Hirdetés
- PlayStation 5
- EA Sports WRC '23
- EAFC 25
- Path of Exile 2
- Call of Duty: Black Ops 6
- Akciófigyelő: PlayStation "Januári" leárazások
- S.T.A.L.K.E.R. 2: Heart of Chornobyl
- Limitált ideig ingyen játszható a Diablo IV
- Forza sorozat (Horizon/Motorsport)
- Elindult a Test Drive Unlimited Solar Crown második szezonja
-
GAMEPOD.hu
Ez a KOMOLY kávé topik. Kérjük, olvasd el az alábbi téma összefoglalót!
Új hozzászólás Aktív témák
-
von toth
tag
Kerepesi út környékén hol lehet valami normális szemes kávét venni?
-
Bazsee71
őstag
válasz mrhero #48588 üzenetére
Ez beállítás, a kalibrálás egészen más.
Nem várhatod el, hogy akármelyik fórumba ha betoppansz, akkor az általad ismeretlen elnevezéseket majd sok szótagos jelzőkombinációkkal helyettesítsék. Itt a maroktamper nevet kapta, szerintem logikusan. Majd használják, és elterjed.
-
gpbenedek
csendes tag
válasz Atomaxx #48587 üzenetére
En simi lelkisegelye es fragola kepes leirasanak segitsegevel magam rezcsoveztem es pideltem a GC-met: jelentem 2 napja korlatozott tesztuzemben cool. Pont olyan szettel, mint amit linkeltel: rex, k elem, ssr. A csomagban talalhato hoelemhez fel kell furni az eredeti termosztat helyet, (M4->M6) de az sem atomfizika. Jah, es az oktober 27-en megrendelt pidem meg mindig nem ert ide, ugy kellett osszevadasznom. 1hete sirvavinnyogva orultem volna egy ilyen szettnek a szomszed keruletben szoval en rexelnek.
-
mrhero
tag
válasz meander #48591 üzenetére
beszélnek róla...
értik egymást..Ugynerről vakerálok én is.
Csak az érti, hogy miről van szó, aki itt van egy ideje és olvassa a fórumot, de aki először látja, olvassa nem tudja mi az. Vagy csak az olyan hülyék mint én.. Az utóbbi pár héten többen is rákérdeztek, hogy mi az. Nem leszek itt a kávé terminológia Kazinczyja és nem is akarok az lenni. Vagy valaki ott áll a hátad mögött pisztolyt tartva a fejedhez, hogy le ne írd még1x a maroktamper szót? Csak egy felvetés volt, peace. Részemről zárom a témát.
[ Szerkesztve ]
-
meander
tag
válasz mrhero #48590 üzenetére
Az, hogy kb. két hónapja téma ez a fórumon, mindenki marok tampernak hívja és beszélget róla (értsd, értik egymást). Most meg kiderül, hogy át kéne nevezni peremes kalibrálható tampernak (milyen egyszerű kifejezés). Mi lenne ha az új olvasók visszaolvasnának, mint ahogyan az általánosan elfogadott a fórumokon. Ez utóbbi pedig akkor az én javaslatom.
-
mrhero
tag
válasz Bazsee71 #48555 üzenetére
Anya meglazít, magasság beállít, anya megfeszít. Mi ez ha nem kalibrálás? Vagy ha nem így műkdnek ezek, akkor valamit félreértettem, nem volt még ilyen a markomban
Nem láttam még senkit a fogai közé szorított tamperrel tömöríteni, az én értelmezésemben minden tamper maroktamper ezért sem értettem anno amikor itt emlegettétek. Meg az utóbbi hetekben legalább még hárman kérdezték mi is az pontosan. Felőlem hívhatjátok akár papagájtojás keltetőnek is, csak az újabb olvasók dolgát szerettem volna megkönnyíteni, de aki mostantól használja a keresőt, fog elég referenciát találni.
[ Szerkesztve ]
-
mester6
tag
-
Casto
csendes tag
Ez nekem új! Tényleg a Lelit gyártja a quickmillt is?
-
handrash
őstag
A PID-es gépeket is elő kell melegíteni?
Biztonságot? ---> http://www.athsecurity.hu/
-
Atomaxx
újonc
Sziasztok,
Egy GC PID-elésének szeretnék nekifogni és szeretnék Tőletek segítséget kérni abban, hogy milyen PID-et válasszak.
A két opció amiben gondolkodom:
http://www.jofogas.hu/budapest/PID_homerseklet_hofok_szabalyzo_termosztat_digitalis_REX_C100_REX_C100_59440959.htm?first=1illetve az e-bay ről egy sestos, mondjuk ez:
http://www.ebay.de/itm/D1S-VR-220-Sestos-Digital-Pid-Temperature-Controller-temp-heating-cooling-heat-/222308473327?var=&hash=item33c29e19ef:m:mizVy9X7j3kpUj3Fdi2CzjgA REX hamarabb ideér, de ha annyival jobb a sestos akkor inkább várok.
Előre is nagyon köszönöm![ Módosította: radi8tor ]
Akos
-
adp
őstag
-
HÁZIGAZDA
válasz adriankoooo #48561 üzenetére
egy mozdulat áttekerni, épp ezért írtam, hogy vicc az az imbuszkulcsos izé a kínain, az úgy home usereknek használhatatlan.
ne csüggedj, ha egy kapu bezáródik: máshol nyílik egy új. sérvkapu.
-
adriankoooo
senior tag
Tényleg jó buli lehet ez a marektamper, de én naponta más KV-t készítek (most hogy fagyasztok) és mindig újra beállítani fáradságos lehet. Egy KV házban viszont nem tudok jobbat elképzelni. Mostanság még a K6-ot sem szoktam piszkálni, így esik hogy valami 25g lesz, valamelyik 30g. Élvezem ahogy jön és kész.
Egyelőre maradok a finom ConceptArtos rugós tamperomnál, eddig ez volt a legjobb befektetésem.
Egy eloszlató jó lenne, de csak ha kiváltja a WDT-t.
-
levytee
csendes tag
Én az elegyengetéses cuccot már nem venném meg mégegyszer (bocs. keresztapper,a cucc jó,csak a minek kérdés maradt bennem), mert a wdt csak kell, onnantól meg már nem sok elegyengetni a tamper előtt. De ezek után én félek,h a maroktaperozás is csak egy fölös kiadásom lenne. Persze akinek ez jó,azzal az öröm legyen vele.A filter papír amit áldok,lehet másnak ez fölösleges.
levytee
-
GAgyiXyXy
aktív tag
Azon a belinkelt videón is jól látszik, hogy az összes tömörítése jobbra hordott a srácnak, pedig neki minden eszköze megvolt hozzá... és a nyittot szűrőn még sem volt gond egyiknél sem.
Tényleg, mit hablatyolt srác? Nem igazán értettem."Syd Wichowsky szegedi szabadságharcos, aki a Szovjetúnióba emigrált"
-
-
And06
aktív tag
kőbalta a sima tamper, lol ...
amúgy ennyi! ezek nélkül a játékszerek nélkül is lehet jó ereményt elérni. az olaszok még kőbalta tampert sem használnak sokszor
részemről vannak segédeszközök amik nagyon hasznosak (pl a tölcsér az LM szimplához), és vannak amik nélkül meg lehet lenni, a pörgettyü az utóbbi kategóriába tartozik. -
mrhero
tag
Nem tudom kitől jön a maroktamper kifejezés, de nem túl egyértelmű és az egyszerű halandó, aki először jár erre biztos nem fogja tudni. szvsz peremes, kalibrálható, peremes kalibrálható tamper vagy valami hasonló kifejezőbb lenne.
-
HÁZIGAZDA
nézd, ha te tényleg képes vagy tökéletesen vízszintesen tömöríteni minden alkalommal, akkor tényleg fölösleges neked ez a kütyü
úgy amúgy, a többi halandónak egyszerű a recept:
- kell egy jó minőségű őrleményt előállító daráló (pontos és jó a késprofil)
- a kijött őrleményt tömörítés előtt tökéletesen síkba kell hozni (kőbaltás módszer rá a wdt, jobb egy oszlató)
- a sík őrleményt tökéletesen síkba kell tömöríteni (kőbaltás módszer a tamper, jobb egy maroktampi)
- kell egy kávégép, ami ezekután szépen vízterít, nem csapja szét a pogácsátennyi, a többi vudut meghagyjuk a természetgyógyászoknak, oké?
egyébként, ami az oszlatót illeti: szeretnék kérni egy olyan szűrőmagasítót, amiben van keresztben egy "élére állított penge". így darálás után csak megforgatom és kész.
[ Szerkesztve ]
-
-
And06
aktív tag
-
HÁZIGAZDA
ez egy elég nagy tévedés. vagy én vagyok extra béna, hogy 5 év után is elég nagy a szórás és ritkán sikerül tényleg tökéletesre. meg az a jópár kávézó is béna személyzettel bírhat, aki rendelt belőle.
a wdt helyett pedig tökéletesen elég, ha az őrlemény sík (amit persze nehéz elérni).
-
And06
aktív tag
nekem valahogy sosem volt igényem ilyen csoda-tamperekre. viszonylag hamar megtanul az ember jól tamperelni, aztán meg már felesleges. az eloszlató cuccokban lehet ráció, de az az igazság, hogy én a habverőt is hanyagolom. WDT hústűvel nekem teljesen jó eredményt ad, és pénzbe sem kerül ...
-
Surda-
őstag
válasz adriankoooo #48545 üzenetére
A marok részt tudod tekergetni, fel,le. És igen,minden kávénál újra kell kalibrálni.
"Ha kicsi a tét, a kedvem sötét!"
-
mdav88
aktív tag
válasz adriankoooo #48545 üzenetére
3 rész:
-Tamper
-Anya1
-Anya2A két anya összekontrázása fixál, és alkotja a markolatot, a tamper pedig a menetes szár, amin jár a két anya. nagy vonalakban.
A 13kg-s szabály után könnyű hozzáállítani a magasságot.
[ Szerkesztve ]
-
Fkris
őstag
Sziasztok!
Ezt (Saeco HD8423/19) az akciót néztük a családdal, egy kávépárnás gépet váltana, többet nem igazán tudnánk rá áldozni.
Kávédaráló jönne mellé(ebből is kéne tanács, hogy milyet?), esetleg tejhabosító.
Darálóra a Mini mill-t olvastam az előző hozzászólásokban, ez akkor az ajánlott kategória?Még ma kéne megrendelni, ha ez egy jó gép, mert most 5 év gari van rá.
Ha másik gép a jó, akkor melyik?Köszönöm a gyors segítséget!
"...on the Fields of Trenzalore, at the fall of the Eleventh, when no living creature can speak falsely or fail to answer, a question will be asked — a question that must never ever be answered...
-
HÁZIGAZDA
válasz weinmaker #48537 üzenetére
nem írom le mégegyszer, amit írtam, read again...
(igen gyakran kell a magasságot állítani, finomhangolni. képzelj el egy darálót, ahol imbuszkulccsal kell rögzíteni a beállítást...)
[ Szerkesztve ]
-
HÁZIGAZDA
válasz Gravity1234 #48531 üzenetére
kihagytál pár napot, fragola elvtárs megcsinálta, árulta is már, én meg például már használom is hetek óta
(és például a magasság állítása sokkal kényelmesebb az övén, nem ez az imbuszkulcsos rettenet, egyszerűen két "anya" a marokrész, azokat összeszorítva rögzíted az aktuális magasságot, csak csavarni kell a tetejét, semmi extra szerszámot nem igényel)
[ Szerkesztve ]
-
Bazsee71
őstag
Keressétek Keresztapper fórumtársat, igen jó irányba indulva gondolta tovább az őrlemény egyengetőt, minimalizálta az azonnal tömörítő lapos felületeket. Nyúzom egy ideje, nem szívesen válnék meg tőle.
-
Surda-
őstag
válasz Gravity1234 #48533 üzenetére
Fragola forumtárs is árul ilyet.
"Ha kicsi a tét, a kedvem sötét!"
-
weinmaker
őstag
válasz Gravity1234 #48531 üzenetére
Mondjuk az eredeti szerintem vicc ár, mikor szettben 300 ojrót elkérnek érte
Szerencsére van alternatíva, és Nicsak Holcsüng barátainktól töredék áron beszerezheted.Www. Kavekorzo.hu - Gyanús vagy nekem, mint a krematórium büféjében a hamubasült pogácsa!
-
Gravity1234
tag
válasz weinmaker #48530 üzenetére
Koszi sracok.
Szerintem marha jo. Mennyit volt/van rola szo, hogy mi a "megfelelo" tampereles es ez nekem ugy tunik hogy nagyon egyszeruen a magassag allitasaval megoldja hogy milyen mertekben tudod benyomni egyatalan a tampert a szurobe es kvazi garantalja a mindig ugyanolyan tomotirest.
en most lattam eloszor, de fura hogy sehol nem jott elo.Olympus OMD-EM5 + Mzuiko 12-40 Pro 2,8
-
weinmaker
őstag
válasz Gravity1234 #48527 üzenetére
Kis kínaiak már leutánozták ezt is
[link]
és még egy: [link]
Itt pedig egy lefolyás nyitott szűrős karral: [link][ Szerkesztve ]
Www. Kavekorzo.hu - Gyanús vagy nekem, mint a krematórium büféjében a hamubasült pogácsa!
-
verti1
tag
Mahlgut buzzer és dozer.
-
mdav88
aktív tag
Ocd avagy maroktamper.
-
Gravity1234
tag
Hmmm ez milyen tomorito amit hasznal a nemet csaj az elejen? (3.15-tol)
Olympus OMD-EM5 + Mzuiko 12-40 Pro 2,8
-
Mittu88
senior tag
Sziasztok!
Bialetti Brikkával kapcsolatban kérem a segítségeteket. Tudja valaki, hogy kb. hány bar nyomásnál ereszt a szelep benne?
Illetve így karácsony előtt/után nem szokott valahol akciós áron lenni? Nem akarok skótkodni, egyszerűen nem sürgős a vétel, úgyhogy ha a közeljövőben várhatóan olcsóbban is meg lehet venni, akkor kivárom.
Más: tescoban vásárolható Frei Café termékekről mi a véleményetek? Érdemes venni?
-
mgy
senior tag
Köszönöm a gyors válaszokat üvegcse-ügyben!
-
HÁZIGAZDA
válasz rallypix #48517 üzenetére
a kávé ízében nem valószínű, hogy különbség lenne, ami mégis, az a később bevezetett 51 mm-es szűrő miatt lehet inkább és biztosan nem a fej rögzítési módja miatt. viszont az a csavaros megoldás egyszerűen gyenge, ahogy a kupak is (az enyém is fém-bakelit, mert a foggantyúja bakelit, de később, ha jól tudom, maga a menetes rész is műanyag lett).
én, ha már retróznék, minél régebbi gépet akarnék. azokat úgy is kevesebbre tartják. az egyetlen hátulütő, ami mondjuk elég nagy hátulütő, a régi felsőszűrő a pavoninál, azt csak spéci szerszámmal lehet cserélni, dugattyút kiszerelni.
-
soldier2
őstag
Teljesen véletlenül nem fogyott el a koffeinmentes kv két hónap után sem volt rossz. Biztosan veszített valamennyit, de iható maradt.
Van úgy, hogy bizonyos aktákat ki kell nyomtatni. A https://fundaforest.eu/hu oldal meglátogatása csökkenti a környezetterhelést. Köszönjük, hogy kattintott!
-
rallypix
csendes tag
válasz neumanki #48484 üzenetére
A feleségem akarja eladni, nem én... Fontos a családi béke.
Amúgy nincs időm reggelente ezzel készíteni a kávét ezért már több hónapja nem használom, így engedtem a nyomásnak.
Pre-millenium modellt vegyél, és az se riasszon el, ha fel kell újítani. Egyszerű, mint a faék, és alkatrész is olcsó hozzá.
Persze igaz a Pavonikra a "régen minden jobb volt", de nem hinném, hogy a kávé ízében sok különbség lenne egy Parci által említett korai darab, vagy akár az enyém között. A tartósság (vagy az állapot megőrzése) is inkább attól függ, hogy mennyire figyelsz rá, hogyan tartod karban. Ha pl. valamelyiknek lerobban a kupakja, ott már más bajok vannak, nem az, hogy az egyik bakelit/fém, a másik meg full fém. Ha működik a biztonsági szelep, ilyen nem történhet szerintem. -
vmicza
csendes tag
Sziasztok! Van itt a fórumon valaki, vagy tudtok-e ajánlani valakit, vagy valami céget aki tud segíteni kávégép felújítással? Budapesten vagy környékén.
2 karos Cimbali gépet kellene szétszedni, vázát újrafesteni, összes tömítést kicserélni, vízkőteleníteni, lehet még fűtőrelé és egyéb alkatrészt cserélni (ami közben kiderül). -
jolti
senior tag
válasz Surda- #48497 üzenetére
Ez nem is szőkült, jól nézett ki. Kicsit talán ugrabugrált. Az, hogy világosodik a vége felé az természetes, de ez még nem a szőkülés volt.
Mivel csináltad a videót, mert nagyon jó minőségű! Én nem birok egy becsületes videót csinálni a telómmal. ( M4 Aqva ) Kinti felvételeknél még nincs is gond, de bent egyszerűen semmire való. Nyilván nem várok el tőle egy imex felvételt, de azért ennél többet. Ráadásul állandóan fókuszál, nem találja el a helyes fókusztávot, sem a helyes színbeállítást.
-
GAgyiXyXy
aktív tag
válasz fragola.6035 #48491 üzenetére
Köszi.
Múlt héten tőled vettem át a silviát Ballószögön?"Syd Wichowsky szegedi szabadságharcos, aki a Szovjetúnióba emigrált"
-
verti1
tag
30,47,60 ml-es mézes üvegek könnyen beszerezhetőek. Fagyasztott kontra szekrény ügyben én nem tudok nyilatkozni, mert nálunk sincs hely a fagyóban. Viszont 250-es szelepes zacsi kontra üvegekben tárolás között ég és föld a különbség. Zacsiból ahogy fogyott három nap után elkezdett hanyatlani nekem. Üvegekben mindegyik ugyan olyan. Csak ajánlani tudom.
[ Szerkesztve ]
-
mgy
senior tag
Kicsit le vagyok maradva olvasásban, egyszerűbb kérdezni, elnézést!
A 60 forintos mézes üveg vált be, azt használjátok, ugye?
Nálunk a konyhában nem nagyon van hely a fagyiban, tapasztalataitok szerint jelentős különbség van a porciózott szekrényben, illetve fagyasztva tárol kávé között?
Kösz előre a válaszokat! -
soldier2
őstag
válasz Surda- #48497 üzenetére
Próbálj a mennyiséggel játszani. A Csasino Mocca kávék nem szeretik ha túl sokat teszel belőlük, inkább vedd finomabbra, és tegyél 1g-al kesebbet, aztán meglátod merre mozdulj tovább.
Van úgy, hogy bizonyos aktákat ki kell nyomtatni. A https://fundaforest.eu/hu oldal meglátogatása csökkenti a környezetterhelést. Köszönjük, hogy kattintott!
-
adp
őstag
válasz Surda- #48499 üzenetére
milyen szűrőt használsz? én a videó alapján finomítanék az őrleményen és egy picit kevesebbet tennék bele, nem kéne megégni attól mert hosszabb. attól is lehet amúgy égett íze, hogy nagyon sokat teszel bele. casmonál én 16g-nél többet nem teszek bele. Úgy kell belőni a darálót hogy kb meglegyen a 30mp és a 15 +- 0.5g, az hogy hamar szőkül nem baj, szerintem csak hozzászoktál a sötétebb pöris lefolyásokhoz
[ Szerkesztve ]
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
A topikban szabad hirdetni ezen szabályokkal.
- PlayStation 5
- Logitech Z906
- Audi, Cupra, Seat, Skoda, Volkswagen topik
- Mibe tegyem a megtakarításaimat?
- Spórolós topik
- Allegro vélemények - tapasztalatok
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Kávé kezdőknek - amatőr koffeinisták anonim klubja
- DIGI Mobil
- Mikrotik routerek
- További aktív témák...
Állásajánlatok