-
GAMEPOD.hu
Ez a KOMOLY kávé topik. Kérjük, olvasd el az alábbi téma összefoglalót!
Új hozzászólás Aktív témák
-
qvik27
tag
válasz WarLock07222 #115243 üzenetére
Valójában kb. pont így értem a "nem feltétlenül triviálist". (-->"K..ra nem az.")
(Bár nyilván léteznek mórickás esetek, ahol nem annyira bonyi dolgok is járhatnak sikerrel.)10 féle ember létezik: aki érti a digitális világot és aki nem.
-
Ludovicus
aktív tag
válasz Zen42 #115200 üzenetére
Igen, ez is okozhatta, mert nem csináltam autotune-t. Az én elméletem az volt, hogy a belső sor a rajta levő plusz két réteg miatt pár fokkal a kazánban levő víz hőfoka fölé melegedett és mikor megindult a csapolás, ez plusz 1 fokot jelentett keveredve a kazánvízzel, egészen addig, amíg a belső sorban levő forróbb víz bejutott a kazánba.
Viszont miután leszedtem a külső réteget, két sor rézcsővel hasonlóan viselkedik a rendszer, mint nélküle, hidegen felfűt kb. plusz 5 fokot, onnan ejti vissza a hőmérsékletet, annyi a különbség, hogy csapolás után kb. fele idő alatt áll be stabilan a célértékre (szintén autotune nélkül).
Még egyszer mondom, lehet, hogy igazad van és a három réteg is működött volna AT-vel, de ezt már sosem tudom meg Másrészt a három sor el sem nagyon fért, erősen barkácsolni kellett volna a kis Baby-t, hogy hosszú távon legyen hely..
-
icm
tag
Ha már pid.
második ssr-rel kötötte már valaki a gőz termosztát kábeleket pidre? Alarm funkció és ilyenkor on/off funkciója van. Ha meg igen mi az alarm érték? 140°C?
Néztem shadesofcoffee bekötését (youtube videón) ott az ssr-ek nincsenek összekötve, esélyesnek tartom az xmt PID-je van módosítva… nekem sima xmt7100am van, valamit a vezetékezéssel elrontok mert ha a második ssr-t bekötöm akkor kb 40 fokig fűt fel."Simplicity is the ultimate sophistication." Leonardo da Vinci
-
zolnagy
őstag
Én igen. Úgy, ahogy írod. Alarm kimeneten vezérelve, második SSR-el (meg lehet második nélkül is, csak akkor kell egy AC/DC tápegység). Érdekességnek jó volt, de gyakorlati haszna nincs ezeknél a kisgépeknél. A hőmérséklet többet esik gőzölésnél, mint amit vissza tudna a gép fűteni. A jó megoldás, hogy nem hagyod gőz felfűtésnél lekapcsolni a termosztátot, hanem lekapcsolás előtt 10 fokkal indítod és akkor fűt végig.
-
icm
tag
válasz zolnagy #115257 üzenetére
Nem fektettem bele sok energiát, még megvan az ssr-em... de nem fogom szerintem bekötni.
Ami érdekes: 145°C van megadva a termosztáton mint lekapcsolási hőmérséklet, ehhez képest a pid 175fokot mutat amikor lekapcsol. Nyilván a kazán két különböző pontján mér - csak azért meglepett, hogy 175°C-ig simán felmegy. 185°C-os azt hiszem az olvadó biztosíték a kazán tetején - oké azon belül van még, nem kéne aggódjak"Simplicity is the ultimate sophistication." Leonardo da Vinci
-
veterán
Sziasztok,
Tervezek venni kávégépet. Nem vagyok nagyon jártas ezen a területen. Van egy Bosch automata kávégépem, ami 4 éve kiszolgál és még nem kelllett javíttatni, de már szegényre ráférne egy szervíz, szóval most nem automata gépben gondolkozom/ha csak nem kapok valami jó tippet ezen a fronton/. Igazából olyan gépet keresek, ami nem igényel nagy törődést-karbantartást elég az otthoni tisztítás és sokáig bírja, megbízható stb...
Gondoltam filteres vonalon elindulnék korábban még nem használtam és első körben ezt néztem. [link] (vélemény)?
Fontos hogy legyen daráló része , mivel szemes kávét fogyasztok.[ Szerkesztve ]
3njoy the Lif3
-
Cathfaern
nagyúr
Van valami ajánlott / bevált 0.001g pontosságú mérleg víz pancsoláshoz? Próbáltam keresgélni amazon / aliexpress / stb-n, de értékelések alapján ami használható áron van az nem is igazán ér semmit ("nagyon jó a mérleg, ajánlom mindenkinek, csak 10x kell mérni egymás után és kiátlagolni!" ).
-
HSM
félisten
válasz Cathfaern #115265 üzenetére
Igényesebb mérlegekre rá szokták írni, mennyire pontos milyen tartományban. Aztán persze sokszor nem egészen egyezik ez a gyakorlati tapasztalatokkal. Azt szokták mondani, hogy olyan mennyiségű köztes oldatot érdemes keverni, amennyivel jól ki tudod mérni az összetevőket, és persze amennyit fel is tud oldani, és utána azt adagolni a vízhez.
Én egy 0.1g-ossal próbálom összehozni (±0.2g pontossággal 200g-ig), azzal kicsit macerás, mert kell minimum 2g só, amit nagyjából elfogadható pontossággal már ki tud mérni.[ Szerkesztve ]
-
ZeCse
csendes tag
válasz #72961024 #115250 üzenetére
"200 mg/l keserűsónál járok, amivel még nem ütöm a sztenderd receptet, s 100 mg/l szódabikarbonánál, "
Ez már annyira kemény, hogy kockára lehet vágni, ill. olyan lúgos mint egy hidegzsíroldó!
Nem microgramm/l akart lenni?
Régen minden jobb volt, pl. nem volt facebook sem!
-
PpenoO
őstag
Budget mérleg kategóriába szerintem ez még mindig a bestbuy.
0,01g, (+-0,02 hibahatár), lapos, nagy tányéros, 3500ft.
https://www.merlegaruhaz.hu/termek/tb500-zsebmerleg-ekszermerleg-konyhamerleg-500g/
[ Szerkesztve ]
-
zolnagy
őstag
válasz Cathfaern #115269 üzenetére
Jó pár éve, amikor elkezdtem eszpresszozni, rendeltem ebayen egy mérleget. Ugyanígy 100g méréshatár, és 0.01 g kijelzés. Akkor még nem gondoltam, hogy kevés lesz, mert bármilyen csésze üresen kiakasztja. Amikor megérkezett, ez világossá vált… Évekig a szekrényben állt, míg én is elkezdtem vizet keverni. Akkor újra elővettem, mert érzékenyebb, mint a másik. Én teszek rá egy vékonyfalú (nem eszpresszo) csészét, hogy a méréshatár közepe felé legyen, mikor kimérem a keserűsót és a szódabikarbónát.
-
roBEEsz
csendes tag
Pörköléstől számítva meddig marad friss a kávé az eredeti, bontatlan 250g-os tasakjában?
Van egy 01.05 és egy 01.11. pörkölésű kávém, ezeket zárt zacskóban történő tárolással meddig lehetséges eltenni?
-
qvik27
tag
-
RetepNyaraB
veterán
-
roBEEsz
csendes tag
válasz RetepNyaraB #115280 üzenetére
PY Grandi Arabica + Choco Madness - teljesen szűz zacsik még! (Jelenleg a hűvös spejzban várnak a nyitásra..)
Jövő héten bízom benne, hogy megérkezik a kávévíz ellátmány... Laica kancsóssal nincs szívem nekilátni
-
-
hoffman_
nagyúr
válasz roBEEsz #115284 üzenetére
én simán. hogy a többiek is be merik-e, nem tudom : )
levegő-co2 kipréselés után megy be bontatlanul.
1-2 hónap miatt viszont szerintem nem kell, csak szobafogságom volt, kipróbáltam és úgy maradt a mostani kör is.[ Szerkesztve ]
"The time you enjoy wasting is not wasted time."
-
tag
-
qvik27
tag
Eladó lett az Eureka Mignon perfetto őrlőm. Fehér, garanciális (nyári vásárlás). Sztem. a dobozát kidobta az Feleség.
10 féle ember létezik: aki érti a digitális világot és aki nem.
-
Gery0505
tag
válasz qvik27 #115296 üzenetére
Hát kérlek szépen ez akkor történik, amikor kinyitod a hűtő ajtaját, kiveszel, vagy beteszel valamit, majd becsukod. A kinyitás miatt kicserélődik a hűtőben lévő hideg levegő, a helységben lévő meleg levegőre. A hűtőben a hideg felületeken és tárgyakon hirtelen lehűl ez a bekerült meleg levegő. A levegőnek ahogy lehűl, kisebb lesz a nyomása olyannyira, hogy az ajtót is erősen rászívja a hűtőre, és ilyenkor alig lehet kinyitni az ajtót. A levegő lehűlésével együtt a térfogata is csökken, vagyis csökken a légnyomás a hűtőben. Aztán persze szép lassan helyreáll a nyomáskülönbség, de egy rövid ideig fennáll ez az alacsony légnyomás a hűtőben. Ez az alacsony légnyomás kiszívja a kávés zacsiból az éltető szén dioxidot, és vele a finom aromákat is. Ha elég hosszú ideig van a kávés zacsi a hűtőben, a sok ajtónyitás mindig kiszívja levegőt a zacsiból is. Például ha négy tasak kávét rendelsz, és mondjuk egy tasak egy hét alatt fogy el. Mire a negyedikhez érsz, már addigra bő három hét is eltelt. Ez az idő bőven elég erre a folyamatra. Szépen lassan ledöglik a kávé. De ha leragasztod a szelepet akkor nem.
"Failure is always an option." Adam Savage
Új hozzászólás Aktív témák
A topikban szabad hirdetni ezen szabályokkal.
- Kihívás a középkategóriában: teszten a Radeon RX 7600 XT
- CASIO órák kedvelők topicja!
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Vicces képek
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Kerékpárosok, bringások ide!
- Rövid előzetesen a S.T.A.L.K.E.R. 2: Heart of Chornobyl
- Milyen NAS-t vegyek?
- Milyen monitort vegyek?
- HP ProLiant MicroServer Gen8
- További aktív témák...