2
- Call of Duty: Black Ops 6
- Akciófigyelő: PlayStation "Januári" leárazások
- S.T.A.L.K.E.R. 2: Heart of Chornobyl
- Limitált ideig ingyen játszható a Diablo IV
- Forza sorozat (Horizon/Motorsport)
- Elindult a Test Drive Unlimited Solar Crown második szezonja
Új hozzászólás Aktív témák
-
Kassadin
addikt
Arkagyij és Borisz Sztrugackij: Stalker/Piknik az árokparton
No, ennek is a végére értem. Abszolút tetszett, de ez igazából "elvárható" volt, rengeteget játszottam anno a számítógépes játékkal. Az biztos, hogy a könyv világa magába szippantja az embert, ajánlom.
-
Kassadin
addikt
-
Kassadin
addikt
válasz Kvelstadt #802 üzenetére
Arkagyij és Borisz Sztrugackij: Stalker/Pinknik az árokparton is mehetne a listádra.
Joe Abercrombie: First Law-trilógia:
-A penge maga 1
-Miután felkötötték őket 2
-A királyok végső érve 3Nah, itt meg nem kicsit kirázott a hideg. Kib@szottul jó könyv az első kettő, gondolom a harmadik is hozza a színvonalat, ha nem még jobb, mint az elődök.
-
Kassadin
addikt
válasz Kvelstadt #724 üzenetére
Igen, ismerős, de csak kérdezd meg itt a könyvgurut.
WH Fantasy vonalon amit tudok ajánlani, az a Felix és Gotrek regény sorozat, interneten sokan lehúzzák, szerintem meg olyan, hogy ha elkezded, nem tudod lerakni. A másik a Sötétpenge Malus regény sorozat. Sci-fi vonalon eddig a Gaunt szellemei sorozathoz volt szerencsém, az is eszméletlen jó. Ha tudsz angolul, akkor meg nagyon sok könyv vár rád, mert hatalmas irodalma van ennek a világnak, a magyarra fordított könyvek nagyon kis százalékát teszik ki az egész univerzumnak.
-
Kassadin
addikt
válasz Kvelstadt #716 üzenetére
Az első ~50 oldal után leakartam rakni a dűne sorozat első könyvét, de végül is tovább olvastam, és nem bántam meg. Nagyon tetszett, teljesen magával ragadja az embert a történet. Sci-fi vonalon még a Stalkert (Piknik az árokparton) is tudom ajánlani. Meg természetesen a WH40k könyveket is, ha fogékony lennél arra a világra. Asimovhoz és a többiekhez nem tudok hozzászólni, valahogy még sose volt hozzájuk szerencsém, csak ismerem a munkásságukat valamennyire.
[ Szerkesztve ]
-
Kassadin
addikt
Lehet, "hogy csalódni" fogsz a másodikban.
Hasonló témájúak (poszt-apokaliptikus) még a Cormac McCarthy: Az út és Bogáti Péter: Az utolsó ember könyvek is. De biztos van még, nekem hirtelen ez a kettő ugrott be.
szg88: Nekem kicsit összecsapottnak tűnt a második rész, aztán lehet csak én vagyok így ezzel. Meg rövid. Az általad ajánlott könyvet meg megrendeltem, kíváncsi vagyok rá, milyen lesz.
ON: Könyvben is nagyon jó volt a A remény rabjai, akárcsak filmben. Meg kivégeztem a harmadik Sötétpenge Malus regényt is.
[ Szerkesztve ]
-
Kassadin
addikt
Szun-Ce: A háború művészete
Még mindig jó.
-
Kassadin
addikt
Dr. Lenkei Gábor: Cenzúrázott egészség
Nagyon érdekfeszítő olvasmány, akit kicsit is érdekel a téma, annak ajánlom.
-
Kassadin
addikt
válasz leslieke #606 üzenetére
Háborúról jut eszembe, olvastad Norman Mailer: Meztelenek és holtak című könyvét?
Amúgy megvettem Ken Follett A katedrális című könyvet, régen többször is kiolvastam, gondoltam, hogy legyen meg itthon is saját tulajdonban (meg megint kifogom olvasni). Az a baj, hogy ezt is utalványból vettem és nem kp-ból.
-
Kassadin
addikt
Andy McNab & Peter Grimsdale: Battlefield 3 - Az orosz
Sikerült elolvasnom ezt a 339 oldalad könyvet több mint másfél hét alatt, elég gáz.
Jó kis akció-thriller könyvecske, aki kicsit is vevő az ilyen témájú könyvekre, annak tudom ajánlani. -
Kassadin
addikt
A Dűne harmadik része is kiolvasva, aki kicsit is vevő a sci-fi-re, annak tudom ajánlani a sorozatot.
[ Szerkesztve ]
-
Kassadin
addikt
Frank Herbert Dűne sorozatában a második kötet is kivégezve, ez csak egyre jobb lesz. Ma ugrottam neki a harmadiknak, egyszerűen a rabja lettem ennek a sztorinak.
iphoneresell: Az milyen?
[ Szerkesztve ]
-
Kassadin
addikt
válasz csucsbicep #417 üzenetére
Az első kimondottan jó, a második számomra már nem volt olyan erős, és elég rövid is, de ettől függetlenül ajánlott olvasmány az is szvsz.
szg88: Nem kell akkor, ha egyszerre veszi meg a kettőt, mert a második könyv már tartalmaz térképet. Mondjuk ez logikus lett volna az első résznél is.
-
Kassadin
addikt
Frank Herbert: A Dűne című kötetét már magamévá tettem, nagyon jó könyv, a kezdeti lassú folyású történtek után felpörögnek az események. Nyomjuk tovább a a sorozatot.
[ Szerkesztve ]
-
Kassadin
addikt
No, Karel Vanek - Svejk orosz földön című könyve is kivégezve, nem volt rossz, de klasszikusokkal gyengébb, mint az eredeti, ez tény.
Ma kezdtem el a Dűnét olvasni, körülbelül az első 10 oldal után abbaakartam hagyni, de végül is erőt vettem magamon, és mondom magamnak, csak azért is kiolvasom már az első kötetet, ha már elkezdtem, és a közepétől kellemes csalódás ért, van rendesen ármánykodás és gondolom, darálás is lesz majd idővel, szóval olvasom tovább, kíváncsi vagyok, mi sül ki a történetből. Filmet meg pótolnom kell.
-
Kassadin
addikt
Jaroslav Hašek: Svejk, egy derék katona kalandjai a világháborúban I. kötet
Nagyon jó, rengeteget lehet nevetni az abszurd helyzeteken meg a poénokon.
-
Kassadin
addikt
Robert Bloch: Pszicho
Nagyon beteg, de nagyon jó. Ajánlom.
-
Kassadin
addikt
Bogáti Péter: Az utolsó ember
Ajánlott.
-
Kassadin
addikt
válasz leslieke #326 üzenetére
Ez a Sötétpenge Malus regények 1. része, természetesen ezzel kell kezdeni, ha érteni akarod a második részt. Összesen 5 részes lesz ez a "sorozat", legalábbis a szukits.hu-n ezt írták a jól értesültek.
Fantay WH sorozat például:
William King/Nathan Long:
1.Trollvadász
2.Skavenvadász
3.Démonvadász
4.Sárkányvadász
5.Bestiavadász
6.Vámpírvadász
7.Óriásvadász
8.Orkvadász
9.Embervadász
10.Elfvadász
11.Sámánvadász
12.ZombivadászFelix és Gotrek történetét meséli el, Gotrek "trollvadász", keresi a hősies halált, míg Felix részegen tett neki ígéretet, hogy megörökíti a törpe minden fontosabb tettét. Rengeteg kalandba keverednek, démonokkal kezdve káosz fattyakkal, vámpírokkal és a könycímekből is könnyen rá lehet jönni, hogy még mikkel hozza őket össze a sors.
Sci-fi WH sorozat pl.:
Dan Abnett:
1.Első és egyetlen
2.Szellemgyártó
3.Nekropolisz
4.A becsület őre
5.Tanith ágyúi
6.Puszta acél
7.Sabbat mártír
8.Az áruló
9.Végső parancs
10.Rendíthetetlenek
11.Mindhalálig
12.Vértestvérek
13.MegváltásGaunt komisszár csapatának kalandjait mutatja be, itt is megy a darálás ezerrel.
Amit most kezdtem el olvasni, és fentebb írtam is, ennek lesz összesen 5 része, ez is fantasy. Egy sötét elf történetét meséli el tele ármánnyal, intrikával, akit megszáll egy démon, és úgymond a szolgájává teszi, többet nem is akarok lelőni, hátha esetleg ezt kezdenéd elolvasni.
Dan Abnett, Mike Lee
1. A démon átka
2. VérviharNyilván az ilyen sorozatoknál érdemes az elsővel kezdeni és szépen végighaladni, de vannak olyan wh könyvek is (nem is kevés), ami önmagában feldolgoz egy történetet, sok író van.
Szerk: Nem oly' régen jelent meg Nathlan Long: Vérszülött könyve, nos ha nem olvastad a Felix & Gotrek regényeket, akkor nem hiszem, hogy értenéd ezt a könyvet, ugyanis Ulrika, a főszereplő fontos szerepet játszik a történetükben, valamint abban a sorozatban van részletesen leírva, hogyan lett vámpír.
[ Szerkesztve ]
-
Kassadin
addikt
Dan Abnett & Mike Lee: A démon átka című mesterművet most sikerült befejeznem, hihetetlen jó lett a könyv, aki kicsit is vevő a fantasy és a warhammer világra, annak kötelező darab. Jöhet a második rész...
-
Kassadin
addikt
Kalandregény fanatikusoknak tudom ajánlani:
Joe Abercrombie: A penge maga, illetve a folytatását, Miután felkötötték őket című könyveket. Zseniális és letehetetlen mindkettő.
#317: Bizonyára az is remekül fog sikerülni.
[ Szerkesztve ]
-
Kassadin
addikt
Aki jó krimit akar olvasni(és már unja AC-t ), annak ajánlani tudom Tim Davys Halállista/A lefejezett keselyű rejtélye című könyveket, baromi izgalmas és letehetetlen mindkettő, a világa meg magába szippantja az embert.
[ Szerkesztve ]
-
Kassadin
addikt
Wh40k nagyon jó tud lenni, ha fogékony vagy az ilyesmire, de én a fantasy wh-t is imádom.
Ken Follett mindkét könyvét olvastam, egyik jobb mint a másik. Igaz, hogy elég hosszú, de megéri kiolvasni, van benne minden, ami kellhet a sötét középkori hangulathoz. A magyarról nem tudok nyilatkozni, nem olvastam.
-
Kassadin
addikt
Hatalmas piaca van a warhammernek, szóval bizony megeshet, hogy valami gányt fogtál ki. Fantasy vonalon William King/Nathlan Long, sci-fi téren(wh 40k) Dan Abnett például.
doc: És sci-fi warhammer? Az se jött be?
Amúgy Ken Follett: A katedrális/Az idők végezetéig köteteket olvastad már?
[ Szerkesztve ]
-
Kassadin
addikt
válasz dangerzone #216 üzenetére
Ez így eléggé tág fogalom. Asimov a nagy sci-fi mester, de én személyesen a warhammer 40k világát ajánlanám, az kb. olyan, hogy nem tudod lerakni.
-
Kassadin
addikt
válasz szőröscica #207 üzenetére
Rengeteg jó könyv van, hatalmas piaca van a fantasy könyveknek is. Én személy szerint a warhammer fantasyt és a m.a.g.u.s könyveket szeretem.
-
Kassadin
addikt
Nem tudom ki mennyire fantasy rajongó, de ajánlom figyelmébe a William King féle Warhammer sorozatot, én most tartok a 8.kötetnél....
Vagy esetleg még tudnám ajánlani Ken Follett Katedrális című könyvét, akit érdekel a sötét középkor témája, az nem fog benne csalódni.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Allegro vélemények - tapasztalatok
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Kávé kezdőknek - amatőr koffeinisták anonim klubja
- DIGI Mobil
- Mikrotik routerek
- Drive! - Az utolsó gurulás idén a Quadrifoglio-val
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- Digitális Állampolgárság Program
- AMD GPU-k jövője - amit tudni vélünk
- EA Sports WRC '23
- További aktív témák...
- BONTATLAN Új Iphone 16 PRO 128Gb - 1TB Független 1év Apple GARANCIA Deák Térnél Azonnal Átvehető.
- BONTATLAN Új iPhone 16 PRO MAX 256-512GGB Független 1év Apple GARANCIA Deák Térnél Azonnal Átvehető.
- Tamron SP 70-200mm f/2.8 Di VC USD G2 objektív ( Nikon )
- Azta! Yoga Slim 7 Prémium Ultrabook 14,5" -40% AMD Ryzen 5 7640S 16/512 RADEON 760M 2GB 2,9K OLED
- Sigma 35mm f/1.4 DG HSM Art objetkív + táska ( Nikon )
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Axon Labs Kft.
Város: Budapest