Hirdetés
Új hozzászólás Aktív témák
-
doc
nagyúr
válasz brownus #7757 üzenetére
Itt a molyos ertekelesem, szerintem az valaszt ad a kerdesedre
Kellemes, langyos, humoros limonádé-kaland.
Az eleje.
Aztán mire az olvasó észbekap, a regény már acélos vikingmarokkal szorítja a tökeit (PC: már ha vannak, ha nincsenek akkor tetszés szerinti egyéb, fájdalommal fenyegető testrészt). Annyira finom, selymes átmenettel alakul át a könnyed, jópofa sztoriból durva sci-fi thrillerré hogy csak a „célbaérkezésnél” lehet észrevenni.
A sztori profin megszerkesztett, időnként elképesztő lezserséggel dob be egy-egy apró informaciómorzsát, amitől MUSZÁJ továbbolvasni. Remekül futnak össze a SZÁLAK (sic! Majd mikor elolvasod a könyvet, rájössz :D).
Mint könyv is remek a szerkesztés, naplórészletek, chatlogok, sőt, viking sagak keveréke adja elő az egyszerűnek induló, de végül nagyon komplexé váló történetet.
A karakterek kicsit egyszerűek, kevés a menet közben változó személyiség, de jól ki vannak találva, változatosak.
A sztori a vége felé egyre gyorsulva rohan a káoszba, amitől csak még izgalmasabb lesz.
Tulajdonképpen kerek, egész történet, de nagyon szívesen olvasnék folytatást. -
-igu-
addikt
válasz brownus #7748 üzenetére
dark fantasy: Török Abel - A gonosz erdo mesei
A Bretagne-félsziget meredek ormai alatt Otthont találnak kóbor csikóhalak. /Mesterem
-
veterán
Ezeket szerettem
fantasy :
- [Nyugati utazás, avagy a majomkirály története I-II] ( kínai regény -ebből csinálták a Black Myth: Wukong-ot)
sci-fi
- [A háromtest-probléma (A háromtest-trilógia 1.)] (kínai regény ) Egy kis kedvcsináló : [ A HÁROMTEST-PROBLÉMA #3 - Kis-Tóth Ágnes, Kiss László, Szabó Norton | A Spacejunkie ]
- [Xeno] (magyar regény !) -
Dinomano
senior tag
Witcher-ből én a 3. részt játszom éppen. A sorozat nem jött be (mivel egy amerikai gagyi-fantasyt csináltak belőle). Könyvből párat olvastam. Nem voltak rosszak, de annyira jók sem; hogy el akarjam olvasni az összeset.
Sci-fi: Robert Charles Wilson - Bioszféra esetleg./(^_^)____7=--- - - >|
-
tibaimp
nagyúr
-
doc
nagyúr
scifibol milyen jellegu (szubzsaner? hogy kell ezt mondani?) erdekel? csak magyar, vagy angol is lehet?
Ha a hard scifi bejon (a 7eves alapjan akar az is lehet), akkor nagyon ajanlom az egyik hatalmas kedvencemet, Greg Egant, es foleg a Diaszporat. En nagyon szerettem a D.O.D.O.-t, de ez kb a masik veglet
-
thesound
addikt
-
nagyúr
válasz brownus #7076 üzenetére
Hamilton kapcsán: a Pandora csillaga 1-2-be beleérted a Júdás elszabadult is? Ha nem, akkor mindenképpen az legyen a következő, a Commonwealth Saga úgy teljes
Hamiltonnak van még két hasonló színvonalú és terjedelmű űroperája, a Night's Dawn trilógia is remek meg az Void (Üresség) trilógia is, ezen belül nálam a Commonwealth Saga a legerősebb, utána kevéssel a Night's Dawn, és a Void egy kicsit jobban lemaradva.
Van még a Fallers-duológia (Commonwealth világában), ez szintén űropera-jellegű, ill. a pályája elejéről a Greg Mandel-trilógia, ez inkább ilyen közeljövős cyberpunkos beütésű, nekem ez is nagyon tetszett. Különálló könyv a Földrehullt sárkány, az is jó. Szóval Hamiltontól kb. mindent, az Elb***ott ifjúságot leszámítvadoc kolléga említette Botondot, tőle is kb. minden ajánlható.
Dark fantasy-ban nálam Joe Abercrombie a legnagyobb kedvenc (Első törvény könyvek, kb. 10 van belőlük), közeli második az Őrség hexalógia Lukjanyenkótól.
"We put all our politicians in prison as soon as they're elected." "Why?" "It saves time."
-
elfelejtette
veterán
válasz brownus #7076 üzenetére
A háromtest-problémával meddig jutottál? Ha túl vagy az első köteten, onnan már jobban beindul.
"Nem tudom, hogy Mamának vagy Dan hadnagynak volt-e igaza, hogy van-e rendeltetésünk, vagy csak ide-oda sodor bennünket a véletlen, mint a szél, de azt hiszem, kicsit mindkettő igaz." Forrest Gump
-
nagyúr
válasz brownus #6578 üzenetére
Ne gondolkodj rajta - ha szereted az epic szószátyár hardcore sci-fi-t, akkor nem szabad kihagyni
Fantasy téren meg, ha már a szószaporításnál tartunk, ott van Abercrombie - az Age of Madness trilógia elkezdett magyarul is megjelen(get)ni.
"We put all our politicians in prison as soon as they're elected." "Why?" "It saves time."
-
Cheesus
senior tag
-
brownus
veterán
válasz brownus #6435 üzenetére
ez kicsit figyelemhiányos lett, szóval
a dűne legendái trilógia remek, a sztori amit az olvasó elé tárnak szuper! én ezeket ajánlom:
A Dűne: A Butleri Dzsihad
A Dűne: A gépirtó hadjárat
A Dűne: A corrini csata
Herbert összes
és a két utolsó kötet a dűne vadászai és a dűne homokférgei? szerintem érdemes egy próbát tenni velük. vannak benne WTF pillanatok, jó értelemben .
sokan azt mondják, hogy ez már tényleg amolyan mágus szint, és? a sztori sztem ezt feledteti. nekem bejöttek. de amúgy is sok időm volt olvasni. valszeg ma már nem lenne e zekre időm. csak a herbert műveire.és amit most olvasok: lawrence - bolondok hercege
imádom Jalant -
elessar
tag
válasz brownus #6039 üzenetére
Ha a sárkányok után visszatérnél Abeth-re, ma találtam - Mark Lawrence: A lány és a csillagok (A jég könyve 1.) Az oldalon rövid pdf-részlet is letölthető.
-
tibaimp
nagyúr
válasz brownus #5935 üzenetére
Nálunk is az lesz (mármint zsíros kenyér), mert nem bírtam ki, megrendeltem a teljes Brandon Sanderson Kozmerum-hoz kapcsolódó könyveit. Ezzel, a még mindig tartó akcióval, jóval olcsóbban.[ Szerkesztve ]
A tehén egy bonyolult állat, de ÉN megfejtem...| 2016-tól az tuti, hogy az angyalok is esznek babot...
-
-
tibaimp
nagyúr
válasz brownus #5756 üzenetére
Köszi a segítséget.
Találtam antikváriumokat Londonban, hátha úgy egybe, egy helyről meg lehetne rendelnem a 4 könyvet, talán kisebb szállítási költséggel...
Esetleg valakinek más tippje?
A tehén egy bonyolult állat, de ÉN megfejtem...| 2016-tól az tuti, hogy az angyalok is esznek babot...
-
tibaimp
nagyúr
válasz brownus #5754 üzenetére
Aha...
Angolul értek valamennyit (németül nem), illetve nem rendeltem még soha külföldről semmit, de ez így eléggé drága.Meg nem is igazán értem, az Amazon olyan mint például a Vatera?
szerk:
én ebből nem sok mindent tudok kisilabizálni[ Szerkesztve ]
-
nagyúr
válasz brownus #5717 üzenetére
Ez a kötelező olvasmányos sztori valóban sokkos, főleg a mennyiségük. A legszomorúbb az amúgy, hogy ezek között számos kitűnő mű szerepel, csak nemhogy 18+-osak, hanem inkább 30+-osak, mert megfelelő élettapasztalat híján túl sokat nem mondanak az olvasónak.
Kedvenc példám erre Tamási Áron Ábelje (ebben a listában nincs benne, a fiamnak még kellett). Kevés könyvet utáltam annyira általánosban, mint ezt - most meg a kezembe akadt, és le sem tudtam tenni.
ki a franc állította össze ezt a kötelező listát?
Őőőőőő... hát ugye melyikfelekezetpárt is felelős az oktatásért? Nuff said..."We put all our politicians in prison as soon as they're elected." "Why?" "It saves time."
-
k.kristof
őstag
válasz brownus #5591 üzenetére
Engem eléggé felbosszantott, amikor Raul mondja, hogy sietni kell vissza, majd megáll a hegytetőn, és vagy ötven oldalon át ecseteli, hogy ha 360 fokot fordul, milyen hegyeket lát, azok mögött milyen hegyek vannak, melyiken mi van, és a többi Aminek igazából semmi jelentőségét nem láttam a történetben.
-
rétisün
veterán
válasz brownus #5591 üzenetére
ez is (A) katedrális bár nem sci-fi, de nagyon jó, ha valaki szereti a középkori történeteket.
a Hyperion tényleg alap, kötelező a sci-fi kedvelőknek!
[ Szerkesztve ]
war...war never changes.... hol kezdődik a valóság, és hol ér véget a képzelet.....Ron Swanson for president !!
-
Bozek
nagyúr
válasz brownus #5472 üzenetére
Amúgy ha valamelyik könyvből e-book-ot keresel, egyszerűbb rákeresni a Moly-on. Ott fel van sorolva az is, hogy hol lehet megvenni papír alapon az adott könyvet és az is, hogy hol van e-book. Mellette meg ott az ár, mert van, ahol épp akció van.
A DiBook-ot pont így találtam meg, amikor kerestem a Ready Player One-t.(#5469) doc: "Vannak mas ebookos webshopok is (pl. lira, bookandwalk), korul kell nezni melyik passzol a legjobban az izlesedhez"
Szerencsére már elég sok van. Régebben vásároltam a BookandWalk-ról is, de most épp halálán van az oldal. A múltkor össze akartam szedni a megvett könyveket (mert többször más helyre töltöttem le), aztán akkor tűnt fel, hogy nem működik. -
doc
nagyúr
válasz brownus #5468 üzenetére
miert nem nezed meg?
parszaz darab akad...
[link]
[link]Kiadofuggo hogy ki csinal ebookot es ki nem, voltak ebben uttorok (pl. Ad Astra...), vannak akik csak mostanaban kezdenek raalni (talan az Europa is ilyen).
Minel tobben veszik az ebookokat, annal nagyobb effortot fognak a kiadok is beletenni, mert latjak hogy erdemes. Nagyon szepen sikerult fejlodni ebben is az utobbi par evben.Vannak mas ebookos webshopok is (pl. lira, bookandwalk), korul kell nezni melyik passzol a legjobban az izlesedhez
-
Apollyon
Korrektor
válasz brownus #5462 üzenetére
Már hosszú évekkel ezelőtt is volt ebből morális kérdés, mert az egy dolog, hogy még akár drágább is az ebook a papírral szemben... annak ellenére, hogy jóval kisebb költségből kijön. De még a szerzők sem kapnak több részesedést a dologból.
[ Szerkesztve ]
#1) Respect the privacy of others. #2) Think before you type. #3) With great power comes great responsibility.
-
Bozek
nagyúr
válasz brownus #5417 üzenetére
Mondjuk azért az vicces a DiBook-nál, hogy Brandon Hackett Az időutazás napja a 0 Ft-os magyar szerzők közt szerepel, míg Az időutazás tegnapja a 30%-os nemzetközi szerzős listán van...
Félreértés ne essék, nem az a problémám, hogy miért nem tudom ingyen letölteni a duológia második kötetét, ugyanis már mindkettőt megvettem korábban teljes áron.
-
csemege86
tag
válasz brownus #5396 üzenetére
A Galactica Encyclopedia 1 előszavában említik ezeket az írókat: Roger MacBride Allen, Gregory Benford, Greg Bear, David Brin ('90-es évek), Mark W. Tiedemann (2000-es évek)
Az univerzumhoz tartozó, nem Asimov által írt sorozatok:
http://moly.hu/sorozatok/robotrejtely
http://moly.hu/sorozatok/kaliban
http://moly.hu/sorozatok/masodik-alapitvany-trilogiaHogy jók-e, arról fogalmam sincs, mivel még csak az EG első köteténél járok, ráadásul még mindig csak próbálom kibogozni a szálakat. Ugyanis pl. a lent említett ajánlott sorrendben azt írják, hogy az EG 1-ben az összes robottörténet megtalálható, de ahogy most visszakerestem neked a kortárs írók miatt az előszót, itt van előttem kerek-perec leírva, hogy "a robottörténetek mintegy kétharmadát használtuk fel a sorozathoz".
:/
[ Szerkesztve ]
-
ígyvanferi
addikt
válasz brownus #5277 üzenetére
Olvastam az Artemist, meg korábban A marsit is. Nem annyira frankó, kicsit túltolta már Weir a dolgokat. Mindenből jobbat, többet, "látványosabbat" akart, aztán annyira ez nem áll össze. Túlzottan hollywoodi akciófilmes lett. Gondolom már a következő film jogdíjai lebegtek a szeme előtt és meg akarta könnyíteni a forgatókönyvírók (vagy a saját) dolgát, ne kelljen túl sokat változtatni rajta. Ebből egy elég epikus cgi látványorgiát lehet majd csinálni, aminél a sztori túlzásai felett szemet hunyunk. Azért nem volt rossz, legalább olvastatja magát, hamar végeztem vele.
-
lemmy71
őstag
válasz brownus #5274 üzenetére
Sziasztok.
Magyar nyelven keresem Neil B.Shulman - Micsoda?..Megint hulla? című művét, 79 - 80 környékén jelent meg, bár nem tudom hogy lefordították valamikor is magyar nyelvre. Ebből a regényből készült a Doc Hollywood.[ Szerkesztve ]
-
Jumbozorz
senior tag
-
leslieke
Jómunkásember
válasz brownus #5238 üzenetére
Itt a lista:
Örök szabadság - Joe Haldeman
Szürke Hajadon - Arthur D. Howden Smith
A Káosz kincse - John Caldwell
A Káosz démonai - John Caldwell
A hamu birodalma - Anthony Ryan
Szürke nővér - Mark Lawrence
Pusztító tűz - John Scalzi
Ütközőzóna - Nemes István (Szerk.)
A Bourne-művelet - Robert Ludlum - Eric Van Lustbader
A Hosszú Utópia - Stephen Baxter - Terry Pratchett
Az utolsó kísértés - Zsoldos Péter
Az év legjobb science fiction és fantasynovellái 2019 - Jonathan Strahan (Szerk.)
A Júdás császár hagyatéka - Dwayne HudsonA sörben az a jó, hogy legyél bárhol a világon, kizárólag az első háromnak fáj az ára!
-
tuki2200
senior tag
válasz brownus #5171 üzenetére
John Scalzi két éve kötött szerődést a Tor kiadóval. 10 év, 13 könyv, 3,4m zöldhasú. Praktikusan ez azt jelenti, hogy Scalzi háromnegyed évente letesz egy könyvet az asztalra. Tehát a folytatás biztosítva van.
Én nem várok sokat ettől a szériától, pláne, hogy ő maga is beismeri, hogy egy belépő, könnyű sc-fi írói szerepet vállalt. Szerintem meg sem veszem.
[ Szerkesztve ]
-
leslieke
Jómunkásember
válasz brownus #5154 üzenetére
Lehetséges..régen volt..én a Tuan miatt kételkedtem az egészben, mivel a állítólag több MU regény is készen várja, hogy kiadják végre. Most az ígérik, hogy folyamatosan jönnek MU könyvek és a Könyvfesztiválra több is megjelenik egyszerre.
Legyen így.[ Szerkesztve ]
A sörben az a jó, hogy legyél bárhol a világon, kizárólag az első háromnak fáj az ára!
-
-
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Axon Labs Kft.
Város: Budapest