Hirdetés
-
GAMEPOD.hu
Ez a KOMOLY kávé topik. Kérjük, olvasd el az alábbi téma összefoglalót!
Új hozzászólás Aktív témák
-
adp
őstag
Nem vagom mar. Talan '15os Azota ittam par palackkal masbol Ezt is ugy kerestem vissza egy messenger beszelgetesbol.
Szoval nekem az ujvilagi borok ehhez kepest sokkal jobban bejonnek.Ar ertekbem volt csak 'fos'. Persze nem volt rossz, vagy ihatatlan viszont en max egy ezrest adnek erte. Multkor az aldiban vettem egy del afrikai savinon-t. Volt vagy ezer ft, de az jobban bejott[ Szerkesztve ]
-
Deadzone41
őstag
Szerintem jó közelítés lenne az objektivitás felé az, ha valaki csinálna olyan daráló összevetéseket, ahol az a cél, hogy megtalálni adott darálóval azt a legnagyobb tds-ű italt, ahol nem jönnek elő a túloldottság bántó ízjegyei x kávéval. Így amelyik örlő nagyobb tds-t tud, az talán objektíve is jobb, legalábbis ez ad valami kézzel foghatót. Perger ilyesmit csinált annó az EK-val, és egyébb darálókkal, nekem az szimpatikus teszt volt.
-
adp
őstag
Mondjuk zenében a technot kedvelem Viccet félretéve, borban nem akarok, vagyis inkább nem merek úgy elmélyedni mint a kávéban. Mert gyanítom, hogy a gatyám is rámenne. Mert amíg kávéban veszek valamit 3-ért beteszem fagyiba, eliszogatom 1-2 hét alatt, addig ha leülünk kártyázni, vagy dumálni stb. a bor elfogy 20 perc alatt jobb esetben 1 max 2 vacsi alatt megisszuk párommal.
szerk: Viszont múltkor ittam egy olyan fos tokaji furmintot pedig volt vagy 3.5-4e. mondjuk a tokajit még nem is ittam jót.
[ Szerkesztve ]
-
adp
őstag
van is még nekik, csak oldalt, sztem mentes lehet benne. Igazából tök mindegy, most még nem fogok költeni úgysem ezer eurokat darálóra.
Nem tudom mire gondolsz de mondjuk ez az ár azért nekem igencsak lélektani borban. nem vagyok egy nagy hozzáértő. Inkább 1-2e ft körülieket iszom
[ Szerkesztve ]
-
Bazsee71
őstag
-
adp
őstag
Egyetértek ezzel amit írsz. Csak mondjuk az sem mindegy honnan jön az infó. Egy home barista forumról vagy Jeremy Challender-től. Mert egy HB-n több a hülyeség mint a valóság
simi.esp.28: azért a Lidos dolog hihető. Van aki ezzel készül versenyekre meg VB-re
[ Szerkesztve ]
-
adp
őstag
ha tudsz sm95-öt ne tartsd magadba én már jó ideje keresek ebay, magyar oldalak stb de sehol semmi. ebaeyen most van 2 amcsi szakadék darab. Már bánom, hogy nem vettem meg decemberbe fragolától, csak akkor kari előtt nem igen volt rá keret.
Elvileg a Zm nem olyan jó filterre mint az EK, viszont presszóra jobb. Többet presszózok mint filterezek, és tuti jobb azért filterre mint egy vario vagy baratza szóval nekem így nagyon kéne egy sm95 zm késsel.
Bár azt nem tudom, hogy mennyit számít a kés helyzete. De ha csak 10-20%-kal szarabb mint a ZM-nél még akkor is jobb mint bármi fél milla alatt[ Szerkesztve ]
-
-
Bazsee71
őstag
-
soldier2
őstag
"a fejbojler, gőzbojler, ilyesmi elvileg ugyanaz, nem" - gőzöm nincs. Bár az, hogy ugyanazt a lehetetlen kosárméretet használja sejtet valamit Arról lehet valamit tudni, hogy miért használnak kisebb kosarat mint a többség?
Van úgy, hogy bizonyos aktákat ki kell nyomtatni. A https://fundaforest.eu/hu oldal meglátogatása csökkenti a környezetterhelést. Köszönjük, hogy kattintott!
-
Csápájev
őstag
Nekem a coffee festivalon kóstolt CM sem ízlett, bár adp azt mondta,hogy amit korábban más készített neki ugyan ebből a kávéból,az sokkal finomabb volt.
Ilyenkor azért felmerül bennem a kérdés,hogy ha a legjobb kávék a legjobb masinákkal, hozzáértő elkészítés mellett (mert azt gondolom a kislány is értett hozzá,aki csinálta, nem volt ügyetlen) sem feltétlenül lesznek jók,akkor ennek az egész világos pörkölésnek presszó vonalon van értelme?Kávétársaságot kóstoltam, ott az előre palackozott Cold Brew egész finom volt yirgából, csak egy fél literes üveg 2ezer valamennyi és nem is tudom pontosan mire szánják... Egy üvegtől garantált az infarktus.
Double B eszpresszója szerintem rendben volt,még akkor is,ha a brazil kávék nem a kedvenceim, előjött a gyümölcs vonal.
Az Awaken nekem nem jött be.
Amit nem értek,hogy pl ásványvíz nem volt sehol kirakva, awakennél kis tejjel is megkóstoltam volna,na az nem volt nekik.
Felmerült bennem a kérdés,hogy miért nem kérnek a Cserpestől vagy legvégső esetben miért nem mennek ki és vesznek bárhol,de inkább nem szóltam,ezeket csak szimplán nem értem.
BWT-s kislánytól előttem kérdezték,hogy miben más ez,mint a sima csapvíz,azt mondta ilyet tőle ne kérdezzenek.[ Szerkesztve ]
-
-
ronin s8
senior tag
Én a saját szakmámban járva azt látom, hogy a németeknél simán elmegy az 50 éves divat (mint ahogy a német nőknek bőven elég a zsák fazon), de a cucc általában megbízható, és alapjában véve korrektek.
El kell dönteni, mi a fontos...
(Persze nem ismerem ezt a darálót.)"Spongyabob a víz alatt is tud grillezni."
-
ronin s8
senior tag
Ez nem szánalmas, ez a német módi. Háttere az, hogy Te qrvára kib...ottul át fogod utalni a pénzt, ha meg akarod kapni a cuccot. Ők meg 1000 %, hogy elküldik Neked. Ez az oldschool. Vagyis az, hogy az üzlet alapja a bizalom. Ha valaki nem érti, akkor nincs üzlet...
[ Szerkesztve ]
"Spongyabob a víz alatt is tud grillezni."
-
Bazsee71
őstag
Nálam az egy picit segített, hogy elkezdtem felfelé menni a hővel, de igazából csak annyit értem el vele, hogy nem lett brutál savas. Egyébként elkönyveltem teljes kudarcnak, gyümölcsökből nekem semmi nem jött, igazából élvezhetőt alig sikerül belőle húznom, nem hogy jót. Illetve ez volt az a kávé, ahol a Reneka helyett a csomag vége felé a Stradával próbálkoztam, talán egy fokkal az itt jobb volt (a testtel jött még egy kis íz a savak mellé). Egy szó, mint száz, nem találtunk egymásra, és be kell vallanom, hogy örültem, mikor elfogyott...ilyenkor bánom kicsit, hogy 200 km-re van Bp, mert tuti elmentem volna egy jó kávézóba megkóstolni.
Gitchathaini járt még nálam, ott a savak mellett visszafogottan, a háttérben feltűntek a gyümölcsök, de abból sem tudtam kihozni amit szerettem volna. Ez, ahogy nálam a többi kávé is, jobban szerepelt a Renekával.
Szerk.: Darálóban vagy 2x nekifutottam, hogy adjanak valami tippet a Danny Morenora, de sajnos semmi válasz nem érkezett.
[ Szerkesztve ]
-
soldier2
őstag
Mondhatni klasszikus történet, csak az lep meg, hogy téged meglep . Mivel többször (mindig) ez volt a nagyon világos pörkölésű kávékkal, elkezdtem nézelődni alternatív tárolási ötlet után, és mivel a Lyn weber féle bean cellar eszelősen túlárazott, ezért tovább keresve találtam rá a mézes üvegekre, amik azóta többek kedvencévé váltak. Majd jött a fagyasztás, ami rátesz erre egy lapáttal, főleg, ha adagonként történik (simán mézes üvegbe tárolva is elvan pár hetet, nem kell fagyasztani, persze lefagyasztva tovább bírja).
Van úgy, hogy bizonyos aktákat ki kell nyomtatni. A https://fundaforest.eu/hu oldal meglátogatása csökkenti a környezetterhelést. Köszönjük, hogy kattintott!
-
adp
őstag
Nalam a gb classal lehet ugy jatszani, hogy csak felig nyomom be hogy nem kattan be a gomb, igy ha ovatosan engedem el nem kapcsol be a haromjaratu, igy szoktam kiserletezgetni az eloaztatassal 2-3 rainditassal majd teljesen benyomom. De nekem is kell a nyomasszabalyzos dolog
[ Szerkesztve ]
-
HÁZIGAZDA
jelentem, megtaláltam az almát (legyen tényleg egy piros, erősen savgyűjtő, de érett, édes fajta) az ízben, nagyon is (a paradicsomosság helyébe jött az új beállításokkal). klassz kávé ez, sajnos ilyet nem tudok itthon pörkölni...
...legalább volt értelme ötbillió forintot költeni az eszközparkra
ne csüggedj, ha egy kapu bezáródik: máshol nyílik egy új. sérvkapu.
-
-
meander
tag
-
Bazsee71
őstag
CoffeeGeek-en meg erre akadtam, ott a kérdező a Bialettitől ezt a választ kapta:
One thing you can do is fill up the bottom container with water and put about 3 tablespoons of baking soda in it and bring almost to a boil and turn fire off and stir the soda and let sit for about 30-45 min or so. This will loosen the mold and any corrosion or hard water deposits. You can brush if needed. To keep these aluminum pots lasting for years you need to rinse after use and towel dry. I store mine apart so no condensation stays in the pot because they will mold. Take the filter plate and gasket out and you can also soak the filter plate and the coffee funnel in the same mixture in a large sauce pan. If the top needs the same treatment just make a paste of soda & water and spread it on the inside and under the upper chamber where the tube goes up and after it soaks use a tooth brush to clean the tube and around the threads. Let me know if this helps, it works quite well unless the pot is to far gone. The pot will normally get some pitting and discolor from the coffee but that is fine. Just if it gets the crusty stuff and water deposits you need to clean like this. Hope this helps.Szóval lehet egy próbát tenni a szódabikarbónával is.
-
SierraFox
tag
-
kozsy18
tag
Lehet bennem van a hiba, de nem tudok azonosulni ilyen összegért kínált kézi kurblival (talán már a Lidoknál is drágább?).
Szívesebben váltanék motoros dologra , ha már 70-80 ezer környékén kell téblábolni és nem ragaszkodom az új berendezéshez sem."Egy tehén sokszor ad tejet, de marhapörköltet csak egyszer..."
-
Bazsee71
őstag
Jártam ma a Danettinél, hoztam is egy TT 8020-ast, illetve egy guatemalait. Volt szerencsém éppen pörkölés közben érkezni, kaptam is egyből egy 1 órás adagból kóstolót. Egy új etióp kávé, a nevét meg sem jegyeztem, de meglepő módon még így frissen is egy testes, gyümölcsös ital lett a végeredmény, még biztosan visszatérek rá. Sefcsik Tamással (Block Coffee Room) egyből sikerült elbeszélgetni, nagyon lelkes, mutatott egy burundit, ami még zölden is gyümölcsös illatot árasztott (persze a többi zöldhöz mérten).
Elmondta, hogy a 8020-as egy igazán olaszos blend, míg a 7030-ast kicsit világosabbra vették, illetve a későbbiekben tendálnak majd a világosabb pörkölés irányába.Remélem hétvégére megérkezik a GC, és akkor beszámolok majd az első tapasztalatokról. Az viszont biztos, hogy PY Aricha kell még. A napokban Aramoval etettem a Brikkát, és még így elkészítve is ott van az a jellegzetes íz.
[ Szerkesztve ]
-
mdav88
aktív tag
Kb két-három havonta sikerül meglátogatnom őket. Most szerencsés időben mentem, és tudtunk kicsit beszélgetni is. Szerencsés helyzetben vagyok, mert a munkám során járom az egész országot (nem vándorcirkusz ) és körbe tudom kóstolni az országot
A géppark, hát igen... ilyennel öröm a munka.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
A topikban szabad hirdetni ezen szabályokkal.
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Axon Labs Kft.
Város: Budapest