-
GAMEPOD.hu
Ez a KOMOLY kávé topik. Kérjük, olvasd el az alábbi téma összefoglalót!
Új hozzászólás Aktív témák
-
HÁZIGAZDA
válasz soldier2 #35966 üzenetére
végülis vakon is képes ugyanarra a pavoni, inkább a használója veszti el hamarabb a türelmét... (jelen! )
annyiban legyőztetek a karos-mániátokkal, hogy ha lenne egy olyan gép, ahol a hőfokot pid-del állítom (vagy legalább fokra pontosan mérem és nem kell a fejet külön lengetni, mint az e61-nél), a csapolás alatti nyomást meg mutatja manométer, a vízterítés ezen felül parádés, akkor arra csorogna a nyál.
ne csüggedj, ha egy kapu bezáródik: máshol nyílik egy új. sérvkapu.
-
rallypix
csendes tag
Teljesen kezdőként, de én is úgy gondolom, hogy ahhoz, hogy reprodukálható és persze jó legyen a végeredmény, legalább egy fejhőmérő kell hozzá. Ha jól sikerül belőni a hőmérsékletet, akkor meg kell, hogy bírkózzon az újhullámos kávékkal is.
Tegnap reggel rohanva próbáltam vele egy ajándékba kapott újhullámos kávét készíteni (Sweet Bloom Roasters-Columbia). Citromlé lett belőle, mivel nem vártam eleget, és a fejet sem melegítettem elő. Holnap reggel újrapróbálom, több odafigyeléssel, meg türelemmel. -
Kávé Kálmán
tag
Még egy adalék a témához. Másfél hétig nálam vendégeskedett a Rocket R60V. Mivel 4 hete krónikus náthával küzdök így az ízekre nem nagyon tudtam figyelni. De mivel múlt hétfőn kóstolásban nálam sokkal jártasabb fanatikusok jöttek ki, ezért kértem a forgalmazót, hogy hagy maradjon még 1-2 napot a gép. Összekóstoltattam a Cremina és a csúcsrakéta eszpresszóit, azonos nyomásprofil, azonos (amennyire ez lehetséges) hőmérséklet, azonos kávé (közepes pörkölés), őrleményfinomság és - mennyiség (18,5g), valamint azonos shot volumen (38-40g) mellett. Az extrakció ideje is csak marginálisan tért el egymástól. Sajnos nem vakteszt volt. Ez lehetne a következő lépcső. A Cremina shot-ot sokkal teltebbnek, intenzívebbnek ítélték meg.
Ezzel nem a két gépet minősítették természetesen, mindössze annyi állapítható meg, hogy adott paraméterek mellett a Cremina optimumához voltunk közelebb, ami persze nem csoda, hiszen 3 éve csak azt használom, a Rocket meg túl azon, hogy csont új modell és kevés vele a tapasztalat, nálam is még csak egy hete időzött. Az alapvető különbség a kávépárna dimenziója volt. Azt nem gondolom, hogy kiérezhető lenne, hogy a Rocket nyomásprofil-lépcsőkre programozható, míg a Cremina úgymond fokozatmentes.
Új hozzászólás Aktív témák
A topikban szabad hirdetni ezen szabályokkal.
- ASUS routerek
- BestBuy topik
- Anime filmek és sorozatok
- World of Tanks - MMO
- Mibe tegyem a megtakarításaimat?
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Eredeti játékok OFF topik
- Azonnali alaplapos kérdések órája
- Kvantumpontos OLED monitorokkal bővült az ASUS ROG-os portfóliója
- PlayStation 5
- További aktív témák...
Állásajánlatok