Új hozzászólás Aktív témák

  • Cathfaern

    nagyúr

    válasz lszlfrng #109484 üzenetére

    Igazából a megfőzés nagyobb probléma lenne, mint az őrlés :D Filter érthető okokból alapból felejtős, espresso elvileg ok ha eljutsz odáig, hogy tampereltél... na de odáig eljutni szerintem kb. felejtős :) (alapból az őrlemény bármilyen szintű kezelése problémás) Marad a kapszulás kávé (értelemszerűen földön legyártva a kapszulát), instant kávé (gyanítom jelenleg ezt használják). Esetleg valamilyen áztatás módszer (lásd french press / clever / aeropress: zárható edényben vagy zacskóban összekeverni az őrleményt meg a vizet, megfelelő ázási idő után valahogy leszűrni. Valószínűleg valami aeropress-szerű megoldás szükséges lenne hozzá, mert a gravitáció nem fogja se lent tartani az őrleményt, se nem tudod "kiönteni" a kávét. De aeropress-el ki tudod nyomni.
    Egyébként érdekes kísérlet lenne, hogy vajon hogy hat a kivonatolásra, hogy az őrlemény nem süllyed le a folyadék aljára :)

Új hozzászólás Aktív témák