Hirdetés
- Call of Duty: Black Ops 6
- PlayStation 5
- Bestbuy játékok
- Counter-Strike: Global Offensive (CS:GO) / Counter-Strike 2 (CS2)
- Dark Souls sorozat
- S.T.A.L.K.E.R. 2: Heart of Chornobyl
- Nintendo Switch
- WoW avagy World of Warcraft -=MMORPG=-
- Test Drive Unlimited 2
- S.T.A.L.K.E.R. 2 Heart of Chornobyl - Íme a végleges gépigény
-
GAMEPOD.hu
Vásárlási segédlet - Karbantartás - Egyéb hasznos dolgok
Mielőtt kérdeznél olvasd el a téma összefoglalót, vagy használd a keresőt
Új hozzászólás Aktív témák
-
ggeleven
őstag
válasz Kátai #168906 üzenetére
Nekem Abus Granit Plus U lakat van és nagyon szeretem, ajánlom jó szívvel. Árszinthez a kerékpár értékének a 10%-a szokott lenne a viszonyítási alap. Én nem bíznám a bicót nem bizonyítottan elég erős cuccra, ahhoz túl sokat ér.
Egy hülyénél nem lehetsz okosabb, szóval kár vitatkozni.
-
manager2220
tag
válasz Kátai #168910 üzenetére
U lakattal nehezebb elbanni és olcsóbb is. Viszont nehezebb és nem tudod annyi helyre odarogziteni mint egy hajtogathatóval. Én csak márkát vennék, ne ezen spórolj. Ezt a kínai cuccot tuti levagja bárki vidéken. Maradj akkor az u lakatnál. Ilyen áron elég jót tudsz venni. Pl [link]
-
arn
félisten
válasz Kátai #168906 üzenetére
alapvetoen semmilyet, ne hagyd ott de amugy meg mind feltorheto, inkabb elrettentesnek jo csak, hogy ezen van vmi komolyabbnak kinezo, akkor ahelyett valasztanak egy konnyebben lophatot mellole. de ha nagyon el akarjak vinni, ugyis elviszik.
nekem az utcai bringamon abus mini ulakat volt. az edzesre hasznalt bringakat sose hagyom ott sehol.
facebook.com/mylittleretrocomputerworld | youtube.com/mylittleretrocomputerworld | instagram.com/mylittleretrocomputerworld
-
Hasaggymeg
Topikgazda
válasz Kátai #169508 üzenetére
Tré King?
NandorHUN...85-300 között egész nagy a távolság,mindenki 250-300 közöttit fog ajánlani. 80 körül csak használt lesz ami tényleg jó,300.ért már jó újat is venni lehet.
[ Szerkesztve ]
"Végy egy kerékpárt,nem fogod megbánni...feltéve ha életben maradsz."Samuel Langhorne Clemens link: https://cdn.rios.hu/dl/upc/2024-02/02/91209_d2j2gi0v6zwls7lx_1000006503.jpg
-
ZolkoW
őstag
válasz Kátai #245994 üzenetére
ha ügyes vagy, egy flakon elég lehet, de nem biztos. jártam már úgy, hogy monti váz+villára is elég volt, és úgy is, hogy csak vázra is kettő kellett.
Eddig legjobb eredményt kétkomponensű autófestékkel értem el, az keményre köt, de bekeverik neked a festékboltban, és aznap el kell használni. Metál színekre meg ugyanúgy kell védőlakk, mint autónál.Basszusműhely helyett: https://www.facebook.com/profile.php?id=61555669762786
-
Tin
veterán
válasz Kátai #247475 üzenetére
Innen egyik sem, de ne így állj neki, hanem előtte tisztázz magadban pár kérdést. Először is, hol és mennyi időre zárnád le a bringát, másodszor pedig azt, hogy mennyire macerás a lezáró súlyát cipelned. Minden ilyen zár kinyitható vagy elvágható, a kérdés csak az, hogy a tiéddel fog-e vesződni a tolvaj.
A zár sem mindegy, milyen, a lakat típusától függetlenül. Az olcsó zárak a hosszú időre otthagyott nedves időben berozsdásodhatnak, és nem tudod kinyitni. A legolcsóbbakat egy vastagabb hajlított végú dróttal kinyitják, ha "átnyúlnak" a záron. A számzárak kombinációja sokszor tekeréssel, ráérzésre kitalálható (jobban lötyög a helyes szám)., szóval inkább kulcsos legyen. De le is fagyaszthatják a zárat, és ráütnek egyet.
A lezáró típusa sem mindegy. A sodronyt felejtsd el, ahhoz egy pici erővágó elég, az egy pillanat. A vékony láncokhoz szintén. Az erősebb lánc jó, de az elég nehéz, és a nagyon drágákat leszámítva azt is átviszi egy nagyobb hátizsákban elférő erővágó. A hajtogathatós lakat gyenge pontjai a csuklópontok, az olcsóbbaknál aláfeszítenek és széttörik, de ha vázhoz rögzíted, felemelik a bringád, körbeforgatják párszor, és addig feszül a lakat, amíg a lamellák illesztése szétpattan. Az U lakat a legjobb, de a vékonyakat is átviszi az erővágó, a vastagabbakat (és minden mást) pedig az akkus flex.
A lopásnál nem az a kérdés, hogy lopható-e, mert egy elhagyott erdőszélen semmi sem védi meg a lezárt biciklid. Ha van idő, és lehet zajongani, akkor a flex mindent átvisz. Van pár nagyon durva U lakat, amivel akár 5-60 percig is szórakozniuk kell, esetleg a flexkorongot is megeszi, de azok bőven 100.000 Ft felettiek.
Ezért fontos, hogy hol zárod le, és mennyi időre. Ha beugrasz a boltba, vagy eleve zárt céges parkolót használsz, akkor elég lehet egy közepes biztonságú hajtogathatós lakat. Ha valami nagyobb közlekedési csomóponton hagyod ott a bringát, akkor én egy jobb U lakatot kombinálnék egy erősebb lánccal, így kétszer annyi macera a tiéd kinyitni, és a forgalmas helyen nem hiszem, hogy flexelnének (bár a pofátlan tolvaj simán). Olyan helyen, ahol nem várható tolvaj, pl. egy közös biciklitároló a társasházban, én láncot használnék (használok), mert ott a súly mindegy, cserébe flexibilis. Ha cégnél parkolnám a bringát, akkor jó lehet a hajtogathatós, de ne a legolcsóbb. Az könnyű és jól szállítható. Minden másra egy masszívabb U lakat, esetleg kombinálva egy lánccal.
Adnék pár támpontot, hogy mi az a szint az egyes típusoknál, ami már tényleg megbízható és jól használható. Nem feltétlenül kell ez, de én az egyes típusoknál ez alá a szint alá nem mennék, vagy legfeljebb a közelében maradnék. Ez igaz a zárra is.
Sodrony: felejtős, kivéve kombinálva mással, illetve kiegészítőkhöz (pl. sisak).
Hajtogathatós: Abus Bordo 6000 sorozat, mert minden más túl gyenge a pántoknál. Mehetsz kicsivel ez alá is, de nézz utána, és semmiképp se az olcsót vedd, mert van, amit egy befeszített vastagabb csavarhúzóval szét lehet törni.
Lánc: hosszú távra legjobb a 11mm feletti rombuszos alakú edzett acél láncszem, de 8-9mm felett már elég masszívak. Vagy kulcsos zárja legyen, vagy egy jobb lakat a végén, de semmiképp se számzár. Figyelj rá, hogy a becsatlakozó része ne valami olcsó műanyag vagy lemez legyen, mert akkor ott törhető. Hátránya, hogy a masszív lánc nehéz cipelni.
U lakat: 13mm vastagság feletti edzett acél pánt, és nagyon fontos, hogy a becsatlakozás a végén ne legyen elfordítható, mert akkor kétszer kell vágnia flexszel, hogy kinyissa a pántot, vagyis dupla annyi idő. Az se mindegy, hogy maga a zár milyen, illetve védhető-e eső ellen pl lezáróval. A lakat hátránya, hogy vagy bazinagyot veszel, amivel a kereket is be tudod fogni, vagy egy kisebb könnyebbet, amivel csak a vázat fogod meg, cserébe jobban szállítható. Kombinálható sodronnyal a kerekekhez.
Én végül egy kevésbé márkás 8mm anyagvastagságú lakatos láncot vettem, de az is majdnem 10e forint volt akciósan. A lakatot tetszőlegesen cserélhetem, így nem függök a gyártótól, és a 120 cm akár több bringa egybezárását is lehetővé teszi. De így is másfél kiló a lánc, viszont ez nem tud elromlani. Aztán jött szembe szintén nagy akcióban (15e) egy Kryptonite Evolution Mini 7 U lakat plusz sodronnyal, így lecsaptam rá. Ha valahol le kellene majd zárnom a bringát, ezt viszem magammal, bár ez is 1.5 kg, de kompakt, és biztos védelmet ad. Ja meg asszony hozott egy Aldis akciós láncot kulcsos lakattal (kb 5e Ft), azt használom lent a bringához, és amúgy még az a legkomolyabb a többiekéhez hasonlítva.
Bocs, ha hosszúra nyúlt, elég alaposan utánanéztem annó. És hallgass a topikgazdára, a bringa árának minimum 10-15%-a a védelem! Ne ezen spórolj!
Új hozzászólás Aktív témák
Állásajánlatok
Cég: HC Pointer Kft.
Város: Pécs
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest